TSLY איך עובד והאם שונה ממניית דביבדנד רגילה?

יעקב&שמחה

New Member
בכל מניה הדבידנד מגיע מחלוקת הרווחים של פעילות החברה. השאלה איך כאן זה עובד והאם יש ההבדל, או שבסופו של דבר כשיהו הפסדים יפסיקו לשלם?

daat99

מייסד
מנהל
בכל מניה הדבידנד מגיע מחלוקת הרווחים של פעילות החברה.
נכון - בדגש על מרווחי החברה.

איך כאן זה עובד
מנהל הקרן אופציות ומחלק את הכסף שהוא קיבל כדיבידנד.

אם יש ההבדל
עולם ומלואו!
מחירי האופציות נקובים לפי רגשות הציבור ומושפעים מתנודות השוק ואין להם שום קשר לרווחי החברות.
הדיבידנדים מושפעים מרווחי החברות ולא מושפעים כלל מתנודות השוק ורגשות הציבור.

בסופו של דבר כשיהו הפסדים יפסיקו לשלם?
ה-CBOE (הגוף שמרוויח כשאנשים סוחרים באופציות ולכן יש לו אינטרס לעודד מסחר שכזה) הראה שלאורך זמן זו גישה הפסדית ביחס להשקעת קנה-והחזק.

אני לא יודע מה איתך אבל כשקצב אומר לי "עדיף שתקנה גבינה מהשכן שאני שונא במקום בשר ממני" אני מעדיף לברוח מהבשר שלו...

יעקב&שמחה

New Member
הקרן סוחרת באופציות כאחרון סוחרי היום? עושה שורט כשמצפה לירידה ולונג כשממתינה לעליות? איך היא מגדרת את עצמה?
מנסה לחשוב שאולי זה כמעט כמו (הונאת פוזני) שהיא מחלקת רווחים מהמניות עצמם, אבל בעצם אין לה מניות רק אופציות.
איך בדיוק זה עובד?

מצד שני אם אני בפנים ואחרי שנה פלוס אני כבר מכסה את הקרן לחלוטין, לא נורא לסכן סכום סביר?

daat99

מייסד
מנהל
הקרן סוחרת באופציות כאחרון סוחרי היום?
אחרון סוחרי היום סוחר באופציות בודדות כך שהשפעתו על תמחורי האופציות היא לא משמעותית ברוב המקרים.
הקרן סוחרת בכמה מאות/אלפים של אופציות בכל פעם ובהינתן חוסר הנזילות בשוק האופציות (ביחס לשווקים האחרים כגון שוק המניות, סחורות ומט"ח) יכולה להיות לה השפעה חדה על תמחורי האופציות וזה יכול להוביל לתופעות "כדור שלג" כדוגמת מה שקרה ב-5 לפברואר 2018 עם האופציות על מדד הפחד.

עושה שורט כשמצפה לירידה ולונג כשממתינה לעליות?
לא בהכרח.
צריך לקרוא את התשקיף (לא קראתי בעצמי!) בשביל לדעת אם הגישה היא רק שורט, רק לונג, ניטרלית או שילוב.

איך היא מגדרת את עצמה?
1. צריך לקרוא את התשקיף
2. מי אמר שהיא מגדרת את עצמה? הנזק בכל מקרה יפול על המשקיעים ומנהלי הקרן ימשכו את דמי הניהול שלהם...

מנסה לחשוב שאולי זה כמעט כמו (הונאת פוזני) שהיא מחלקת רווחים מהמניות עצמם
זה לא.
זה כמו למכור ביטוח בלי לחשב מה הפרמיה שצריך לגבות מלקוחות שונים - רוב הזמן זה עובד אבל כשזה מתפוצץ, זה מתפוצץ בענק (ראה פברואר 2018).

מצד שני אם אני בפנים ואחרי שנה פלוס אני כבר מכסה את הקרן לחלוטין,
מצד שלישי אם החבר שלך בפנים והרוויח הון עתק עד ה-4 לפברואר 2018 ואתה נכנס ב-5 לפברואר 2018.... ראה מקרה של איל גולדשטיין והפתיים שהתפתו לתת לו לנהל את כספם ומה קרה לכולם ביום אחד לא טוב אחרי שנים של הצלחה מסחררת.

לא נורא לסכן סכום סביר?
אם אתה רוצה להמר עם הכסף שלך, אני יכול לחשוב על לא מעט דרכים יותר רווחיות ועל לא מעט דרכים אחרות יותר כיפיות.
אני מתקשה למצוא סיבה טובה להקצות הון דווקא לקרן הזו לעומת האלטרנטיבות הזמינות לאינדיבידואל - בלי קשר למטרה שהוא מיעד לכסף שלו.

mraines

Active Member
מדובר במכשיר לגיטימי שלדעתי יכול בתיק מבוזר להוסיף תשואה. אנסה להסביר בפשטות איך זה עובד. מנהל הקרן רוכש מנייה איקס במחיר נניח 10 , הוא מייד מנצל את אחזקת המנייה ומוכר אופציית קובר קול על 15 לעוד חודש ונניח מקבל 2. ה 2 בניכוי דמי ניהול מחולקים כדיוידנד . עובר חודש אם המנייה עברה את ה 15 הוא חייב למסור אותה ב 15 . במזומן שקיבל יקנה שוב ויעשה את אותו תהליך. אם המנייה ירדה או נסחרת מתחת ל 15 הוא משאר עם המנייה ויכול למכור עליה שוב אופצית קול. לא רואה פה שום הונאת פונזי , מכשיר לגיטימי להכנסת כסף כל עוד מכירת הקולים מכוסה בנכס. מה שנקרא באנגלית קוורד קול. ולא נייקד קול שזה מאוד מסוכן. אני לא מושקע בנייר הספציפי אבל כן מושקע ב AMZY, YMAx, ומקבל חשיפה לביטקוין דרך MSTY

daat99

מייסד
מנהל
לא רואה פה שום הונאת פונזי
מי אמר שמדובר בהונאה?
מדובר "בעבודה בעיניים" כמו שקוסמים עושים במופעים שלהם.

אם המנייה ירדה או נסחרת מתחת ל 15 הוא משאר עם המנייה ויכול למכור עליה שוב אופצית קול
בתיאוריה זה נכון, במציאות זה לא באמת עובד לאורך זמן.
ברגע שמתחילות תנועות חדות בשווקים אז לא ניתן למכור יותר אופציות רכש עם מחיר נקוב רווחי ובשלב הזה מנהלי הקרן מתחילים למכור אופציות רכש עם מחיר נקוב שמייצר הפסדי הון משמעותיים בתוך הקרן.
הגישה הזו עובדת בתקופות שבהן התנודתיות נמוכה ומוחקת את כל הרווחים *עם אקסטרא* כשהשוק מתחיל להיות תנודתי.

CBOE כבר הוכיחו בעבר שגישת קנה והחזק מייצרת תוצאות טובות יותר גם לפני עלויות כך שאם נשקלל בפנים את העלויות הגבוהות של גלגולי האופציות (והמרווחים הסמויים שהם מאוד משמעותיים בעסקאות על אופציות) המצב גרוע פי כמה.

למעלה תחתית