WBA

SIN

Well-Known Member
דווקא אמירה מדויקת.
אנו לא נביאים, לכן מגינים על עצמנו עם פיזור, עם בחירת קריטריונים שהחזיקו מים בעבר
זה לא אומר שלא ניפול לבורות, רק מקטינים את הסיכוי.

באופן אישי, אני לא מכרתי במקרה כזה. אינטל אצלי. וזה לפי תכנית העבודה המקורית שלי (אפילו שהרכישה של אינטל נעשתה מחוץ לתכנית…)
שיהיה בהצלחה חבר! אל תתייאש
בדיוק לכך התכוונתי.

אמרה מוזרה מאוד
לא ברור לי כל כך איך הגעת למסקנה הזאת לאור כל מה שכתבתי, אבל כנראה שלא הסברתי כמו שצריך.
אני מציע לא להתייחס לחלקי משפט אחד , אלא לחבר לתמונה אחת גדולה את מה שכתבתי.
שים לב שהדגש היה על התייחסות למניות כקבוצה בתגובה האחרונה, מה שלעניות דעתי מדבר היטב עם נקודות 1+2 (פשיטת רגל של 2 מניות בשנה + פיזור מספק) שכתבתי בתגובה הקודמת ונגזרת ישירה שלה.

daat99

מייסד
מנהל
מה אתם הייתם עושים?
מנסה להבין מאיזה "דגלים אדומים" התעלמתי בפברואר 2022 (היו לא מעט כאלו!) ומנסה להטמיע את הלקחים מהם ברכישות עתידיות.

אני לא נביא ואני נוקט בגישת *קנה והחזק* ולכן אני לא מוכר.

הלוואי והייתי זוכר מה גרם לי לרכוש אותה בזמנו.
אם תפתח בלוג שבו אתה תתאר את הפעולות שלך אז יהיה לך יותר קל "להיזכר" למה רכשת אותה ולהפיק לקחים :)

אני גם שומר את כל הקבצים שאני מסנן לפני רכישות אחרי שביצעתי את הסינון ולפני שרכשתי את המניה כך שיש לי אפשרות להגיע לקובץ המתאים ומייד לראות מה היו הפרמטרים ביום הרכישה.

3. לדעתי יש לך פה שכר לימוד ששווה זהב:
מסכים לחלוטין.
עדיף לבצע טעויות כאלו בתחילת הדרך עם "כסף קטן" מאשר בהמשך עם סכומים גדולים.

*אני יודע שאתה חושב שהשקעת בחברה "הרבה" אבל בראיית תיק ההשקעות שצפוי להיות לך בעוד 20 שנה (אם אתה לא תתייאש ותפסיק להשקיע) אתה בפועל השקעת בחברה סכום פעוט.

בגדול, לקנות חברות dgi ולא למכור בכלל
אז ענית לעצמך :)
רק תוודא שאתה מקפיד על ה-DGI ברכישה וחלק ממנו כולל הימנעות מתשואת דיבידנד גבוהה באופן חריג ו/או יחס חלוקת רווחים בעייתי (והוא היה מאוד בעייתי בפברואר 2022).

באמת מציע שתקח את המקרה הזה ותלמד ממנו כפי שהציעו למעלה.
תשאיר את המניה אצלך, וכל פעם שתתפתה לסטות מתוכנית ההשקעה שלך תסתכל על המניה הזו לקבל תזכורת למה חשוב להצמד לתוכנית השקעות סדורה.
עשיתי זאת עם הרבה מאוד "טעויות של מתחילים" שביצעתי בתחילת הדרך - רובן עדיין מזכירות לי את הטעויות בכל פעם שהדיבידנד שלהן מגהק :)

אני רק שנה מסתובב פה, אבל לומד שקנה והחזק לנצח מנצח את קנה והחזק עד שירד לחצי ואז תמכור.
זה בגלל ש-"קנה והחזק עד שירד לחצי ואז תמכור" זו גישת "קנה ביוקר ומכור בזול".
אפילו אי-השקעה מנצחת את "קנה ביוקר ומכור בזול" :)

כי החברה פגעה בדיבידנד בצורה קיצונית, זה הרי חלק מהשיטה, מניות שמחלקות באופן רצוף ומגדילות.
זה תלוי משקיע.
בעבר חשבתי שאני אמכור אותן אבל כבר לפני כמעט עשור שיניתי את דעתי בנושא ועברתי לגישת "קנה והחזק".

לא עדיף לקחת את הכסף ולקנות איתו חברה שכן עומדת בסטנדרט הזה?
זה בהחלט עדיף תחת ההנחה ששתי הדרישות הבאות מתקיימות:
1. ניתנה לך רוח הנבואה כך שאתה יודע בוודאות שהחברה שאתה מוכר לא תתאושש
2. ניתנה לך רוח הנבואה כך שאתה יודע בוודאות שהחברה שאתה מתכנן לרכוש במקומה לא תפקשש

אני יודע שאני לא יודע את העתיד ולכן אני מניח שלא ניתנה לי רוח הנבואה ולכן שני התנאים לא מתקיימים עבורי.
אתה צריך להחליט עבור עצמך אם אתה חושב ששני התנאים מתקיימים או לא.

לפי מה שאתה אומר אין משמעות לבדיקה של מניות כי אנחנו לא נביאים.... אמרה מוזרה מאוד
אולי היא אמרה מוזרה, אולי לא.
יש אנשים שמאמינים בה ופועלים לפיה (כמוני למשל) ויש אנשים שלא (כמו סוחרי סווינג למשל).

תוהה ביני לבין עצמי לגבי האפשרות להשתמש במקרה הזה באסטרטגית Covered Call עדיין המשקיע היה מפסיד, גם אם נניח שמכר אופציות מפברואר זה היה מקטין בקצת את ההפסד
במקרים שכאלו זה היה מצמצם את הנזק במעט אבל ברוב המקרים זה היה גורם נזק בדמות אבדן תשואה אלטרנטיבית, תשלום מס מוגבר וסיכון להיות מוגדר כסוחר מבחינת רשות המסים.

שהחברה צונחת ב50% סיכוי קלוש עד בלתי קיים למכור Call במכיר הרכישה
ניתן אבל סביר שתקבל עליו סכום קטן יותר מהעמלה הנמוכה של הפעולה אפילו באינטראקטיב ברוקרס :)

אם החברה תפתיע (תכנית הבראה) ותטוס לשמיים במחיר - המשקיע יפסיד פעמיים (גם את ההפסד וגם את העלייה) בקיצור מתכון לאסון.
מסכים לגמרי.

rugh78

Active Member
מסכים לחלוטין.
עדיף לבצע טעויות כאלו בתחילת הדרך עם "כסף קטן" מאשר בהמשך עם סכומים גדולים.
תודה דעת, יש לי כבר כמה טעויות שאני שומר כמזכרת מהעבר, כרגע עוד אחת נכנסת לרשימה.

אם אני יכול להוסיף,
אם להשתמש בדוגמא שדעת השתמש בה בעבר,
המכונה שקנית עדיין מייצרת לחם, רק במקום כיכר ביום, חצי כיכר ביום כרגע.
מחיר המכונה לא רלוונטי, כל עוד היא מייצרת לחם.
וזה מראה שאתה לא מפסיד בינתיים, אתה "רק" מרוויח פחות.

rugh78

Active Member
מנסה להבין מאיזה "דגלים אדומים" התעלמתי בפברואר 2022 (היו לא מעט כאלו!) ומנסה להטמיע את הלקחים מהם ברכישות עתידיות
מתי אתה קנית את המנייה?
מה עלה בסינון שלך?
האם היו לך דגלים אדומים אז?

rugh78

Active Member
מה רשום באתר?

מה רשום במאמר הרכישה?

אם היו כאלו אז ציינתי אותם במאמר הרכישה :)
להלן סקירה של נתוני חברת WBA:

תשואת הדיבידנד של החברה היא 2.41% כאשר התשואה הממוצעת ההיסטורית היא בין 0.5% ל-2% – זו תשואה גבוהה מבחינה היסטורית ולכן אטרקטיבית (מעניין לציין שאפילו במהלך משבר 2008 תשואת הדיבידנד לא הגיעה ל-2%).
מכפיל הרווח של החברה עומד על 17.53 שזה אטרקטיבי ביחס לשוק הרחב.
החברה מחלקת כ-42.33% מהרווחים כדיבידנד שזה משאיר לה מקום גדול מאוד לתמרן גם במהלך קשיים כלכליים.
צפי הגדילה של החברה הוא כ-12.20% שזה מאוד יפה ומעל הממוצע – בעיקר ביחס לצפי הגדילה מהשוק הכולל.
החברה הגדילה את הדיבידנד ב-15.57% בממוצע משנת 2000 ועד היום כאשר במהלך ה-5 השנים האחרונות קצב ההגדלה עומד על 12.94% בממוצע אבל במהלך ה-3 השנים האחרונות הקצב הואט ל-7.60% בממוצע בלבד – זה מציג האטה בקצב ההגדלה אבל עדיין יותר מ-6% בשנה שאנחנו מחפשים.
במהלך ה-5 השנים האחרונות החברה הגדילה את הדיבידנדים בכ-12.94% בעוד שרווחיה גדלו בכ-9.4% – נתון סביר אם כי לא אידאלי.
יחס החוב/הון עצמי של החברה הוא 47% שזה סביר.
מכיוון שאני לא רואה כאן סימנים מחשידים גדולים ומכיוון שהמניה יותר אטרקטיבית מהנתונים שהיו בידינו בחודש הקודם אז החלטתי לרכוש את המניה.

סוף ציטוט שלך.

לפי הנתונים, לא ראית דגלים אדומים, היא נרכשה בסוף 2017 כמעט במחיר שיא ומאז די צללה, האם בדיעבד אתה כן שם לב לדגלים אדומים? אשמח ללמוד.

daat99

מייסד
מנהל
לפי הנתונים, לא ראית דגלים אדומים
אני מסכים לגמרי.

האם בדיעבד אתה כן שם לב לדגלים אדומים?
לא לכאלו שהיו קיימים ב-2017.

אשמח ללמוד.
גם אני :)

העולם משתנה והמצב של החברות גם כן.
אין דין 2017 כדין 2023 והנבואה ניתנה לשוטים.

rugh78

Active Member
העולם משתנה והמצב של החברות גם כן.
אין דין 2017 כדין 2023 והנבואה ניתנה לשוטים
אפשר להפסיק לחזור על המשפט הזה.

הרי כל מה שאתה עושה פה זה סוג של נבואה, לא נאמר בביקורת, או בזילזול.
לקחת רשימה של מניות ונתונים, להעביר אותם דרך מסננת מסוימת זה בשאיפה שהסינון יתן את המניות הנכונות לפי קריטריונים שלדעתך (נבואה) יהיו אלו שיתנו את התוצאה הרצויה לאורך הזמן.

מה זה אם לא ניסיון לנבא?

אז אפשר להפסיק להשתמש במשפט הזה כי הוא מקטין את כל מי שמנסה להבין או ללמוד ופותר כל דיון במשפט סתום.

האם בדיעבד אתה יכול להבין אם היה משהו בקריטריונים של הסינון שהיה יכול לנבא את הנפילה של המניה?

האם הוספת קריטריון נוסף או שונה היה יכול לתת לך תמונה אחרת?

daat99

מייסד
מנהל
אפשר להפסיק לחזור על המשפט הזה.
לצערי רוב הקוראים המזדמנים לא מפנימים זאת (למרות שאתה כן) ועבורם זה נדרש.

הרי כל מה שאתה עושה פה זה סוג של נבואה,
יש הבדל גדול בין "נבואה": "אני רואה ביצה של תרנגולת ולכן בטוח יבקע אפרוח של תרנגולת" (הביצה יכולה להישבר ו/או סתם האפרוח לא יבקע)
לבין "ראיית הנולד": "אני רואה ביצה של תרנגולת ולכן אם יבקע אפרוח הוא בהכרח לא יהיה אפרוח של נשר".

מה שאני מציג בבלוג זה "ראיית הנולד".
אני לא יודע שאפרוח יבקע מהביצה אבל אני יודע שאם כן יבקע אפרוח אז הוא בהכרח לא יגדל להיות נשר.

תשים לב להבדל:
נבואה מקבעת עובדות עתידיות ("בטוח" יבקע אפרוח) בלי מתן אפשרות לאי-ידיעת העתיד.
ראיית הנולד מתנה מקרים עתידיים ("אם יבקע אפרוח") בהינתן עובדות ידועות ("מביצה של תרנגולת") עם תוצאה צפויה ("זה לא יהיה נשר") בלי לחייב את התממשות המקרה ("בטוח יבקע אפרוח כלשהו").

מה זה אם לא ניסיון לנבא?
ראיית הנולד:
אם אני רוצה אפרוח של תרנגולת אז אני לוקח ביצה של תרנגולת ותרנגולת שתדגור עליה.
לעומת זאת אני לא אלך לקחת ביצה של נשר ואתן לתנין לדגור עליה בהמתנה לבקיעת אפרוח תרנגולים.

לפי "ראיית הנולד" כשמשקיעים בקבוצה של חברות שכל אחת מהן לחוד הצליחה להרוויח ולספק תזרים גדל ויציב למשקיעים אז צפוי שהקבוצה בכללותה תמשיך לעשות זאת גם אם כמה מהן לא יצליחו.
זו אינה נבואה שמחייבת שכך יקרה אלא הסקת מסקנות על סמך "טבע העולם/אדם".

לעומת זאת לקיחת קבוצת חברות רנדומלית בלי ההתניה שכל אחת מהן הצליחה להרוויח ולספק תזרים גדל ויציב לא צפויה להוביל לתזרים גדל ויציב בעתיד ולכן אני לא אעשה זאת.

האם זה אומר שלא יתכן מקרה שבו נבנה תיק השקעות רנדומלי מחברות רנדומליות שבעתיד יתברר שהוא סיפק תזרים יציב וגדל? בהחלט שלא.
אני פשוט לא מוכן לשים את כספי על תיק שכזה.

אז אפשר להפסיק להשתמש במשפט הזה כי הוא מקטין את כל מי שמנסה להבין או ללמוד ופותר כל דיון במשפט סתום.
ממש לא.
המטרה היא להבין שלא ניתן לנבא את העתיד.
את נכונות ההחלטות צריך לבחון לפי המידע שהיה זמין ביום שבו הן התקבלו ולא לפי מידע שהתגלה 6 שנים אחר כך.

למשל:
* כשאני רכשתי את המניות תשואת הדיבידנד הייתה סבירה ויחס החלוקה היה טוב מאוד.
* כשאתה רכשת את המניות תשואת הדיבידנד הייתה מוגזמת ויחס החלוקה היה איום.

שנינו רכשנו את אותן המניות בדיוק אבל המידע שהיה זמין לנו במועד הרכישה היה שונה באופן מהותי.
* לפי המידע שהיה זמין לי זו הייתה השקעה שהייתה צפויה להצליח.
* לפי המידע שהיה זמין לך זו הייתה השקעה עם סיכון מוגבר באופן מאוד משמעותי.

עדיין אין לי מושג אם זו תתברר בעין הבדיעבד כהשקעה מוצלחת או לא ותחת ההנחה שלא מדובר בפשיטת רגל של 100% מהנכסים אני כנראה גם לא אגלה את התשובה בחיי.

האם בדיעבד אתה יכול להבין אם היה משהו בקריטריונים של הסינון שהיה יכול לנבא את הנפילה של המניה?
לא לפי המידע שהיה זמין לי.
המידע שהיה זמין לך הציג סימנים מחשידים שהיו מרתיעים אותי באופן אישי מביצוע הרכישה.
זה לא אומר שיתברר שאני צודק בעין הבדיעבד כי אני ממש לא נביא.

האם הוספת קריטריון נוסף או שונה היה יכול לתת לך תמונה אחרת?
לא אחד שידוע לי.

חשוב להפנים שלפעמים גם אם מקבלים את כל ההחלטות הנכונות עדיין מתקבלת תוצאה לא רצויה.
זה חלק מהחיים.
לא תמיד ניתן להסיק מסקנות חדשות על סמך תוצאות לא רצויות.

SIN

Well-Known Member
אני לא חווה את זה כמשהו אישי ספציפי כמו מקטין.

חושב שלמרות הטבע האנושי של רובנו לוודאות וחוסר סיכון, להגיד משהו אחר זה פשוט מאולץ וחסר אחריות, פשוט אין יכולת אמיתית להגיד משהו כזה ב100% , במיוחד שאנחנו רואים כאן מקרה שנראה אחלה "by the book" בשעתו, ועדיין בדיעבד לא פעל כמצופה.

אני לומד מזה, שלמרות הניסיון להתבסס על נתוני עבר, ופרמטרים יחסית שמרניים לבחירת המניה, היא עדיין הדרדרה למקום לא טוב.
צריך לומר בכנות וצניעות, שבסוף אנחנו לא יודעים הכל, ואין לנו אינפורמציה מלאה על החברה הספציפית, ותמיד קיים סיכון שהשקעה לא תתפקד בסוף כמצופה ולכן אני מאוד מתחבר לרעיון הקבוצה ובחירת הפרמטרים לסינון על פי הפסיכולוגיה האישית שלך לקבוצה כולה.

עבורי, החיזוק לכך מגיע מזה שלרוב החברות בתיק זה לא קורה (עדיין), ובסופו של דבר התיק מצליח לגדול למרות זאת - זה אחד מהמדדים שגורמים לי לישון טוב בלילה.

daat99

מייסד
מנהל
אני לא חווה את זה כמשהו אישי ספציפי כמו מקטין.
אתה ממש לא צריך לחוות את זה כמשהו מקטין.
זו בסך הכל הכרה בחוסר היכולת שלנו (קרי: שלי ולמיטב ידיעתי גם של כל שאר האנשים שמבקרים כאן בפורום) לנבא את העתיד.

יש לא מעט אנשים ברחבי הרשת שלוקחים את הדברים שנכתבים כעובדות אבל במציאות הכל מבוסס על "נראה לי כי..." ולכן אני טורח לציין זאת שוב ושוב.

חושב שלמרות הטבע האנושי של רובנו לוודאות וחוסר סיכון, להגיד משהו אחר זה פשוט מאולץ וחסר אחריות, פשוט אין יכולת אמיתית להגיד משהו כזה ב100% , במיוחד שאנחנו רואים כאן מקרה שנראה אחלה "by the book" בשעתו, ועדיין בדיעבד לא פעל כמצופה.
בדיוק.
לפעמים מקבלים את כל ההחלטות הנכונות ועדיין התוצאה המתקבלת היא לא התוצאה הרצויה.

* התארגנו בזמן
* נכנסו לרכב עם "חצי שעה ספייר" בשביל להגיע בזמן
* נקלענו לכביש שנסגר כי הרכב שנסע בו 5 דקות קודם לכן התהפך ואנחנו תקועים שם שעה+ עד שיפנו את הכביש...

איזה שלב בתהליך קבלת ההחלטות שלנו היה שגוי?
* האם ההתארגנות בזמן הייתה שגויה?
* האם "חצי שעה ספייר" זה לא מספיק?
ואם היה נופל טיל של החמאס על האוטו?
גם אז זה בגלל ה-"חצי שעה ספייר"?

זו המציאות שאנו חיים בה - לא תמיד אפשר להפיק לקחים מועילים מתוצאות לא רצויות.

אני לומד מזה, שלמרות הניסיון להתבסס על נתוני עבר, ופרמטרים יחסית שמרניים לבחירת המניה, היא עדיין הדרדרה למקום לא טוב.
אני לומד מזה בדיוק את אותו הדבר.
ובמלים אחרות אני לומד מזה שאני באופן אישי לא הייתי נביא ואני ככל הנראה עדיין לא נביא.

צריך לומר בכנות וצניעות, שבסוף אנחנו לא יודעים הכל, ואין לנו אינפורמציה מלאה על החברה הספציפית,
האינפורמציה שיש בידינו היא "טיפה בים" אבל זה מה שיש לנו.
אף מידע לא היה עוזר לי לגלות ב-2017 על הקורונה ב-2020, המלחמה באוקראינה, המלחמה בישראל, החות'ים מתימן וכו'.

החיים פשוט קורים.

תמיד קיים סיכון שהשקעה לא תתפקד בסוף כמצופה
וכאן נכנס הפיזור.
תיק השקעות שמפוזר על פני קבוצת חברות גדולה שכל אחת מהן "עונה לדרישות" צפוי להמשיך ו-"לענות לדרישות" גם אם חברות בודדות בתוך הקבוצה לא מצליחות.

נזכר שתיק דיבידעת נבנה תחת הנחת המוצא שבממוצע יהיו שתי פשיטות רגל בשנה.
בינתיים לא הייתה אפילו אחת וזה מלמד אותי שהתיק *בכללותו* יותר עמיד ממה שדמיינתי שהוא יהיה כשהקמתי אותו.

עבורי, החיזוק לכך מגיע מזה שלרוב החברות בתיק זה לא קורה (עדיין), ובסופו של דבר התיק מצליח לגדול למרות זאת - זה אחד מהמדדים שגורמים לי לישון טוב בלילה.
גם אצלי זה בדיוק אותו הדבר.

כשאני משלב זאת את הידיעה שכל משקיעי המדד רכשו את WBA (כך שהם ספגו את הנזק גם כן) אבל אין להם את הפידבק החיובי של תזרים יציב וגדל זה מחזק את היכולת שלי להמשיך ולהשקיע סכומים מאוד משמעותיים במניות ללא אג"חים/קרנות חירום/אבנים וכו'.

moshe

Well-Known Member
נזכר שתיק דיבידעת נבנה תחת הנחת המוצא שבממוצע יהיו שתי פשיטות רגל בשנה.
אבל לא הבנתי עד הסוף איך אתה מגדיל חזרה את התיק ל 50 מניות אחרי שמבחינתנו היא סוג של פשטה רגל
מה אני מתכוון
בהנחה שאתה חי מהדיבדנדים אז עכשיו אתה צריך לקנות חברה חדשה כדי לחזור לפיזור של 50 (בהינתן שהיה לך תיק של 50 במדויק)
אז איך אתה מצליח לעשות את זה?

daat99

מייסד
מנהל
אבל לא הבנתי עד הסוף איך אתה מגדיל חזרה את התיק ל 50 מניות אחרי שמבחינתנו היא סוג של פשטה רגל
דוגמא היפוטתית:
נניח שהתיק מתחיל שנה X עם 50 חברות ומקבל מהן תזרים שנתי שמפוזר בצורה אחידה בסך מצטבר של 100 דולר (2 דולר מכל חברה).
במהלך השנה 48 חברות הגדילו את הדיבידנד שלהן ב-6% ו-2 חברות פשטו את הרגל.
הדיבידנדים הצפויים בשנה X+1 מ-48 החברות הן 96*1.06=101.76 דולר = גדילה של 1.76% בתזרים למרות פשיטת רגל של 2 חברות.
בטווחים ארוכים שווי התיק גדל בהתאם לגדילת התזרים ולכן בטווחים ארוכים מדובר גם בגדילה של 1.76% בהון למרות פשיטת רגל של 2 חברות.

אז איך אתה מצליח לעשות את זה?
בינתיים זה לא קרה אפילו במשבר 2008 :)
בכל מראה ראה חישוב מתמטי לעיל.

לופטי

Well-Known Member
בפברואר 22 תשואת הדיבידנד של המדד היה 1.4. לעומת זאת WBA הייתה בעלת תשואת דיבידנד של 4.14. כלומר פי 4 מהמדד, כבר נתון זה מראה על סיכון מוגבר.
עוד דוגמא ללמוד ממנה.
אני לא מחזיק את west bromich albion, אבל הייתי משאיר אותה ולו רק כדי להזכיר לעצמי שסיכונים יכולים להתממש.
חוץ מזה, מי יודע מה יהיה איתה בשנים הבאות.

mraines

Active Member
אם תחליט בסוף להחזיק ולא למכור, תשקול מכירה וקנייה חזרה בכדי ליצר מגן מס. בארהב לא מכירים בזה ולכן הדוחות של ברוקר אמריקאי לא ישקפו לך הפסד, אז תצטרך ידנית להכניס הפסד. אני כמובן לא יועץ מס אבל כך אני הייתי נוהג

daat99

מייסד
מנהל
אני כמובן לא יועץ מס אבל כך אני הייתי נוהג
מבחינה מתמטית טהורה כמובן ש- @mraines צודק.

אני גם לא יועץ מס אבל מכיוון שאני מייחס חשיבות רבה לפסיכולוגיה אני מכליל אותה גם בחישוב הזה.
אני באופן אישי נמנע ממהלכים שכאלו מכיוון שהם פוגעים בחומת ההגנה הפסיכולוגית שאני ייצרתי לעצמי בכך שהם מכריחים אותי להתבונן במחירי המניות בעוד אני רוצה להתעלם ממחירי המניות ולהתמקד בתזרים.

הבחירה האישית שלי היא שאני מעדיף לשלם טיפה יותר מס ובתמורה להמשיך ולהיות מושקע עם הון מאוד משמעותי בחיי מאשר לנסות ולחסוך תשלום מס רק בשביל לגלות שחומת ההגנה נפרצה ואני לא יכול לישון בלילה בלי למכור חלק משמעותי מהתיק במהלך נפילות זמניות בבורסה.

למעלה תחתית