לקיחת הלוואת מרג'ין (Margin Loan) מהברוקר – היבטי מס וניהול בין שני חשבונות?

moshe

Well-Known Member
היי חברים,

רוצה להתייעץ איתכם לגבי מהלך שאני שוקל לעשות כדי לייצר קצת נזילות מבלי למכור נכסים ולפגוש אירוע מס. אני חושב לקחת הלוואת מינוף (Margin) ישירות מהברוקר, ויש שני דברים שיושבים לי על הראש והייתי שמח לשמוע מבעלי ניסיון פה:

1. זווית המס (מס הכנסה): האם עצם לקיחת ההלוואה מהברוקר (במיוחד אם אני מושך את הכסף החוצה לצרכים אישיים או לפעילות אחרת) יכולה להדליק נורות אדומות במס הכנסה? מתי הריבית שאני משלם לברוקר יכולה להיחשב כהוצאה מוכרת לצורך קיזוז מס, ומתי ממש לא? יש איזה "בורות" או סיכונים ספציפיים שצריך להיזהר מהם מול רשות המיסים בדיווח השנתי?
  2. עבודה עם שני חשבונות: איך הכי נכון לנהל את זה טכנית ורעיונית אם יש לי שני חשבונות נפרדים (למשל, חשבון אחד של השקעות לטווח ארוך וחשבון חדש שכרגע הוא ב PENDING)? אם אני לוקח את הלוואת המרג'ין מחשבון א', האם יש דרך נכונה להעביר או לשלב את הפעילות מול חשבון ב' מבלי שזה ייראה כמו בלגן אחד גדול ברמת הדיווח?
אשמח מאוד לשמוע איך אתם מנהלים את זה, דגשים שחשוב לשים אליהם לב, או סתם טיפים ממי שכבר צועד במסלול הזה.

תודה רבה מראש לעוזרים!

הברוקר הוא אינטראקטיב העולמי וממלא כרגע באלפי את הדוח השנתי

daat99

מייסד
מנהל
האם עצם לקיחת ההלוואה מהברוקר (במיוחד אם אני מושך את הכסף החוצה לצרכים אישיים או לפעילות אחרת) יכולה להדליק נורות אדומות במס הכנסה?
הם לא מודעים לזה ומבחינתם אתה לא לוקח הלוואה אלא סתם משקיע במינוף כמו כל משקיע ממונף אחר במדינה.

מתי הריבית שאני משלם לברוקר יכולה להיחשב כהוצאה מוכרת לצורך קיזוז מס
אם תכריז על עצמך כאיש מקצוע שעוסק בשוק ההון כמקצוע ותדווח למס הכנסה על ההכנסות מהשקעות כהכנסות מעסק.
כמובן שהעלויות שלך יגדלו באופן משמעותי אם תבחר לעשות זאת...

מתי ממש לא?
כל עוד אתה נשאר משקיע בשוק ההון שאינו איש-מקצוע בנושא.

יש איזה "בורות" או סיכונים ספציפיים שצריך להיזהר מהם מול רשות המיסים בדיווח השנתי?
מינוף לא מצריך דיווח אז לא מציינים את זה בטפסים של מס הכנסה בכלל.

אם יש לי שני חשבונות נפרדים
למה שני חשבונות נפרדים (שני שמות משתמשים) ולא שני תתי-חשבונות תחת אותו חשבון (שם משתמש בודד)?

אם אני לוקח את הלוואת המרג'ין מחשבון א', האם יש דרך נכונה להעביר או לשלב את הפעילות מול חשבון ב'
לא בחשבונות נפרדים ולא בשני תתי-חשבונות.
כל חשבון (או תת-חשבון) מנהל את המינוף של עצמו.
יתרה מכך, אם יש לך פלוס בחשבון אחד ומינוס בשני אז אתה תשלם ריבית על המינוס למרות שיש לך את הכסף באינטראקטיב.

בלגן אחד גדול ברמת הדיווח?
זה לא קשור לדיווח.
במקרה של תתי-חשבונות, אפשר להוציא דו"ח שנתי "מאוחד" של כל החשבונות ביחד (זה מה שאני עושה עם דיבידעת והחשבון הראשי שלי) ולא צריך כמה דו"חות בנפרד.

אשמח מאוד לשמוע איך אתם מנהלים את זה
תתי-חשבונות תחת אותו שם משתמש.
דו"ח שנתי "מאוחד" של כל תתי-החשבונות ביחד.

סתם טיפים ממי שכבר צועד במסלול הזה.
תשקול לעבור משני חשבונות לשני תתי-חשבון.

ממלא כרגע באלפי את הדוח השנתי
חבל, זה מונע ממך את היכולת להגדיר סדר מכירה שמצמצם את חבות המס ומחייב אותך למכור לפי FIFO.

moshe

Well-Known Member
תודה על התשובה המפורטת יש לי שאלות המשך:

הם לא מודעים לזה ומבחינתם אתה לא לוקח הלוואה אלא סתם משקיע במינוף כמו כל משקיע ממונף אחר במדינה.
גם אם אני ממלא באלפי?

מינוף לא מצריך דיווח אז לא מציינים את זה בטפסים של מס הכנסה בכלל.
שוב האם גם זה לא מצוין בדיווח של אלפי?

למה שני חשבונות נפרדים (שני שמות משתמשים) ולא שני תתי-חשבונות תחת אותו חשבון (שם משתמש בודד)?
סליחה טעות בניסוח שלי פתחתי שני תתי חשבון החדש עדיין במצב pending

חבל, זה מונע ממך את היכולת להגדיר סדר מכירה שמצמצם את חבות המס ומחייב אותך למכור לפי FIFO.
כרגע לא מוכר בכלל זה עדיין משנה?

בנוסף אחרי שאני מלווה האם הצעדים הם כך או שחסר לי משהו:?

1. לדבר עם הבנק שאני מעביר כסף לחשבון במקום להוציא
  2. לבדוק ריבית וסיכון ל MARGIN LOAN
  3. להעביר דולרים מחשבון הרגיל שהיה עד היום לחשבון החדש
  4. לשנות את המטבע בחשבון החד לשקלים?
  5. להמיר לשקלים בחשבון החדש
  6. למשוך מהחשבון החדש שקלים לבנק
  7. להחזיר לחשבון הרגיל שקלים ולהמיר לדולרים כדי להחזיר את החוב?

האם זה נכון? חסר לי משהו?

daat99

מייסד
מנהל
גם אם אני ממלא באלפי?
אין שום קשר לאלפי וחוץ מלמנוע ממך לבצע מכירה שלא לפי FIFO אין שום השפעה לאלפי.

שוב האם גם זה לא מצוין בדיווח של אלפי?
1. לא
2. זה לא רלוונטי בכל מקרה
3. למה אתה מתעקש להשתמש בשירות שגורם לך לשלם יותר מס מחובתך החוקית?

כרגע לא מוכר בכלל זה עדיין משנה?
לפעמים יהיו לך מכירות לא מתוכננות מראש.
אלפי מכריחים אותך לשלם מס לפי FIFO שברוב המוחלט של המקרים צפוי להוביל לחבות מס גבוהה באופן משמעותי מהאלטרנטיבות שזמינות לך בלעדיהם.

לדבר עם הבנק שאני מעביר כסף לחשבון במקום להוציא
מומלץ מאוד להקפיד על יידוע הבנק מראש לפני ביצוע פעילות שאינה שגרתית כגון הפקדת כספים מחשבונות בשביל למנוע כאבי ראש מיותרים בהמשך.

לבדוק ריבית וסיכון ל MARGIN LOAN
את זה אתה צריך לעשות הרבה לפני שאתה חושב למשוך כספים בפועל ואין טעם ליידע את הבנק על משיכת כספים לפני שבדקת שאתה מסוגל להתמודד עם הסיכון (והסבירות להתממשותו).

לשנות את המטבע בחשבון החד לשקלים?
לא לשנות את המטבע, סתם להמיר את הדולרים לשקלים כך שיהיה מינוס דולרי ופלוס שקלי.
למשוך מהחשבון החדש שקלים לבנק
לפני שאתה מושך את השקלים אתה צריך "להעביר את המינוס הדולרי" לחשבון שבו יש לך את הנכסים.
בפועל זה אומר שאתה מעביר דולרים מהחשבון המקורי לתת-החשבון שממנו אתה מבצע את המשיכה כך שנוצר לך מינוס דולרי בחשבון המקורי ופלוס שקלי בתת-חשבון שממנו אתה הולך למשוך ללא מינוס דולרי נוסף.

להחזיר לחשבון הרגיל שקלים ולהמיר לדולרים כדי להחזיר את החוב?
את זה לא בהכרח תצטרך לעשות.
כל דיבידנד דולרי שתקבל יכווץ את המינוס שלך כך שבמידה והמינוף שלך הוא בגובה סביר אז ההלוואה תיסגר לבד באמצעות התזרים של התיק.
כמובן שהפקדות נוספות לחשבון יזרזו את התהליך ויקטינו את סך התשלומים על ההלוואה :)

moshe

Well-Known Member
פתחתי חשבון נוסף והוא עדייו במצב PENDING, יצא לך לראות כזה דבר?

daat99

מייסד
מנהל
פתחתי חשבון נוסף והוא עדייו במצב PENDING, יצא לך לראות כזה דבר?
עבר יותר מעשור מאז שפתחתי את תתי-החשבונות שלי ואני די בטוח שדברים השתנו מאז.
זו נשמעת כמו שאלה טובה לתמיכה של אינטראקטיב ברוקרס.

מומו

Well-Known Member
דיברנו גם כאן בפורום לגבי Box Spread (מנגנון של לקיחת הלוואה ע"י אופציות)
יתרון: ריביות קצת יותר נוחות
חסרונות: לא מעט, בעיקר בגלל הסיבוכיות והמורכבות.

אם אתה אוטודידקט, חובב אתגרים, אוהב ללמוד דברים חדשים וכו' מוזמן לקרוא ולהעשיר ידע
יכול להתחיל מכאן - הלוואה מאינטראקטיב

רק אל תשכח בבקשה לשתף במסקנות ותובנות

מומו

Well-Known Member
וכמובן לא לשכוח את מלכודת המס שמתקבלת מצעד שכזה
שמעת על מקרה של משקיע שעשה Box והגדירו אותו כסוחר? מה ההבדל בין Box למארג'ין רגיל מ-IBKR?
לענ"ד אם פקיד מ"ה ירצה הוא יוכל להגדיר משקיע כסוחר בלי הרבה הסברים. וגם אם יחליט 'להסתייע' בארכאות משפטיות שום שופט לא יבטל את ההגדרה של מה הכנסה.
כך או כך לצערינו ידינו על התחתונה

daat99

מייסד
מנהל
שמעת על מקרה של משקיע שעשה Box והגדירו אותו כסוחר?
לא באופן אישי אבל התקנות בנושא ברורות.
אם פקיד השומה ירצה בכך אז פעולה שכזו עונה על אחד התנאים שהופכים את הנישום לסוחר במקום למשקיע.

לענ"ד אם פקיד מ"ה ירצה הוא יוכל להגדיר משקיע כסוחר בלי הרבה הסברים
אני בהחלט מסכים עם זה אבל למה לתת לו עוד סיבות?

למעלה תחתית