היי חברים,
רוצה להתייעץ איתכם לגבי מהלך שאני שוקל לעשות כדי לייצר קצת נזילות מבלי למכור נכסים ולפגוש אירוע מס. אני חושב לקחת הלוואת מינוף (Margin) ישירות מהברוקר, ויש שני דברים שיושבים לי על הראש והייתי שמח לשמוע מבעלי ניסיון פה:
תודה רבה מראש לעוזרים!
הברוקר הוא אינטראקטיב העולמי וממלא כרגע באלפי את הדוח השנתי
רוצה להתייעץ איתכם לגבי מהלך שאני שוקל לעשות כדי לייצר קצת נזילות מבלי למכור נכסים ולפגוש אירוע מס. אני חושב לקחת הלוואת מינוף (Margin) ישירות מהברוקר, ויש שני דברים שיושבים לי על הראש והייתי שמח לשמוע מבעלי ניסיון פה:
- זווית המס (מס הכנסה): האם עצם לקיחת ההלוואה מהברוקר (במיוחד אם אני מושך את הכסף החוצה לצרכים אישיים או לפעילות אחרת) יכולה להדליק נורות אדומות במס הכנסה? מתי הריבית שאני משלם לברוקר יכולה להיחשב כהוצאה מוכרת לצורך קיזוז מס, ומתי ממש לא? יש איזה "בורות" או סיכונים ספציפיים שצריך להיזהר מהם מול רשות המיסים בדיווח השנתי?
- עבודה עם שני חשבונות: איך הכי נכון לנהל את זה טכנית ורעיונית אם יש לי שני חשבונות נפרדים (למשל, חשבון אחד של השקעות לטווח ארוך וחשבון חדש שכרגע הוא ב PENDING)? אם אני לוקח את הלוואת המרג'ין מחשבון א', האם יש דרך נכונה להעביר או לשלב את הפעילות מול חשבון ב' מבלי שזה ייראה כמו בלגן אחד גדול ברמת הדיווח?
תודה רבה מראש לעוזרים!
הברוקר הוא אינטראקטיב העולמי וממלא כרגע באלפי את הדוח השנתי