חשבון בנק מודכן.
דו"ח החזר מס - פעם בשנה דרך פינאפ.
אני שכיר שמגיע לשפת המס.
מפקיד לפנסיה.
בקיצור, כל מה שנאמר בסירטון - הכל טוב.
אני לא מבין.
אם אתה כבר מגיש דו"ח אז מה מפחיד אותך בלהמשיך להגיש את הדו"ח?
אתה יודע שזה אותו דו"ח שנתי?
ייתכן שפספסתי, אבל יש הסיפא למשפט שכתבתי - (ונניח שעשית את כל הבירוקרטיה לטובת הנושא, גם זה לא מבטיח לבא הכח 100% הצלחה בגישה לחשבון ובטח שלא בהוצאה מיידית של סכומים בסדר גודל כפי שתואר)
אני לא מבין איך, משוכנע שאין שום בעיה למשוך כספים וממשיך לכבד את זכותך לחשוב אחרת ממני ולקבל החלטות בהתאם.
אז הוא בפורום הלא נכון
וודאי שכן, תיאורתית אתה לא יכול לעשות את זה ושנית מדובר בסכומי כסף פוטנציאליים גבוהים מאוד. אני פחות מעדיף להעמיד את זה למבחן.
אני עדיין לא מזהה בעיה ומתקשה להבין למה אתה טוען שאי אפשר.
ולו רק בגלל זה, הייתי קצת יותר זהיר באבסולוטיות הדברים. ייתכן שיש כאן קוראים שעשויים להבין אחרת ולכן לעניות דעתי צריך להציג תמונה מלאה שמשקפת את כל המציאות ולא אנקדוטות אישיות בסגנון של אצלי זה היה ככה, אני מכיר מלא אנשים שזה ככה וכו' וכו'.
אבל זו בדיוק הפואנטה.
במקרי הקיצון שאתה מציג, מאוד קשה לגשת לחשבון הבנק של המשקיע שאיבד את היכולת לתפקד ועדיין מאוד קל למשוך כספים מתיק ההשקעות אל חשבון הבנק שלו.
אתה לא מונע את הצורך בבירוקרטיה בשביל לגשת לחשבון הבנק ואם אותם מטפלים יעברו אותה אז לא נשארו חסמים בינם לבין חשבון ההשקעות בכלל.
אם הם לא עוברים את הבירוקרטיה
מול הבנק אז ממש לא עוזר שהשארת אפילו מיליון שח במזומן בבנק במקום להשקיע אותם, הם עדיין לא יוכלו להשתמש בהם...
במלים אחרות: אתה לא חוסך מהם בירוקרטיה בכך שאתה מתעקש שלא להשקיע את הסכום שאתה משאיר בחשבון ואני לא מוסיף בירוקרטיה בכך שאני לא משאיר סכום בחשבון.
יש סיבה בעיני, הם בדיוק יהיו עסוקים בהמון טירדות אחרות. אני לא מכניס לפה גם את זה שקיימים אנשים בעלי אוריינטציה טכנולוגית נמוכה, וביתר שאת בשעת משבר.
כאן נעוצה עוד נקודה אי-הסכמה.
אתה מגדיר את זה כ-"טרדה" בעוד אני מגדיר:
1. התחברות לאינטראקטיב עם שם משתמש וסיסמא במקביל לאימות טלפוני
2. מילוי בקשת משיכה לחשבון הבנק הראשי שמשויך לך
3. המתנה של פחות מ-24 שעות (במידה ומדובר ביום עסקים)
4. שימוש בכסף שהועבר לבנק
אני חושב שאתה חושב על תהליך בירוקרטי שאינו קיים במשיכה מאינטראקטיב לחשבון הבנק שמקושר אליו רק בגלל שהוא קיים בגופים אחרים (כגון בתי השקעות בישראל).
קיימים אנשים בעלי אוריינטציה טכנולוגית נמוכה
אם הם בעלי אוריינטציה טכנולוגית כל כך נמוכה שהם לא יודעים להזין שם משתמש וסיסמא באפליקציה שבטלפון אז הם לא אמורים לטפל בך בעת צרה.
איך הם יתמודדו מול חברות הביטוח?
איך הם יעברו את הבירוקרטיה של הבנק שידרוש לא מעט מסמכים ואישורים דיגיטליים?
אני חוזר שוב:
אם יש להם את היכולת והידע לקבל אישור גישה לחשבון הבנק שלך אז יש להם הרבה יותר ידע ממה שנדרש בשביל למשוך כספים מהחשבון שלך באינטראקטיב לחשבון הבנק שלך.
לא יודע איך השתמע לך מדבריי דבר כזה, אבל מילא.
אתה מציג טענות כאילו מי שנשאר לטפל בך לא יודע איך להשתמש בדפדפן ו/או באפליקציה בטלפון בכלל.
אני בהחלט מבין מטענות שכאלו שאותו אדם יצטרך להגיע פיזית לבנק (וגם זה לא יספיק) בשביל לקבל גישה לחשבון הבנק שלך.
אני לא יוצא מנקודת הנחה כזאת, אבל אני גם מעדיף לא לטמון את ראש בחול ולהתעלם מסיטואציה כזאת כאילו היא לא קיימת במציאות ולכן אני מעדיף לא להעמיד את זה במבחן במציאות. הניסיון שלי מראה לצערי, שדברים כאלה קורים, ובאבחה אחת.
גם אני לא יוצא מנקודת הנחה כזו וגם אני לא טומן את ראשי בחול.
אני כן מניח שמי שיצטרך לטפל בי ידע איך לתפעל טלפון נייד ואיך להזין שם משתמש וסיסמא באתר האינטרנט של אינטראקטיב ברוקרס.
אני לא מדמיין שהוא יצטרך ידע מעבר לכך כי אני יודע כמה פשוט למשוך כספים לחשבון המשויך ברגע שיש גישה לשם המשתמש, לסיסמא ולטלפון האישיים שלי.