השקעה בקרן כספית או פיקדון בזמן שהתשואה נמוכה

Luisito

Active Member
יש אנשים שמגדירים "כמה קליקים בעכבר" כ-"פרוצדורה".
אני נוטה שלא להתווכח עם הגדרות שכאלו כי גם לי יש את השטויות האלו בדברים שאני מנסה לברוח מהם :(
כן אבל..
אדם שצלח את ה"פרוצדורה" להגיב בשרשור בפורום, יתמודד בגבורה עם לחיצה על כפתור ה"העבר לחשבון".
ציינתי זאת כי השתמע שהוא חושב שמדובר על לקבוע פגישה, לקחת יום חופש, לנסוע לבנק, לחפש חניה, לקבל דו"ח חניה, להסביר לבנקאי, לשכנע את הבנקאי, להדפיס ניירת וכו' וכו' ולא כך המצב :)

refaelsh

Active Member
אני רוצא לבוא ולטעון שזה כן פרוצדורה. אין באמת אפשרות לקחת הלוואה ושהמניות שלך יהיו הבטחונות - שמעתי שזה כן אםשרי בקלות באמריקה, אבל רק שמעתי. יש גם את עניין ה- Buy Borrow Die. אבל אני לא מכיר איך עושים את זה. אין כזה כפתור באקסלנס טרייד - שם התיק שלי נמצא.

daat99

מייסד
מנהל
אדם שצלח את ה"פרוצדורה" להגיב בשרשור בפורום, יתמודד בגבורה עם לחיצה על כפתור ה"העבר לחשבון".
לא בהכרח.
מדובר כאן במחסום פסיכולוגי ואני בהחלט יכול להבין אותו.
כפי שרשמתי, גם לי יש מחסומים שכאלו ודברים פשוטים שלוקחים "כמה קליקים בעכבר" אני מדחיק ולא מבצע כבר שנים (כמו לדווח לרשות בישראל על משהו שעשיתי בתקופת הקורונה וכל מה שנדרש ממני זה "כמה קליקים באתר הרשמי", בינתיים אני דוחה ודוחה ודוחה... *למען הסר ספק, לא מדובר בעבירה ואי-הדיווח אינו עבירה גם כן אבל אני כן מקבל תזכורת פעם בשנה שלא דיווחתי עדיין...*).

ציינתי זאת כי השתמע שהוא חושב שמדובר על לקבוע פגישה, לקחת יום חופש, לנסוע לבנק, לחפש חניה, לקבל דו"ח חניה, להסביר לבנקאי, לשכנע את הבנקאי, להדפיס ניירת וכו' וכו' ולא כך המצב :)
הוא בהחלט מודע לקלות שבה ניתן להעביר כספים מאינטראקטיב לחשבון הבנק שלו.
זו לא הבעיה.
הוא פשוט לא רוצה לחשוב על זה בכלל (ואפילו לא על איך נכנסים לאינטראקטיב) אם יקרה לו מאורע מטריד בעתיד.

אני רוצא לבוא ולטעון שזה כן פרוצדורה. אין באמת אפשרות לקחת הלוואה ושהמניות שלך יהיו הבטחונות - שמעתי שזה כן אםשרי בקלות באמריקה, אבל רק שמעתי
לא רק שזה אפשרי ולא רק שזה פשוט, עשיתי זאת יותר מפעם אחת.

אין כזה כפתור באקסלנס טרייד - שם התיק שלי נמצא.
שם אין וכל עוד אתה איתם אז אין לך גישה לכלי הזה (ולאחרים יותר מתקדמים).
באינטראקטיב יש :)

רק בשביל לסבר את האוזן:
משיכת כספים מאינטראקטיב ברוקרס לבנק היא יותר פשוטה (ומצריכה פחות פעולות) מהפקדת שקלים לאינטראקטיב ברוקרס מהבנק וגם לפעולה הזו יש סיבוכיות של "העברה בנקאית שקלית ומילוי טופס מכוון באינטראקטיב עם סכום העברה והבנק השולח".

Luisito

Active Member
לא בהכרח.
מדובר כאן במחסום פסיכולוגי ואני בהחלט יכול להבין אותו.
כפי שרשמתי, גם לי יש מחסומים שכאלו ודברים פשוטים שלוקחים "כמה קליקים בעכבר" אני מדחיק ולא מבצע כבר שנים (כמו לדווח לרשות בישראל על משהו שעשיתי בתקופת הקורונה וכל מה שנדרש ממני זה "כמה קליקים באתר הרשמי", בינתיים אני דוחה ודוחה ודוחה... *למען הסר ספק, לא מדובר בעבירה ואי-הדיווח אינו עבירה גם כן אבל אני כן מקבל תזכורת פעם בשנה שלא דיווחתי עדיין...*).
לדעתי זה לא אותו מקרה.

הוא בהחלט מודע לקלות שבה ניתן להעביר כספים מאינטראקטיב לחשבון הבנק שלו.
זו לא הבעיה.
הוא פשוט לא רוצה לחשוב על זה בכלל (ואפילו לא על איך נכנסים לאינטראקטיב) אם יקרה לו מאורע מטריד בעתיד.
1. אני לא בטוח שהוא מודע כי:

אני רוצא לבוא ולטעון שזה כן פרוצדורה. אין באמת אפשרות לקחת הלוואה ושהמניות שלך יהיו הבטחונות - שמעתי שזה כן אםשרי בקלות באמריקה, אבל רק שמעתי..
2. אולי אני אופטימי מדי.
כולם חושבים על הנורא מכל, שברגע שאצטרך למשוך 100 אש"ח כנראה אגיע למצב שאני לא יכול לפתוח אפליקציה בטלפון.
אני דווקא חושב על הרגע שבו אצטרך למשוך 100 אש"ח כדי לעשות משהו שישמח אותי ואת משפחתי, מתוך מקום חיובי בו אני לא צריך ללכת לעבוד בשביל זה.

רק בשביל לסבר את האוזן:
משיכת כספים מאינטראקטיב ברוקרס לבנק היא יותר פשוטה (ומצריכה פחות פעולות) מהפקדת שקלים לאינטראקטיב ברוקרס מהבנק וגם לפעולה הזו יש סיבוכיות של "העברה בנקאית שקלית ומילוי טופס מכוון באינטראקטיב עם סכום העברה והבנק השולח".
למען הסר ספק, זו בדיוק הנקודה שרציתי להעביר. :)

daat99

מייסד
מנהל
. אני לא בטוח שהוא מודע כי:
אתה מבלבל בין @SIN ל- @refaelsh .

@SIN הציג את זה כמשהו שהוא לא רוצה לעשות כשיהיו לו דברים יותר מטרידים על הראש ולכך התייחסתי כשרשמתי שזה חסם פסיכולוגי שאני בהחלט יכול להבין.
@refaelsh לא היה מודע לנושא ולמד משהו חדש.

כולם חושבים על הנורא מכל, שברגע שאצטרך למשוך 100 אש"ח כנראה אגיע למצב שאני לא יכול לפתוח אפליקציה בטלפון.
מסכים.
לדעתי האישית, צריך להסביר לאנשים שחולקים עמנו את החיים איך לתפעל דברים כאלו.
כניסה לחשבון בנק והעברת כספים זה בסיס לכל בן/בת זוג ובאותה הקלות אפשר להיכנס לחשבון בברוקר ולבצע העברת כספים לבנק.

אני סקפטי אם יש מישהו שאומר "אני לא רוצה שזוגתי תדע איך לשלם לרופאים אם אני אאבד את היכולת לתפקד ולכן אסור לה לדעת איך להתחבר לחשבון הבנק המשותף"...

Luisito

Active Member
אתה מבלבל בין..
לא התבלבלתי, השתמשתי בו כדוגמה כי לדעתי יש המון אנשים שאינם מודעים לפשטות התהליך.
או יתרה מכך, הם משקיעים דרך גוף שלא מאפשר זאת והם מפספסים כלי עוצמתי שעוזר לביטחון הפיננסי*.

*כמובן, לא המלצה כזו או אחרת.

מסכים.

SIN

Well-Known Member
רק אציין שלא מדובר על שום תהליך או פרוצדורה, שלוש קליקים באפליקציה והכסף בחשבון שלך.
זה מאוד רומנטי לתאר את זה ככה. מאחר וצויין בתגובות אלמנט הניסיון, אז אציין שגם זה מניסיון.
בניגוד לנכתב, זה פסיכולוגי במובן של עם מה ישנים טוב בלילה, אבל זה ממש לא חסם אלא יותר ניהול סיכונים בעיני (בהיבטי שמרנות).
בתוך המשפט שכתבת, אתה מניח כמה הנחות סמויות שאני לא - אחד - שאתה מסוגל להקליק, שתיים - שיש גישה לחשבון שלך לבא הכח שלך לעשות זאת במידה ואתה לא יכול לעשות את זה (ונניח שעשית את כל הבירוקרטיה לטובת הנושא, גם זה לא מבטיח לבא הכח 100% הצלחה בגישה לחשבון ובטח שלא בהוצאה מיידית של סכומים בסדר גודל כפי שתואר), שלוש - בדיוק הבורסה לא התרסקה וכבר אין לך תיק בשווי של מיליון - אני יכול להמשיך, אבל נראה לי שהנקודה ברורה.
נסכים שלא להסכים - אני חולק עליך שלא מדובר בתהליך או פרצדורה ומאחל לך שלעולם לא תצטרך להגיע אליו, אבל להגיד שלא מדובר על שום תהליך או פרצדורה בצורה אבסולטית כמו שתיארת, במחילה, חוטא למציאות בעיני.
לכתוב שאני חושב שזה ללכת לבנק, לפגוש בנקאי , לתחום על ניירת וכו' וכו' זה קצת זלזול בסיסי באינטליגנציה.
כאמור, זה לגמרי ניהול סיכונים שלך ואיך שתישן טוב בלילה. אני מאחל לך את כל המשקפיים הורודות ועטיפת הצלופן שתשתמש ב-100 א' האלה למשהו שישמח אותך.

daat99

מייסד
מנהל
אחד - שאתה מסוגל להקליק
אני לא מניח זאת אלא מניח ש:
שתיים - שיש גישה לחשבון שלך לבא הכח שלך לעשות זאת במידה ואתה לא יכול לעשות את זה
שלוש - בדיוק הבורסה לא התרסקה וכבר אין לך תיק בשווי של מיליון
לא רלוונטי בכלל.
במידה והמשקיע השקיע בגישה הזו למשך תקופה של מעל 8 שנים (לפי ממוצע תשואות היסטורי) אז אפילו משיכה בתחתי של משבר בסגנון 2008 ישאיר אותו במצב יותר טוב ממקבילו שנמנע מהשקעה הסכום הרצוי "במידה ותהיה בעיה".
כל זה בהנחה ומתעקשים למכור, אם לא מוכרים אז מחירי השוק משנים אפילו פחות.

אני יכול להמשיך, אבל נראה לי שהנקודה ברורה.
גם אני יכול להמשיך להדגים למה הסיבות הללו אינן נכונות ברמה המתמטית אבל:
בניגוד לנכתב, זה פסיכולוגי במובן של עם מה ישנים טוב בלילה
אז המתמטיקה לא באמת משנה...

להגיד שלא מדובר על שום תהליך או פרצדורה בצורה אבסולטית כמו שתיארת, במחילה, חוטא למציאות בעיני.
אני לא מזהה כאן "תהליך" או "פרוצדורה" שונה מכל "תהליך" או "פרוצדורה" שבה הם צריכים גישה לחשבון הבנק הראשי שלך.

לכתוב שאני חושב שזה ללכת לבנק, לפגוש בנקאי , לתחום על ניירת וכו' וכו' זה קצת זלזול בסיסי באינטליגנציה.
אני בהחלט מסכים.
בשביל למשוך מאינטרקאטיב לבנק בהחלט שלא צריך ללכת לאף מקום, לפגוש אף אחד ולחתום על כלום.
בשביל למשוך מהבנק לעומת זאת אני בהחלט מסכים שצריך את כל אלו.
זו בדיוק הסיבה שזה יותר פשוט מאשר התנהלות מול הבנק עצמו ואם האנשים שדואגים לך עוברים את התהליך של גישה לבנק אז אין שום סיבה שהם לא ידעו למשוך כספים מאינטראקטיב לחשבון הבנק שלך.

Luisito

Active Member
זה מאוד רומנטי לתאר את זה ככה. מאחר וצויין בתגובות אלמנט הניסיון, אז אציין שגם זה מניסיון.
בניגוד לנכתב, זה פסיכולוגי במובן של עם מה ישנים טוב בלילה, אבל זה ממש לא חסם אלא יותר ניהול סיכונים בעיני (בהיבטי שמרנות).
בתוך המשפט שכתבת, אתה מניח כמה הנחות סמויות שאני לא - אחד - שאתה מסוגל להקליק, שתיים - שיש גישה לחשבון שלך לבא הכח שלך לעשות זאת במידה ואתה לא יכול לעשות את זה (ונניח שעשית את כל הבירוקרטיה לטובת הנושא, גם זה לא מבטיח לבא הכח 100% הצלחה בגישה לחשבון ובטח שלא בהוצאה מיידית של סכומים בסדר גודל כפי שתואר), שלוש - בדיוק הבורסה לא התרסקה וכבר אין לך תיק בשווי של מיליון - אני יכול להמשיך, אבל נראה לי שהנקודה ברורה.
נסכים שלא להסכים - אני חולק עליך שלא מדובר בתהליך או פרצדורה ומאחל לך שלעולם לא תצטרך להגיע אליו, אבל להגיד שלא מדובר על שום תהליך או פרצדורה בצורה אבסולטית כמו שתיארת, במחילה, חוטא למציאות בעיני.
כאמור, זה לגמרי ניהול סיכונים שלך ואיך שתישן טוב בלילה. אני מאחל לך את כל המשקפיים הורודות ועטיפת הצלופן שתשתמש ב-100 א' האלה למשהו שישמח אותך.
קודם כל, ממה שאני קורא בין השורות אולי נגעתי בנקודה רגישה ואני מצטער אם נפגעת מדבריי.

בכל אופן,
1. האם אי פעם משכת כספים מאינטראקטיב?

2. אני טענתי שהשתמע לי שאתה חושב שצריך ללכת לבנק, וטענתי שאנשים עלולים לחשוב כך. אנחנו בפורום ציבורי שאנשים נכנסים קוראים מקבלים מידע וממשיכים, תתפלא לשמוע כמה אנשים לא יודעים שניתן למשוך כספים מהברוקר בשלושה קליקים.
ואיכשהו הגיע הבחור הנחמד אחרייך שטען
אני רוצא לבוא ולטעון שזה כן פרוצדורה. אין באמת אפשרות לקחת הלוואה ושהמניות שלך יהיו הבטחונות - שמעתי שזה כן אםשרי בקלות באמריקה, אבל רק שמעתי.
3. אולי אני אופטימי עם משקפיים ורודים, עטיפות צלופן ונצנצים, אבל למה אתה יוצא מנקודת הנחה שכשתצטרך את הכסף אתה לא תהיה מסוגל להקליק? אולי כן, אולי לא. להתכונן לגרוע מכל? אפשר, לטעון שכשאצטרך את הכסף אני לא אוכל להקליק והשוק בדיוק יתרסק ועוד ועוד אז בגלל זה זה פרוצדורה? זו בחירה שלך.

אנחנו נמצאים בפורום של אנשים שחוסכים וחושבים על העתיד, מאחל לך את העתיד הורוד ביותר שתדמיין לעצמך.

refaelsh

Active Member
שם אין וכל עוד אתה איתם אז אין לך גישה לכלי הזה (ולאחרים יותר מתקדמים).
באינטראקטיב יש :)
כן, באינטראקטיב יש את כל האופציות האלה. אבל יש לי מחסום פסיכולוגי שלא נותן לי לעבור לאינטראקטיב: רק המחשבה על התעסקות עם דיווחים למס הכנסה ובא לי למות.

refaelsh

Active Member
חשבון בנק מודכן.
דו"ח החזר מס - פעם בשנה דרך פינאפ.
אני שכיר שמגיע לשפת המס.
מפקיד לפנסיה.

בקיצור, כל מה שנאמר בסירטון - הכל טוב.

SIN

Well-Known Member
ייתכן שפספסתי, אבל יש הסיפא למשפט שכתבתי - (ונניח שעשית את כל הבירוקרטיה לטובת הנושא, גם זה לא מבטיח לבא הכח 100% הצלחה בגישה לחשבון ובטח שלא בהוצאה מיידית של סכומים בסדר גודל כפי שתואר)

במידה והמשקיע השקיע בגישה
ובמידה ולא?

גם אני יכול להמשיך להדגים למה הסיבות הללו אינן נכונות ברמה המתמטית
נדמה לי שציינתי שהסכמנו מזמן ברמה המתמטית. נתתי את הדוגמא שאני לא מכיר מישהו שישר איך שמקבל משכורת משקיע אותה (אחרת קיים אובדן תשואה פוטנציאלי) - השאלה מתי עובר הקו.

אני לא מזהה כאן "תהליך" או "פרוצדורה" שונה מכל "תהליך" או "פרוצדורה" שבה הם צריכים גישה לחשבון הבנק הראשי שלך.
וודאי שכן, תיאורתית אתה לא יכול לעשות את זה ושנית מדובר בסכומי כסף פוטנציאליים גבוהים מאוד. אני פחות מעדיף להעמיד את זה למבחן.

בשביל למשוך מהבנק לעומת זאת אני בהחלט מסכים שצריך את כל אלו.
ולו רק בגלל זה, הייתי קצת יותר זהיר באבסולוטיות הדברים. ייתכן שיש כאן קוראים שעשויים להבין אחרת ולכן לעניות דעתי צריך להציג תמונה מלאה שמשקפת את כל המציאות ולא אנקדוטות אישיות בסגנון של אצלי זה היה ככה, אני מכיר מלא אנשים שזה ככה וכו' וכו'.

אם האנשים שדואגים לך עוברים את התהליך של גישה לבנק אז אין שום סיבה שהם לא ידעו למשוך כספים מאינטראקטיב לחשבון הבנק שלך.
יש סיבה בעיני, הם בדיוק יהיו עסוקים בהמון טירדות אחרות. אני לא מכניס לפה גם את זה שקיימים אנשים בעלי אוריינטציה טכנולוגית נמוכה, וביתר שאת בשעת משבר.

נגעתי בנקודה רגישה ואני מצטער אם נפגעת מדבריי.
הסר חשש מליבך, אין מה להתנצל. כל אחד שיעשה כראות עיניו. כל מטרתי היתה להעלות למודעות כמה נקודות מחשבה מזוית אחרת. אני פחות חשוב או רלוונטי לעיקרון שאנחנו מדברים עליו.

1. האם אי פעם משכת כספים מאינטראקטיב?
כן, ולא רק. כאמור אבל, אני פחות חשוב לתוכן הדברים. אם אתה ממקד את הדברים שלך לקבוצת האוכלוסיה הספציפית שמחזיקה בחשבון באינטרקטיב, זאת שיחה אחרת. יחד עם זאת, יש אנשים שנמנעים מלהחזיק חשבון באינטרקטיב מטעמים שונים (מחסום שפה שלהם, מחסום שפה של בני זוג שלהם, חוסר רצון להגיש דוח מס יזום וכו' וכו') - גם האנשים האלה עשויים להגיע למצב שבו יצטרכו קרן חירום.

אני טענתי שהשתמע לי שאתה חושב שצריך ללכת לבנק,
לא יודע איך השתמע לך מדבריי דבר כזה, אבל מילא.

ואיכשהו הגיע הבחור הנחמד אחרייך שטען
אני מתקשה לראות איך יש קשר בין הדברים ביחס למשפט שציטטת שלו. אתה מדבר על משהו אחד, הוא מדבר על משהו אחר. יש סיטואציה ששניכם צודקים. כאמור ראה הערתי הקודמת על אנשים שלאו דווקא בוחרים לנהל את כספם מעבר לים בברוקר זר.

אתה יוצא מנקודת הנחה שכשתצטרך את הכסף אתה לא תהיה מסוגל להקליק
אני לא יוצא מנקודת הנחה כזאת, אבל אני גם מעדיף לא לטמון את ראש בחול ולהתעלם מסיטואציה כזאת כאילו היא לא קיימת במציאות ולכן אני מעדיף לא להעמיד את זה במבחן במציאות. הניסיון שלי מראה לצערי, שדברים כאלה קורים, ובאבחה אחת.

בחירה שלך
אני לא מעניין. זאת בחירה שכל אחד צריך לעשות בעצמו בהתאם למה שהוא ישן איתו טוב בלילה והפסיכולוגיה האישית שלו

אנחנו נמצאים בפורום של אנשים שחוסכים וחושבים על העתיד
מסכים, לא רואה שום סתירה בין מה שנכתב, נהפוכו.

מאחל לך את העתיד הורוד ביותר שתדמיין לעצמך.
חן חן, לכל באי הפורום והעומד בראשו.

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
חשבון בנק מודכן.
דו"ח החזר מס - פעם בשנה דרך פינאפ.
אני שכיר שמגיע לשפת המס.
מפקיד לפנסיה.

בקיצור, כל מה שנאמר בסירטון - הכל טוב.
אני לא מבין.
אם אתה כבר מגיש דו"ח אז מה מפחיד אותך בלהמשיך להגיש את הדו"ח?
אתה יודע שזה אותו דו"ח שנתי?

ייתכן שפספסתי, אבל יש הסיפא למשפט שכתבתי - (ונניח שעשית את כל הבירוקרטיה לטובת הנושא, גם זה לא מבטיח לבא הכח 100% הצלחה בגישה לחשבון ובטח שלא בהוצאה מיידית של סכומים בסדר גודל כפי שתואר)
אני לא מבין איך, משוכנע שאין שום בעיה למשוך כספים וממשיך לכבד את זכותך לחשוב אחרת ממני ולקבל החלטות בהתאם.

במידה ולא?
אז הוא בפורום הלא נכון ;)

וודאי שכן, תיאורתית אתה לא יכול לעשות את זה ושנית מדובר בסכומי כסף פוטנציאליים גבוהים מאוד. אני פחות מעדיף להעמיד את זה למבחן.
אני עדיין לא מזהה בעיה ומתקשה להבין למה אתה טוען שאי אפשר.

ולו רק בגלל זה, הייתי קצת יותר זהיר באבסולוטיות הדברים. ייתכן שיש כאן קוראים שעשויים להבין אחרת ולכן לעניות דעתי צריך להציג תמונה מלאה שמשקפת את כל המציאות ולא אנקדוטות אישיות בסגנון של אצלי זה היה ככה, אני מכיר מלא אנשים שזה ככה וכו' וכו'.
אבל זו בדיוק הפואנטה.
במקרי הקיצון שאתה מציג, מאוד קשה לגשת לחשבון הבנק של המשקיע שאיבד את היכולת לתפקד ועדיין מאוד קל למשוך כספים מתיק ההשקעות אל חשבון הבנק שלו.

אתה לא מונע את הצורך בבירוקרטיה בשביל לגשת לחשבון הבנק ואם אותם מטפלים יעברו אותה אז לא נשארו חסמים בינם לבין חשבון ההשקעות בכלל.

אם הם לא עוברים את הבירוקרטיה מול הבנק אז ממש לא עוזר שהשארת אפילו מיליון שח במזומן בבנק במקום להשקיע אותם, הם עדיין לא יוכלו להשתמש בהם...

במלים אחרות: אתה לא חוסך מהם בירוקרטיה בכך שאתה מתעקש שלא להשקיע את הסכום שאתה משאיר בחשבון ואני לא מוסיף בירוקרטיה בכך שאני לא משאיר סכום בחשבון.

יש סיבה בעיני, הם בדיוק יהיו עסוקים בהמון טירדות אחרות. אני לא מכניס לפה גם את זה שקיימים אנשים בעלי אוריינטציה טכנולוגית נמוכה, וביתר שאת בשעת משבר.
כאן נעוצה עוד נקודה אי-הסכמה.
אתה מגדיר את זה כ-"טרדה" בעוד אני מגדיר:
1. התחברות לאינטראקטיב עם שם משתמש וסיסמא במקביל לאימות טלפוני
2. מילוי בקשת משיכה לחשבון הבנק הראשי שמשויך לך
3. המתנה של פחות מ-24 שעות (במידה ומדובר ביום עסקים)
4. שימוש בכסף שהועבר לבנק

אני חושב שאתה חושב על תהליך בירוקרטי שאינו קיים במשיכה מאינטראקטיב לחשבון הבנק שמקושר אליו רק בגלל שהוא קיים בגופים אחרים (כגון בתי השקעות בישראל).

קיימים אנשים בעלי אוריינטציה טכנולוגית נמוכה
אם הם בעלי אוריינטציה טכנולוגית כל כך נמוכה שהם לא יודעים להזין שם משתמש וסיסמא באפליקציה שבטלפון אז הם לא אמורים לטפל בך בעת צרה.
איך הם יתמודדו מול חברות הביטוח?
איך הם יעברו את הבירוקרטיה של הבנק שידרוש לא מעט מסמכים ואישורים דיגיטליים?

אני חוזר שוב:
אם יש להם את היכולת והידע לקבל אישור גישה לחשבון הבנק שלך אז יש להם הרבה יותר ידע ממה שנדרש בשביל למשוך כספים מהחשבון שלך באינטראקטיב לחשבון הבנק שלך.

לא יודע איך השתמע לך מדבריי דבר כזה, אבל מילא.
אתה מציג טענות כאילו מי שנשאר לטפל בך לא יודע איך להשתמש בדפדפן ו/או באפליקציה בטלפון בכלל.
אני בהחלט מבין מטענות שכאלו שאותו אדם יצטרך להגיע פיזית לבנק (וגם זה לא יספיק) בשביל לקבל גישה לחשבון הבנק שלך.

אני לא יוצא מנקודת הנחה כזאת, אבל אני גם מעדיף לא לטמון את ראש בחול ולהתעלם מסיטואציה כזאת כאילו היא לא קיימת במציאות ולכן אני מעדיף לא להעמיד את זה במבחן במציאות. הניסיון שלי מראה לצערי, שדברים כאלה קורים, ובאבחה אחת.
גם אני לא יוצא מנקודת הנחה כזו וגם אני לא טומן את ראשי בחול.
אני כן מניח שמי שיצטרך לטפל בי ידע איך לתפעל טלפון נייד ואיך להזין שם משתמש וסיסמא באתר האינטרנט של אינטראקטיב ברוקרס.
אני לא מדמיין שהוא יצטרך ידע מעבר לכך כי אני יודע כמה פשוט למשוך כספים לחשבון המשויך ברגע שיש גישה לשם המשתמש, לסיסמא ולטלפון האישיים שלי.

refaelsh

Active Member
אני לא מבין.
אם אתה כבר מגיש דו"ח אז מה מפחיד אותך בלהמשיך להגיש את הדו"ח?
אתה יודע שזה אותו דו"ח שנתי?
סליחה. עכשיו אני רואה שלא ניסחתי את עצמי נכון. התכוונתי למילוי טופס להחזר מס של חברת פינאפ.

daat99

מייסד
מנהל
סליחה. עכשיו אני רואה שלא ניסחתי את עצמי נכון. התכוונתי למילוי טופס להחזר מס של חברת פינאפ.
a rose by any other name....
ברגע שמגישים דו"ח למס הכנסה אז מגישים דו"ח למס הכנסה.
ממש לא משנה אם אתה קורא לו "טופס לבקשת החזר", "טופס לניצול הטבות" או "טופס שירדו לי מהגב" - זה אותו הדבר.

SIN

Well-Known Member
משוכנע שאין שום בעיה למשוך כספים וממשיך לכבד את זכותך לחשוב אחרת ממני ולקבל החלטות בהתאם.
זה בסדר גמור, מכבד את דעתך וזכותך לגמרי לחשוב מה שתרצה. זה לא עניין של לחשוב אחרת ממך, אני מדבר מהניסיון האנקדוטלי שלי, שלא בהכרח מעיד על מה שקורה רוב הזמן. יש מקרים של פקידים/גורמי רגולציה מגדילי ראש שכאשר אתה צריך סכומים גדולים מתחילים לשאול מהיכן הכסף, מדוע אתה מעביר כעת, תוכיח בבקשה שהנ"ל אכן הגיע מהשקעות וכו' וכו' וכו' עד שיש לך יכולת למשוך את הכסף בפועל. אתה כמובן יכול ללכת איתם לבית משפט ויש סיכוי טוב שאפילו תהיה צודק, אם תהיה במצב לעשות את זה. זה פשוט עלול להיות תלוי במצב הרוח באותו היום של הנוגעים בדבר.
אתה מתאר תהליך טכני סטרילי כאילו הוא דברי אלוהים כתובים בעוד אני טוען, שישנן סיטואציות מורכבות רבות, שגם אם עשית הכל כשורה, כאשר אתה מוסיף עוד טקט (להלן הפרוצדורה, התהליך ושלל המילים שכתבנו קודם) רמת הסיבוכיות עולה.

אם הם לא עוברים את הבירוקרטיה מול הבנק אז ממש לא עוזר שהשארת אפילו מיליון שח במזומן בבנק במקום להשקיע אותם, הם עדיין לא יוכלו להשתמש בהם
לא ברור לי איך הגעת למסקנה הזאת. אני טוען משהו אחר, ונתתי דוגמאות בדברים שכתבתי שלא התייחסת אליהם - מחסום שפה שלהם, מחסום שפה של בני זוג שלהם, חוסר רצון להגיש דוח מס יזום וכו' וכו' - כל אלה מבדלים בדיוק בין חשבון בנק ישראלי לבין חשבון זר, ולכן לא ברור לי איך הגעת למסקנה שהם לא עוברים בירוקרטיה מול הבנק.

במלים אחרות: אתה לא חוסך מהם בירוקרטיה
אני חושב אחרת ממך.

אתה מגדיר את זה כ-"טרדה" בעוד אני מגדיר
זה בסדר גמור שיש אי הסכמה, ככה יש מגוון דעות. אני מגדיר כטרדה כל טקט נוסף שנדרש לבצע מעבר למינימום.

אם הם בעלי אוריינטציה טכנולוגית כל כך נמוכה שהם לא יודעים להזין שם משתמש וסיסמא באפליקציה שבטלפון אז הם לא אמורים לטפל בך בעת צרה
גם כאן יש בינינו אי הסכמה. אני חושב שיש הבדל גדול בין אפליקציה בעברית של הבנק, שבמקרה הגרוע ניתן להתקשר למוקד שירות, בעברית, ככול שישנה בעיה כלשהי, לבין אפליקציה של ברוקר זר (כאמור פירטתי את הסיבות עוד קודם מה ההבדל בין חשבון בנק לברוקר זר ולמה בעיני אנשים עשוים להימנע מלהחזיק בו, מעבר לאוריינטציה טכנולוגית (וזה בלי הצורך להמיר מדולרים לשקלים וכו')).

אתה מציג טענות כאילו מי שנשאר לטפל בך לא יודע איך להשתמש בדפדפן ו/או באפליקציה בטלפון בכלל.
אני בהחלט מבין מטענות שכאלו שאותו אדם יצטרך להגיע פיזית לבנק (וגם זה לא יספיק) בשביל לקבל גישה לחשבון הבנק שלך
אני חולק עליך שזה מה שהצגתי, מהטעמים שציינתי קודם. יחד עם זאת, זכותך להבין מה שתרצה. אני עדיין מתקשה להבין איך הגעת למסקנה שכתבת.

אני כן מניח שמי שיצטרך לטפל בי ידע איך לתפעל טלפון נייד ואיך להזין שם משתמש וסיסמא באתר האינטרנט של אינטראקטיב ברוקרס.
אני לא חושב שלתפעל טלפון נייד ולהזין שם משתמש וסיסמא זה העניין פה, אבל כנראה שאני לא מצליח להסביר כמו שצריך אם זה מה שהבנת מדבריי. 100%, אם ככה עבורך זה בהחלט עשוי לעבוד. אני טוען שישנם מקרים אחרים שונים משלך.

אני לא מדמיין שהוא יצטרך ידע מעבר לכך כי אני יודע כמה פשוט למשוך כספים לחשבון המשויך ברגע שיש גישה לשם המשתמש, לסיסמא ולטלפון האישיים שלי.
אז אני מצליח לדמיין סיטואציות אחרות, מניסיון, ולכן חושב שנכון לשקף גם מציאות שונה וזווית אחרת לדברים ושכל אחד יבחר מה מתאים לו ולסביבתו בזמן חירום. אני טוען שעוד טקט של העברה לחשבון שלך בהעברה בינלאומית מייצר סיבוכיות/מורכבות נוספת, ולעיתים גורמים חיצוניים שבכלל לא תלויים בך, עשויים להשפיע על היכולת שלך לקבל את הכסף בזמן שרצית.
יש הבדל בעיני בין חשבון בנק ישראלי לחשבון ברוקר זר ללא קשר ליכולת להשתמש באפליקציה (וגם שם אטען שיהיו כאלה שנוח ואינטואיטיבי עבורם יותר להשתמש באפליקציה בעברית של הבנק הישראלי. אני מתקשה להאמין שאתה לא מבין את אלמנט הנוחות).

daat99

מייסד
מנהל
יש מקרים של פקידים/גורמי רגולציה מגדילי ראש שכאשר אתה צריך סכומים גדולים מתחילים לשאול מהיכן הכסף
זו בדיוק הבירוקרטיה מול הבנק שעליה דיברתי ואני מבטיח לך שמי שיטפל בך אם יקרה מקרה שמשאיר אותך "ללא יכולת להקליק" יצטרך להתמודד עמה בין אם יש לך הון בבנק ובין אם ההון באינטראקטיב.

אתה כמובן יכול ללכת איתם לבית משפט
מי שיטפל בך יהיה חייב ללכת איתם לבית משפט בשביל להוכיח שהוא מטפל בך בין אם יש לך חשבון באינטראקטיב ובין אם לא.

אתה מתאר תהליך טכני סטרילי כאילו הוא דברי אלוהים כתובים בעוד אני טוען, שישנן סיטואציות מורכבות רבות, שגם אם עשית הכל כשורה, כאשר אתה מוסיף עוד טקט (להלן הפרוצדורה, התהליך ושלל המילים שכתבנו קודם) רמת הסיבוכיות עולה.
אני טוען שצריכים לעבור בדיוק את את אותו תהליך/פרוצדורה גם בלי חשבון השקעות באינטראקטיב.

נתתי דוגמאות בדברים שכתבתי שלא התייחסת אליהם - מחסום שפה שלהם, מחסום שפה של בני זוג שלהם, חוסר רצון להגיש דוח מס יזום
קראתי את הדוגמאות שלך ושללתי את נכונות כולן עד כה.

כל הדברים הללו לא רלוונטים כשרוצים למשוך כספים מאינטראקטיב לחשבון הבנק שמשויך אליו.
1. יש לאינטראקטיב ממשק בעברית
2. לכל אדם שלא יודע עברית יש מכר/קרוב/שכן שיכול לעזור לו עם העברית (הם צריכים את העברית בשביל לקבל גישה לחשבון הבנק כך שאם אין אפילו רמה בסיסית של עברית אז אין גישה לחשבון הבנק בלי קשר לאינטראקטיב)
3. אין צורך להגיש דו"חות למס הכנסה בשביל למשוך כספים מאינטראקטיב לחשבון הבנק שמשויך אליהם

במלים אחרות:
1. אין מחסום שפה
2. אין מחסום שפה
3. אין צורך

כל אלה מבדלים בדיוק בין חשבון בנק ישראלי לבין חשבון זר, ולכן לא ברור לי איך הגעת למסקנה שהם לא עוברים בירוקרטיה מול הבנק.
מאוד פשוט:
1. הבירוקרטיה היחידה שצריך לעבור בשביל למשוך כספים מאינטראקטיב היא מול הבנק הישראלי
2. את אותה הביורוקרטיה צריך לעבור גם בלי חשבון באינטרקאטיב בכלל
במלים אחרות:
1. אם אתה חושב שמי שיטפל בך לא יצליח להתמודד מול הבנק בישראל אז ממש לא משנה איפה הכסף כי הוא לא יקבל אליו גישה
2. אם אתה חושב שמי שיטפל בך כן יצליח להתמודד מול הבנק בישראל אז שם נגמרת הביורוקרטיה בין אם יש חשבון באינטראקטיב ובין אם לא

אני עדיין לא ראיתי תיעוד לבירוקרטיה במשיכת כספים מאינטראקטיב שאינה חלק מהבירוקרטיה של הבנק עצמו.
תמוה בעיני שאתה ממשיך לטעון שיש כזו וממשיך להציג סיבות בלי להציג את הצעדים עצמם שלדעתך צריך לעשות.
משכתי לא מעט כספים מאינטראקטיב בעשור האחרון ועד כה לא נתקלתי באף אחת מהדרישות שאתה טוען שקיימות.

אני לא חושב שלתפעל טלפון נייד ולהזין שם משתמש וסיסמא זה העניין פה
אני יודע שזה כל מה שצריך בשביל למשוך כספים מאינטראקטיב לבנק (אבל בהחלט לא מכסה את מה שצריך בשביל להיות מסוגלים להשתמש בכספים שנמצאים בבנק בין אם הם נמשכו מאינטראקטיב ובין אם לא).
מכיוון שאני יודע שזה כל מה שצריך ואתה מתעקש שיש כאן משימה "כמעט בלתי אפשרית" עבור מי שמיועד לטפל בך אז המסקנה היחידה שנשארה לי היא שמי שאתה חושב שיטפל בך אינו יודע לתפעל טלפון נייד ולהזין שם משתמש וסיסמא.
אם אתה חושב שהם כן יודעים אז אני חושב שאתה חושב שקיימות פעולות שאינן נדרשות בשביל למשוך כספים וממש לא ברור לי מה הן אותן הפעולות.

refaelsh

Active Member
a rose by any other name....
ברגע שמגישים דו"ח למס הכנסה אז מגישים דו"ח למס הכנסה.
ממש לא משנה אם אתה קורא לו "טופס לבקשת החזר", "טופס לניצול הטבות" או "טופס שירדו לי מהגב" - זה אותו הדבר.
נכון, אבל בפינאפ אני לא באמת מתעסק עם מס הכנסה, אני לא ממלא שום טופס. הם עושים הכל.

daat99

מייסד
מנהל
נכון, אבל בפינאפ אני לא באמת מתעסק עם מס הכנסה, אני לא ממלא שום טופס. הם עושים הכל.
והם ימשיכו לעשות בדיוק את אותו הדבר.
אני עדיין לא מבין למה אתה חושב שזה ישנה משהו.

למעלה תחתית