ביטול ההתקשרות דרך Mexem

• פותח הנושא Abby
  • פורסם בתאריך

Abby

New Member
שלום,

הצטרפתי ל Interactive Brokers דרך Mexem עם ההנחה של דיבידעת, וכעת ברצוני לבטל את ההתקשרות דרכם.

ראיתי באתר את ההדרכה הבאה -
יצרתי קשר עם אינטראקטיב ברוקרס בצ'אט וביקשתי לנתק את הקשר של אינטראקטיב ישראל לחשבון שלי.
הם שלחו לי מסמך למלא ואחרי שהחזרתי להם אותו זה לקח כמה שבועות.

שלחתי להם בקשה כזאת והם השיבו -
According to our Introducing Broker Policy, unfortunately, we cannot delink your account from Israel Interactive Trading - Mexem Ltd or open a new standalone account for you without their written consent. We also require their consent to open a new standalone account 6 month after closing your account with the introducing broker (cool off period).

Therefore, please contact your current broker Israel Interactive Trading - Mexem Ltd directly regarding this issue.

Regards,
IBKR Professional Services

מה ניתן לעשות?
הבנתי ש Mexem מסבכים את הענין...

תודה רבה

daat99

מייסד
מנהל
מה ניתן לעשות?
הם מנסים להתנער וימשיכו לנסות להתנער.
יש לך שתי אפשרויות:
1. להתחיל ב-"מלחמת התשה" ולהבהיר לאינטראקטיב ברוקרס שאתה מסרב בתוקף לאפשר לגוף שלישי גישה לכסף שלך וכל עוד הם ממשיכים לאפשר את הגישה הזו אתה רואה בהם כבעלי אחריות משפטית למצב (אם נציגים של אינטראקטיב ישראל/מקסם שיקרו לך בטלפון - דבר שהם עשו להרבה אנשים לפניך - אז אתה יכול להשתמש בעובדה הזו כחלק מהתחמושת שלך).
2. להתקפל ולפתוח חשבון נפרד באינטראקטיב ברוקרס ובסיום התהליך לבצע העברה פנימית (בצורה אוטומטית ההעברה הפנימית תהיה חסומה ותצטרך להתלונן לאינטראקטיב ברוקרס בשביל שהם יסדרו את הנושא).

שני הגופים לרוב מערימים קשיים על התהליך אבל אני יודע מניסיון אישי שלי ושל קוראים אחרים שיצרו איתי קשר שאם לא מתייאשים זה בסוף מצליח.

Mon35

Member
גם אני הייתי במצב הזה, מבירור עם IB נאמר לי שמה שביכולתי לעשות זה :
  1. לפתוח חשבון חדש דרך IB שלא קשור לmexem
  2. לדאוג שכל הפרטים בחשבון יהיו תואמים לחשבון הישן.
  3. ברגע שהחשבון מאושר, לעשות העברה של כל הנכסים והכספים לחשבון החדש.
  4. כיוון שבחשבון הישן לא יהיו נכסים או פעילות הוא יסגר לבד לאחר זמן מסויים.
זה עניין של כמה ימים אבל התמיכה של IB עזרה לי לאורך כל הדרך ובסוף השתחררתי מmexem ואני משלם עמלות כל כך יותר נמוכות (תבחרי tier בעמלות).

נערך לאחרונה ב:

סטרבו

Well-Known Member
לא הבנתי כל כך, האם זה לא היה המצב עד עכשיו? מה המשמעות של עסקה דרך חדר עסקאות אם לא שיש להם גישה?

Abby

New Member
תודה רבה!

וכאן המקום להודות ל @daat99 על כל דבריו המחכימים. בזכותך התחלתי להשקיע המניות דיבידנדים.

daat99

מייסד
מנהל
האם זה לא היה המצב עד עכשיו?
זה כן.

המשמעות של עסקה דרך חדר עסקאות אם לא שיש להם גישה?
זו בדיוק המשמעות.

וכאן המקום להודות ל @daat99 על כל דבריו המחכימים. בזכותך התחלתי להשקיע המניות דיבידנדים.
אני שמח מאוד שנחשפת למידע חדש ואתה מרגיש שהוא עוזר לך אבל זה לא בזכותי אלא בזכותך.
אתה זה שבחרת לקרוא, ללמוד וליישם - לי לא היה חלק בתהליך הזה ובלעדיו כל הבלוג והפורום אינם שווים אפילו קליפת השום.

jaradiv

Active Member
2. להתקפל ולפתוח חשבון נפרד באינטראקטיב ברוקרס ובסיום התהליך לבצע העברה פנימית (בצורה אוטומטית ההעברה הפנימית תהיה חסומה ותצטרך להתלונן לאינטראקטיב ברוקרס בשביל שהם יסדרו את הנושא).
גרמתם לי להתעניין בניתוק הקשר עם אינטראקטיב הישראלי,
אף שאני מרגיש כמו קוף שעוקב אחרי משהו שכולם עושים עדיין משהו בתחושת בטן שלי עם הדיבורים פה על הרגולציה ומהיכרות שלי על תרבות ה"סמוך" בישראל מדובר בהון שלי ולכן זה מהלך שאני צריך לבצע בשביל השקט הנפשי שלי.

לעניין שהטריד אותי,
אינטראקטיב ישראל בנו אתר זהה מאוד בניראות שלו לאינטראקטיב ברוקרס, ניסיתי להירשם דרך אינטראקטיב ברוקרס ובמסך הבא קיבלתי login שבכיתוב למעלה יש את הלוגו של אינטראקטיב ישראל על אף שהאתר נשאר אינטרקאטיב ברוקרס.
לאחר כניסה לאתר אני מקבל כחלק מהכתובת את הפרמטר: partnerID=Inter_il
מישהו נתקל בתופעה ויודע להגיד לי איך אני יודע בוודאות שאני נרשם לאינטראקטיב ברוקרס ולא לאיזה מתווך צד שלישי?

מצרף צילום מסך בפוסט הזה(כרגע אינטראקטיב ברוקרס בmaintanance אבל במסך הבא מופיע login של אינטראקטיב ישראל והכתובת עדיין מופיע https://ndcdyn.interactivebrokers.com/)
130

daat99

מייסד
מנהל
אינטראקטיב ישראל בנו אתר זהה מאוד בניראות שלו לאינטראקטיב ברוקרס,
מדובר באתר רשמי של אינטראקטיב ברוקרס עם כיתוב של אינטראקטיב ישראל כחלק מההסכם בינם שאתה רואה אותו כי הדפדפן שלך זוכר שאתה לקוח של אינטראקטיב ישראל.
אם תנקה את הקאש והקוקיס מהדפדפן שלך ותיגש לאתר של אינטראקטיב ברוקרס ישירות (או מדפדפן שמעולם לא התחברת איתו בעבר) אז כל הסימנים של אינטראקטיב ישראל יעלמו עד שתתחבר לחשבון שמשוייך אליהם שוב.

לופטי

Well-Known Member
אם תנקה את הקאש והקוקיס מהדפדפן שלך ותיגש לאתר של אינטראקטיב ברוקרס ישירות (או מדפדפן שמעולם לא התחברת איתו בעבר) אז כל הסימנים של אינטראקטיב ישראל יעלמו עד שתתחבר לחשבון שמשוייך אליהם שוב.
אגב, כדי להימנע מזה אני גולש רק באינקוגניטו.

daat99

מייסד
מנהל
כשאני נכנס לאתר הסיומת היא co.uk
לאינטראקטיב ברוקרס יש הרבה אתרים והם מנווטים את הלקוחות לפי כתובות IP (מיקום גיאוגרפי).
אתה יכול לראות את הרשימה המלאה בתחתית הדף הזה.
Interactive Brokers U.K. Limited

Is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority. FCA register entry number 208159. [http://www.fsa.gov.uk/register/home.do]
Registered Office: Level 20 Heron Tower, 110 Bishopsgate, London EC2N 4AY.
Website: www.interactivebrokers.co.uk

jaradiv

Active Member
תודה על התשובות,
אז האם אני צריך להירשם פעם שלישית כדי לא להיות משוייך לאינטראקטיב ישראל או שאני יכול לפתוח application חדש שהקאש שלי נקי מסימנים שהשתייכתי לאינטראקטיב בעבר

בכל מקרה אני יכול להיכנס לuk עם הפרטים שהזנתי לאינטראקטיב ישראל, נראה שזה משוייך לאותו מסד נתונים

ashibud

New Member
אני מבולבל.
פותח השרשור כתב שבהודעה מIB כתבו לו שאפילו לפתוח חשבון עצמאי חדש הוא לא יכול - אלא צריך לחכות 6 חודשים כתקופת צינון.

במגיבים, חלקם אומרים לפתוח חשבון חדש, ו daat99 דווקא אומר שכן אפשר לבצע את על החשבון המקורי...

מה נכון? :\
גם אני מעוניין לנתק איתם קשרים

daat99

מייסד
מנהל
מה נכון? :\
אינטראקטיב ישראל מספרים "סיפורי מעשיות" ללקוחות בשביל למנוע את המעבר.
יש אנשים שפתחו חשבון חדש ויש אנשים שניתקו את אינטראקטיב ישראל מחשבון קיים.
לכל אחת מהדרכים יש את הקשיים שלה.

daat99

מייסד
מנהל
מה הקושי בפתיחת חשבון חדש?
1. אם אחד מהפרטים שונה (גם שינויים שנראים לנו זניחים ולא רלוונטיים כגון שגיאות כתיב ו/או כתיב מלא/חסר) אז אתה לא תוכל להעביר את הנכסים בין החשבונות בלי מסכת עינויים שמסבירה לפדנטים האמריקאים למה יש הבדל ביניהם.
2. גם אם הכל זהה אז אתה עדיין תצטרך לבקש מאינטראקטיב ברוקרס לקשר בין החשבונות (בעבר זה היה אוטומטי אבל שמעתי מקורא שאצלו זה לא בוצע בלי טרטור).

למעלה תחתית