חדש בנושא :)

Aloha

Member
שלום:D

אני עדיין חדש בעולם ה-DGI, בחודש האחרון הקדשתי המון זמן ללמידה על הנושא, דרך פלטפורמות שונות.
(אמנה פה את חלקן בקצרה:
שרשור של דעת באתר הסולידית (עם כל המאמרים הארוכים באנגלית שאליהם השרשור שלח אותיo_O), כל הפוסטים של הסולידית בנושא [12.2013, 7.2020, 11.2020, 1.2021, 8.2021, 1.2023 (והתגובה של דעת לפוסט), 2.2025], ובעיקר הבלוג המדהים של @daat99, הפורום וסדרת ימי ההולדת של תיק דיבידעת שממחישים את הנושא בצורה של ניסיון ולא רק בתיאוריה.)

בנוסף ביצעתי backtesting לתיק דיבידינדים על פי השיטה של דעת עם הרשימה של דויד פיש מינואר 2008, מצרף את חלק מהמחקר שלי פה:

מתוך סה"כ 139 חברות, רק חברה אחת פשטה את הרגל, 35 חברות התפצלו/התמזגו/נקנו, מתוך 103 החברות שנשארו סיננתי על פי תשואת דיב 2%-5%, ו payout ratio>60%, הפסקתי את הסינון אחרי שני הקריטריונים הללו, כיוון שרציתי להישאר עם כמות יחסית גדולה של חברות (נשארתי עם 38 חברות).

* אני מודע לכך שהמחקר שלי סובל קשות מבעיית survivorship-bias, אך כיוון שהחלופה הייתה לחקור מה קרה לבעלי המניות עבור כל חברה שהסטטוס שלה השתנה (אחרי שגם ככה זה לקח לי המון שעות), העדפתי להישאר עם מה שאפשר לחקור יותר בקלות. [בנוסף ה BACKTESTING נעשה עם השקעת DRIP במניות, כך שאני מאמין שעם בחירה אקטיבית, התשואה הייתה גדולה יותר].

766
השוואה של התיק הנ"ל בחלוקה שווה (בערך 2.63% לכל מניה) {portfolio 1 - כתום} - אל מול SPY {Portfolio 2 - כחול}

אפשר לראות בגרף שתיק מניות הדיבידנד הציג תשואה עודפת/שווה עד סוף שנת 2022 (הפריצה של הבינה המלאכותית לתודעה הבינלאומית - מישהו אמר בועה?).

PortfolioInitial BalanceFinal BalanceCAGRStdevBest YearWorst YearMax DrawdownSharpe RatioSortino RatioMarket Correlation
Portfolio 1$10,000$54,2199.06%15.31%31.61%-17.64%-42.23%0.420.900.97
Portfolio 2$10,000$75,45710.92%15.48%32.35%-36.85%-50.83%0.450.771.00

לאחר כל הלמידה (אע"פ שאני בטוח שיש לי עוד המון מה ללמוד, ואעשה עוד המון טעויות בדרך), החלטתי להפוך מקורא פאסיבי בפורום ל"משתתף".

קודם כל, אני רוצה לומר תודה ל @daat99 על כל המידע, ובעיקר על הסבלנות והגישה המדהימה שבה אתה מגיב לאנשים שלא מסכימים עם דעתך, ראוי להערצה.

לאחר כל החפירה הנ"ל, יש לי כמה שאלות:

1. כיצד אפשר לעקוב אחרי תיק כזה בצורה מסודרת ומהירה?
2. עד כמה הפיזור בין הסקטורים השונים תופס משקל בקניית המניות?
3. ראיתי שג'סטין לאו מפרסם את הרשימה באתר הבא, אך עדיין כולם מפנים לרשימה של DRIPinveting, מדוע? (שואל כיוון שישנם הבדלים בין השניים).
4. האם ישנה רשימה מקבילה למניות באירופה/ קנדה? (שואל כיוון שבארצות האלה חלק מהמס נלקח ע"י ישראל, כך שאפשר להנות מהחזר מס).
5. מדוע בתיק דיבידעת הדרישה היא ל26 שנים? הרי חווינו את משבר הקורונה מאז, למה לא להקטין את הדרישה? (כפי שבתחילת תיק דיבידעת הדרישה הייתה נמוכה יותר).

בנוסף אשמח להערות על המחקר שביצעתי, וסליחה על האריכות:D

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
עם כל המאמרים הארוכים באנגלית שאליהם השרשור שלח אותיo_O
כל הכבוד לך!

שרשור של דעת באתר הסולידית (עם כל המאמרים הארוכים באנגלית שאליהם השרשור שלח אותיo_O), כל הפוסטים של הסולידית בנושא [12.2013, 7.2020, 11.2020, 1.2021, 8.2021, 1.2023 (והתגובה של דעת לפוסט), 2.2025], ובעיקר הבלוג המדהים של @daat99, הפורום וסדרת ימי ההולדת של תיק דיבידעת שממחישים את הנושא בצורה של ניסיון ולא רק בתיאוריה.)
הזמן שהקדשת ללימוד מאוד מוערך, כל הכבוד לך שוב!

בנוסף ביצעתי backtesting לתיק דיבידינדים על פי השיטה של דעת עם הרשימה של דויד פיש מינואר 2008, מצרף את חלק מהמחקר שלי פה:

מתוך סה"כ 139 חברות, רק חברה אחת פשטה את הרגל, 35 חברות התפצלו/התמזגו/נקנו, מתוך 103 החברות שנשארו סיננתי על פי תשואת דיב 2%-5%, ו payout ratio>60%, הפסקתי את הסינון אחרי שני הקריטריונים הללו, כיוון שרציתי להישאר עם כמות יחסית גדולה של חברות (נשארתי עם 38 חברות).
מדהים כמה שהשקעת עוד לפני שהגבת את התגובה הראשונה.
אין לך מושג כמה זה נדיר.

קודם כל, אני רוצה לומר תודה ל @daat99 על כל המידע, ובעיקר על הסבלנות והגישה המדהימה שבה אתה מגיב לאנשים שלא מסכימים עם דעתך, ראוי להערצה.
בשמחה.
הבלוג והפורום נועדו לאנשים שרוצים ללמוד, כמוך :)

1. כיצד אפשר לעקוב אחרי תיק כזה בצורה מסודרת ומהירה?
מאיזו בחינה?
איזה סוג מעקב אתה רוצה לעשות?

2. עד כמה הפיזור בין הסקטורים השונים תופס משקל בקניית המניות?
לדעתי האישית בלבד:
כל עוד נעשה "פיזור כספים" (קרי: לא קונים עם כל הכסף בבת אחת) אז צפוי להתקבל פיזור מספק.
אין לי שום כוונה לפזר את הכסף שלי "לפי המדד" ולהתעקש לשים הרבה כסף בסקטורים שלא הצליחו להגדיל את הדיבידנדים על חשבון סקטורים שכן הצליחו.

3. ראיתי שג'סטין לאו מפרסם את הרשימה באתר הבא, אך עדיין כולם מפנים לרשימה של DRIPinveting, מדוע?
אחרי שדויד פיש נפטר התחילו להתפרס שתי רשימות שונות.
הרשימה של ג'סטין יותר אמינה ומציגה יותר מידע אבל קשה להשיג אותה (הרישום אליו לפעמים נעלם או סתם לא עובד).
הרשימה השניה הרבה פחות אמינה ומציגה פחות מידע אבל מאוד קל להשיג אותה.

אני נצמד לרשימה של ג'סטין בלבד.

4. האם ישנה רשימה מקבילה למניות באירופה/ קנדה?
יש כאלו אבל חשוב לזכור שהתרבות במדינות הללו שונה מהתרבות האמריקאית וישנה פחות חשיבות לשימור רצף הגדלות דיבידנד אצל החברות והמשקיעים.

הרי חווינו את משבר הקורונה מאז
מבחינתי, שנה שבה המדד מרוויח 17% אינה שנת משבר ולכן הקורונה אינה משבר.
אני דורש שני משברים כלכליים לפחות (לא סתם ירידה בבורסה ומיד עליה) שזה אומר פיטורים המוניים, אנשים שמאבדים בתים וכו'.
זה לא באמת קרה בקורונה (האנשים שהוצאו לחל"תים ו/או פוטרו, קיבלו משכורת מהמדינות השונות כך שלא היתה להם בעיה תקציבית אמתית).

כפי שבתחילת תיק דיבידעת הדרישה הייתה נמוכה יותר
היא לא היתה נמוכה יותר.
מהקמת התיק ועד היום היא היתה "רצף הגדלות דיבידנד מלפני משבר 2000".

בנוסף אשמח להערות על המחקר שביצעתי
כל הכבוד לך!
האם הצלחת להתחקות אחרי פיצולים והתפצלויות גם כן?

רמז: מה התוצאות שקיבלת על השקעה בחברת CB?
האם זו CB של 2008 או CB של 2026 (שהיא למעשה ACE של 2008)?

Aloha

Member
כל הכבוד לך!
תודה על הפרגון, חייב לומר שלא עברתי על כל 144 העמודים בשרשור (הטיעונים התחילו לחזור על עצמם, והצטרפו עוד ועוד אנשים שהתעקשו לא לקרוא את השרשור מההתחלה אלא רק את שלושת ההודעות האחרונות).

הבלוג והפורום נועדו לאנשים שרוצים ללמוד, כמוך :)
שמח שמצאתי את הפורום הזה:)

מאיזו בחינה?
איזה סוג מעקב אתה רוצה לעשות?
1. מעקב על רכישות, חלוקת דיבידנדים, שינויים בחברות כגון פיצולים מיזוגים וכו'. היו דיונים במספר שרשורים (לדוג' 1, 2, 3, 4), ושם נראה שהדעה הגורפת היא לפתוח קובץ אקסל עצמאי, על אילו פרמטרים אתם ממליצים לעקוב ומה סתם "רעש"? בנוסף עלו פה בכמה דיונים על אוטומציות שונות של אנשים, האם יש לכם משהו שעובד טוב (מעוניין לפתוח חשבון ב IBKR).

לדעתי האישית בלבד:
כל עוד נעשה "פיזור כספים" (קרי: לא קונים עם כל הכסף בבת אחת) אז צפוי להתקבל פיזור מספק.
אין לי שום כוונה לפזר את הכסף שלי "לפי המדד" ולהתעקש לשים הרבה כסף בסקטורים שלא הצליחו להגדיל את הדיבידנדים על חשבון סקטורים שכן הצליחו.
אני נצמד לרשימה של ג'סטין בלבד.
תודה

יש כאלו אבל חשוב לזכור שהתרבות במדינות הללו שונה מהתרבות האמריקאית וישנה פחות חשיבות לשימור רצף הגדלות דיבידנד אצל החברות והמשקיעים.
בדקתי וישנן רשימות לשאר המקומות, נראה שיש שם חברות שעונות על הקריטריונים שלך, או לפחות קרובות לכך, אשמח לשמוע את דעתכם עליהן.
אביא כמה דוג' (סינון שלי, מוזמנים לעשות את הסינונים בעצמכם:
קנדה
Imperial Oil Limited
METRO Inc.
Canadian Natural Resources Limited
CCL Industries Inc.
Finning International Inc.
Intact Financial Corporation
Stella-Jones Inc.
Canadian General Investments, Limited
iA Financial Corporation Inc.
Manulife Financial Corporation
TMX Group Limited
בריטניה
Cranswick plc
Linde plc
אירופה
Kerry Group PLC
Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG
שאר העולם
אין חברה קרובה לקריטריונים

הסיבה שאני מנסה למצוא מניות בארצות אלה הן כי יש לי בארץ פטור ממס (נפצעתי קשה בעזה במלחמה הנוכחית), ועל פי אמנת המס, אני יכול לקבל חלק מהמס בחזרה בארץ (בשונה מאמנת המס עם ארה"ב).

זה לא באמת קרה בקורונה
ובכל זאת, על פי הרשימה של ג'סטין, לפחות 6 חברות שחילקו דיבידנד מעל 23 שנים, פגעו בדיבידנד והוצאו מהרשימה, אתה לא חושב שזה מראה על היציבות של שאר החברות שלא פגעו בו?

כל הכבוד לך!
האם הצלחת להתחקות אחרי פיצולים והתפצלויות גם כן?

רמז: מה התוצאות שקיבלת על השקעה בחברת CB?
האם זו CB של 2008 או CB של 2026 (שהיא למעשה ACE של 2008)?
כפי שאמרתי, הוספתי לרשימה רק מניות שנשארו כמעט כמו שהן כך שיהיה קל לעקוב אחריהן, לאחר שהערת לי שמתי לב שגם במניות שבחרתי היו אירועים בטווח השנים, אך אני לא חושב שזה היה משנה את התוצאה בהרבה.
מניית CB לא נכנסה לרשימה שלי כיוון שתשואת הדיבידנד שלה הייתה נמוכה מ 2%.
[אלה המניות איתן ביצעתי את ה Backtest:
NWN, GPC, PG, MMM, MAS, CINF, JNJ, PEBO, ABM, LLY, SWK, SCL, CBSH, BKH, LEG, NFG, SYY, UVV, ABT, KMB, PPG, ASB, RPM, UBSI, VFC, NUE, AVY, HSY, MCD, SHW, BOH, MTB, LNC, SON, TRMK, WAFD, T, PBI]

daat99

מייסד
מנהל
חייב לומר שלא עברתי על כל 144 העמודים בשרשור (הטיעונים התחילו לחזור על עצמם, והצטרפו עוד ועוד אנשים שהתעקשו לא לקרוא את השרשור מההתחלה אלא רק את שלושת ההודעות האחרונות).
אין צורך לקרוא את כל המטחנה של אנשים שחוזרים על טיעונים בלי לקרוא את התשובות וההפניות למידע שסותר את טיעוניהם.
גם לא צריך לקרוא את כל התגובות שמתעקשות לא להבין מה ההבדל בין דיבידנד גדל לבין דיבידנד שאינו גדל.

קראת את החומר החשוב והתעמקת מעבר לשרשור למקורות הידע וזה מאוד נדיר ולכן ראוי לציון לטובה.

שמח שמצאתי את הפורום הזה:)
גם אני שמח שאנשים שרוצים ללמוד מוצאים את הפורום הזה ובוחרים לשתף ברצונם ללמוד ובמעשיהם בנושא :)

. מעקב על רכישות, חלוקת דיבידנדים, שינויים בחברות כגון פיצולים מיזוגים וכו'. היו דיונים במספר שרשורים (לדוג' 1, 2, 3, 4), ושם נראה שהדעה הגורפת היא לפתוח קובץ אקסל עצמאי,
אכן. קובץ אקסל עצמאי.
ברמה המינימליסטית, מספיק קובץ בסגנון "לוח שנה" כמו שמוצג בקישור "מצב התיק" בסרגל העליון של הבלוג.
ניתן להרחיב אותו טיפה עם עמודות "סיכום שנתי" בכל שנה שמתעדות את הדיבידנד הצפוי האחרון של אותה שנה לכל מניה, כמות המניות שהוחזקה מכל חברה בסוף אותה שנה וכדומה.
השילוב של תיעוד הדיבידנדים עם עמודות הסיכום השנתיות הללו יכול לעזור להבין הרבה מאוד דברים חשובים.

בנוסף עלו פה בכמה דיונים על אוטומציות שונות של אנשים, האם יש לכם משהו שעובד טוב (מעוניין לפתוח חשבון ב IBKR).
אני, באופן אישי, לא משתמש באוטומציות.
אני חושב שהן פוגעות במנגנוני ההגנה הפסיכולוגיים שנבנים ביחד עם בניית האקסל ותיעודו בזמן אמת.

נראה שיש שם חברות שעונות על הקריטריונים שלך, או לפחות קרובות לכך, אשמח לשמוע את דעתכם עליהן.
אני מעדיף להמנע מהתנהלות עם כמה מטבעות במקביל ולכן אני מעדיף להתנהל רק בבורסה האמריקאית עם הדולר האמריקאי (למעט ההפקדות והמשיכות השקליות בשל המחיה בישראל).
מסיבה זו, אני לא מתעניין במיוחד בחברות שאינן נסחרות בבורסה האמריקאית ולכן אין לי דעה עליהן.

הסיבה שאני מנסה למצוא מניות בארצות אלה הן כי יש לי בארץ פטור ממס (נפצעתי קשה בעזה במלחמה הנוכחית), ועל פי אמנת המס, אני יכול לקבל חלק מהמס בחזרה בארץ (בשונה מאמנת המס עם ארה"ב).
אני לא מכיר תקנה שמאפשרת לקבל בארץ החזר על מס ששולם בחו"ל.
אשמח להפניה למקור ההטבה במסמכי רשות המסים בשביל לקרוא עליה יותר אם אפשר.

ובכל זאת, על פי הרשימה של ג'סטין, לפחות 6 חברות שחילקו דיבידנד מעל 23 שנים, פגעו בדיבידנד והוצאו מהרשימה, אתה לא חושב שזה מראה על היציבות של שאר החברות שלא פגעו בו?
לדעתי לא.
הקורונה היתה שוק זמני שארך פחות מחודש ויש חברות שהגיבו בקיצוניות (ראה TJX) בשל אי הוודאות ששררה באותו החודש.
ברמת השוק הרחב, לציבור לא היה "חסר כסף" בקורונה.
רוב האנשים המשיכו לקבל משכורות רגיל והמיעוט שלא, לרוב קיבל חלופה מהמדינה.
משבר כלכלי זה משהו מתמשך שבו אנשים מבינים שהם צריכים לבחור בין משכנתא לבין אוכל ולא "על איזו מניית מם נהמר היום כי משעמם בבית?".

כפי שאמרתי, הוספתי לרשימה רק מניות שנשארו כמעט כמו שהן כך שיהיה קל לעקוב אחריהן
ולכן קיבלת תוצאה גרועה בהרבה מהמציאות (והיא עדיין תוצאה לא רעה בכלל).
תנסה למשל להתחקות אחרי משקיעי FPU כדוגמא.
השקעה של 1000 דולר ב-FPU:
Acquired on 28/10/09 for 0.405 CPK shares
Six dividend payments at $0.1125 (minimum) per share multiply by 1000/12.13=82.44 shares sums to total dividend of $55.647 (without reinvesting)
After the merger we will have 0.405*1000/12.13=33.388 shares of CPK and $55.647. CPK share price was $30.5 at the end of 28/10/09 which sums to $1073.981
מכאן אתה יכול להמשיך ולבדוק מה קרה למשקיעי CPK בין 28 לאוקטובר 2008 ועד היום

לאחר שהערת לי שמתי לב שגם במניות שבחרתי היו אירועים בטווח השנים, אך אני לא חושב שזה היה משנה את התוצאה בהרבה.
איך תדע אם לא תבדוק?
ושאלות יותר קשות לי אליך:
כשאתה מחפש היום מידע היסטורי על CB, מידע על איזו חברה אתה מוצא? CB של פעם (קרי: CB המקורית) או CB של היום (קרי: ACE המקורית)?
האם בכל האתרים זה אותו הדבר?
איך מבדילים/יודעים?

מניית CB לא נכנסה לרשימה שלי כיוון שתשואת הדיבידנד שלה הייתה נמוכה מ 2%.
זו היתה רק דוגמית בשביל להמחיש כמה בדיקות היסטוריות הן קשות עד כדי בלתי-אפשריות.

Div123

Well-Known Member
הסיבה שאני מנסה למצוא מניות בארצות אלה הן כי יש לי בארץ פטור ממס (נפצעתי קשה בעזה במלחמה הנוכחית), ועל פי אמנת המס, אני יכול לקבל חלק מהמס בחזרה בארץ (בשונה מאמנת המס עם ארה"ב)
בהצדעה

הרוב הגדול של החברות הרלוונטיות להשקעה זו נמצאות בארצות הברית.
אם אתה בוחר להשקיע בחברה משלמת לא אמריקאית, הסיבה הראשונה לכך היא בגלל איכותה.
שלוש מחמשת המשלמות הגדולות בתיק שלי הן לא אמריקאיות, והן לא נבחרו בגלל סיבה זו.
הן גם לא נמצאות ברשימה מסיבה זו.

מומו

Well-Known Member
מצטרף לברכות של החברים היקרים - בהצלחה רבה בנתיב החדש שבחרת ורפואה שלמה במהרה.

בנוסף עלו פה בכמה דיונים על אוטומציות שונות של אנשים, האם יש לכם משהו שעובד טוב (מעוניין לפתוח חשבון ב IBKR).
לענ"ד תתחיל בקטן עם אקסל פשוט כמו שבעל הבית הציע, אני הקטן ממליץ לך לא להפוך את הטפל (אקסל אוטומטי ומשוכלל) לעיקר.
נצל את הזמן לקרוא וללמוד במקביל לצעדים קטנים של פתיחת חשבון, העברת כספים במנות קטנות, וכו' כך תצבור ביטחון
אם הזמן אתה תבין מה חסר לך באקסל, אלו מנגנונים הם בגדר חובה ואלו רק "נחמד שיהיה". ככל שתוכל להגדיר לעצמך מה חסר כך תוכל לקבל את התוצאה המתאימה לך ביותר

בכל מקרה, אם תרצה הכוונה לגבי האקסל אשמח לסייע. אתה יכול "להתלבש" על אחד השרשורים הקיימים בפורום שכתבתי בהם וכך יהיה יותר קל להתמקד באותו נושא

Aloha

Member
אני לא מכיר תקנה שמאפשרת לקבל בארץ החזר על מס ששולם בחו"ל.
אשמח להפניה למקור ההטבה במסמכי רשות המסים בשביל לקרוא עליה יותר אם אפשר.
אמנת המס של ישראל משתנה בין מדינה למדינה, בכל מקרה אי אפשר לקבל החזר מס על מס ששולם בחו"ל, אבל בחלק מהמדינות, המס במקור נמוך מהמס בישראל שעומג כיום על 25%, ולכן על ההפרש אפשר להגיש בקשה להחזר מס כרגיל. (לדוג' בארה"ב המס במקור הוא 25%, אך בבריטניה לדוג', המס במקור על דיבידנד, עומד על 0% במקור עבור אזרח זר, כך ש25% מהמס הוא ישראלי).
בכל אופן, זה מה שאני הבנתי מהמקורות הללו ומעוד מקורות באינטרנט, אם מישהו מכיר אחרת, אשמח שיאיר את עיניי.

תנסה למשל להתחקות אחרי משקיעי FPU כדוגמא.
לצערי הבנתי כמה אתה צודק, יש קושי עצום בלהשיג נתונים מהתקופה ההיא, התקשיתי מאוד למצוא אפילו את מחיר המניה שכתבת של FPU באותו הזמן.
זה מה שיצא לי: (כתום CPK תכלת SPY)
767

מדהים.

כשאתה מחפש היום מידע היסטורי על CB, מידע על איזו חברה אתה מוצא? CB של פעם
לא ניסיתי אפילו o_O

הסיבה הראשונה לכך היא בגלל איכותה.
אילו פרמטרים חשובים לך ב"איכות" החברה?

גיבור ישראל. שתהיה החלמה מהירה ותזכה לכל הברכות כולן!
מצטרף לברכות של החברים היקרים - בהצלחה רבה בנתיב החדש שבחרת ורפואה שלמה במהרה.
תודה רבה לכולם :)

שאלות נוספות שיש לי:
1. ראיתי שעברת לא למכור מניות בכלל, יכול בבקשה להסביר למה? @daat99
2. כשתיק דיבידעת התחיל, תשואת הדיבידנד הייתה גדולה יותר, אך עם הזמן, התשואה הצטמקה, והסינון ירד מ 2% למדד הסנפ (שכרגע עומד על 1.08%), האם זה לא משפיע על השיטה? ואולי הופך את בדיקות העבר ללא-רלוונטיות?
3. במקום אחר כתבת @daat99 שיש מניות שרכשת בעבר, והיום לא היית מתקרב אליהן עם מקל. מה השתנה בגישה? שהרי הסינון נשאר אותו הסינון…

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
בכל אופן, זה מה שאני הבנתי מהמקורות הללו ומעוד מקורות באינטרנט, אם מישהו מכיר אחרת, אשמח שיאיר את עיניי.
זה לא "החזר מס" - זה "אי תשלום מס במקור".
אלו שני דברים שונים.

אם קיבלת פטור ממיסוי דיבידנדים בארץ אז יש לך כאן בהחלט יתרון.
לדעתי ההתמקדות במיסוי היא עדיין "לתת לזנב לכשכש בכלב" אבל אני מבין את הרצון הפסיכולוגי שלך למקסם את ההטבות שאתה מקבל.

אילו פרמטרים חשובים לך ב"איכות" החברה?
הסבירות שאני אמשיך לקבל תזרים יציב וגדל מהחברה בעתיד הנראה לעין.

1. ראיתי שעברת לא למכור מניות בכלל, יכול בבקשה להסביר למה?
יש כמה סיבות:
1. לרוב, חברות שכבר פוגעות בדיבידנד (או לא מגדילות אותו במועד הצפוי) סופגות ירידת מחיר עוד לפני המאורע המצער.
המשמעות היא שעד שאני יודע על המקרה, המחיר כבר ירד הרבה.
אם אני ארצה "למכור ולרכוש חברה אחרת" אז אני בכל מקרה אספוג פגיעה תזרימית מהמעבר (לכל הפחות בשל הירידה במחיר אבל ייתכן שגם בשל מיסוי אם זו עדיין תהיה מכירה ברווח ביחס לרכישה היסטורית).

2. הנבואה לא ניתנה לי ולכן אין לי מושג אם החברה תצליח להתאושש (מה שצפוי להוביל לזינוק לא רק בדיבידנד אלא גם במחיר המניה - ראה TJX בתקופת הקורונה) או שהיא בדרך לאבדון (ראה WBA).

3. גישת קנה-והחזק הוכחה היסטורית כיותר רווחית מגישת "החלף מניות והמר מה יקרה בעתיד".

כשתיק דיבידעת התחיל, תשואת הדיבידנד הייתה גדולה יותר, אך עם הזמן, התשואה הצטמקה, והסינון ירד מ 2% למדד הסנפ (שכרגע עומד על 1.08%), האם זה לא משפיע על השיטה? ואולי הופך את בדיקות העבר ללא-רלוונטיות?
מבחינתי, התשובה היא לא.
השוק נותן את מה שהוא רוצה לתת ולא את מה שאנחנו רוצים לקבל.
אני משקיע בהווה, בהתאם לנתוני ההווה.
הבסיס של גישת (לא "שיטת") ההשקעות הזו הוא: "אני רוצה לקבל תזרים מחברות שמרוויחות שאינו תלוי בתמחור המניות בבורסה".
כל עוד אני יכול לקבל תזרים שמקורו ברווחי החברות (בניגוד לתזרים שמקורו בהימורים על אופציות למשל), אז הגישה ממשיכה לעבוד.

יש מניות שרכשת בעבר, והיום לא היית מתקרב אליהן עם מקל. מה השתנה בגישה?
כלום.
תנאי השוק משתנים ומצב החברות משתנה ולכן חברה שלא הייתה לי בעיה לרכוש פעם יכלה להשתנות כך שאין סיכוי שאני ארכוש אותה היום.
הסינון נשאר אותו הסינון…
בדיוק.
אם אני דורש רצף הגדלות דיבידנדים מלפני 2000 אז אני לא ארכוש חברות שפגעו בדיבידנד אחרי שרכשתי אותן בעבר (כגון WBA) בלי לשנות כלום בגישת ההשקעות שלי ו/או בסינון שלי.
החברה השתנתה, לא הגישה שלי.

Aloha

Member
זה לא "החזר מס" - זה "אי תשלום מס במקור".
אלו שני דברים שונים.
התכוונתי שכיוון שאין מס במקור, אלא המס הוא בארץ, הוא נחשב מס רווחי הון רגיל שאפשר לקבל עליו החזר מס (בשונה מדיבידנד/מכירת מנייה בארה"ב לדוג', שם המס הוא נטו במקור כך שגם אם אתה זכאי להחזר מס בישראל מסיבה כלשהי, אתה לא יכול לקבל).

לדעתי ההתמקדות במיסוי היא עדיין "לתת לזנב לכשכש בכלב"
כמובן שזה לא השיקול המרכזי, השיקול העיקרי שלי הוא פיזור גיאוגרפי לתיק, כאשר המרכז שלו יהיה בארה"ב, המס הוא תמריץ לכך.

גישת קנה-והחזק הוכחה היסטורית כיותר רווחית מגישת "החלף מניות והמר מה יקרה בעתיד".
אשמח למקור בנושא.
בנוסף האם משנה סיבת הירידה? לדוג' אם מתגלה מידע מהותי בדומה למה שקרה ב Enron, האם בכל זאת לא תמכור כדי "להציל את מה שנשאר"?

החברה השתנתה, לא הגישה שלי.
אני כרגע לא מוצא את המקום בו כתבת את זה, אך זכור לי שכתבת שלאור הניסיון שלך, ישנן מניות שקנית בעבר והיום בדיעבד לא היית קונה אותן, האם הכוונה רק לשינוי הסינון לסינון הנוכחי, או שיש פרמטרים נוספים?

שאלות נוספות:
1. מה גרם לך להוריד את תשואת הדיבידנד בסינון מ 2% לתשואת הדיבידנד של המדד? (מאז ינואר 2018) ואת המקסימום לפי 2 ולא עד 5%?
2. מדוע בחרת את ה s&p500 כמדד הייחוס ולא את russell 2000 או Dow Jones?
3. שאלה לגבי המחקר על הרשימות של דויד פיש, באותה השנה (2008), ותק של תשלום דיבידנדים של 25 שנה כלל בתוכו רק את משבר הדוט קום, ולא שני משברים כפי שאתה דורש עכשיו. (אם הבנתי נכון).

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
המס הוא בארץ, הוא נחשב מס רווחי הון רגיל
זה עדיין דיבידנד וממוסה כמו דיבידנד ולא כמו רווח הון.
מס דיבידנדים ומס רווחי הון אלו מסים שונים עם חוקים והתניות שונות.
אם אתה פותח חשבון בגוף אמריקאי שיודע להתמודד עם זה אז אין תשלום מס במקור במקרה הזה בכלל ואתה צריך להגיש דו"ח למס הכנסה בארץ בשביל לדווח להם ולעדכן אותם בחבות המס האמתית שלך.
אם אתה סוחר דרך גופים ישראלים, צפה להרבה מאוד כאבי ראש, עלויות יתר וטעויות.

מכירת מנייה בארה"ב לדוג', שם המס הוא נטו במקור
לא נגבה מס רווחי הון במקור על מכירת מניות אמריקאיות עבור תושבי ישראל שאינם אזרחי ארצות הברית.
אשמח למקור בנושא.
ראה מחקרים של ג'רמי סיגל כדוגמא לקנה והחזק לעומת קנה ועדכן.

בנוסף האם משנה סיבת הירידה?
אני לא רוצה שהשקעות יהפכו למקצוע ולכן אני לא טורח לבדוק מה הסיבה לירידה.
משכך, אני לא מודע לסיבה ולכן היא לא משנה לי.
אם אתה רוצה להפוך את זה למקצוע אז זה בהחלט יכול לשנות אבל אני לא יכול לעזור לך בזה כי אני לא יודע בזה כלום.

בדומה למה שקרה ב Enron,
המידע המהותי על אנרון היה ידוע מראש - אין דיבידנדים...
אפשר לזייף דוחות, אפשר לזייף מכירות, אפשר לזייף רווחים - אי אפשר לזייף תשלום דיבידנדים לבעלי המניות.

האם בכל זאת לא תמכור כדי "להציל את מה שנשאר"?
בשלב הזה, בסבירות גבוהה - לא נשאר משהו משמעותי להציל :)

אך זכור לי שכתבת שלאור הניסיון שלך, ישנן מניות שקנית בעבר והיום בדיעבד לא היית קונה אותן,
לפני שהבנתי שאני רוצה להשקיע בדיבידנדים ביצעתי רכישות שלא קשורות לדיבידנדים.
אולי אתה מתכוון לאמירה שלי שאחרי שהבנתי שאני רוצה להשקיע בדיבידנדים אני לא הייתי משקיע באותן חברות שאינן השקעות דיבידנדים.

מעבר לכך, הגישה שלי להשקעה בדיבידנדים לא השתנתה והסינון שאני מבצע לא השתנה (למעט התאמתו לתנאי השוק שמיוצגים ע"י המדד הרחב).

1. מה גרם לך להוריד את תשואת הדיבידנד בסינון מ 2% לתשואת הדיבידנד של המדד?
כשרשמתי אז 2% זה היה כשהדיבידנד של המדד היה כ-2% כך שזה היה אותו הדבר.
כשהדיבידנד של המדד ירד מתחת ל-2% התחלתי לציין מפורשות שהסינון הוא לפי המדד ולא לפי מספר שרירותי שנלקח מהעבר ואינו קשור להווה.
לא ששיניתי את המדיניות שלי, רק את הדרך שבה הסברתי אותה לאחרים.

את המקסימום לפי 2 ולא עד 5%?
אין לי מקסימום.
אני מתחיל לחשוש כשהדיבידנד הוא כפי 1.5 מהשוק.
המספר 5% לקוח ממחקר שביצעתי על הנתונים של 2008 והסבירות לפגיעה בדיבידנד לפי תשואת דיבידנד מלפני המשבר שזה בערך פי-2 מתשואת הדיבידנד של המדד מלפני המשבר.
החששות שלי היו ונשארו בסביבות פי-1.5 מהמדד של ההווה כמעין מרווח ביטחון מאותו פי-2 שהיה מלפני המשבר.

מדוע בחרת את ה s&p500 כמדד הייחוס ולא את russell 2000 או Dow Jones?
מכיוון ששאר כדור הארץ בחר אותו כמדד הייחוס של הבורסה האמריקאית.
אם אני רוצה להתאים את עצמי למציאות של רוב המשקיעים בעולם, אני צריך לבדוק את מצבי לעומת מדד הייחוס שלהם.

Aloha

Member
זה עדיין דיבידנד וממוסה כמו דיבידנד ולא כמו רווח הון.
מס דיבידנדים ומס רווחי הון אלו מסים שונים עם חוקים והתניות שונות.
לא נגבה מס רווחי הון במקור על מכירת מניות אמריקאיות עבור תושבי ישראל שאינם אזרחי ארצות הברית.
צודק טעות שלי, לא עמדתי על ההבדל בין מס רווח הון למס דיבידנד.
בכל מקרה, התכוונתי למיסוי על דיבידנד, אם תקרא את המקורות שהבאתי אליהם קישורים, תראה שעל פי אמנות המס השונות, יש אחוז מיסוי על דיבידנדים שנגבה במדינת המקור, והמדינה משחקת איתו כך שיגיע ל 25%.
אתן 2 דוגמאות לטובת העניין:
1. תושב ישראל שקיבל דיבידנד של 100$ מחברה בארה"ב.
ארה"ב גובה 25% מס (על פי אמנת המס איתם), ישראל מעניקה זיכוי מס עד 25% (כיוון שכבר שילמת אותו במקור, כדי לא ליצור כפל מס).
כלומר כיוון שכל המס נוכה במקור, פטור ממס בארץ לא מועיל למשקיע.
המשקיע מקבל נטו של 75$.

2. תושב ישראל שקיבל דיבידנד של 100$ מחברה בקנדה.
קנדה גובה עד 15% מס (ע"פ אמנת המס), ישראל משלימה מיסוי נוסף של 10% (כדי להשלים ל 25%).
במקרה זה, פטור ממס מועיל למשקיע והוא יקבל נטו של 85$ (וללא פטור ממס 75$).

אם אתה סוחר דרך גופים ישראלים, צפה להרבה מאוד כאבי ראש, עלויות יתר וטעויות.
כרגע סוחר באלטשולר טרייד, מתכוון לפתוח חשבון ב IBKR לטובת המסחר ב DGI.

ראה מחקרים של ג'רמי סיגל כדוגמא לקנה והחזק לעומת קנה ועדכן.
מעניין מאוד, עיינתי במאמר The Long-term Returns on the Original S&P 500 Firms שם הוא בדק מה קרה למשקיע שהחזיק את 500 החברות המקורות של הסנופי, ובספר Stocks for the Long Run. אך בשניהם הוא מתייחס אך ורק למדדים ולא ממליץ על ליקוט מניות עצמאי...

המידע המהותי על אנרון היה ידוע מראש - אין דיבידנדים...
אפשר לזייף דוחות, אפשר לזייף מכירות, אפשר לזייף רווחים - אי אפשר לזייף תשלום דיבידנדים לבעלי המניות.
למדתי, עוד סיבה מדוע להשקיע ב DGI...

תודה על התשובות לשאר השאלות :)

daat99

מייסד
מנהל
אתן 2 דוגמאות לטובת העניין:
1. תושב ישראל שקיבל דיבידנד של 100$ מחברה בארה"ב.
ארה"ב גובה 25% מס (על פי אמנת המס איתם), ישראל מעניקה זיכוי מס עד 25% (כיוון שכבר שילמת אותו במקור, כדי לא ליצור כפל מס).
כלומר כיוון שכל המס נוכה במקור, פטור ממס בארץ לא מועיל למשקיע.
המשקיע מקבל נטו של 75$.

2. תושב ישראל שקיבל דיבידנד של 100$ מחברה בקנדה.
קנדה גובה עד 15% מס (ע"פ אמנת המס), ישראל משלימה מיסוי נוסף של 10% (כדי להשלים ל 25%).
במקרה זה, פטור ממס מועיל למשקיע והוא יקבל נטו של 85$ (וללא פטור ממס 75$).
בשתי הדוגמאות הללו אין החזר מס.
פטור מתשלום בארץ לא מהווה עילה להחזר מיסוי ששולם בחו"ל.

אני עדיין חושב שזה לתת לזנב לכשכש בכלב אבל אני בהחלט מבין את הרצון שלך לעשות זאת.
לדעתי יש מקומות יותר מועילים לנצל בהם פטורים ממיסוי מאשר השקעה בחברות שמסבכות את הניהול הרציף של תיק ההשקעות הרחב ואת המעקב אחרי התזרים הגדל.

מעניין מאוד, עיינתי במאמר The Long-term Returns on the Original S&P 500 Firms שם הוא בדק מה קרה למשקיע שהחזיק את 500 החברות המקורות של הסנופי, ובספר Stocks for the Long Run. אך בשניהם הוא מתייחס אך ורק למדדים ולא ממליץ על ליקוט מניות עצמאי...
לא דיברתי על ליקוט מניות.
דיברתי על "קנה והחזק" לעומת "קנה ועדכן".
אם אתה חושב שיש לך יתרון בחלק של "ועדכן" על פני וועדת ההשקעות של ה-SP500 אז אתה בהחלט יכול לנצל אותו.
אני חושב שלהם יש יתרון עלי ולכן אם הם לא מצליחים אז אני יוצא מנקודת הנחה שאני אכשל יותר.

Aloha

Member
לדעתי יש מקומות יותר מועילים לנצל בהם פטורים ממיסוי מאשר השקעה בחברות שמסבכות את הניהול הרציף של תיק ההשקעות הרחב ואת המעקב אחרי התזרים הגדל.
כפי שאמרתי, זו לא הסיבה העיקרית.
הסיבה העיקרית היא פיזור גאוגרפי, אני לא רוצה שכל התיק שלי יהיה בארה״ב, אני לא נביא, אבל מהסתכלות על ההיסטוריה, כל האימפריות הגדולות נפלו יום אחד (פרס, יוון, רומא, מצרים וכו׳), ודווקא כיוון שאני לא נביא, אני רוצה להתמגן אל מול האפשרות שזה יקרה בדור שלי, המס הוא תוספת נחמדה…

לא דיברתי על ליקוט מניות.
דיברתי על "קנה והחזק" לעומת "קנה ועדכן".
אם אתה חושב שיש לך יתרון בחלק של "ועדכן" על פני וועדת ההשקעות של ה-SP500 אז אתה בהחלט יכול לנצל אותו.
אני חושב שלהם יש יתרון עלי ולכן אם הם לא מצליחים אז אני יוצא מנקודת הנחה שאני אכשל יותר.
אני לא חושב שיש לי יתרון עליהם, הערתי שהמחקר נעשה על ״קנה והחזק״ של כל השוק כולו, ולא של מספר חברות מצומצם, ולכן לדעתי אי אפשר לקחת ממנו ראיה לכאן.

daat99

מייסד
מנהל
הסיבה העיקרית היא פיזור גאוגרפי
את זה מקבלים גם בלי החברות האלו.

אני לא רוצה שכל התיק שלי יהיה בארה״ב
אני חושב שאתה מבלבל בין "הסניף המרכזי של החברה בארצות הברית" לבין "להשקיע עם חשיפה רק לארצות הברית".
אין לי שום בעיה עם הראשון.
אני ממש לא מקבל את השני עם התיק שלי.

כל האימפריות הגדולות נפלו יום אחד
לא רלוונטי.
כמו שאמרתי, אני חושב שאתה מבלבל בין השקעה "בחברות שממוקמות במדינה X" לבין השקעה "עם חשיפה רק למדינה X".

אני רוצה להתמגן אל מול האפשרות שזה יקרה בדור שלי
אני חושב שאני כבר מוגן מכך גם בלי לסבך את התיק שלי.

המחקר נעשה על ״קנה והחזק״ של כל השוק כולו,
ממש לא "כל השוק", אפילו לא קרוב.
המחקר נעשה על "השקעה בחברות שנבחרו באופן פרטני מתוך סך החברות".
אין הבדל מהותי בין בחירה של 500, 50 או 5000 (פיזור מספק מגיע כבר בחברה ה-17).
ההבדל נהיה אפילו יותר זניח כשמדברים על השקעה לפי משקל שוק כמו שבוצע ב-SP500 שבו אפילו אם תוסיף עוד 100,000 חברות, אתה לא מגן על התיק יותר טוב.

לדעתי אי אפשר לקחת ממנו ראיה לכאן.
זכותך לדעתך.
בפורום הזה אין "כפיית דעות" :)

למעלה תחתית