אז מה קניתם החודש ?

מומו

Well-Known Member
לאחרונה בחרתי לחזק קצת את AWR בזכות ה:
69 שנים של הגדלות לפי קובץ האלופות
יחס חלוקה מתחת ל-60%
ממוצע הגדלות ב-10,5,3,1 שנים הקודמות די יציב 8-9 אחוז (גם ההגדלה האחרונה היתה באותו איזור)
יכולת כיסוי חוב אמנם בירידה אבל עדיין היא מחזיקה מעל 4
ציון גבוה ב-SSD

כמובן לא הכל וורוד:
יחס חוב הון גבוה מעל 100% אבל לא כ"כ חריגה בתעשיה
תשואת הדיביבנד מעל 1.5 מהמדד מה שאומר מציאה\סכין נופלת, אמנם בהשוואה למתחרות (SJW, WTRG) היא נמוכה
תזרים חופשי שלילי בהתאם לתעשיה (השוואה מול WTRG, SJW, CWT)

19yoboy

Well-Known Member
איך:

יחס חוב הון גבוה מעל 100% אבל לא כ"כ חריגה בתעשיה
תזרים חופשי שלילי בהתאם לתעשיה (השוואה מול WTRG, SJW, CWT)
לא מרתיע אותך?
בעצם, למה "חונכנו" לסנן לפי יחס חוב הון שקטן מ1? (NEE,KO,CAT) אולי חוב גדול (גדול מ1) כן מצליח לשרת חברות מסוימות?

מומו

Well-Known Member
לא מרתיע אותך?
כן, אבל אין מושלם ומבין כל האפשרויות האחרות שעמדו בפניי, זו אחת שהציגה את הנתונים הכי פחות גרועים \ הכי טובים

למה "חונכנו" לסנן לפי יחס חוב הון שקטן מ1? (NEE,KO,CAT) אולי חוב גדול (גדול מ1) כן מצליח לשרת חברות מסוימות?
אתה כבר יודע שלא צריך לפחד מחובות, כשאתה מחזיק בחוב בריא שמאפשר צמיחה עם אפשרות לכיסוי מבלי לפשוט רגל - זה מעולה
ב-AWR אני רואה שזה המקרה, כמו שציינתי יחס הכיסוי שלהם טוב והם מציגים חוזקה שניתן לעמוד בהתחייבויות
צריך גם לזכור שכדי להקים תשתיות (כמו זו למשל בתשתיות מים) יש להשקיע המון כסף.

שים לב שיחס חוב גבוה לא חדש לחברה. כמו שאתה רואה בגרף 2000-2005 היחס היה הרבה יותר גבוה, ועדיין החברה המשיכה (ובע"ה תמשיך) להגדיל דיבידנדים. נכון שהתקופות והמשברים שונים ועדיין מדובר על חברה שמגדילה 69 שנים אז יש לה היסטוריה וניסיון לא קטן
561

אגב במהלך הרבעון החברה החלה בהפעלת מערכות מים ושפכים ב2 בסיסים צבאיים בהצלחה. החוזים מול הצבא הוקמו לטווח יחסית ארוך (אחד עם 15 שנה ואחד עם 50 שנה קדימה)

אם תחפור עוד קצת תגלה שהחברה מתמקדת בקליפורניה בלבד (יותר נכון בדרום קליפורניה) וככזו יש לה את הסיכונים הפוליטיים, אסונות טבע, רגולוציה וכו'
קוקה קולה למשל פרוסה ברחבי הגלובוס... האם לדעתך כדאי למשקיע להגביל את עצמו רק לחברות שמוכרות לכל העולם?

daat99

מייסד
מנהל
מה "חונכנו" לסנן לפי יחס חוב הון שקטן מ1?
שאלה קשה :)
והתשובה: פסיכולוגיה אישית שלי.

אולי חוב גדול (גדול מ1) כן מצליח לשרת חברות מסוימות?
אין כאן "אולי" - חוב גדול בהחלט מצליח לשרת חברות מסויימות (ראה לדוגמה חברות עם קהל לקוחות שבוי ותשתיות רבות כגון חברות חשמל/מים).

19yoboy

Well-Known Member
כמו שציינתי יחס הכיסוי שלהם טוב
מעניין איך יחס של:
564
נחשב טוב כאשר בחברות מסקטור שונה הוא על גבול הנורא.
אפשר דוגמה למשל שרלוונטית לחברה?

צריך גם לזכור שכדי להקים תשתיות (כמו זו למשל בתשתיות מים) יש להשקיע המון כסף.
ולכן סביר להניח שהFCF שלילי?

קוקה קולה למשל פרוסה ברחבי הגלובוס...
במוצר אני מאוד מאמין, ביכולת של KO להמשיך ולחלק דיבידנד בהתאם לנתונים שלה היום, פחות..
למה לדעתך יש לקוקה קולה חוב ככ גבוה?

שאלה קשה :)
והתשובה: פסיכולוגיה אישית שלי.
אז אתה מלחתכילה נמנע מחברה נהדרת כמו AWR שהחוב שלה כן נראה בריא והוא גדול מ1.

חוב גדול בהחלט מצליח לשרת חברות מסויימות (ראה לדוגמה חברות עם קהל לקוחות שבוי ותשתיות רבות כגון חברות חשמל/מים).
PH עם 0.98. עוברת סינון?

אני כן מעוניין להשקיע בחברות כמו MGEE,ATO,NEE,AWR בעיקר מהסיבה שאין לי הרבה אפשרויות נוספות. הבעיה שהתזרים שלהן שלילי.
אני מניח שהוא משומש להשקעה והתרחבות ולכן כנראה שצריך להתעלם מהנתון הזה בחברות שכאלו. הבעיה שגם יחס חלוקת הרווחים לא נמוך מדי שזה דברים שאני פחות אוהב לראות, אזור ה50-60% בסקטור הזה. ועוד יותר מזה, כפי שכתבתי בשרשור אחר, ATO YTD ‎-1.24% לעומת המדד.
זה ממש קשוח להשקיע במניות בודדות שהן מפסידות למדד! אבל אני מצליח לחבר לי את הפאזל מסביב ולהבין את מה שאתה חושב על כך.
נ.ב, ATO יותר מפי 2 מהמדד. נראה לי שממנה עדיף להימנע כרגע. או שלא?..

daat99

מייסד
מנהל
נחשב טוב כאשר בחברות מסקטור שונה הוא על גבול הנורא.
אפשר דוגמה למשל שרלוונטית לחברה?
ההשוואה הרלוונטית היא למתחרות באותו תחום פעילות.
אין משמעות להשוואת יחס שכזה בין חברת תשתיות מים שצריכה הון עצום בשביל להקים תשתיות לבין חברת "ייעוץ משכנתאות" שכל מה שהיא צריכה זה לספק מחשב לעובדים שעובדים מהבית כאשר חובת העובד לספק לעצמו טלפון ואינטרנט (בשביל שיקבלו אותו לעבודה...).

לכן סביר להניח שהFCF שלילי?
ממש לא.
אין כאן קשר לתזרים.

במוצר אני מאוד מאמין, ביכולת של KO להמשיך ולחלק דיבידנד בהתאם לנתונים שלה היום, פחות..
ומה לגבי שאר המוצרים?
מים מינרלים?
קפה?
תה?
משקאות אנרגיה?
משקאות חלב?
חלב סויה?

ג.נ.
לא עולה בסינון, לא קונה!

אז אתה מלחתכילה נמנע מחברה נהדרת כמו AWR שהחוב שלה כן נראה בריא והוא גדול מ1.
נכון.
כשאני אומר שהפסיכולוגיה מנצחת את המתמטיקה אני לא מחריג את עצמי מהקביעה הזו.
הפסיכולוגיה שלי גרמה לי הרבה מאוד נזקים בהיסטוריה האישית שלי.
אני תמיד מנסה ללמוד ממנה ולהתעלות עליה (להסיר מכשולים שמעירים אותה למשל כגון אי התבוננות בשווי המניות לגמרי) אבל זה לא אומר שאני תמיד מצליח.

PH עם 0.98. עוברת סינון?
לא הורדתי את האקסל החדש עדיין והסינון שלי ידוע לציבור אז תגיד לי אתה :)

זה ממש קשוח להשקיע במניות בודדות שהן מפסידות למדד!
ש(אולי)הפסידו למדד בתקופת זמן קצרה מאוד שבחרת באופן שרירותי (למה דווקא מאז שאתה הקמת את התיק?).
למה לא מלפני 5 ימים?
למה לא מלפני 5 חודשים?
למה לא מלפני 5 שנים?
למה לא מלפני 50 שנים?

אני מצליח לחבר לי את הפאזל מסביב ולהבין את מה שאתה חושב על כך.
מה שחשוב זה מה אתה חושב על כך.
אני נותן לך תרגיל למחשבה:
יש לך 2 מיליון דולר נזיל במזומן (ללא דירה/מניות - כלום!).

איך אתה מחלק את הכסף?
האם אתה קונה דירה? (עם או בלי משכנתא?)
האם אתה קונה בכל המיליון דולר מדד SP500 וגר בשכירות?
האם אתה קונה בכל המיליון דולר מניות דיבידנד שנותנות לך תשואת דיבידנד התחלתית של 1.5% (לפי תנאי השוק של היום) שצפויה לגדול במעל 6% בשנה בצורה אורגנית ללא התערבותך תוך כדי שאתה מושך את הדיבידנדים וגר בשכירות?
האם אתה מפצל את הכספים בין דירה/מניות/אג"ח/מזומן בחלוקות שונות?

עכשיו תגדיר לעצמך שני מקרים שונים:
1. במקרה הראשון אתה חייב להשקיע במדד המניות הצובר (בשביל לנסות לצמצם חבות מס דיבידנדים בלי להבין שזה גורר מס כפול כמו רוב משקיעי המדדים) סכום כלשהו ואסור לך לקנות מניות בודדות
איך חלוקת הנכסים תיראה ומה תעשה ביום שבו התזרים שלך (מהעבודה) ייפסק, שווי המניות יתרסק ב-80% ותתקל בבלת"מ של 10 אלף שח?
האם אתה תרגיש בנוח לוותר על דירה משלך ולגור בשכירות בידיעה שתנודות השוק יכולות לגרום לך לא להיות מסוגל לממן את שכר הדירה?

2. במקרה השני אסור לך להשקיע במדד המניות הרחב בכלל ואתה משקיע אך ורק במניות דיבידנד שמייצרות תזרים יציב וגדל
איך חלוקת הנכסים תיראה עכשיו ומה תעשה ביום שבו התזרים שלך (מהעבודה) ייפסק, הדיבידנדים ימשיכו לגדול ושווי המניות התיאורטי (שאתה לא מתייחס אליו כי אתה לא מוכר כלום) יחתך ב-90% (הגזמתי בכוונה)?
האם אתה תרגיש בנוח לוותר על דירה משלך ולגור בשכירות בידיעה שהתזרים מהדיבידנדים בפני עצמו צפוי לגדול יותר מהר מהשכירות?

אחרי שהגדרת את חלוקת הנכסים עבור שני המקרים מה שאתה צריך לעשות זה לראות איזה משני המקרים מוביל אותך לתוצאה טובה יותר בראיה כוללת ולא רק "מה קרה למחיר המניות".

נ.ב, ATO יותר מפי 2 מהמדד. נראה לי שממנה עדיף להימנע כרגע. או שלא?..
אני לא נביא.
השאלה הרלוונטית היא אם היא עולה בסינון או לא ועל השאלה הזו כבר יש לך את התשובה כי יש לך את האקסל החדש :)

19yoboy

Well-Known Member
לא מוצא מניות חדשות שאני מוכן לרכוש שעולות בסינון למרות התפשרויות מצידי..
MGEE,ATO,ERIE (שלא בתיק עדיין), בסוף שאני בודק כל אחת מהן, אני מוצא משהו שמונע ממני לרכוש אותן.
מה דעתכם על קניה חוזרת של אותה המניה?
חשבתי לקנות עוד קצת GD,ADP, לפחות עד הקובץ שיצא בשבוע הבא..

daat99

מייסד
מנהל
זה לא מתנגש עם הטענה הצודקת לפיה עדיף להיכנס בטווח המיידי?
אקצה גם חלק לשבוע הבא.
האם רכשת משהו כשיצא הקובץ החדש לפני 25 יום?
אם לא וחיכית כבר 25 יום אז אין הבדל משמעותי בין לקנות היום לבין לחכות עוד 6 ימים.
הצעד הנכון (מבחינת הרגלים) היה לבצע רכישה לפני שלושה שבועות כשהקובץ היה יחסית חדש.

מומו

Well-Known Member
MGEE,ATO,ERIE (שלא בתיק עדיין), בסוף שאני בודק כל אחת מהן, אני מוצא משהו שמונע ממני לרכוש אותן.
יכול להיות שאם תציין מה מונע ממך בכל אחת מהם אולי החברים כאן יוכלו להאיר עיניך מזווית אחרת...

19yoboy

Well-Known Member
עזרתכם!

חושב לעשות קניה חוזרת לAOS ובנוסף - שוקל את ERIE,PH ואף MGEE.
(לאחר שביצעתי קניה חוזרת לBANF,DCI).

AOS:
חלוקת רווחים 33%, חוב הון 8%, תשואה של 1.6%, DGR:
ממש כעמודות האקסל:
567
6.67 הגדלה אחרונה. קצת במגמת ירידה.

ERIE וPH לא בתיק שלי.

מERIE אני מעט חושש:
-בגורופוקוס חלוקת הרווחים הוא 40%, באקסל 55% שזה כן מרתיע, אצא מנקודת הנחה שהיא מחלקת 55%, אבל יש לי בתיק את ADP שמחלקת מעל 60% אז אני קצת סותר את עצמי. בהמשך לכך:
- https://prnt.sc/dQI0ylTAfBXD היא ידעה לגלוש וחלק יותר מ70%, אני מזכיר שזו חברת ביטוח.
- PE של 40 זה קצת מעצבן אבל אזרום.
חוץ מזה הDGR שלה טוב, חוב נהדר והתשואה זהה למדד. דעתכם עליה?

PH:
-בגדול יחס חוב הון של 1.15 באתרים השונים ו0.98 באקסל. לפי תזרים חופשי נוכחי יקח לה, לפי מה שאני מבין, 6 שנים להחזיר את החוב שזה מזכיר לי את החובות של KO וMCD שמהן אני כרגע שומר מרחק.
חוץ מזה אני אוהב בה את כל המסביב והדיבידנד מכוסה מבחינתי שלי.

MGEE:
-תזרים שלילי אבל זו חברת תשתיות ואני מבין שחברה חייבת את התזרים שלה כדי להתפתח ולכן לרוב הוא יהיה שלילי בסקטור הזה.
-חוב הון של 0.66. תשואה של 2.3%. DGR סביר ולא משבר רבות: https://prnt.sc/zfsnKMM7rDZp .
-מכיוון שקשה לי להתחבר לחברה הזו חשבתי לקנות אותה במחצית מהסכום שאני קונה בדר"כ חברות, 500$ ואת השאר אוסיף לקניות חוזרות.

חשבתי לעשות גם קניה חוזרת לGD.
-תשואה של כמעט 2%, נהדר, DGR:
https://prnt.sc/7crjdsgDCXku , 7.58 הגדלה אחרונה. חוב 0.52, חלוקת רווחים 0.47. קל לי להתחבר למודל של החברה שנתנה קפיצה יפה מאז שקניתי אותה בפעם האחרונה.

(כל החברות גדילה חיובית קדימה ואחורה גדולות מ0).

הכל כאן רק מחשבות שלי..
תעזרו לי לסיים את היום עם אחזקות נוספות.
שבת שלום :)

19yoboy

Well-Known Member
עזרתכם!

חושב לעשות קניה חוזרת לAOS ובנוסף - שוקל את ERIE,PH ואף MGEE.
(לאחר שביצעתי קניה חוזרת לBANF,DCI).

AOS:
חלוקת רווחים 33%, חוב הון 8%, תשואה של 1.6%, DGR:
ממש כעמודות האקסל:
צפה בקובץ המצורף 567
6.67 הגדלה אחרונה. קצת במגמת ירידה.

ERIE וPH לא בתיק שלי.

מERIE אני מעט חושש:
-בגורופוקוס חלוקת הרווחים הוא 40%, באקסל 55% שזה כן מרתיע, אצא מנקודת הנחה שהיא מחלקת 55%, אבל יש לי בתיק את ADP שמחלקת מעל 60% אז אני קצת סותר את עצמי. בהמשך לכך:
- https://prnt.sc/dQI0ylTAfBXD היא ידעה לגלוש וחלק יותר מ70%, אני מזכיר שזו חברת ביטוח.
- PE של 40 זה קצת מעצבן אבל אזרום.
חוץ מזה הDGR שלה טוב, חוב נהדר והתשואה זהה למדד. דעתכם עליה?

PH:
-בגדול יחס חוב הון של 1.15 באתרים השונים ו0.98 באקסל. לפי תזרים חופשי נוכחי יקח לה, לפי מה שאני מבין, 6 שנים להחזיר את החוב שזה מזכיר לי את החובות של KO וMCD שמהן אני כרגע שומר מרחק.
חוץ מזה אני אוהב בה את כל המסביב והדיבידנד מכוסה מבחינתי שלי.

MGEE:
-תזרים שלילי אבל זו חברת תשתיות ואני מבין שחברה חייבת את התזרים שלה כדי להתפתח ולכן לרוב הוא יהיה שלילי בסקטור הזה.
-חוב הון של 0.66. תשואה של 2.3%. DGR סביר ולא משבר רבות: https://prnt.sc/zfsnKMM7rDZp .
-מכיוון שקשה לי להתחבר לחברה הזו חשבתי לקנות אותה במחצית מהסכום שאני קונה בדר"כ חברות, 500$ ואת השאר אוסיף לקניות חוזרות.

חשבתי לעשות גם קניה חוזרת לGD.
-תשואה של כמעט 2%, נהדר, DGR:
https://prnt.sc/7crjdsgDCXku , 7.58 הגדלה אחרונה. חוב 0.52, חלוקת רווחים 0.47. קל לי להתחבר למודל של החברה שנתנה קפיצה יפה מאז שקניתי אותה בפעם האחרונה.

(כל החברות גדילה חיובית קדימה ואחורה גדולות מ0).

הכל כאן רק מחשבות שלי..
תעזרו לי לסיים את היום עם אחזקות נוספות.
שבת שלום :)
עדיין רלוונטי :)

מתכנן לרכוש היום.. זקוק לעזרתכם

daat99

מייסד
מנהל
זקוק לעזרתכם
אנחנו לא יכולים לעזור לך בבחירות אישיות קונקרטיות שלך.
אנחנו כאן בשביל לעזור לך להבין את העובדות ההיסטוריות ואת השיקולים הפסיכולוגיים בשביל שתוכל להחליט בעצמך.

למעלה תחתית