אתה מציג את זה כאילו עומדות בפניי כרגע 2 אפשרויות: לרכוש נכס או לרכוש התחייבות ואני רוצה בכוונה לרכוש התחייבות...
אני מניח שזו לא הכוונה, ברור שאני מעדיף נכס
אולם מה שניסיתי להביא לדיון זה רכישת התחייבות כיום (לצורך הדוגמה משכנתא או הלוואה ולהכניס את הכסף לתיק תזרים) כדי שמחר זה יהפוך לנכס
אני מבין את כוונתך וכיום היא מאוד נפוצה,
אני מאזין לפודקאסט על נדל"ן שבו אנשים מספרים על הנכסים שלהם ואיך הגיעו לאן שהגיעו. כמות האנשים שבאים ומספרים איך הם התמנפו מעל הראש, לקחו כסף מהדודה, הסבתא והשכנה של האמא ומחזיקים 3 "נכסים" אבל בסוף כל חודש התזרים הוא שלילי, היא מטורפת.
אבל הם בונים על עליית הערך והם "חייבים" להגדיל את מצבת "הנכסים" שלהם.
אולם מה שהם קונים זה התחייבויות. כל עוד הם מקבלים משכורות הייטק, שוק הנדל"ן עולה (או שכבר לא?) והשוכר המושלם עדיין משכיר מהם את הדירה, הכל נראה מדהים. ומה אם כבר לא?
ועדיין אם הבנתי אותך נכון, אתה לא שולל לחלוטין התחייבות לצורך הגדלת נכסים. נכון?
שהרי מה נענה לכל
המשקיעים הגדולים שרכשו בעבר ערימות של התחייבויות כדי להגיע לאן שהגיעו?!
אני ממש לא שולל מינוף. אבל כמו שציינתי בהודעתי הראשונה לשרשור, לדעתי יש לעשות זאת במידה.
בהפניה שוב לר' קיוסאקי, מה שהוא אומר בין השורות כל הזמן זה שרק בעזרת מינוף ניתן להגיע לליגה של הגדולים, אבל, וזה אבל גדול, הוא מתמנף רק בעבור נכסים ולא התחייבויות.
לענ"ד ברוב המוחלט של המקרים המינוף מכניס לתזרים שלילי בטווח הקצר, אחרת הגוף המלווה ישקיע בעצמו.
לא בהכרח. ההסבר של דעת מדויק לטעמי.
הלחם והחמאה של הבנקים והגופים המלווים הוא להלוות כסף ולהרוויח מכך.
אם אתה יודע לבנות עסק שמוכר חול במדבר סהרה, ומשכנע את הבנק שהתכנית הכלכלית שלך ריאלית ואתה מסוגל לעמוד בהתחייבויות שלך, אתה תקבל הלוואה. זה לא אומר שהבנק יתחיל לנסות למכור חול בנגב.
ועוד משהו כי זו נקודה חשובה לדעתי בתפיסה של נושא ההתחייבויות,
התחייבות, קרי משכנתא, הלוואה, מימון וכו' עולה כסף קרי תזרים שלילי. הסוד הוא להשתמש בהתחייבות לקנות נכס, קרי תזרים חיובי.
פלוני ייקח הלוואה לקנות את הרכב כמו של השכן.
אלמוני ייקח הלוואה לממן דירה קטנה להשקעה במדבר סהרה עם תזרים חיובי (אפילו מינימלי).
וזה כל ההבדל.
נשים שניה את המינוף בצד, אני חושב שההסבר ההגיוני שלהם הוא:
רכישת מניות של חברה X היא בעצם רכישה של חלק מסוים מאותה חברה.
החברה שבבעלותה עובדים, נדל"ן, מפעלים, בתי חרושת היא הנכס עצמו ואני רכשתי חלק קטן מאותה החברה. כלומר רכשתי חלק מהנכס
מה ר' קיוסאקי יאמר על כך? מה ההבדל בין זה לבין רכישה של דירה קטנה להשקעה עם כמה שותפים?
1. תזרים המזומנים.
2. מה שדעת הגיב על זה.