קנת' פרנץ' ויוג'ין פאמה זכו בפרס נובל על עצם היכולת שלהם לאסוף את הנתונים שקיבלת.
תודה על ההבהרה, הרושם הראשוני שלי היה שהם קיבלו את הפרס אודות המחקר עצמו (הרעיון, החשיבה, הניתוח, עיבוד הנתונים וכו' ) ולא על הנתונים עצמם. להבנתי הנתונים היו בהישג יד של כולם.
כעת אני מבין שלא כך המציאות
אז, אם אני מבין נכון הם גילו "מכרה זהב" והם לא מוכנים למסור את המיקום שלו, אלא רק להראות לנו את הזהב שיוצא ממנו ואנחנו חייבים להאמין שיש מכרה זהב באיזשהו מקום כי אחרת מאיפה הזהב הגיע?
איך תוכל לשלול או להוכיח הימצאות של מכרה זהב אם לא מגלים לך את מיקומו?!
אדם שיצליח לעשות זאת גם עם התחקות אחרי מיזוגים והתפצלויות
אם האדונים הנכבדים היו מפרסים את "חומר הגלם", אולי מישהו היה יכול להמשיך את המחקר שלהם ולפתח אותו גם למיזוגים והתפצלויות ובזכותם יהיה עוד חתני פרס נובל. משלא עשו זאת, החתנים הבאים הצטרכו לעשות את אותה העבודה שהם עשו + מיזוגים והתפצלויות... עבודה כפולה ולא יעילה
* למדד שווי שוק יש המון תעודות מחקות ולרוב מדברים עליו כשמתארים את "תשואות השוק" ומחקרים שונים.
* מדד משקל שווה הוא מאוד נדיר מבחינת יישום ומחקרים אבל המחקרים הבודדים שבוצעו עליו הראו תשואת יתר תיאורתית משמעותית לעומת מדד שווי שוק.
אני פתוח לרעיונות ואשמח לבצע את הבדיקה על שניהם. רק קודם שאבין איך בודקים
אפשר לקחת לפי חודשים במקום לפי שנים ובכך לא רק מכפילים את כמות תקופות המבחן בפי-12 אלא גם מכסים את כל הנתונים הזמינים.
אמת.
אבל חשבתי להתחיל קודם עם דוגמה פשוטה ופחות מסובכת של השנים בלבד, כדי לוודא שאני מבין ועושה את החישוב בצורה הנכונה.
שמתי לב שבתשובתך לא שללת או אישרת את דרך החישוב שכתבתי. האם החישוב שלי לא נכון?
על כל פנים, אני מאמץ את השלבים שכתבת ומנסה להתחקות אחרי צעדים אלו...
מה שאני בחרתי לעשות זה להוסיף עמודות חדשות שמדמות השקעה שמתחילה בשורה הראשונה של הנתונים המקוריים (כלומר מתחילים עם 100 דולר לדוגמה ואז בכל שורה מחושבת התשואה של אותו החודש עבור כל קבוצה).
אחרי שיש את זה אפשר להוסיף עמודה נוספת שמחשבת את התשואות לפי "שווי בסוף תקופה חלקי שווי בתחילת תקופה" בצורה דינמית לפי מספר השורות (12 שורות מייצגות שנה, 120 שורות מייצגות 10 שנים ו-360 שורות מייצגות 30 שנה) כך שהנוסחה יודעת לחשב לבד את התשואות של כל קבוצה בהתאם למה שהגדרתי בתא אחר כך שאני יכול לשנות את התא ולקבל תוצאות של תקופות שונות.
כנראה שלא הצלחתי לרדת לסוף דעתך, מה ההיגיון לחשב את התשואה על 100$ ואח"כ לחזור לחשב את התשואה בין סוף תקופה לתחילת תקופה, הרי נקבל שוב את אותה התשואה שכתובה בטבלה המקורית, לא?!
לדוגמה - התשואה של שנה X היא 5.5%.
התחלנו ב-100% ואחרי שנה X קיבלנו 105.5$
אם נחשב את התשואה בין תחילת התקופה (100$) לבין סוף תקופה (105.5$) נקבל בחזרה את ה-5.5%
אני מנסה להתחקות אחר הצעדים שציינת ונתקל בקשיים:
להוסיף עמודות חדשות שמדמות השקעה שמתחילה בשורה הראשונה של הנתונים המקוריים (כלומר מתחילים עם 100 דולר לדוגמה ואז בכל שורה מחושבת התשואה של אותו החודש עבור כל קבוצה)
זה די קל - הוספתי 19 עמודות, כאשר בשורה הראשונה בכל אחת כתבתי "100", ובשורה הבאה נוסחה שמחשבת את ה-100 מהשורה הקודמת ומוסיפה את התשואה
שכפלתי את השורה הזו לכל הקבוצות (העמודות), ואח"כ שכפול לכל השורות עד לשורה האחרונה אפריל 2023
להוסיף עמודה נוספת שמחשבת את התשואות לפי "שווי בסוף תקופה חלקי שווי בתחילת תקופה" בצורה דינמית לפי מספר השורות (12 שורות מייצגות שנה, 120 שורות מייצגות 10 שנים ו-360 שורות מייצגות 30 שנה) כך שהנוסחה יודעת לחשב לבד את התשואות של כל קבוצה בהתאם למה שהגדרתי בתא אחר כך שאני יכול לשנות את התא ולקבל תוצאות של תקופות שונות.
כאן לא ממש הצלחתי להבין, איך אפשר בעמודה אחת בלבד לחשב את התשואות בצורה דינמית לכל הקבוצות ולכל התקופות שאני מבקש?
ממה שכתבת, אני מבין שהגדרת בתא אחר את כמות השורות שאתה רוצה לבדוק - 12 \ 120 \ 360 והעמודה החדשה שהוספת מתחשבת בה
ניסיתי להגדיר ע"י MOD ו-OFFSET ודברים מסובכים אבל קשה לי להאמין שזה מה שהתכוונת כי מרגיש לי שאני בכיוון ממש לא נכון
שאצליח ליצור את השלב הזה אמשיך בע"ה הלאה