מניית O?

• פותח הנושא Mat
  • פורסם בתאריך

Mat

Member
הייתי רוצה לדעת מדוע בעצם היא לא עלתה כאן?
אריסטוקרטית דיבידנד הידועה בכינוי "The monthly dividend company", בעלת היסטוריית הגדלה ארוכת טווח, מחלקת ומגדילה מאז 1994, על פניו גם מעניקה תמורה בצורת צמיחה, פועלת בארה"ב ובאירופה ובעלת שווי שוק של 54 מיליארד דולרים.

מה בעצם אני מפספס כאן, אשמח לשמוע מן המשקיעים הוותיקים ממני.

refaelsh

Active Member
לא היה עובר את הסינון שלי כי:
1. תשואת דיבידנד של 5.32 - משמעותית גדולה מהשוק (S&P500).
2. DGR 1,3,5,10 yr - לא קונה משהו שהוא פחות מאשר 5.

נערך לאחרונה ב:

מומו

Well-Known Member
Payout מעל 310% :eek:
כמה זמן לדעתך היא תוכל להמשיך בחלוקה/בהגדלה עם יחס חלוקה כזה?

daat99

מייסד
מנהל
Payout מעל 310% :eek:
כמה זמן לדעתך היא תוכל להמשיך בחלוקה/בהגדלה עם יחס חלוקה כזה?
מדובר בחברת REIT אז יחס חלוקת רווחים לא רלוונטי כל כך עבורה (חוקי מיסוי שונים).
אם אתה רוצה אז רצוי להתבונן ביחס חלוקה מהתזרים החופשי במקום.

Mat

Member
לא היה עובר את הסינון שלי כי:
1. תשואת דיבידנד של 5.32 - משמעותית גדולה מהשוק (S&P500).
2. DGR 1,3,5,10 yr - לא קונה משהו שהוא פחות מאשר 5.
אשמח ממש להבין את ה- aversion מדיבידנד הגבוה משמעותית מהשוק.

חברות כמו O פועלות בצורה שונה מחברה רגילה, ה- DGR 10Y של O נמוך מהרצוי עם מיצוע של 4.2%, דירוג של simply safe נותן לה 70/100, מחיר המניה יחסית יציב ונע לרוב בין 50-70 במעגליות כזו או אחרת, יש לה את הוותק והמוניטין.
האם זה בגלל הצמיחה הצפויה לה או YOC? הרי תמיד אפשר פשוט לחפש לרכוש בירידות במקרה כזה ואתה עדיין משמר YOC נהדר.

אני לא מנסה להתווכח חלילה, אני באמת רוצה להפנים את ההליך המחשבתי.

daat99

מייסד
מנהל
אשמח ממש להבין את ה- aversion מדיבידנד הגבוה משמעותית מהשוק.
גם אני.
מה שאני כן מבין זה שאם לא היה aversion מתשואת דיבידנד גבוהה אז המשקיעים העולמיים היו רוכשים את המניות, מחירן היה עולה ותשואת הדיבידנד היתה יורדת.
אם מתישהו תצליח להבין למה סך המשקיעים בעולם בורח מהחברות הללו אני אשמח מאוד אם תבוא ותשתף אותנו בשביל שכולנו נחכים.

עד אז אני מעדיף לא לרוץ לתוך מקום שאני רואה את כולם בורחים ממנו.

Luisito

Active Member
עד אז אני מעדיף לא לרוץ לתוך מקום שאני רואה את כולם בורחים ממנו.
מי אמר שכולם בורחים ממנו?
YTD +14%..
נהפוך הוא, התשואה מ-O הייתה קרובה ל7% לתקופה מסויימת ועכשיו ירד ל5 וקצת שלדעתי זה שפוי.

לגבי הAVERSION לתשואת דיבידנד גבוהה, ממתי מצפים לקבל מקרן REIT תשואה של 1.2%?
האם גם תרכוש אך ורק חברות אנרגיה עם תשואה של 1.2%?

daat99

מייסד
מנהל
מי אמר שכולם בורחים ממנו?
מבחן התוצאה.
אם היו קונים אז המחיר היה עולה ותשואת הדיבידנד היתה יורדת.
תשואת הדיבידנד עדיין גבוהה ולכן המחיר לא עלה ולכן לא קנו.

לגבי הAVERSION לתשואת דיבידנד גבוהה, ממתי מצפים לקבל מקרן REIT תשואה של 1.2%?
אני בהחלט מסכים שלקרנות REIT יש המון חסרונות וסיכונים מעבר לחברות רגילות ולכן הן מתומחרות בהתאם.

האם גם תרכוש אך ורק חברות אנרגיה עם תשואה של 1.2%?
לא מכיר חברת אנרגיה יציבה מספיק בשבילי אבל אם היא תעלה בסינון וזו תהיה תשואת השוק אז בהחלט שכן.

Luisito

Active Member
אוקיי, קרנות ריט זה מחוץ לתמונה, מניות אנרגיה זה מחוץ לתמונה, מניות טבק זה מחוץ לתמונה
היי, בואו נקרא לבלוג "השקעה במניות שמתומחרות גבוה על מנת להשיג תשואה של 1.2% וכך ורק כך נוכל לישון בלילה".

מה שמפתיע זה שוואנגארד או בלאק רוק הם המחזיקים הגדולים ביותר בכל אחת מסוג המניות שציינתי למעלה.
אבל היי 2, אין כמו לקנות מניה בשיא כל הזמנים שלה כי כך התשואה מתכנסת לתשואת השוק.

סטרבו

Well-Known Member
מה שמפתיע זה שוואנגארד או בלאק רוק הם המחזיקים הגדולים ביותר בכל אחת מסוג המניות שציינתי למעלה.
ואנגארד ובלאקרוק הם חברות המייצרות תעודות מחקות מדד, לכן אין מה לראות באחזקות שלהם הוכחה לשום דבר.

אוקיי, קרנות ריט זה מחוץ לתמונה, מניות אנרגיה זה מחוץ לתמונה, מניות טבק זה מחוץ לתמונה
היי, בואו נקרא לבלוג "השקעה במניות שמתומחרות גבוה על מנת להשיג תשואה של 1.2% וכך ורק כך נוכל לישון בלילה".
לא ברור לי למה הציניות. זו דעתו של דעת, כל אחד פה יש לו דעה אחרת, כל אחד מחזיק חברות אחרות.
לא פה יש את החופש להתווכח ולא להסכים עם בעל הבית או עם כל משתמש אחר, כל עוד זה נעשה בכבוד.

מומו

Well-Known Member
שכחת את החברות שמחלקות דיבידנדים בדולר קנדי ;)
אבל אם להיות רציני, אני מסכים עם הדברים של @סטרבו - הציניות קצת צורמת מניח שזה לא נעשה בכוונה כדי לפגוע...

כמובן שאף אחד לא חייב לקבל או לפעול לפי דעתו של בעל הבית, עוד דעה מיני רבות בים האינסופי של הרשת כדי שתוכל ללמוד ולספוג מה שצריך.

אבל היי 2, אין כמו לקנות מניה בשיא כל הזמנים שלה כי כך התשואה מתכנסת לתשואת השוק.
תזכור שבעל הבית בבלוג מציג השקעה למשפחה ממוצעת מן השורה מדבריך אני מבין שאתה מתכוון לתזמן את הרכישות
וורן באפט אמר שעדיף לקנות חברה מצוינת במחיר הוגן על פני חברה הוגנת במחיר מצוין
אבל הוא לא טען שאסור לקנות חברה מצוינת במחיר מצוין, אם מצאת את התזמון המדויק לכך - זכית !

Luisito

Active Member
ואנגארד ובלאקרוק הם חברות המייצרות תעודות מחקות מדד, לכן אין מה לראות באחזקות שלהם הוכחה לשום דבר.
מיועד ללופטי שנתן לי השוואה של מה SP עשתה YTD

לא ברור לי למה הציניות. זו דעתו של דעת, כל אחד פה יש לו דעה אחרת, כל אחד מחזיק חברות אחרות.
לא פה יש את החופש להתווכח ולא להסכים עם בעל הבית או עם כל משתמש אחר, כל עוד זה נעשה בכבוד.
מצטער אם יצא לי טון ציני מדי או אם מישהו נפגע.
הנ"ל בא להמחיש מה קורא ממוצע עלול להבין מהתשובות שניתנות לשאלות בפורום, ולפעמים זה קצת צורם.
אני עוקב מזה זמן רב, מעריך ומכבד את דרכו של בעל הבית. יתרה מכך, בעל הבית בעצמו עבר לא מעט על הבעת דעותיו אי שם בפורום הסולידית, אז אני חושב שפה דווקא כן יש יותר מקום לקבל דעה אחרת, הסברים אחרים וגישות אחרות.

תזכור שבעל הבית בבלוג מציג השקעה למשפחה ממוצעת מן השורה מדבריך אני מבין שאתה מתכוון לתזמן את הרכישות
אבל הוא לא טען שאסור לקנות חברה מצוינת במחיר מצוין, אם מצאת את התזמון המדויק לכך - זכית !
מכיר, מבין ומחזק את האמרה הידועה,
אני רק רוצה להזכיר שזה:
לקנות חברה מצוינת במחיר מצוין
זה משהו שעלול להתפספס למי שאובססיבי לתשואת השוק ומפחד הזה שחלילה יקנה מניה שתתן תשואה גדולה מ1.2%.

דעת לא מציג זאת כמו בלוגרים אחרים (שהוא מקשר בעמוד הבית שלו), אבל התשואות וההצלחות הכי גדולות בתיק שלו זה בגלל מקרים כאלה.

מומו

Well-Known Member
זה משהו שעלול להתפספס למי שאובססיבי לתשואת השוק ומפחד הזה שחלילה יקנה מניה שתתן תשואה גדולה מ1.2%.
לענ"ד האובססיה צריכה להיות שונה - לא ליפול למלכודת הדיבידבש (תשואת דיבידנד גבוהה* כדי לגרום להשקיע בחברה ואז הצרות מתחילות).
מהיכרותי הקצרה כאן בבלוג ובפורום בעל הבית מנסה להאיר את ענינו לנקודה הזו
כנראה שאתה יודע אבל לא פעם ולא פעמיים בעל הבית ציין שסינון לפי תשואה של עד פי 1.5 מתשואת השוק נחשבת בטוחה מבחינתו.

התשואות וההצלחות הכי גדולות בתיק שלו זה בגלל מקרים כאלה
וזה בדיוק המתכון המנצח שהוא מנסה לשתף אותו לכל הגולשים. הרי אתה לא טוען שתיק דיבידעת מתזמן את השוק ולא מגלה לנו, נכון?

* גבוהה - שכל משקיע יחליט בעצמו את היחס המתאים לו

סטרבו

Well-Known Member
מצטער אם יצא לי טון ציני מדי או אם מישהו נפגע.
הנ"ל בא להמחיש מה קורא ממוצע עלול להבין מהתשובות שניתנות לשאלות בפורום, ולפעמים זה קצת צורם.
אני עוקב מזה זמן רב, מעריך ומכבד את דרכ
חס וחלילה, אין נפגעים בה. כולם פה בהרגשה טובה.
אני חושב שכמובן דעתו של בעל הבית מקבלת משנה תפוצה פה, רק בגלל שהוא כותב פה הכי הרבה.
כפי שרואים מהרבה משתמשים חדשים שבאים ושואלים שאלות - הרבה פעמים חוזר ׳ראיתי חברה כזו וכזו עם תשואה גבוהה׳ או ׳מה דעתכם על חברה כזאת שירדה 50% שבוע שעבר עם תשואה נפלאה׳. ז״א שלאחר קריאה ובחינה של הדברים, או סינון ראשון או שני - אנשים כבר תופסים לעצמם נישה.

מעבר לכך, יש בסרגל בלוגים באתר- בלוגרים שמציגים שיטה שונה להשקעת דיבידנד.

אתה מזכיר לי אותי.
אני מצאתי את הפורום הזה אחרי שנים של מחשבה כי כל שוק ההון הוא פירמידה אחת גדולה בה אנשים תמימים מהמרים כמו בלוטו.
הגעתי לפה כי רציתי להבין מה עושים פה כל מהמרי הקזינו.
אחרי קריאה, שאלות, ניג'וסים וחפירות וגם כמה ספרים וחקירה שסיפקה אותי, מצאתי את בעל הבית כמורה מעולה לתפיסת עולמו. הבנתי מה הוא עושה ולמה כדי שהוא והוא בלבד יוכל לישון בלילה.
משם, בניתי לי את גבולות הסינון שלי, שהם פחות שמרנים מאלו של בעל הבית.
חלק הוכיחו את עצמם בטווח הבדיקה הקצר (שנתיים שלא משקפות כלום) וחלק ממש לא.
אני ישן טוב בלילה, אלו החלטות שלי בלבד.

תקרא, תבין, ואז תעשה מה שאתה רוצה, בסוף היום זה הכסף שלך :)

daat99

מייסד
מנהל
כל דבר שעולה בסינון הוא בתמונה.
אם חברה מסויימת לא עולה בסינון אז אני לא רוצה לרכוש אותה וממש לא מעניין אותי אם היא ריט, אנרגיה או טבק.

נ.ב.
האם אתה חושב ש-MO היא לא חברת טבק?

האם אתה מופתע שחברה שמנהלת קרנות מחקות מדד מחזיקה הרבה מניות של חברות שמשקלן במדד הוא גדול?

שכחת את החברות שמחלקות דיבידנדים בדולר קנדי
בכל מטבע שאינו דולר אמריקאי ;)

+1
אני יודע שאני לא יודע למצוא חברות מצוינות במחיר מצוין אז אני מסתפק בחברות שאני חושב שהן מצוינות במחיר סביר.

זה משהו שעלול להתפספס למי שאובססיבי לתשואת השוק
נכון מאוד.
אני מעדיף לפספס את החברה המצוינת במחיר המצוין אם זה אומר שאני נמנע מהחברה שמתמוטטת במחיר שהיא לעולם לא תיסחר בו יותר.

אבל התשואות וההצלחות הכי גדולות בתיק שלו זה בגלל מקרים כאלה.
אני חושב אחרת.

אני מצאתי את הפורום הזה אחרי שנים של מחשבה כי כל שוק ההון הוא פירמידה אחת גדולה בה אנשים תמימים מהמרים כמו בלוטו.
הגעתי לפה כי רציתי להבין מה עושים פה כל מהמרי הקזינו.
אחרי קריאה, שאלות, ניג'וסים וחפירות וגם כמה ספרים וחקירה שסיפקה אותי, מצאתי את בעל הבית כמורה מעולה לתפיסת עולמו. הבנתי מה הוא עושה ולמה כדי שהוא והוא בלבד יוכל לישון בלילה.
משם, בניתי לי את גבולות הסינון שלי, שהם פחות שמרנים מאלו של בעל הבית.
חלק הוכיחו את עצמם בטווח הבדיקה הקצר (שנתיים שלא משקפות כלום) וחלק ממש לא.
אני ישן טוב בלילה, אלו החלטות שלי בלבד.
ממש תודה לך שבחרת לשתף זאת.
סיפורים שכאלו זו בדיוק הסיבה שבשלה החלטתי לפתוח את הבלוג והפורום ואני ממשיך לתחזק אותם גם היום.

+1

לופטי

Well-Known Member
ולמרות או בגלל השמרנות דיבידעת מציג תשואה על ההון של 3.42%
ובכל שנה התקבלו יותר דיבידנדים מהצפי, כאשר הנחת העבודה שירכשו חברות עם תשואת דיבידנד של 3%
אפשר לראות מגוון רחב של דעות וגישות שכל אחד מסגל לעצמו עם הזמן. כי בסופו של דבר:

Mat

Member
לאחר כל הנאמר לעיל, אני מסכים עם חלק מהנאמר, לא מסכים ולא מתנגד לשאר, בו זמנית אני חושב שמה שדעת עושה כאן הוא פנומנלי ומעלה השראה, גם אם הפרמטרים או הסינון שלנו פחות מחמירים משלו (ואני יכול לומר בתור אחד שבעבר הלך על מה שדעת הגדיר בדיוק כ"לך לזרוק כסף בקזינו" שהוא צדק, זרקתי כסף בקזינו, ובגלל זה חזרתי כדי להחכים).

אבל יש שאלה שבאמת הייתי רוצה לשאול, הפרמטרים קשיחים ו- @daat99 נגד תשואות מסוימות.
אבל מה למשל גורלה של מניה כשהיא סופגת ירידת מחיר אבל לא מקצצת/עוצרת עליית דיבידנד?החל מאתמול מניות חברות המזון חטפו מכה לא קטנה, בערך 7% אם ניקח את דוגמתה של HRL, מה שמעשית לפי אפליקציית הברוקר שלי העלה את שווי הדיבידנד השנתי ל-5%. אבל ככלל גם לאחר הדוחות לא נראה שהחברה במצוקה קשה מידי.. האם זו הזדמנות DCA, או האות ליציאה?
מניות בנקים גם נפגעו מהורדת הריבית ומעשית גם אם לא כדרך קבע, הדיבידנדים עלו.

האם בעצם החברה מאבדת את מה שהעביר אותה את הסינון?

daat99

מייסד
מנהל
אבל מה למשל גורלה של מניה כשהיא סופגת ירידת מחיר
מבחינתי, לא מועמדת לרכישה - זהו.
אני החלטתי לנקוט בגישת קנה והחזק לנצח ולכן אני לא מוכר כלום ולא משנה מה קורה בעולם.

למעלה תחתית