מעבר מאינטראקטיב ישראל ל IB

• פותח הנושא Guy
  • פורסם בתאריך

Guy

New Member
האם יש לך ברגע זה שני חשבונות שאת סוחר דרכם? אחד עבור מניות שנסחרות בבורסה האמריקאית ואחד עבור מניות שנסחרות בבורסה בHK?
או שיש לך חשבון יחיד שמאפשר לך לסחור במניות שנסחרות בHK ובבורסה האמריקאית?
יש לי תיק השקעות בבנק ותיק השקעות שיושב בHK ואני סוחר בו בארה"ב

דייב

Member
שלום התחלתי בתהליך כאשר איימתי על ib שאפנה לרגולטור בארצות הברית מהר מאד התקשר נציג בישראל ושאל מה ניתן לעשות כדי לשמר אותי ביקשתי לשלוח מידע על רגולציה שלח לי את המכתב שמצורף כקובץ ביקשתי הסבר מ ib והם כבר כמה ימים לא עונים מה עליי לעשות תודה

קבצים מצורפים

daat99

מייסד
מנהל
אני נמנע מלפתוח קבצי PDF (אתה יכול לצלם את החלק הרלוונטי ולהעלות כתמונה אם אתה רוצה) אבל אם המכתב שקיבלת דומה למה ש @גל מ קיבלה אז אתה יכול לראות את התגובה שהגבתי לה.

אני לא יכול להגיד לך מה לעשות ואתה כבר יודע מה אני עשיתי אז אין לי כל כך מה להוסיף עד שתחדד את השאלה שלך.

דייב

Member
אני רוצה להמשיך בתהליך הניתוק מה עליי לעשות אם כבר הגעתי עד כה כדי לצלוח בניתוק כפי שציינתי ib לא עונים לי תודה

דייב

Member
זאת אומרת להמשיך לכתוב גם אם לא עונים או לפנות לרשויות פיקוח אמרקאיות?

daat99

מייסד
מנהל
זאת אומרת להמשיך לכתוב גם אם לא עונים או לפנות לרשויות פיקוח אמרקאיות?
מה שאתה רואה כנכון לעשות.
זה הכסף שלך וזו צריכה להיות בחירה שלך למי יש גישה אליו ולמי אין.

StockDiv

Active Member
אני חייב לומר שעד היום באינטרקטיב ישראל אמנם יש תור טלפוני ארוך אבל תמיד ענו לי ותמיד חזרו אלי ושלחו את מה שהיה צריך.

לעומת זאת, כשנכנסתי לאתר של ib עצמם ובחרתי בצ'אט, נכתב לי שיש המון פניות ושלחו אותי ל FAQ שלהם בלי אפשרות אפילו לחכות (בעברית זה נקרא לך חפש). כשעברתי למייל, עברתי לא מעט עמודים עד שהגעתי לאפשרות שליחת מייל עצמה ולבסוף אפילו לא קיבלתי מייל אישור שהבקשה נשלחה. מעניין אם וכמה זמן יקח להם לענות.

הסיבה שאני כותב את זה היא שלפחות מבחינת הניסיון שלי בשירות אצלם, זה נראה ש ib ישראל כן עוזרים בעוד ש IB עצמם לא עושים רושם של מישהו שרוצים שנתחבר אליהם...

daat99

מייסד
מנהל
מבחינת הניסיון שלי בשירות אצלם, זה נראה ש ib ישראל כן עוזרים בעוד ש IB עצמם לא עושים רושם של מישהו שרוצים שנתחבר אליהם...
בהרבה מקרים אתה צודק.
אינטראקטיב ברוקרס מעדיפים להתעסק כמה שפחות עם לקוחות פרטיים ולכן הם מפנים אותם לברוקרים מקשרים כגון אינטראקטיב ישראל.

אני באופן אישי תמיד הגעתי לתמיכה של אינטראקטיב ברוקרס כשהייתי צריך אותם כך שמבחינתי זה בסדר.

לעומת זאת אינטראקטיב ישראל התבררו כגוף עם עובדים לא אמינים ואני ממש לא מעוניין לאפשר לאנשים לא אמינים גישה לכספים שלי (בעיקר לא כשהגישה שלהם עוקפת את ההגנה שאני צריך לקבל מה-SIPC וה-SEC).

אני לא כל כך בטוח ש-"מישהו עונה לטלפון" מצדיק את הסיכון הגלום בלאפשר גישה לכסף שלי לאנשים לא אמינים אבל כל אחד וסדרי העדיפויות שלו :)

StockDiv

Active Member
עידכון: ענו לי, יחסית מהר, אבל.... כל מה שאמרו לי זה לפנות לאינטרקטיב ישראל לגבי כל בעיה או שאלה.

daat99

מייסד
מנהל
ענו לי, יחסית מהר, אבל.... כל מה שאמרו לי זה לפנות לאינטרקטיב ישראל לגבי כל בעיה או שאלה.
הפעם היחידה שבה אמרו לי את זה הייתה כשרציתי להתנתק (בפעם הראשונה) אבל אחרי כמה משפטים חריפים הם חזרו בהם ועזרו לי בכל זאת.

בכל מקרה, אם ענו לך "יחסית מהר" (כפי שציינת) אז אין סיבה שיפסיקו לענות לך "יחסית מהר" כשלא תאפשר לאינטראקטיב ישראל גישה לכספים שלך ואז הם לא יפנו אותך אליהם יותר.

דייב

Member
הפעם היחידה שבה אמרו לי את זה הייתה כשרציתי להתנתק (בפעם הראשונה) אבל אחרי כמה משפטים חריפים הם חזרו בהם ועזרו לי בכל זאת.

בכל מקרה, אם ענו לך "יחסית מהר" (כפי שציינת) אז אין סיבה שיפסיקו לענות לך "יחסית מהר" כשלא תאפשר לאינטראקטיב ישראל גישה לכספים שלך ואז הם לא יפנו אותך אליהם יותר.
אני אמרתי להם משפטים חריפים ומה שזה גרם זה שישראל התקשרו האם לנסות לפנות מחדש כי לא נראה לי דמשפטים חריפים עזרו לי כל כך

daat99

מייסד
מנהל
דעת יש לך דוגמאות למשפטים שצריך להגיג
משפטים שמייצגים את דעתך על העובדה שאינטראקטיב ברוקרס מאפשרים לגוף זר גישה לכספים שלך בניגוד לרצונך.
אם אותו גוף שיקר לך בטלפון (כמו שהרבה מתלוננים) אז הוא הציג "התנהגות הונאתית" ואתה יכול להוסיף את המידע הזה לאותם המשפטים.
לא מזיק להזכיר את הרגולטורים האמריקאים שלא מתלהבים מהרעיון שמאפשרים לגוף זר גישה לכספים של הלקוחות בניגוד לרצונם (בעיקר לא אם אותו הגוף הציג "התנהגות הונאתית").

דייב

Member
הבנתי תודה אני אכתוב מייל לרגולטור לבירור נושא ואז אעביר את תשובתו ל - IB ונראה בהתאם.

דייב

Member
שלום דיברתי אם נציגה בצאט היא שלחה לי טופס ניתוק אבל אמרה שאני צריך לקבל הסכמה של אינטראקטיב ישראל מה עשיתם במקרה כזה?

תודה.

daat99

מייסד
מנהל
מה עשיתם במקרה כזה?
הבהרתי לנציגים של IB שאני לא מוכן שהם יאפשרו גישה לכספים שלי לגוף זר ושאם הם יתעקשו אני רואה בהם כאחראים משפטית לנושא עם כל המשתמע מכך.

אין לחברה כלשהי שום אינטרס להסכים לכך שתפסיק לשלם להם אם הם לא חייבים...

דייב

Member
תודה אז בעצם למלא טופס לשלוח ואם לא יסכימו להבהיר להם שהם אחראים?

למעלה תחתית