מעבר מאינטראקטיב ישראל ל IB

• פותח הנושא Guy
  • פורסם בתאריך

דייב

Member
אנסח קצת אחרת אם אשלח ישירות טופס זה יכול לעשות את העבודה של ניתוק

daat99

מייסד
מנהל
אנסח קצת אחרת אם אשלח ישירות טופס זה יכול לעשות את העבודה של ניתוק
מה שבטוח זה שאם לא תשלח אז אתה בטוח לא תתנתק.
אין לאף חברה אינטרס להפסיק לגבות ממך כסף ולכן השאלה הפתוחה היא עד כמה אתה תתעקש לעומת עד כמה הם יתעקשו.

מבחינה חוקית אינטראקטיב ברוקרס לא יכולים לאפשר לגוף זר גישה לכספים שלך בכפיה ובניגוד לרצונך.

דייב

Member
שלום מס' עדכונים:

אחרי פנייה נוספת לאינטראקטיב ארה"ב שבנתיים מסרבים לבצע ניתוק יצרו איתי קשר מישראל (הקלטתי את השיחה הפעם אם נציג) עלו מס' נק:

1. הנציג לא ידעה לענות על כל השאלות מה שנקרא בשלוף והלך כל הזמן להתייעץ - גם לא כ"כ ידע לתת מענה לגבי ביטוח של קפריסין.

2. אחרי דין ודברים אמר כי יש הוראת מנכ"ל בישראל לא לנתק (כי הם עשו עבודה מאד קשה בלעזור לי בתהליך פתיחת חשבון) לדבריו אני יכול לפתוח חשבון חדש ולהעביר.

3. לגבי מעילה אפשרית הנציג טוען שהם לא יכולים למשוך את הכסף לחשבון אחר חוץ מחשבון בנק שלי.

כיצד להתמודד עם תגובה כזאת?

daat99

מייסד
מנהל
לגבי מעילה אפשרית הנציג טוען שהם לא יכולים למשוך את הכסף לחשבון אחר חוץ מחשבון בנק שלי.
יש יותר מדרך אחת לבצע מעילה ויש הרבה מאוד דרכים בלי למשוך את הכסף.
תחפש בגוגל הונאות של מנהלי תיקים של קרנות פנסיה/השתלמות/גמל ו/או סתם קרנות מנוהלות ואתה תגלה שהם מצאו הרבה מאוד דרכים יצירתיות להעביר כספים מהחשבון של הלקוחות/החברה לחשבון הפרטי שלהם בלי "העברה בנקאית".
כיצד להתמודד עם תגובה כזאת?
מול אינטראקטיב ברוקרס.

סטרבו

Well-Known Member
לא עשיתי את המהלך. אבל לדעתי להמשיך מול ארהב ראש בקיר. שוב ושוב.

daat99

מייסד
מנהל
לא עשיתי את המהלך. אבל לדעתי להמשיך מול ארהב ראש בקיר. שוב ושוב.
לפעמים אין ברירה אבל מבחינה משפטית החוק לצד הלקוח.
חברה לא יכולה להכריח לקוח לאפשר לגוף זר גישה לכספים שלו נגד רצונו.

הנושא מסתכם בשאלה של עד כמה הלקוח מעוניין להתעקש למנוע מהגוף הזה את הגישה לכספים שלו לעומת עד כמה הגוף הזר רוצה להתעקש להמשיך לגבות תשלומים ממנו.
אינטראקטיב ברוקרס הוא גוף שמפוקח ע"י הרשויות האמריקאיות הקפדניות ובמקרה וממש רוצים להתעקש אז תמיד אפשר להתלונן לרגולטור האמריקאי.

אינטראקטיב ישראל/מקסם מפוקחים אך ורק ע"י הרגולטור הקפריסאי CySec ויש דיווחים באינטרנט על התעלמות מתלונות של לקוחות (חלקן הגיעו לבית משפט) ואפילו חשד לקבלת שוחד.

אני באופן אישי איבדתי את האמון שלי גם באינטראקטיב ישראל וגם ברגולטור הקפריסאי (מסיבות נפרדות) וניתקתי את החשבון שלי מהם.
כל אדם צריך לקבל החלטות עבור עצמו בלבד ועל בסיס דעתו האישית.

דייב

Member
האם התעקשות של אינטראקטיב ארצות הברית לא מעידה על בעייתיות להמשיך גם איתם? בינתיים אשלח להם טופס ניתוק ונראה מה יהיה שוב תודה על העזרה

דייב

Member
שלום שוב
שלחתי היום טופס ניתוק אמתין לתשובתם בינתיים קיבלתי לגבי כך שפניתי להתייעצות ל sec ואינטראקטיבי לא התרשמו מכך וכתבו שאם אגיש תלונה רשמית עליה הם יגיבו השאלה האם אחר כך הם לא יעשו לי בעיות למשל במקרה שארצה לפתוח חשבון חדש ידחו את הבקשה תודה

daat99

מייסד
מנהל
האם אחר כך הם לא יעשו לי בעיות למשל במקרה שארצה לפתוח חשבון חדש ידחו את הבקשה תודה
אני לא חושב שמישהו יכול לענות על השאלה הזו כי היא מצריכה את רוח הנבואה.

דייב

Member
שלום,

נראה שניתקו אותי בחשבון לא מופיע יותר כיתוב בעיברית, אלא רק באנגלית איך אני מוודא שאכן נותקתי ואיך אני יודע באיזה מסלול עמלות אני

daat99

מייסד
מנהל
נראה שניתקו אותי בחשבון
מזל טוב :)
האם אתה יכול לשתף מה הפעולות האחרונות שביצעת בנושא?

איך אני מוודא שאכן נותקתי
צ'אט מול נציג של אינטראקטיב ברוקרס, הם יוכלו לענות על השאלה במהירות.

ממה שאני זוכר בעבר לא הייתה לי אפשרות להגדיר "כינוי לחשבון" (account alias) בדף הגדרות החשבון אז אולי זו עוד דרך לזהות.

איך אני יודע באיזה מסלול עמלות אני
ניתן להגדיר זאת בדף לניהול חשבון.
תלחץ על הקישור "account settings" בפינה הימנית התחתונה של דף הבית (לאחר ההתחברות).
בדף החדש בצד ימין צריך להיות לך "IBKR Pricing Plan".

דייב

Member
שלחתי טופס שקיבלתי בצ'ט מה שכן הם החזירו טופס עדכני יותר אותו מילאתי והיום ראיתי בחשבון שנעלם לוגו ישראלי הופיע במקום המקורי

daat99

מייסד
מנהל
שלחתי טופס שקיבלתי בצ'ט מה שכן הם החזירו טופס עדכני יותר אותו מילאתי והיום ראיתי בחשבון שנעלם לוגו ישראלי הופיע במקום המקורי
תודה רבה על העדכון ובהצלחה בתהליך! (בתקווה שהוא הסתיים בהצלחה)

למעלה תחתית