עמלות מול רואה חשבון

• פותח הנושא Aloha
  • פורסם בתאריך

מומו

Well-Known Member
לא נחשפתי לתקדים למאורע שכזה עד כה אז רצוי לקחת את התרחיש הזה בפרופורציות.
הממ... אני לא חושב שהתכוונת שהיה תקדים ש-IB קרס, נכון?
מי כמוך יודע שמקרים אחרים של קריסת בית השקעות \ בנק - היה גם היה...

אז אני חושב שזה לא ממש משנה מה באמת קרס (בנק\בית השקעות) - אם היה שם כסף של הציבור אזי הציבור צריך לבוא ולהוכיח.
אם רק חלק מהציבור (לא אתה ח"ו) ניסה לזייף את הדוח השנתי\רבעוני\חודשי - זה יכול לתקוע את כולם

אני לא יודע בוודאות, אבל אני מניח שזו הסיבה שלוקח המון המון זמן שהציבור מקבל את כספו חזרה (אם בכלל) אחרי שיש קריסה, כי קשה מאוד להוכיח שלפלוני היה באמת X דולרים בחשבון

daat99

מייסד
מנהל
הממ... אני לא חושב שהתכוונת שהיה תקדים ש-IB קרס, נכון?
לא נחשפתי לתקדים שבו חבר בורסה אמריקאי כלשהו קרס והספרים שלו נמחקו.
קריסה לבד זה לא בעיה אם הספרים נשמרים.
מי כמוך יודע שמקרים אחרים של קריסת בית השקעות \ בנק - היה גם היה...
לא רלוונטי למקרה שעליו מדובר.

אז אני חושב שזה לא ממש משנה מה באמת קרס (בנק\בית השקעות)
לא רק מה שקרס משנה אלא מה שקרה "לספרים של מה שקרס" בהחלט הופך את התמונה על פיה.

אני לא יודע בוודאות, אבל אני מניח שזו הסיבה שלוקח המון המון זמן שהציבור מקבל את כספו חזרה (אם בכלל) אחרי שיש קריסה, כי קשה מאוד להוכיח שלפלוני היה באמת X דולרים בחשבון
זה משהו אחר לגמרי.

מומו

Well-Known Member
יכול להיות שהתכוונתם למקרה אחר, ניסיתי להביא סיפור אחר שעלול לקרות (למרות שאולי בפועל לא קרה עד היום / לא פורסם כיון שעלול לגרום לבהלה בקרב המשקיעים)

לא נחשפתי לתקדים שבו חבר בורסה אמריקאי כלשהו קרס והספרים שלו נמחקו.
קריסה לבד זה לא בעיה אם הספרים נשמרים.
בעידן שקיים AI שיכול לפרוץ מערכות ומפעילי הAI בעצמם בכלל לא ידעו שמשהו קרה (מישהו דמיין שסביבת Sandbox מספיק סטרילית), אז לא רחוק היום שבית השקעות/בנק יפרץ והספרים יעלמו (כולל גיבוי הספרים שאף הם מחוברים לרשת אחרת איך יתבצע הגיבוי?!)

זה משהו אחר לגמרי
המצב שתיארתי היפותטי עד כדי כך?!
קריסה של בית השקעות מסוים,
בספרים כתוב שהיה לפלוני 100 מניות
בדוח של פלוני כתוב אחרת

אותו פלוני זה 50 לקוחות מתוך אלפי הלקוחות של בית ההשקעות.
הקריסה הזו תקעה את כולם מלקבל את כספם כי אין וודאות לאף אחד
ראיתי יותר מדיי סרטי מדע בדיוני לדעתך? :)

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
בעידן שקיים AI שיכול לפרוץ מערכות ומפעילי הAI בעצמם בכלל לא ידעו שמשהו קרה (מישהו דמיין שסביבת Sandbox מספיק סטרילית), אז לא רחוק היום שבית השקעות/בנק יפרץ והספרים יעלמו (כולל גיבוי הספרים שאף הם מחוברים לרשת אחרת איך יתבצע הגיבוי?!)
בשביל שזה יהיה בעיה אתה צריך שה-AI:
1. ימחק את הספרים של חבר הבורסה
2. ימחק את הגיבוי של הספרים של חבר הבורסה
3. ימחק את התיעוד של הפעולות שביצע חבר הבורסה מהבורסה עצמה
אם לפחות אחד מהדברים הללא לא קורה אז זה רק עניין של זמן והלקוחות יקבלו את המניות שלהם בחזרה.

תזכור שבניגוד לאנשים שמשתמשים בגוף זר שמתקשר בשמם עם חבר בורסה אמריקאי, ב-IB התיעוד של הרוכש נרשם בספרי הבורסה עצמה וזה לא "קובץ אחד במחשב אחד" שאפשר סתם ככה למחוק.
אם זה היה כל כך פשוט אז ארגוני טרור היו מוחקים את ספרי הבורסה כבר לפני יותר מ-2 עשורים.
הנזק של מחקית ספרי הבורסה שתספוג הכלכלה המערבית הוא בלתי הפיך ברמה בינלאומית וגרוע בהרבה ממקרי טרור כגון 9/11 ואפילו 7/10 בשל תופעות הלוואי וכמות ההתאבדויות והרציחות שיקרו לאחריו בכל העולם.

מומו

Well-Known Member
ב-IB התיעוד של הרוכש נרשם בספרי הבורסה עצמה
אני זוכר שדיברנו על זה בעבר, ואאל"ט אין לנו (האנשים הפשוטים) לבדוק שזה אכן בוצע.
למשל, אחרי הרכישה האחרונה שרכשת בתיק דיבידעת, האם הצלחת לוודא שהרכישה אכן נרשמה בספרי הבורסה על שמך?

נערך לאחרונה ב:
למעלה תחתית