שאלה לגבי השאלת מניות באמצעות אינטרקטיב

guesto

Well-Known Member
היום ביטלתי את התוכנית כי ראיתי שאני לא מקבל כלום.. בערך דולר בשנת 21 ושניים ב-22, תיק של מעל $100K.

daat99

מייסד
מנהל
היום ביטלתי את התוכנית כי ראיתי שאני לא מקבל כלום.. בערך דולר בשנת 21 ושניים ב-22, תיק של מעל $100K.
אתה מודע לכך שהתגמול מתואם לריבית במשק, נכון?
זה לא בהכרח ישנה את התוצאה באופן משמעותי כי אתה ככל הנראה לא מחזיק מניות שאחרים רוצים לבצע עליהן שורט אבל במקרה הזה גם הסיכון לא קיים...

guesto

Well-Known Member
תתבונן שוב בריבית על השאלת מניות שמפורסמת באתר של אינטראקטיב ברוקרס - היא עלתה ביחד עם העלאות הריבית בארצות הברית.
בוודאי שהיא עלתה, אבל זה לא אומר שהמרווח עלה. לא חקרתי את הנושא לעומק אז יכול להיות שאני טועה אבל אני משער שקורה משהו כזה:
כאשר לקוח מעוניין לבצע שורט הוא משלם ריבית R+X, הברוקר לוקח הלוואה בשווי המניות המושאלות (קצת יותר) ומפקיד אותה על שם מי שהושאלו ממנו המניות. על ההלוואה הברוקר משלם ריבית R, והרווח שלו בסוף זה המרווח X. עצם זה שהריבית בשוק R עלתה לא אומר ש-X עלה.

בכל מקרה אתה יכול להיכנס לדוחות ב-IBKR לראות שהריביות המתקבלות מהתוכנית עדיין נמוכות (כמובן שגם משתנה בין נייר לנייר).

מומו

Well-Known Member
ייתכן שאתה צודק, אבל מה אכפת לנו לקבל עוד כמה גרושים מבלי לעשות כלום?

daat99

מייסד
מנהל
הברוקר לוקח הלוואה
הברוקר לא לוקח הלוואה - הוא לוקח ממך את המניות :)

כמו כל דבר בחיים - זה כרוך בסיכונים.
ישנם אנשים שחושבים שהסיכונים זניחים ומוכנים לחיות איתם וישנם אנשים שלא.
חשוב לזכור שכל מי שמחזיק מניות בגוף שאינו אינטראקטיב ברוקרס (כגון כל הגופים הישראלים) משאיל את המניות שלו בלי להיות מודע לכך ובלי לקבל ריבית בכלל.

guesto

Well-Known Member
זה לא בדיוק 0 חסרונות, קיים סיכון מסוים (גם אם זניח) + לחתום על טופס כל שנה ולקרוא אם היו שינויים + מוסיף סרבול לדוחות. בשביל לקבל $2 בשנה?
הברוקר לא לוקח הלוואה - הוא לוקח ממך את המניות :)
כשהוא לוקח ממך את המניות הוא מפקיד עבורך ביטחונות בשווי המניות (קצת יותר).
חשוב לזכור שכל מי שמחזיק מניות בגוף שאינו אינטראקטיב ברוקרס (כגון כל הגופים הישראלים) משאיל את המניות שלו בלי להיות מודע לכך ובלי לקבל ריבית בכלל.
כאשר שוואב למשל משאילים לי את המניות אני חושב שעדיין תקף ביטוח SIPC, לפי מה ש-IBKR כותבים כאשר הם משאילים לא בהכרח, אז נראה שבכל זאת קיים איזשהו הבדל.

daat99

מייסד
מנהל
מוסיף סרבול לדוחות
זה לא מוסיף לכולם סרבול לדו"חות - אני למשל נותן אותם לרו"ח ומשלם לו את אותו המחיר בדיוק כמו בלי התכנית :)

בשביל לקבל $2 בשנה?
אני מקבל טיפה יותר והיו שנים שקיבלתי הרבה יותר - זה בעיקר תלוי בנכסים שמוחזקים ובכמות השורטים שעושים עליהם.

כשהוא לוקח ממך את המניות הוא מפקיד עבורך ביטחונות בשווי המניות (קצת יותר).
נכון אבל עדיין פער הריביות גדל מעבר למה שהוא היה קודם (תראה מה הפער בין ריבית השאלה לבין ריבית על יתרה לצורך המחשה).

כאשר שוואב למשל משאילים לי את המניות אני חושב שעדיין תקף ביטוח SIPC
למיטב ידיעתי הוא לא.
לפי התנאים ה-SIPC תקף רק לנכסים שבחשבון ואם המניות מושאלות (בין אם כחלק מתכנית שיתוף ריבית בהשאלת מניות ובין אם בלעדי השיתוף) אז הן לא בחשבון.

בכל מקרה בגופים הישראלים ההשאלה מבוצעת באופן גורף בלי ליידע את המשקיע ובלי ביטוח של ה-SIPC.

לפי מה ש-IBKR כותבים כאשר הם משאילים לא בהכרח
נכון אבל האם ראית במידע הרשמי שמפורסם משוואב שהביטוח כן מכוסה בנקודת זמן שבה מושאלות המניות?

נ.ב.
אני בהחלט מסכים אתך שקיים כאן סיכון נוסף - אני פשוט משערך אותו כחסר חשיבות אבל זה לא הופך אותי לצודק.
אני גם משערך את הסיכון שבחציית כביש באור ירוק אחרי שראיתי שאין רכבים שנוסעים לכיווני כחסר חשיבות אבל כולנו יודעים שבמציאות זה גם לא תמיד נכון.

guesto

Well-Known Member
זה לא מוסיף לכולם סרבול לדו"חות - אני למשל נותן אותם לרו"ח ומשלם לו את אותו המחיר בדיוק כמו בלי התכנית :)
אז אני לא משתמש ברו"ח, אבל גם אם כן אני עדיין הייתי מעדיף לעבור מדי פעם על הדוחות בעצמי ולקרוא אותם, וזה סתם מוסיף שורות מיותרות עם סכומים זניחים.
אני מקבל טיפה יותר והיו שנים שקיבלתי הרבה יותר - זה בעיקר תלוי בנכסים שמוחזקים ובכמות השורטים שעושים עליהם.
התיק שלך בוודאי גדול משמעותית משלי אז הגיוני שתקבל יותר, אבל אם תחשב כמה זה יוצא לך באחוזים מהתיק, אני לא אתפלא אם זה אפילו לא נקודת בסיס שנתית.
נכון אבל עדיין פער הריביות גדל מעבר למה שהוא היה קודם (תראה מה הפער בין ריבית השאלה לבין ריבית על יתרה לצורך המחשה).
לא בדקתי אם הוא גדל או קטן ביחס לשנת 2021 אבל הוא עדיין קטן, אתה יכול להיכנס לדו"ח פעילות ולראות כמה אתה מקבל על המניות המושאלות. אני כבר בדקתי את זה וזוכר שהמספרים נמוכים, לא זוכר בדיוק כמה אבל סביבות 0.5% בממוצע נניח.. אם בממוצע 1% מהתיק שלך מושאל זה אומר חצי נקודת בסיס בשנה.
למיטב ידיעתי הוא לא.
לפי התנאים ה-SIPC תקף רק לנכסים שבחשבון ואם המניות מושאלות (בין אם כחלק מתכנית שיתוף ריבית בהשאלת מניות ובין אם בלעדי השיתוף) אז הן לא בחשבון.
נכון אבל האם ראית במידע הרשמי שמפורסם משוואב שהביטוח כן מכוסה בנקודת זמן שבה מושאלות המניות?
אתה צודק, עכשיו בדקתי שוב ונראה שגם לשוואב וברוקרים אמריקאים אחרים יש תוכנית השאלת מניות כלומר הם לא משאילים ללא ידיעתך, אלא רק אם אתה בוחר אקטיבית להצטרף, ואז באמת SIPC לא תקף.
בכל מקרה בגופים הישראלים ההשאלה מבוצעת באופן גורף בלי ליידע את המשקיע ובלי ביטוח של ה-SIPC.
לגבי זה אין לי מושג, לא מכיר את אופן הפעילות של גופים ישראלים וגם משתדל לא להתעסק איתם, רק בפנסיה והשתלמות כאשר אין ברירה.
אני בהחלט מסכים אתך שקיים כאן סיכון נוסף - אני פשוט משערך אותו כחסר חשיבות אבל זה לא הופך אותי לצודק.
סיכון זניח אך תועלת זניחה גם כן.

daat99

מייסד
מנהל
התיק שלך בוודאי גדול משמעותית משלי אז הגיוני שתקבל יותר, אבל אם תחשב כמה זה יוצא לך באחוזים מהתיק, אני לא אתפלא אם זה אפילו לא נקודת בסיס שנתית.
לא חישבתי וזה לא באמת צריך להיות נקודות בסיס - אנחנו בסך הכל מקבלים חצי מהריבית שאינטראקטיב גובים מהשורטיסטים.

אתה יכול להיכנס לדו"ח פעילות ולראות כמה אתה מקבל על המניות המושאלות. אני כבר בדקתי את זה וזוכר שהמספרים נמוכים
זה כמובן תלוי במניות המושאלות עצמן.
ישנן מניות שעליהן הריבית גבוהה בהרבה מהמספרים שציינת אבל אולי אתה לא מחזיק אותן.

אתה צודק, עכשיו בדקתי שוב ונראה שגם לשוואב וברוקרים אמריקאים אחרים יש תוכנית השאלת מניות כלומר הם לא משאילים ללא ידיעתך, אלא רק אם אתה בוחר אקטיבית להצטרף, ואז באמת SIPC לא תקף.
תשים לב שאם אתה דרך גוף ישראלי אז אף אחד לא שואל אותך והתכנית מופעלת אוטומטית ללא ידיעתך.
הברוקר האמריקאי שואל את הגוף הישראלי אם להפעיל והוא כמובן אומר "כן" (ומקבל את הריבית).
זה מתקשר לדיונים של דרך רישום הבעלות על המניות ופועל על אותו העיקרון.

משתדל לא להתעסק איתם, רק בפנסיה והשתלמות כאשר אין ברירה.
כמוך, כמוני :)
אני מציין זאת מפורשות כי יש לא מעט קוראים בבלוג ובפורום שמתעקשים לעבוד דרך גופים ישראלים (אם בשל הפחד מעבודה עם גופים מעבר לים ואם בשל חוסר ידע).

סיכון זניח אך תועלת זניחה גם כן.
מסכים לגמרי.
אצלי המאזניים נפלו על "התכנית מופעלת" - אצלך על "התכנית כבויה".
אני לא חושב שהמאזניים שלי יותר טובים משלך אבל אני כן עובד לפיהם ולו בשל העובדה ש-"הם שלי" :)

guesto

Well-Known Member
לא חישבתי וזה לא באמת צריך להיות נקודות בסיס - אנחנו בסך הכל מקבלים חצי מהריבית שאינטראקטיב גובים מהשורטיסטים.
נוח לחשב באחוזים כדי להבין את סדר הגודל ביחס לתיק, פשוט לא לצפות שזה יהיה אותו אחוז בשנים שונות או בין אנשים שונים.
זה כמובן תלוי במניות המושאלות עצמן.
ישנן מניות שעליהן הריבית גבוהה בהרבה מהמספרים שציינת אבל אולי אתה לא מחזיק אותן.
כמובן, המספרים שכתבתי תקפים לגבי המניות הספציפיות שמושאלות אצלי. יחד עם זאת כל עוד מדובר במניות עם שווי שוק סביר ולא מאוד אקזוטיות אני נוטה להאמין שעדיין הרווח לא יהיה משמעותי.
ניתן לבדוק בעזרת קישור כאן. עבור AAPL למשל 0.2500%, עבור CFR גם 0.2500%, עבור SCL יוצא 0.4125%, עבור RBCAA יוצא 0.5408%.
מה שכתבתי זה המרווח שלוקחים IBKR, אנחנו מקבלים חצי מזה, ורק על המניות המושאלות שזה יכול להיות בממוצע גם 1% מהתיק ופחות.

אגב מצאתי הוראה רשמית של FINRA על כך שאסור להשאיל מניות ללא רשות הלקוחות ועוד כללים בנושא. כל אחד יחליט עד כמה חשוב לו להיות בגוף שמפוקח ע"י FINRA, כמובן לא רק בהקשר הזה אלא הרבה אחרים.. עוד נקודה מעניינת היא שהמניות של משקיעי המדדים מושאלות מתוך הקרן בלי שיש להם בכלל שליטה על כך, אמנם אני חושב שהרווחים בדרך כלל מועברים לטובת הקרן (איזה נקודת בסיס בשנה) אבל אין להם כלל אפשרות לבטל את ההשתתפות.

meni

Active Member
מצאתי על עצמי שאם אני מדי פעם זורק עליו לאפה שווארמה אז יותר קל לי להעסיק אותו "עד ללאפה הבאה".
לא הייתי מתאר אותך כאדם שזורק עליו לאפה שווארמה אבל אהבתי ;) :cool: :)

daat99

מייסד
מנהל
אגב מצאתי הוראה רשמית של FINRA על כך שאסור להשאיל מניות ללא רשות הלקוחות ועוד כללים בנושא.
הגופים הישראליים לא כפופים ל-FINRA ומבחינת הברוקר האמריקאי שמספק להם שירותים הם נתנו את הסכמתם.

עוד נקודה מעניינת היא שהמניות של משקיעי המדדים מושאלות מתוך הקרן בלי שיש להם בכלל שליטה על כך
נכון מאוד - כמו הרבה דברים הזויים שקורים בתוך קרנות "מחקות" שאין עליהן שליטה (כגון המחדל של החזקת SVXY בתוך קרנות מק"מיות/אג"חיות מהחמישי לפברואר 2018).

למעלה תחתית