שאלה לגבי השאלת מניות באמצעות אינטרקטיב

Cashflow

Member
למעשה במקרה הנל זה רק יכול להחמיר את המצב כי אין דבר אחר שמאזן את הפוזיציה

daat99

מייסד
מנהל
למעשה במקרה הנל זה רק יכול להחמיר את המצב כי אין דבר אחר שמאזן את הפוזיציה
נכון מאוד וזו הסיבה שההמלצה הרווחת היא לא להיות ממונף באופן גורף אבל האפשרות להתמנף בצורה מבוקרת בעת הצורך בלי למכור נכסים באמצע משבר יכולה להועיל מאוד.
היא בעיקר מועילה אם זה מסייע למשקיע להימנע מהשארת הון לא מבוטל כמזומן ו/או באג"ח "בשביל שאם נצטרך כשהשוק למטה".

ככלל אצבע ההסתברות למימוש בכפיה בשל מינוף נקודתי של פחות מ-10% שואפת ל-0 ואנחנו מסכנים את החיים שלנו עם הסתברות יותר גבוהה בהרבה בכל פעם שאנחנו מתקרבים לכביש.

Cashflow

Member
דרך אגב איך אתה מספק את יצר ההימורים עם האופציות שהזכרת בפוסטים בתחילת דרכך?

daat99

מייסד
מנהל
דרך אגב איך אתה מספק את יצר ההימורים עם האופציות שהזכרת בפוסטים בתחילת דרכך?
אתה יכול למקד את השאלה?
אני לא כל כך יודע איך יצר ההימורים מסופק ע"י הימורים - זה פשוט קורה איכשהו.
כל עוד הוא לא מפריע לי ולא מזיק לתיק ההשקעות המלא שלי אני די מרוצה.

מומו

Well-Known Member
חשבתי שאתה מתכוון משהו יותר מושכל
את הפעולות המושכלות אני משאיר לכסף השמן - קונה מניות דיבידנד ולא מוכר לעולם.
אני לא מומחה לאופציות אולם לענ"ד יש הרבה שכל במה ש@daat99 עושה עם אופציות

1. הדבר החשוב ביותר ולכן אני מציין בסעיף הראשון, כפי שדעת היקר כתב "יצר ההימורים טופל"

2. בטווח הארוך כנראה שנגיע לאותה המסקנה של חתני פרס הנובל - קנה והחזק מנצח את כל "קיצורי הדרך"

3. בשיטה של דעת - מכירת PUT על מדד כלשהו ל30-90 יום ובזמן הזה "להשכיב" כסף בשווי של 100 יחידות או להחליט אם התקופה מספיק טובה כדי להיכנס למינוף בשביל להשביע את יצר ההימורים
כהמשך לשיטה אפשר למכור CALL אבל רק אחרי שהתפללת טוב טוב שהמדד לא יתרסק :)

בשורה התחתונה, לדעתי זו שיטה מושכלת אבל התוצאה תהיה אחת מהשניים:
1. הפסד גדול - לדוגמה אם המדד נופל חזק. ייקח לא מעט זמן להחזיר את ההפסד אם בכלל

2. רווח גדול - מה שיביא את המשקיע למסקנה מוטעת שאופציות עדיפות על השקעה תזרימית הולכת וגדלה. במקרה הזה ההפסד בעתיד יהיה הרבה יותר גדול מהסעיף הקודם.

כעת ניתן להחליט - האם אני מעדיף הפסד גדול או רווח גדול (בהתחלה וסיכוי להפסד יותר גדול לאחר מכן)

אגב, זה גם מתקשר טוב מאוד להצעה של דעת - כדאי לעשות את הטעויות כבר בהתחלה, מקסימום הנזק יהיה קטן בהתאם..

daat99

מייסד
מנהל
בשיטה של דעת - מכירת PUT על מדד כלשהו ל30-90 יום ובזמן הזה "להשכיב" כסף בשווי של 100 יחידות או להחליט אם התקופה מספיק טובה כדי להיכנס למינוף בשביל להשביע את יצר ההימורים
זו פעולה יחסית נדירה - יצר ההימורים מטופל בשוטף ע"י רכישה של אופציה במחיר זניח שצפויה להימחק אבל עם פוטנציאל לזנק.

מומו

Well-Known Member
זו פעולה יחסית נדירה - יצר ההימורים מטופל בשוטף ע"י רכישה של אופציה במחיר זניח שצפויה להימחק אבל עם פוטנציאל לזנק.
ואני חשבתי שאחרי "כמה ימים" בפורום אני יודע הכל...
כל הודעה מתגלים דברים חדשים :)

תוכל בבקשה להרחיב? אופציות על מדד או מניה? איך הבחירה ה"לא מושכלת" מתבצעת?

daat99

מייסד
מנהל
תוכל בבקשה להרחיב?
אין כל כך מה להרחיב.

אופציות על מדד או מניה?
בעיקר מניות בודדות כי ההסתברות לזינוק בהן לעומת אופציות על המדד הרבה יותר גבוהה.

איך הבחירה ה"לא מושכלת" מתבצעת?
רעש רקע תקשורתי שחודר את חוסר האכפתיות שלי ממה שקורה בעולם.

בכל מקרה כפי שציינתי לרוב זה מסתיים באובדן ההון כך שאין מה ללמוד מזה (חוץ מלא להתעסק עם אופציות עם כסף שרוצים לשמור).

daat99

מייסד
מנהל
חבל, דווקא יכל לשמש לעוד תזרים יציב וגדל... :(
תיאורטית אתה בהחלט צודק.
מבחינה מציאותית אם אני לא אספק מפלט ליצר ההימורים אז הוא בסופו של דבר ינצח ויגרום לי להמר עם סכומים גבוהים בהרבה כך שהנזק יהיה גדול באופן משמעותי.

לפעמים צריך לתת לכמה חיילים להיפגע בפעולת הסחה בשביל שהמשימה המרכזית תסתיים בהצלחה.

לתומי חשבתי שהPUTים על המדד סגר את הפינה
זו פעולה מאוד נדירה וכאן בסופו של דבר ישנו רווח (זה בסך הכל הימור על הווגה שבמידה והוא "נכשל" אז הוא הופך להשקעה מחקה מדד שאנחנו כבר יודעים שהיא רווחית לאורך זמן כך שזה סוג של "או שהרווחתי X או שהרווחתי Y" - כמובן שיש את "אבל יכלתי להרוויח Z".

יצר ההימורים לעומת זאת פעיל תמיד וצריך לתת לו מענה באופן עקבי בשביל שהוא לא יגדל למימדים חסרי פרופורציות כך שאני מקצה לו תקציב חודשי זעום ובזה נגמר הסיפור.
תחשוב משהו בסגנון לאפה שווארמה פעם בחודש - לא באמת משנה את החיים אבל אם זה עוזר להימנע מנזקים אז למה לא?

מומו

Well-Known Member
תיאורטית אתה בהחלט צודק.
מבחינה מציאותית אם אני לא אספק מפלט ליצר ההימורים אז הוא בסופו של דבר ינצח ויגרום לי להמר עם סכומים גבוהים בהרבה כך שהנזק יהיה גדול באופן משמעותי.

לפעמים צריך לתת לכמה חיילים להיפגע בפעולת הסחה בשביל שהמשימה המרכזית תסתיים בהצלחה.
סליחה על הדימיון אבל נשמע כמו "ראש מתכנת" \ "רובוט" שפועל ללא רגש
אם יש לי "יצר הימורים" - איך אעצור את עצמי רק ב-100$-1000$-10000$ ולא יותר?! הרי היצר לא עוצר שם
סליחה, אני רואה שכבר ענית בצורה של "לאפה שווארמה" - בנוסף ליצר ההימורים שפתחת כאן עשית אותי גם רעב ;)

זו פעולה מאוד נדירה וכאן בסופו של דבר ישנו רווח (זה בסך הכל הימור על הווגה שבמידה והוא "נכשל" אז הוא הופך להשקעה מחקה מדד שאנחנו כבר יודעים שהיא רווחית לאורך זמן כך שזה סוג של "או שהרווחתי X או שהרווחתי Y" - כמובן שיש את "אבל יכלתי להרוויח Z".
מה דעתך על סיפוק היצר ע"י הפעולה הנדירה הזו?
נכון שזה נדיר, אבל אם כבר אתה בפנים - תמשיך לספק את היצר ע"י Wheel (מכירת CALL)
שהיצר עובד שעות נוספות - גלגל את ה-CALL לפני שיתפס ותכניס עוד קצת מזומן לחשבון
מהשווארמה שחסכת תשביע את יצר האכילה :)

daat99

מייסד
מנהל
סליחה על הדימיון אבל נשמע כמו "ראש מתכנת"
אני באמת מתכנת במקצועי :)

אם יש לי "יצר הימורים" - איך אעצור את עצמי רק ב-100$-1000$-10000$ ולא יותר?
אני נותן לו מפלט - לא בהכרח עוצר אותו.

מה דעתך על סיפוק היצר ע"י הפעולה הנדירה הזו?
היצר פעיל תמיד והמלחמה איתו היא גם תמידית.
מצאתי על עצמי שאם אני מדי פעם זורק עליו לאפה שווארמה אז יותר קל לי להעסיק אותו "עד ללאפה הבאה".

למעלה תחתית