נכון מאוד וזו הסיבה שההמלצה הרווחת היא לא להיות ממונף באופן גורף אבל האפשרות להתמנף בצורה מבוקרת בעת הצורך בלי למכור נכסים באמצע משבר יכולה להועיל מאוד.למעשה במקרה הנל זה רק יכול להחמיר את המצב כי אין דבר אחר שמאזן את הפוזיציה
אתה יכול למקד את השאלה?דרך אגב איך אתה מספק את יצר ההימורים עם האופציות שהזכרת בפוסטים בתחילת דרכך?
קונה משהו זול שבסבירות גבוהה נמחק ובסבירות נמוכה יזנק - בתוצאה הסופית הלך הכסף אבל יצר ההימורים טופל.התכוונתי מה אתה עושה עם האופציות?
את הפעולות המושכלות אני משאיר לכסף השמן - קונה מניות דיבידנד ולא מוכר לעולם.חשבתי שאתה מתכוון משהו יותר מושכל
חשבתי שאתה מתכוון משהו יותר מושכל
אני לא מומחה לאופציות אולם לענ"ד יש הרבה שכל במה ש@daat99 עושה עם אופציותאת הפעולות המושכלות אני משאיר לכסף השמן - קונה מניות דיבידנד ולא מוכר לעולם.
זו פעולה יחסית נדירה - יצר ההימורים מטופל בשוטף ע"י רכישה של אופציה במחיר זניח שצפויה להימחק אבל עם פוטנציאל לזנק.בשיטה של דעת - מכירת PUT על מדד כלשהו ל30-90 יום ובזמן הזה "להשכיב" כסף בשווי של 100 יחידות או להחליט אם התקופה מספיק טובה כדי להיכנס למינוף בשביל להשביע את יצר ההימורים
ואני חשבתי שאחרי "כמה ימים" בפורום אני יודע הכל...זו פעולה יחסית נדירה - יצר ההימורים מטופל בשוטף ע"י רכישה של אופציה במחיר זניח שצפויה להימחק אבל עם פוטנציאל לזנק.
אין כל כך מה להרחיב.תוכל בבקשה להרחיב?
בעיקר מניות בודדות כי ההסתברות לזינוק בהן לעומת אופציות על המדד הרבה יותר גבוהה.אופציות על מדד או מניה?
רעש רקע תקשורתי שחודר את חוסר האכפתיות שלי ממה שקורה בעולם.איך הבחירה ה"לא מושכלת" מתבצעת?
חבל, דווקא יכל לשמש לעוד תזרים יציב וגדל...לרוב זה מסתיים באובדן ההון
תיאורטית אתה בהחלט צודק.חבל, דווקא יכל לשמש לעוד תזרים יציב וגדל...![]()
זו פעולה מאוד נדירה וכאן בסופו של דבר ישנו רווח (זה בסך הכל הימור על הווגה שבמידה והוא "נכשל" אז הוא הופך להשקעה מחקה מדד שאנחנו כבר יודעים שהיא רווחית לאורך זמן כך שזה סוג של "או שהרווחתי X או שהרווחתי Y" - כמובן שיש את "אבל יכלתי להרוויח Z".לתומי חשבתי שהPUTים על המדד סגר את הפינה
קיבלתי תשובה מIBKR, אתה צודק.כל נוסח שמקובל עליך מקובל גם עלי.
רק אתה יודע מה אתה מנסה לברר.
סליחה על הדימיון אבל נשמע כמו "ראש מתכנת" \ "רובוט" שפועל ללא רגשתיאורטית אתה בהחלט צודק.
מבחינה מציאותית אם אני לא אספק מפלט ליצר ההימורים אז הוא בסופו של דבר ינצח ויגרום לי להמר עם סכומים גבוהים בהרבה כך שהנזק יהיה גדול באופן משמעותי.
לפעמים צריך לתת לכמה חיילים להיפגע בפעולת הסחה בשביל שהמשימה המרכזית תסתיים בהצלחה.
מה דעתך על סיפוק היצר ע"י הפעולה הנדירה הזו?זו פעולה מאוד נדירה וכאן בסופו של דבר ישנו רווח (זה בסך הכל הימור על הווגה שבמידה והוא "נכשל" אז הוא הופך להשקעה מחקה מדד שאנחנו כבר יודעים שהיא רווחית לאורך זמן כך שזה סוג של "או שהרווחתי X או שהרווחתי Y" - כמובן שיש את "אבל יכלתי להרוויח Z".
תוכל לשתף בבקשה?קיבלתי תשובה מIBKR, אתה צודק.
אין יותר מדי במה.תוכל לשתף בבקשה?
אני באמת מתכנת במקצועיסליחה על הדימיון אבל נשמע כמו "ראש מתכנת"
אני נותן לו מפלט - לא בהכרח עוצר אותו.אם יש לי "יצר הימורים" - איך אעצור את עצמי רק ב-100$-1000$-10000$ ולא יותר?
היצר פעיל תמיד והמלחמה איתו היא גם תמידית.מה דעתך על סיפוק היצר ע"י הפעולה הנדירה הזו?