מדובר על כך שלמיטב הבנתי, אם אתה מתגורר בארה"ב או אירופה (אני לא תושב ישראל), ובעלים של חברה במדינה הפטורה או בעלת מיסוי נמוך, ברגע שתשתמש בכספים במדינה מערבית, הם ירצו את הנתח שלהם.
כבעלים של החברה הנתח שלהם מגיע מהנתח שלך ולא מהנתח של החברה.
במלים אחרות כפי שציינתי:
אתה תחויב במס כמו כל בעל מניות מהותי רק על הכספים שאתה מושך.
הגנות עולות כסף - כל אחד מחליט לעצמו כמה לקנות וכמה לשלם.
על איזה מספרים מדובר ? 6 ספרות ? 7 ספרות ?
ב-6 ספרות ואפילו ב-7 ספרות נמוך הנזק שולי וביטוח פשוט יכסה אותו עם עודף משמעותי כך שלא צריך להשתמש בכלים כל כך מתקדמים.
כשביטוח פשוט מפני מוות פתאומי הופך ללא ישים אז או שיש בתיק כבר סכום מספק בשביל להשתמש בכלים היותר מתקדמים (והעלות היחסית שלהם תהיה נמוכה כי היא מקובעת ולא באחוזים) או שידוע שהמוות בפתח ואם הסיכון עדיין מפחיד אז הגיע הזמן לחלק את הנכסים ליורשים לפני שהוא כאן.
בשביל לקבל סדר גודל של סכומים תראה לכמה אנשים ממוצעים הצליחו להגיע עם תיקי השקעות בשוק ההון - בימינו אתה יכול להגיע להרבה יותר מהם:
להלן רשימת שמות של אנשים פשוטים בשר ודם (לא רק "מחקר תיאורטי") שתוכל למצוא עליהם מידע היסטורי:
Jack MacDonald - Attorney
Lewis David Zagor - Programmer
Curt Degerman - Rummaging trash (didn't work)
Agnes Plumb - No job reported
Hayford Pierce - Mysteries and Spy Thrillers writer
Ronal Read - Janitor
Grace Groner - Secretary
Kathleen and Robert Magowan (twins) - 1st Grade Teacher, Insurance Agent
Anne Sheiber - IRS Auditor (never promoted)
Theodore Johnson - UPS worker
Sylvia Bloom - Secretary
Leonard Gogowski - Grocery Store owner
Jimmie Dean - Technician
Phyllis Archer Stone - Mobil Oil Corp employee
Jack Gsantner - Billing Clerk
Edna Diehl - Teacher
Jane M Bury - Social Worker
Stephanie Mucha - Nurse
Russ Gremel - Early Retiree and Scout Master
Elinor Sauerwein - Cook
Earl Crawley - Parking lot attendant
Oseola McCarty - Washerwoman
Gensio Morlacci - Janitor
Golda and Gilmore Reynolds - Shop Owners
Thomas R. Drey Junior - Teacher
Monsignor James McSweeney - Priest
Jay Jensen - Drama Teacher
Florence Coles Bellenger - Teacher
Gladys Holm - Secretary
Donald and Mildred Othmer - University Professor and Teacher
Andrew Hallam - Teacher
Jhon D Roth - (work)Shop Teacher
האם זה משהו שכדאי לעשות לפני שקונים את המניות ?
לא צריך לעשות זאת מראש.
תשים לב שכל הדיון כאן הוא בשביל להתגונן ממשהו שאין תיעוד של תקדים היסטורי שהוא קרה.
בשביל השוואה תדמיין את הרחוב ללא מוצא הכי נטוש שאתה מכיר וניסיון למצוא פתרון יצירתי לאי קבללת דו"ח על חציית כביש בו "שלא במעבר חציה" באמצע הלילה כשאין נפש חיה באזור.
ביום יום אתה לא טורח לחשוב על זה אפילו אבל מישהו באינטרנט הצליח להפחיד אותך ממקרה שלא קרה בכל העולם - לא רק ברחוב אחד...
האם שאפשר להעביר בעלות מ"אישי" לחברה בבעלותי ?
בוודאי.
אנשים עושים זאת כל הזמן כשהם פותחים חברות.
אין קשר לקניה ומכירה אבל בהתאם לחוקי המס במדינת התושבות ייתכן שמדובר במאורע מס - צריך להתייעץ עם איש מקצוע לפני ביצוע מהלכים שכאלו (וכשזה רלוונטי אז העלות של אותו איש מקצוע ביחס לשווי התיק היא זניחה).
אתה לא מחלק את התיק ב-IB, אתה מעביר את הנכסים לחשבון של היורש המיועד בעודך בחיים כמתנה.
בישראל נתינת מניות כמתנה לקרוב משפחה מדרגה ראשונה אינה מאורע מס - צריך לבדוק את החוק במדינת התושבות כשהצעד הזה רלוונטי (ובשלב הזה התיק כבר יהיה מספיק שמן בשביל שעלות הבדיקה עם איש מקצוע תהיה זניחה).
מאמין שרב ההון שלי יגיע אליו בשנה שנתיים הקרובות.
בהנחה והתיק שלך בסגנון 100% מנייתי אני מאמין שיותר מפי-2 יגיע אליו בעוד 10 שנים.
כמו כן אני מאמין שיותר מפי-4 יגיע אליו בעוד 18 שנים.
יותר מפי-8 יגיע אליו בעוד 26 שנים.
יותר מפי-16 יגיע אליו בעוד 34 שנים.
יותר מפי-32 יגיע אליו בעוד 42 שנים.
יותר מפי-64 יגיע אליו בעוד 50 שנים.
...
וכל האמונות הללו בהנחה ואתה לא תפקיד אליו כלום אחרי ההפקדה הראשונה כי אם אתה תמשיך להפקיד אז הסכומים העתידיים יקפצו אפילו יותר.
לזה קוראים ריבית דריבית והיא מייצרת את רוב ההון - לא ההפקדות הזניחות שלנו.
הייתי שמח לדעת כיצד להכין אותו
תתחיל בלא לעמוד בדרישות אחד החריגים שתיארנו.
תמשיך בלחרוש את האינטרנט (כולל בשפות שאינן עברית) ולחפש תקדים לתשלום מס ירושה ע"י יורשים שלא ענו על אחד מהחריגים הנ"ל.
אחרי שתמצא תקדים כזה תחזור לספר לנו ונבדוק מה קרה שם בשביל שנבין אם צריך להוסיף חריג נוסף או שיש כאן שינוי מהותי שמשפיע על כולם.
לילדים יש מניה (אחת) של קוקה קולה, פפסי, ומקדונלדס, כדי שיוכלו להבין שכל פעם שהם רואים מישהו קונה פחית, הם מרוויחים כסף
גאוני!
אני ממליץ בחום כל יום הולדת לספר להם "אתם גדלתם בשנה והדיבידנד גדל ב-X דולר" בשביל שהם יפנימו את הגדילה האורגנית

במקביל הייתי ממליץ לתת להם מתנת יום הולדת מנייתית (אפשר במקביל למתנה רגילה) בשביל שהם יפנימו את המסר של השקעה לטווח ארוך.