שאלה על אופן חישוב מס ירושה אמריקאי למשקיע ישראלי עם מינוף

ככל שתיק ההשקעות גדל כך גם מתווספות אפשרויות ישימות להתמודד עם מימוש הנזק
אשמח לשמוע בקצרה אילו אפשרויות יש שכדאי לי לברר עליהן לעומק. תודה.
פתיחת חברה על אי בקצה העולם שפטורה ממס לא עוזרת, ברגע שמעבירים את הכספים לשימוש יומיומי בעולם ה "אמיתי", יגיעו שאלות למקור ויבקשו לראות מיסוי, אמנות וכו.
תודה.

daat99

מייסד
מנהל
אשמח לשמוע בקצרה אילו אפשרויות יש שכדאי לי לברר עליהן לעומק. תודה.
תתחיל בתרופת מנע: תלמד את היורשים להפוך את עצמם למיליונרים מתיק השקעות מנייתי ללא פחד מתנודתיות שמכריח אותם להשקיע באג"חים/אבנים/מזומן.
כשיורשיך יהיו מיליונרים בכוחות עצמם הירושה שלך לא תשפיע על חייהם כלל כך שמעשית גם אכיפת מס ירושה של 100% לא תפגע בהם.

תמשיך בלהבין שגם אם יהיה מימוש מס ירושה על תיק השקעות לטווח ארוך (מה שלא סביר שיקרה) מדובר בסך הכל על "החזרת רווחים" ולא על הפסד (אם הרווחת 100% ושילמת 30% מס אז נשארת עם רווח של 40% ולא עם הפסד).

לגבי נטרול הנזק על התיק (נטרול הנזק של היורשים קיבל מענה בתרופת המנע) במידה ויהיה מימוש מס ירושה:
* ביטוחי חיים (ספציפית ביטוח מפני מוות פתאומי - אם המוות לא פתאומי אז אפשר לנקוט בפעולות נטרול אחרות)
* חלוקת מרבית הנכסים ליורשים בעודך בחיים בשילוב עם חוזים שמגבילים את השימוש ו/או משמרים לך את הזכאות לתזרים בלי להיות הבעלים הרשמיים של הנכסים
* החזקת הנכסים בתוך קרן נאמנות (פרטית - לא ציבורית)
* החזקת הנכסים בתוך חברה זרה

חלק מהאפשרויות הנ"ל יישמעו לך יקרות אבל ככל שתיק ההשקעות גדל כך העלויות כאחוז משווי התיק קטן באופן משמעותי.

בשביל לברר על חלק מהדברים המתקדמים הללו אתה תצטרך להפוך להיות Accredited Investor ובהנחה ואתה משקיע בשוק ההון לטווח ארוך אז זה רק עניין של זמן.

פתיחת חברה על אי בקצה העולם שפטורה ממס לא עוזרת, ברגע שמעבירים את הכספים לשימוש יומיומי בעולם ה "אמיתי", יגיעו שאלות למקור ויבקשו לראות מיסוי, אמנות וכו.
אנחנו לא מדברים על העלמת מס.
חברה שנפתחת במדינה מוכרת עם גישה לבורסה האמריקאית רשאית להחזיק נכסים אמריקאים בתוכה וחלים עליה חוקי המס של אותה המדינה (ואמנת המס שלה עם ארצות הברית).
במדינות שאין מס חברות ומס רווחי הון/דיבידנדים אז לא קיימת חובת תשלום מס כלשהי על חברת השקעות שכזו.
מבחינת מס הכנסה בארץ החברה לא כפופה לחוקי ישראל ולכן אין חובת מס של החברה בישראל.
מבחינתך כבעלים של חברה זרה תושב ישראל אתה תחויב במס כמו כל בעל מניות מהותי רק על הכספים שאתה מושך.

אין כאן שום דבר לא חוקי - רק דברים שדלי האמצעים לא יודעים ורבי אמצעים משתמשים בהם כדרך קבע כי להם יש גישה לאנשי המקצוע שמכירים טוב מאוד את החוקים הבינלאומיים.

יגיעו שאלות למקור ויבקשו לראות מיסוי, אמנות וכו.
אז תראה להם - מה הבעיה?
הכל כאן חוקי ותקין בהתאם לחוקי המיסוי במדינות הרלוונטיות.

תחויב במס כמו כל בעל מניות מהותי רק על הכספים שאתה מושך
לא מדובר על העלמות, מדובר על כך שלמיטב הבנתי, אם אתה מתגורר בארה"ב או אירופה (אני לא תושב ישראל), ובעלים של חברה במדינה הפטורה או בעלת מיסוי נמוך, ברגע שתשתמש בכספים במדינה מערבית, הם ירצו את הנתח שלהם.

לק מהאפשרויות הנ"ל יישמעו לך יקרות אבל ככל שתיק ההשקעות גדל
על איזה מספרים מדובר ? 6 ספרות ? 7 ספרות ?

לגבי נטרול הנזק על התיק
האם זה משהו שכדאי לעשות לפני שקונים את המניות ? האם שאפשר להעביר בעלות מ"אישי" לחברה בבעלותי ? או שצריך למכור ולקנות ?

חלוקת מרבית הנכסים ליורשים בעודך בחיים
איך מחלקים תיק ב IB ?
אני בונה אותו עכשיו, ומאמין שרב ההון שלי יגיע אליו בשנה שנתיים הקרובות. הייתי שמח לדעת כיצד להכין אותו כדי שלא אגלה אחר כך שהייתי צריך לעשות א,ב,ג...חוץ מלקנות ולשבת בצל

תלמד את היורשים להפוך את עצמם למיליונרים מתיק השקעות מנייתי ללא פחד
לילדים יש מניה (אחת) של קוקה קולה, פפסי, ומקדונלדס, כדי שיוכלו להבין שכל פעם שהם רואים מישהו קונה פחית, הם מרוויחים כסף :)

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
מדובר על כך שלמיטב הבנתי, אם אתה מתגורר בארה"ב או אירופה (אני לא תושב ישראל), ובעלים של חברה במדינה הפטורה או בעלת מיסוי נמוך, ברגע שתשתמש בכספים במדינה מערבית, הם ירצו את הנתח שלהם.
כבעלים של החברה הנתח שלהם מגיע מהנתח שלך ולא מהנתח של החברה.
במלים אחרות כפי שציינתי:
אתה תחויב במס כמו כל בעל מניות מהותי רק על הכספים שאתה מושך.
הגנות עולות כסף - כל אחד מחליט לעצמו כמה לקנות וכמה לשלם.

על איזה מספרים מדובר ? 6 ספרות ? 7 ספרות ?
ב-6 ספרות ואפילו ב-7 ספרות נמוך הנזק שולי וביטוח פשוט יכסה אותו עם עודף משמעותי כך שלא צריך להשתמש בכלים כל כך מתקדמים.
כשביטוח פשוט מפני מוות פתאומי הופך ללא ישים אז או שיש בתיק כבר סכום מספק בשביל להשתמש בכלים היותר מתקדמים (והעלות היחסית שלהם תהיה נמוכה כי היא מקובעת ולא באחוזים) או שידוע שהמוות בפתח ואם הסיכון עדיין מפחיד אז הגיע הזמן לחלק את הנכסים ליורשים לפני שהוא כאן.

בשביל לקבל סדר גודל של סכומים תראה לכמה אנשים ממוצעים הצליחו להגיע עם תיקי השקעות בשוק ההון - בימינו אתה יכול להגיע להרבה יותר מהם:
להלן רשימת שמות של אנשים פשוטים בשר ודם (לא רק "מחקר תיאורטי") שתוכל למצוא עליהם מידע היסטורי:
Jack MacDonald - Attorney
Lewis David Zagor - Programmer
Curt Degerman - Rummaging trash (didn't work)
Agnes Plumb - No job reported
Hayford Pierce - Mysteries and Spy Thrillers writer
Ronal Read - Janitor
Grace Groner - Secretary
Kathleen and Robert Magowan (twins) - 1st Grade Teacher, Insurance Agent
Anne Sheiber - IRS Auditor (never promoted)
Theodore Johnson - UPS worker
Sylvia Bloom - Secretary
Leonard Gogowski - Grocery Store owner
Jimmie Dean - Technician
Phyllis Archer Stone - Mobil Oil Corp employee
Jack Gsantner - Billing Clerk
Edna Diehl - Teacher
Jane M Bury - Social Worker
Stephanie Mucha - Nurse
Russ Gremel - Early Retiree and Scout Master
Elinor Sauerwein - Cook
Earl Crawley - Parking lot attendant
Oseola McCarty - Washerwoman
Gensio Morlacci - Janitor
Golda and Gilmore Reynolds - Shop Owners
Thomas R. Drey Junior - Teacher
Monsignor James McSweeney - Priest
Jay Jensen - Drama Teacher
Florence Coles Bellenger - Teacher
Gladys Holm - Secretary
Donald and Mildred Othmer - University Professor and Teacher
Andrew Hallam - Teacher
Jhon D Roth - (work)Shop Teacher
האם זה משהו שכדאי לעשות לפני שקונים את המניות ?
לא צריך לעשות זאת מראש.
תשים לב שכל הדיון כאן הוא בשביל להתגונן ממשהו שאין תיעוד של תקדים היסטורי שהוא קרה.

בשביל השוואה תדמיין את הרחוב ללא מוצא הכי נטוש שאתה מכיר וניסיון למצוא פתרון יצירתי לאי קבללת דו"ח על חציית כביש בו "שלא במעבר חציה" באמצע הלילה כשאין נפש חיה באזור.
ביום יום אתה לא טורח לחשוב על זה אפילו אבל מישהו באינטרנט הצליח להפחיד אותך ממקרה שלא קרה בכל העולם - לא רק ברחוב אחד...

האם שאפשר להעביר בעלות מ"אישי" לחברה בבעלותי ?
בוודאי.
אנשים עושים זאת כל הזמן כשהם פותחים חברות.

או שצריך למכור ולקנות ?
אין קשר לקניה ומכירה אבל בהתאם לחוקי המס במדינת התושבות ייתכן שמדובר במאורע מס - צריך להתייעץ עם איש מקצוע לפני ביצוע מהלכים שכאלו (וכשזה רלוונטי אז העלות של אותו איש מקצוע ביחס לשווי התיק היא זניחה).

איך מחלקים תיק ב IB ?
אתה לא מחלק את התיק ב-IB, אתה מעביר את הנכסים לחשבון של היורש המיועד בעודך בחיים כמתנה.
בישראל נתינת מניות כמתנה לקרוב משפחה מדרגה ראשונה אינה מאורע מס - צריך לבדוק את החוק במדינת התושבות כשהצעד הזה רלוונטי (ובשלב הזה התיק כבר יהיה מספיק שמן בשביל שעלות הבדיקה עם איש מקצוע תהיה זניחה).

מאמין שרב ההון שלי יגיע אליו בשנה שנתיים הקרובות.
בהנחה והתיק שלך בסגנון 100% מנייתי אני מאמין שיותר מפי-2 יגיע אליו בעוד 10 שנים.
כמו כן אני מאמין שיותר מפי-4 יגיע אליו בעוד 18 שנים.
יותר מפי-8 יגיע אליו בעוד 26 שנים.
יותר מפי-16 יגיע אליו בעוד 34 שנים.
יותר מפי-32 יגיע אליו בעוד 42 שנים.
יותר מפי-64 יגיע אליו בעוד 50 שנים.
...
וכל האמונות הללו בהנחה ואתה לא תפקיד אליו כלום אחרי ההפקדה הראשונה כי אם אתה תמשיך להפקיד אז הסכומים העתידיים יקפצו אפילו יותר.
לזה קוראים ריבית דריבית והיא מייצרת את רוב ההון - לא ההפקדות הזניחות שלנו.

הייתי שמח לדעת כיצד להכין אותו
תתחיל בלא לעמוד בדרישות אחד החריגים שתיארנו.
תמשיך בלחרוש את האינטרנט (כולל בשפות שאינן עברית) ולחפש תקדים לתשלום מס ירושה ע"י יורשים שלא ענו על אחד מהחריגים הנ"ל.
אחרי שתמצא תקדים כזה תחזור לספר לנו ונבדוק מה קרה שם בשביל שנבין אם צריך להוסיף חריג נוסף או שיש כאן שינוי מהותי שמשפיע על כולם.

לילדים יש מניה (אחת) של קוקה קולה, פפסי, ומקדונלדס, כדי שיוכלו להבין שכל פעם שהם רואים מישהו קונה פחית, הם מרוויחים כסף :)
גאוני!
אני ממליץ בחום כל יום הולדת לספר להם "אתם גדלתם בשנה והדיבידנד גדל ב-X דולר" בשביל שהם יפנימו את הגדילה האורגנית :)
במקביל הייתי ממליץ לתת להם מתנת יום הולדת מנייתית (אפשר במקביל למתנה רגילה) בשביל שהם יפנימו את המסר של השקעה לטווח ארוך.

Guess

Active Member
לדעתי ברגע שזה יקרה אתה תשמע על זה יותר מאשר על מחאת האוהלים.
תראה למשל כמה אתה שומע היום על הרעיון (שלא ימומש) להחיל מס ירושה בישראל - קל וחומר על כפיית מס ירושה של מדינה אחרת על תושב ישראל.
בנוסף אי-השמיעה על מקרים שכאלו לא מוגבלת רק לישראל - אתה מוזמן לחפש מקרים כאלו באיזו מדינה שאתה רוצה.
@daat99 ראה מה רשום בקישור הבא:
"בהתאם למידע הרשמי מאתר רשות המס בארה"ב, מתוך מיליוני המשקיעים בנכסים בארה"ב רק 182 פעמים נגבה מס עזבון בפועל, כשמתוכם 99 בלבד נובעים מהשקעות נדל"ן בארצות הברית (20). מדובר על אחוז כמעט אפסי של אזרחים לא אמריקאים בעלי השקעות בארה"ב שבפועל היו חייבים במס עיזבון".
כמו שחששתי יש אכיפה אומנם כיום בשיעור כמעט אפסי, אבל זה עלול להשתנות למשל אם המצב הכלכלי בארה"ב יורע וב IRS יחליטו לאכוף יותר את גביית מס הירושה מאזרחים זרים.

daat99

מייסד
מנהל
"בהתאם למידע הרשמי מאתר רשות המס בארה"ב, מתוך מיליוני המשקיעים בנכסים בארה"ב רק 182 פעמים נגבה מס עזבון בפועל, כשמתוכם 99 בלבד נובעים מהשקעות נדל"ן בארצות הברית (20). מדובר על אחוז כמעט אפסי של אזרחים לא אמריקאים בעלי השקעות בארה"ב שבפועל היו חייבים במס עיזבון".
למיטב ידיעתי כולם נופלים תחת אחד החריגים שציינתי.
לתזכורת הקוראים משקיעי נדל"ן זה אחד החריגים.

נ.ב.
תסמוך על "יועץ תכנון" להציג מידע בצורה שתגרום לך לשכור את שירותיו.
כמו שחששתי יש אכיפה אומנם כיום בשיעור כמעט אפסי
אתה מבלבל שוב בין אכיפה של ה-IRS לבין אנשים שקיבלו החלטות שהחריגו את יורשיהם.
אין תיעוד אפילו למקרה אחד של אכיפה מצד ה-IRS ואני מפציר בך להוכיח את טעותי.

למשל אם המצב הכלכלי בארה"ב יורע וב IRS יחליטו לאכוף יותר את גביית מס הירושה מאזרחים זרים.
במצב הזה המצב הפוליטי של ארצות הברית יורע עוד יותר וכבר לא תהיה לזה משמעות.
כמות האזרחים/תושבים הזרים שמחזיקים בנכסים אמריקאים בעולם היא עצומה ולרוב מדובר בבעלי ההון שיש להם גם השפעה פוליטית משמעותית במדינתם.

Guess

Active Member
הקמת חברה במדינה זרה שבה מס רווחי הון ו/או מס חברות הם זניחים ו/או לא קיימים.
@daat99 האם הקמת חברה כזו ? אפשר לשאול באיזו מדינה ?
כמה בערך העלות השנתית להחזקת חברה כזו ?
החל מאיזה שווי נכסים לדעתך שווה להקים חברה כזו בעיקר בשביל לחסוך במס רווחי הון ?
יש יתרון בהחזקת דירות ומגרשים בישראל דרך חברה כזו ?

Guess

Active Member
מאז שאני איתם כבר כמעט עשור, הפעם היחידה שהייתי צריך לספק את המידע הנ"ל הייתה כשהגדירו אותי כ-Accredited Investor והעבירו את החשבון שלי ל-2FA בלי אפשרות לבטל זאת.
@daat99 באילו תנאים יש לעמוד כדי ש IBKR יגדירו את המשקיע כ Accredited Investor ?
אילו יתרונות מקנה הגדרה הזו ?

daat99

מייסד
מנהל
האם הקמת חברה כזו ?
למה שאני אבזבז כספים יקרים בשביל להתגונן ממשהו שאין לו תקדים?
אני מעדיף להתמקד בדברים שקרו במציאות ויכולים לפגוע בי במקום.

החל מאיזה שווי נכסים לדעתך שווה להקים חברה כזו בעיקר בשביל לחסוך במס רווחי הון ?
לדעתי כל עוד לא תתחיל להיות אכיפת מס ירושה ע"י ה-IRS אז אין הצדקה לכך.
אין כאן חיסכון במס רווחי הון כי ככל שתיק ההשקעות גדל כך גדלות הדרכים למשוך ממנו כספים בלי לשלם מס רווחי הון בכלל.

יש יתרון בהחזקת דירות ומגרשים בישראל דרך חברה כזו ?
לא דרך חברה כזו אבל דרך חברה בע"מ ניתן לקבל הפרדה משפטית.
אם תובעים אותך אז אי אפשר לגעת בנכסים ואם תובעים את "הנכס" אז אי אפשר לפגוע בך.

בחו"ל זה יותר נפוץ ולמיטב הבנתי משקיעי נדל"ן אמריקאי מעדיפים להקים שותפות LLC עבור כל 3 נכסי נדל"ן.

באילו תנאים יש לעמוד כדי ש IBKR יגדירו את המשקיע כ Accredited Investor ?
תגגל את הביטוי - זו הגדרה רגולטורית בארצות הברית ולאינטראקטיב אין אליה קשר.

אילו יתרונות מקנה הגדרה הזו ?
לא בהכרח יתרונות: אנשי מקצוע ממולחים מתחילים להתחנף אליך.

Guess

Active Member
ככל שתיק ההשקעות גדל כך גדלות הדרכים למשוך ממנו כספים בלי לשלם מס רווחי הון בכלל
אשמח אם תפרט על כמה דרכים כאלו או איפה ניתן לקרוא יותר מידע פרקטי (פחות תאורטי) בנושא.

לא דרך חברה כזו אבל דרך חברה בע"מ ניתן לקבל הפרדה משפטית.
אם תובעים אותך אז אי אפשר לגעת בנכסים ואם תובעים את "הנכס" אז אי אפשר לפגוע בך.

בחו"ל זה יותר נפוץ ולמיטב הבנתי משקיעי נדל"ן אמריקאי מעדיפים להקים שותפות LLC עבור כל 3 נכסי נדל"ן.
משקיע ישראלי שמשקיע גם בהשקעה בקרן חוב אלטרנטיביות מגובה נדל"ן שהיא מסוג LLC או LP יש הפרדה משפטית ?
כלומר אם הוא מסתבך כלכלית לא יוכלו לגעת בכספים שהשקיע בקרן החוב הנ"ל ?

daat99

מייסד
מנהל
אשמח אם תפרט על כמה דרכים כאלו או איפה ניתן לקרוא יותר מידע פרקטי (פחות תאורטי) בנושא.
דנו בנושא לא מעט בפורום.
בשלוף:
1. מינוף - בתיק ממונף רגולטורית ניתן להיות ממונף בצורה ששווי הנכסים של הלקוח הוא 25% משווי התיק כך שאפקטיבית אם מושכים כהלוואה 50% משווי התיק אז הבורסה צריכה לרדת יותר מ-50% בשביל לחרוג מהמינוף (כמובן שהברוקר יכול לדרוש יותר והוא עושה זאת לעתים אבל המספרים נועדו להמחשה)
2. מכירת אופציות ומשיכת המזומן - טכנית עדיין יש כאן מס רווחי הון אבל הוא מדוייק בהתאם לרצונות המשקיע ולא מצריך מכירת מניות
3. הלוואות ע"י גופים פיננסיים שונים - ככל שלמשקיע יש יותר נכסים כך הגופים הפיננסיים מחזרים אחריו יותר

משקיע ישראלי שמשקיע גם בהשקעה בקרן חוב אלטרנטיביות מגובה נדל"ן שהיא מסוג LLC או LP יש הפרדה משפטית ?
לא הבנתי את המקרה שניסית לתאר.

כלומר אם הוא מסתבך כלכלית לא יוכלו לגעת בכספים שהשקיע בקרן החוב הנ"ל ?
באופן כללי הבעלות על הקרן היא בידי המשקיע וניתן לקחת לו אותה אבל נכסי הקרן אינן בידי המשקיע ולא ניתן להפקיע אותם.
שימוש נפוץ הוא הקמת קרן שכזו ורישום בן/בת הזוג ו/או הילדים כבעלים נוספים כך שגם אם המשקיע הסתבך אי אפשר לקחת את הבעלות מבן/בת הזוג ו/או מהילדים (ועדיין אי אפשר לגעת במה שנמצא בתוך הקרן).

Guess

Active Member
1. מינוף - בתיק ממונף רגולטורית ניתן להיות ממונף בצורה ששווי הנכסים של הלקוח הוא 25% משווי התיק כך שאפקטיבית אם מושכים כהלוואה 50% משווי התיק אז הבורסה צריכה לרדת יותר מ-50% בשביל לחרוג מהמינוף (כמובן שהברוקר יכול לדרוש יותר והוא עושה זאת לעתים אבל המספרים נועדו להמחשה)
2. מכירת אופציות ומשיכת המזומן - טכנית עדיין יש כאן מס רווחי הון אבל הוא מדוייק בהתאם לרצונות המשקיע ולא מצריך מכירת מניות
3. הלוואות ע"י גופים פיננסיים שונים - ככל שלמשקיע יש יותר נכסים כך הגופים הפיננסיים מחזרים אחריו יותר
@daat99 דרכים 1 ו 3 שציינת זה דחיית מס לא פטור ממס, אלא אם יש אפשרות להמשיך עם המינוף וההלוואות לעד שיעברו מדור לדור בלי שהרגולטור יחייב בשלב כלשהו לשלם בגין רווחים כלואים. גם IB/הגופים הפיננסים יסגרו יום אחד או ידרשו את החזר ההלוואה ולא בטוח שתמיד יהיה מי שירצה להלוות בריבית משתלמת.
לגבי מכירת אופציות למיטב זכרוני רשמת לי בעבר שאתה ממליץ להתרחק כמו מאש (במילים אחרות).

באופן כללי הבעלות על הקרן היא בידי המשקיע וניתן לקחת לו אותה אבל נכסי הקרן אינן בידי המשקיע ולא ניתן להפקיע אותם.
שימוש נפוץ הוא הקמת קרן שכזו ורישום בן/בת הזוג ו/או הילדים כבעלים נוספים כך שגם אם המשקיע הסתבך אי אפשר לקחת את הבעלות מבן/בת הזוג ו/או מהילדים (ועדיין אי אפשר לגעת במה שנמצא בתוך הקרן).
אם המשקיע הסתבך והמלווה לוקח לו את הבעלות על הקרן, הוא לא יוכל לפרק את הקרן באופן שהמלווה יקבל את חלקו ובן/בת הזוג והילדים את חלקם ?!
אני משקיע ב IB העולמי ובקרנות אלטרנטיביות ישירות (לא דרך הבנק).
האם יש דרך למישהו (למעט מס הכנסה) לדעת שיש לי כספים בחו"ל ?
אני לא מתכוון באמצעות חוקר פרטי או מעבר על תנועות העברת כספים בעו"ש אלא אם יש מערכת בינלאומית שניתן לפנות אליה (אולי עם צו בית משפט) ולגלות את כל הנכסים שרשומים על שמי בחו"ל ?

daat99

מייסד
מנהל
דרכים 1 ו 3 שציינת זה דחיית מס לא פטור ממס
דחיית המס לנצח שקולה לפטור ממס.
כמו כן לא ציינתי "פטור ממס" אלא "הימנעות ממס".
אלא אם יש אפשרות להמשיך עם המינוף וההלוואות לעד שיעברו מדור לדור בלי שהרגולטור יחייב בשלב כלשהו לשלם בגין רווחים כלואים.
למיטב ידיעתי לפי חוקי מדינת ישראל ניירות ערך שעוברים בירושה אינם מאורע מס - אנא וודא מול איש מקצוע לפני שאתה מתבסס על כך.
בכל מקרה דחיית המס עד לירושה היא עדיין צעד מאוד מועיל גם אם אני טועה בהקשר של חוקי הירושה.

גם IB/הגופים הפיננסים יסגרו יום אחד או ידרשו את החזר ההלוואה ולא בטוח שתמיד יהיה מי שירצה להלוות בריבית משתלמת.
ב-#1 מדובר במינוף ולא בהלוואה ומינוף צריך לשרת ולא להחזיר.
ב-#3 מדובר בהלוואה שצריך להחזיר בתשלומים באופן שוטף.
בשני המקרים תזרים הדיבידנדים והחסכונות השוטפים מכסים את המשיכה כך שבכל מקרה הכספים יוחזרו.

לגבי מכירת אופציות למיטב זכרוני רשמת לי בעבר שאתה ממליץ להתרחק כמו מאש (במילים אחרות).
נכון מאוד אבל מי שמבין את המשמעויות ויודע לעשות זאת בצורה הנכונה יכול לקבל מכך תועלת.
הדבר משול לסכין מאוד חדה - מי שיודע להשתמש בה היטב יאכל סטייק בעוד מי שלא יחתוך את עצמו.

למדת להשתמש בסכין כשגדלת - כשתיק ההשקעות שלך יגדל אולי תחליט ללמוד להשתמש בסכין פיננסית כמו אופציות.

הוא לא יוכל לפרק את הקרן באופן שהמלווה יקבל את חלקו ובן/בת הזוג והילדים את חלקם ?!
תלוי במבנה הקרן ובדרך שבה היא הוגדרה.
קרן יכולה להיות מוגדרת בצורה שבה רק רוב מוחלט של בעלי הקרן יכולים להחליט על הנזלה בעוד המיעוט כלוא עד שהוא ימצא מישהו שירכוש ממנו את הבעלות על חלקו.

אני משקיע ב IB העולמי ובקרנות אלטרנטיביות ישירות (לא דרך הבנק).
אולי זה נכון היום (אין לך דירה?).
האם זה ימשיך להיות המצב כששווי הנכסים שלך יתקרב ל-8 ספרות דולריות?

האם יש דרך למישהו (למעט מס הכנסה) לדעת שיש לי כספים בחו"ל ?
בעידן של היום לכולם יש יכולת לדעת עליך הכל באמצעות חיפושים פשוטים באינטרנט.

אם יש מערכת בינלאומית שניתן לפנות אליה (אולי עם צו בית משפט) ולגלות את כל הנכסים שרשומים על שמי בחו"ל ?
אין מערכת כזו.

מומו

Well-Known Member
עלתה הטענה שברגע שאדם נפטר אי אפשר לעשות יותר כלום בחשבון שלו וזו טענה שאינה נכונה עובדתית ועל זה הדיון.
נוטה להסכים כי:
גם כשהוא מגיע לא נשלח SMS לאינטראקטיב ברוקרס בשביל שהם ינעלו את החשבון באופן מיידי :)
אז אין וויכוח על כך

לא יודע איך הנושא הזה עולה בדיוק באותו זמן גם במקומות אחרים - אבל אחד החברים בקבוצות האחרות ציטט את התשובה שקיבל מאינטראקטיב שקיבל מהם בצ'אט:
In the event an account holder passes away, we would need the following documents:
A proof of ID from the Executors/heirs.
Copy of the Death Certificate.
Copy of the Certificate of Inheritance, Succession Document, or, Probated Court Document recognizing Executor/Administrator of the Estate.
Please provide Notarized English translations for any document not in English.
Once we receive above mentioned documents we would provide the heir/executor with a form to complete with disbursement instructions. We would also need item A or B noted below. Once all documents are received, typical estate processing times take 3-4 weeks for assets to be distributed.
Please be advised that this is an Individual account of a non-US resident, non-US citizen. Non-US resident, non-US citizens who owned more than $60,000 USD in US-located assets on their date of death may have estate-tax obligations to the US Internal Revenue Service. US-located assets may include, among other assets, stock in US companies, cash held at a US broker dealer (including Interactive Brokers LLC), and real estate or other tangible assets located in the United States. Unless the court of a US state has designated an executor to administer the estate of the deceased, Interactive Brokers cannot disburse any funds or assets until we receive EITHER:
(a) a signed letter affirming that on date of death, the deceased owned less than $60,000 in US-located assets , OR
(b) a Transfer Certificate issued by the U.S. IRS.
הדגשתי את החלק הרלוונטי שלענ"ד מאוד חשוב לדעת. מה שאומר ש-IB לא ישחררו את הכספים כל עוד אין אישור של IRS.
להבנתי אישור כזה לא יוכל להתקבל מהם לפני ששילמו את מס הירושה

לשלם את מס הירושה, לענ"ד זה לא תכנון. זו פשוט הבנה שהיורשים יקבלו רק 70% מההון והשאר יילך לאבדון שהרי לא קיבלת שום תמורה על כך.
אפשר עוד להבין למשל מס רווח הון כאן בארץ, או מס ירושה כאן בארץ, אבל לשלם לזרים... לא יודע... דעתי האישית לא נוחה עם זה (בינתיים)

מומלץ להכין כבר עכשיו - תפסיקו לקרוא בפורום עד שתהיה לכם אחת
נתחיל מהשאלות כמו תמיד :)
1. מדוע לדעתך כולם חייבים צוואה או לפחות רובם?
2. האם יש גיל מינימלי?
3. במקרים שזה "מובן מאליו" - (רווקים - אז יעבור להורים. נשואים - אז לאישה ולילדים). האם המלצתך עדיין תקפה?

daat99

מייסד
מנהל
הדגשתי את החלק הרלוונטי שלענ"ד מאוד חשוב לדעת. מה שאומר ש-IB לא ישחררו את הכספים כל עוד אין אישור של IRS.
להבנתי אישור כזה לא יוכל להתקבל מהם לפני ששילמו את מס הירושה
זה סותר את התשובה הרשמית הזו:
Dear ХХХХ
Thank you for contacting us.
We are aware that there is often incorrect information on the Internet about US Estate taxation. The best way to explain this matter is to explain how IB handles the death of a customer.
We can, unfortunately, confirm that it happens every week that customers all over the world pass away suddenly. Here is what we ask:​
  • We ask your next of kin (wife, children, etc) to contact us with a copy of your death certificate​
  • We also ask for court-ordered documents that prove who is the legal owner of your assets, according to your wishes or the court's assignment​
  • Once we receive the appropriate documents, we take some time to translate and verify authenticity of the documents.​
After all documents are found to be in good order, we ask your family to go to our website and open an Estate account. We then transfer the funds or assets into the new Estate account so that the assets are placed into the appropriate name (Estate of ХХХХ).
We then work with your family to either sell all assets, and withdraw cash. Or, transfer them to a new broker. Once all assets and cash are removed, the account closes automatically.
There is no reporting done to the IRS.
We don't even get involved in reporting for US customers, and certainly not for customers outside of the US.
We understand that some authors writing articles on the Internet probably are not intentionally posting incorrect information, but unfortunately, often these articles are indeed poorly described, or written by individuals who aren't clear on policy.

Regards,
Melissa-IB​
1. מדוע לדעתך כולם חייבים צוואה או לפחות רובם?
בשביל למנוע בעיות.
2. האם יש גיל מינימלי?
לא.
3. במקרים שזה "מובן מאליו" - (רווקים - אז יעבור להורים. נשואים - אז לאישה ולילדים). האם המלצתך עדיין תקפה?
בחוקי המדינה אין "מובן מאליו".

מומו

Well-Known Member
זה סותר את התשובה הרשמית הזו:
ושיש סתירה כ"כ קיצונית זה לא מדליק לך נורה אדומה?

בשביל למנוע בעיות
ברור, אבל השאלה באיזה מחיר. לא בדקתי עלויות אבל אני מניח שזה לא בחינם :)
צריך גם לזכור שכל מספר שנים צריך לעדכן את הצוואה כי ב"ה יש שמחות והצטרפו למשפחה: ילדים, חתנים, כלות וכל האנשים...

either sell all assets, and withdraw cash. Or, transfer them to a new broker.

אי אפשר פשוט להכין צוואה שבה התיק נשאר אצל IB כ estate account ?
אפשר להעביר את האחזקות בתיק כבר היום לestate account משפחתי ?

daat99

מייסד
מנהל
שיש סתירה כ"כ קיצונית זה לא מדליק לך נורה אדומה?
בוודאי אבל העובדה שיש אנשים שאוהבים להפחיד גורמת לי לסמוך על התשובה שמשתלבת עם העובדות הרשמיות שמפורסמות ע"י ה-IRS ומראות שאין אכיפה.
ברור, אבל השאלה באיזה מחיר. לא בדקתי עלויות אבל אני מניח שזה לא בחינם :)
לחיות זה לא בחינם - אני משער שאתה לא מתכנן להתאבד, נכון?

אי אפשר פשוט להכין צוואה שבה התיק נשאר אצל IB כ estate account ?
לא.
אתה צריך שהנכסים יהיו בבעלות של אדם חי או יישות פעילה.
מה שאתה כן יכול זה להכניס את הנכסים לתוך יישות (כגון חברה שהוקמה במדינת מקלט מס) בעודך בחיים.

אפשר להעביר את האחזקות בתיק כבר היום לestate account משפחתי ?
כן אבל יש לזה עלויות משמעותיות עבור תיק קטן כך שמתמטית עדיף לדחות את הפעולה ככל הניתן.

למעלה תחתית