שאלה על אופן חישוב מס ירושה אמריקאי למשקיע ישראלי עם מינוף

daat99

מייסד
מנהל
מה האינטרס של המנהלים?
יש כמה אינטרסים:
1. בידוד מחויבות משפטית (החברה פושטת את הרגל ו/או נתבעת בבתי משפט, הבעלים ממשיכים לגור בסביון ולהתנייד בלימוזינה פרטית)
2. חלוקת הבעלות (וחבות המס) בין אנשים שונים (רבע שייך לאבא, רבע לאמא, שמינית לכל ילד...)
3. ביצוע תשלומי מס לפי מיסוי חברות עם קיזוז הוצאות במקום מיסוי פרטי ולרוב ללא קיזוז הוצאות כמעט בכלל
4. היכולת להביא משקיעים חיצוניים בתמורה להון (הנפקת מניות פרטית/ציבורית)
5. יכולת מוגדלת לגייס חוב (בנוסף להלוואות מהבנקים אפשר גם להנפיק אג"חים)

ועוד

האם המנהלים לא משקיעים בעצמם?
תלוי מקרה, לא תמיד.

כלל לחיים: אל תשקיע בחברות שהבעלים שלהן לא משקיע בהן בעצמו סכום הרבה יותר משמעותי מההכנסה שלו (קרי: מדמי הניהול שהוא גובה ומהמשכורת/בונוסים/מניות שהוא מקבל באופן שוטף).

הרי יש לא מעט קרנות השקעה פרטיות (סגורות או רק לבעלי הון) שהמנהלים בעצמם משקיעים את כספם יחד עם החברים\משפחה.
נכון.
מדוע החליטו לפתוח חברה ולא להמשיך להשקיע באופן פרטי?
בשביל:
יחד עם החברים\משפחה

מומו

Well-Known Member
יש כמה אינטרסים:
1. בידוד מחויבות משפטית (החברה פושטת את הרגל ו/או נתבעת בבתי משפט, הבעלים ממשיכים לגור בסביון ולהתנייד בלימוזינה פרטית)
2. חלוקת הבעלות (וחבות המס) בין אנשים שונים (רבע שייך לאבא, רבע לאמא, שמינית לכל ילד...)
3. ביצוע תשלומי מס לפי מיסוי חברות עם קיזוז הוצאות במקום מיסוי פרטי ולרוב ללא קיזוז הוצאות כמעט בכלל
כנראה שלזה התכוונת, אני חשבתי שהסיבה המרכזית היא להרוויח יותר כסף. חלק מזה ע"י:
1. מיסוי מופחת
2. אשראי זול
3. שותפים בעלי הון כחלק מהחברה/הנהלה

אם כך, מדוע שלא נתאגד כקבוצה כמה חברים כאן שחולקים את אותה מטרה כדי להרוויח את היתרונות הללו? אם קיימים כ"כ הרבה יתרונות אז למה לא בעצם? o_O

daat99

מייסד
מנהל
1. מיסוי מופחת
ראה #3

2. אשראי זול
ראה #4 ו-#5.
3. שותפים בעלי הון כחלק מהחברה/הנהלה
ראה #2.
לעניות דעתי השיקול המרכזי צריך להיות בידוד משפטי וכל השאר הם שוליים.

אם כך, מדוע שלא נתאגד כקבוצה כמה חברים כאן שחולקים את אותה מטרה כדי להרוויח את היתרונות הללו?
כשמערבבים כסף עם חברים/משפחה לרוב מאבדים גם את הכסף וגם את החברים/משפחה.

אני רוצה 100% מניות - אתה רוצה 90%.
שמים 95% ושנינו לא מרוצים?
אני רוצה KO - אתה רוצה PEP.
קונים חצי מזה וחצי מזה תוך כדי הכפלת עלויות ומשאירים מקום לריבים עתידיים כי אחת תעלה יותר מהשניה ומי שרצה את זו שעלתה פחות "גרם נזק" לשני?

אין הרבה תועלת במהלך שכזה בתיקי השקעות רגילים.

לרוב הדבר הזה נעשה כשמישהו ללא ידע וללא רצון לצבור את הידע רוצה שבעל ידע ישקיע את כספו.
במקרה שכזה בעל הידע מקים "קרן השקעות" ומאשר למי שלא רוצה לצבור את הידע להפקיד אצלו את כספו בתמורה לדמי ניהול.

1. הבלוג והפורום נועדו למשוך את אלו שרוצים לצבור את הידע וכתוצאה מכך ה"חברים" בבלוג ובפורום אלו בדיוק האנשים שמנסים לצבור את הידע (או שכבר צברו אותו כמו הותיקים יותר)
2. אנשים בעלי ידע לא רוצים שזרים ינהלו את כספם - קל וחומר לשלם להם על כך

כדי להרוויח את היתרונות הללו?
הם לא יתרונות משמעותיים בהקשר של שוק ההון.
כל העלויות של הקבוצה מזנקות (החל מעמלות, עבור בדו"חות שנתיים וכלה במיסוי דיבידנדים מוגדל כבעל מניות מהותי) כך שברוב המקרים מדובר בחיסרון פיננסי.

אם קיימים כ"כ הרבה יתרונות אז למה לא בעצם?
היתרונות הללו רלוונטיים כשיש "בעל שליטה/מחליט בודד" והרבה שרוצים "לרכב על הגב שלו" באמצעות השקעת הון (ואולי להביע דעה מדי פעם).
קבוצה כמו שאתה מתאר של חברי הפורום לא תכיל בעל שליטה בודד (למה שאני אחליט באיזו מניות אתה תשקיע ולהיפך?) כך שאין כאן יתרונות משמעותיים - אם בכלל (אבל יש חסרונות משמעותיים).
בנוסף כמשקיעים בשוק ההון אנחנו לא חשופים לתביעות משפטיות כך שהיתרון המרכזי בהקמת חברה (בידוד משפטי) לא קיים.

מומו

Well-Known Member
מבין את כוונתך ומניח שלא מעט חושבים כך, כנראה אני "העוף המוזר" שחושב אחרת

נכון שלא נותנים לזנב... אבל שיש אלטרנטיבה של השקעה זהה לצורת ההשקעה שלי כיום עם יתרונות של מיסוי, מס ירושה ותיק השקעות גדול ביחס למה שיש לי כאינדיבידואל - אני אישית הייתי שוקל לחיוב.
לענ"ד ניתן בהחלט לגשר על פערים זניחים כגון: KO או PEP. מבחינתי זניח לחלוטין כי המטרה זהה

אגב, זה יכול להיות במתכונת של שותפות עם אפשרות הצבעה כאשר המשקל יהיה תואם לאחוז ההון שהשקיע כ"א מהשותפים - פעם ברבעון הצבעה לרכש הבא

בנוסף, אולי דווקא בגלל שכל החברים מבינים את הרציונל יהיה יותר קל לגשר על פערים לא מהותיים?

בנוסף 2, אחרי שיש איגוד חברים שמבינים את הרציונל, וכל החברים שותפים בחברה סיכוי קלוש (אם בכלל) להשמיד את החברה ככתוב: "בּוֹר שֶׁשָּׁתִיתָ מִמֶּנּוּ – אַל תִּזְרֹק בּוֹ אֶבֶן" או בלשון עממית: אל תכרות את הענף עליו אתה יושב

בידוד משפטי - לענ"ד לא רלוונטי למקרה הנ''ל ולכן אני מוציא מהמשוואה

daat99

מייסד
מנהל
עם יתרונות של מיסוי
חסרונות מיסוי ;)

זה בהחלט אחד הפתרונות עבור מי שמאוד מטריד אותו מס הירושה (ומתעלם מכך שהוא לא נאכף עד כה ע"י ה-IRS במציאות).

תיק השקעות גדול ביחס למה שיש לי כאינדיבידואל
כל עוד המשקיע לא במינוס, זה לעולם לא יהיה תיק יותר גדול מהתיק ההוליסטי של המשקיע ;)

אגב, זה יכול להיות במתכונת של שותפות עם אפשרות הצבעה כאשר המשקל יהיה תואם לאחוז ההון שהשקיע כ"א מהשותפים - פעם ברבעון הצבעה לרכש הבא
עוד עלויות (יחסית כבדות) שמתווספות לתחזוקת התיק.

אני עדיין מנסה להבין איפה התועלת הפיננסית בצעד שכזה :)

אולי דווקא בגלל שכל החברים מבינים את הרציונל יהיה יותר קל לגשר על פערים לא מהותיים?
אני לא משוכנע בכך.
אין בינינו הסכמה לאם מוכרים או לא, מתי מוכרים אם כן מוכרים, מה קונים במקום אם כבר מכרנו וכו'.
למצוא שני אנשים שיש ביניהם הסכמה מלאה בנושאים הללו זו משימה יותר קשה מלמצוא זוג נשוי שיש לו הסכמה מלאה על איך לחנך את הילדים...

בנוסף 2, אחרי שיש איגוד חברים שמבינים את הרציונל, וכל החברים שותפים בחברה סיכוי קלוש (אם בכלל) להשמיד את החברה ככתוב: "בּוֹר שֶׁשָּׁתִיתָ מִמֶּנּוּ – אַל תִּזְרֹק בּוֹ אֶבֶן" או בלשון עממית: אל תכרות את הענף עליו אתה יושב
בניגוד לכתוב, שותפויות לרוב מתפרקות בכעס בשל ניגודי דעות.
מכיר את הבדיחה העצובה על "2 יהודים, 3 בתי כנסת"?

בידוד משפטי - לענ"ד לא רלוונטי למקרה הנ''ל ולכן אני מוציא מהמשוואה
בידוד משפטי זה היתרון הריאלי היחיד בהקמת חברה שכזו (זה גם מה שמנטרל את מס הירושה).

מומו

Well-Known Member
חסרונות מיסוי
למה?
הרי הוצאות שיש לאינדיבידואל אינם נחשבים להוצאה (אלא אם כן הוגדר כסוחר), אולם חברה/שותפות - ההוצאות מוכרות
כפי שציינת לא מעט, ככל שההון שלך יותר גדול כך יש יותר דרכים לשלם פחות מס. יתרון הגודל של איחוד תיקים של השותפים יכולה לקדם לכך

עוד עלויות (יחסית כבדות) שמתווספות לתחזוקת התיק.
שהם הוצאות מוכרות ויכולות להתקזז עם דברים אחרים

אין בינינו הסכמה לאם מוכרים או לא, מתי מוכרים אם כן מוכרים, מה קונים במקום אם כבר מכרנו וכו'.
יש חוזה/תקנון שמוסכם עוד לפני שהקמנו את השותפות.
אנחנו מבינים ומכירים את המינוחים ויודעים למה לצפות, הדברים לא חדשים לנו, פחות הפתעות לא צפויות
אתה לא יכול סתם להתעלם מכל היתרונות הללו...

בניגוד לכתוב, שותפויות לרוב מתפרקות בכעס בשל ניגודי דעות.
לענ"ד לרוב זה קורה שהציפיות/המטרות שונות, שיש הסכמה על המטרה זה פותר כמעט הכל.
לא רק המטרה מוסכמת, אלא גם הדרך לשם

זוג נשוי, זה נושא מורכב, מסובך ועולם מלא. שונה מאוד ממה שמדברים כאן - נישה מאוד ספציפית, מטרה ברורה, הדרך הארוכה מאוד ידועה מראש לכל השותפים.

כן ברור שיש בלתמים - בת/בן הזוג של השותף תיכנן לקנות יאכטה. גם לזה אפשר למצוא פתרון מראש בתקנון (הלוואה? מכירת מניות?) וגם כאן לענ"ד כשותפות ייתכן שיחשב כיתרון.

בעלי ההון וגם הדגים הקטנים, לא סתם מקימים חברה כדי להגדיל את רווחיהם, אני מניח שחלק גדול מהם עושה זאת כיון שיש "תחבולות" מיסוי שהם יכולים לבצע רק כחברה. והיתרון שההון נשאר בירושה במשפחתם אולי מתקבל כבונוס נחמד.

daat99

מייסד
מנהל
עיקר המיסוי של תיק השקעה במניות דיבידנד הוא מיסוי הדיבידנדים במדינות זרות ומיסוי זה נשאר בעינו גם בתוך חברה אבל מתווסף אליו מיסוי נוסף כשבעל החברה רוצה למשוך את הכסף לכיסו לצורך קניית אוכל.
במלים אחרות על כל 100 דולר בדיבידנד שמחלקת חברה כגון קוקה קולה מתרחשות הפעולות הבאות:
1. 25 דולר הולכים ל-IRS ו-75 דולר נכנסים לחשבון החברה
2. המשקיע רוצה למשוך את ה-75 דולר לכיסו ולכן נאלץ לשלם מס דיבידנדים כבעל מניות מהותי למדינת ישראל על אותם 75 דולר בגובה 30% שזה יוצא עוד 22.5 דולר כך שהמשקיע מקבל לכיסו 52.5 דולר בלבד

תשים לב שלא ניתן לקזז את מס הדיבידנדים שהחברה הישראלית שילמה ל-IRS מול מס הדיבידנדים שבעל המניות של החברה הישראלית מקבל ממנה!

במלים אחרות:
במידה והמשקיע רוצה למשוך את כל הדיבידנדים אז אפקטיבית הוא הקפיץ את מס הדיבידנדים מ-25% במקור (ללא חובת תשלום נוספת בארץ בשל האמנה למניעת כפל מס) ל-47.5% במצטבר.

כל זה עוד לפני שנכנס לדיון התחשבנות בהוצאות הנדרשות לניהול ותחזוקת החברה.

הדרך היחידה להימנע מכך היא להקים קרן השקעות שצוברת את הדיבידנד כגון הקרנות הישראליות שמחקות את המדדים.
עם קרן שכזו:
1. אין לנו את היתרון הפסיכולוגי (וההתנהגותי) של התזרים הגדל במהלך משברים
2. עדיין יש לנו את חיסרון המיסוי הכפול על דיבידנדים שיורד לגובה של 43.75% במקום 47.5% (אם נבחר בקרן שממוקמת באירלנד או קנדה אז הוא יכול לרדת ל-36.75% במקום)
3. מתווסף חיסרון של מס רווחי הון בשל החובה למכור לצורך שימוש בכספים
מסיבות אלו אין באמת הצדקה להקמת קרן שכזו במקום פשוט ללכת ולרכוש את הקרנות הקיימות בשוק.

הרי הוצאות שיש לאינדיבידואל אינם נחשבים להוצאה (אלא אם כן הוגדר כסוחר), אולם חברה/שותפות - ההוצאות מוכרות
כאינדיבידואל כמעט ואין הוצאות בהקשר הזה (כמה אתה משלם בשנה במצטבר לאינטראקטיב ברוקרס בעמלות?).
אם תגדיר את עצמך כחברה שעוסקת במסחר בשוק ההון אז העלויות יעברו מרמה של "אינדיבידואל" לרמה של "מקצוע" (עלויות גבוהות בהרבה) ועליהן תוכל לדווח כהוצאה מוכרת למס הכנסה ברמת החברה אבל זה עדיין לא פוטר את בעלי החברה מספיגת הנזק של המיסוי הכפול על הדיבידנדים.

כפי שציינת לא מעט, ככל שההון שלך יותר גדול כך יש יותר דרכים לשלם פחות מס.
נכון.
חשוב לזכור שגם יש דרכים לשלם יותר מס (כגון הדרך הזו) ואין שום חובה חוקית לנקוט בהן :)

יתרון הגודל של איחוד תיקים של השותפים יכולה לקדם לכך
בהקשר שלנו היתרון בא לידי ביטוי כבר ברמה האינדיבידואלית.
בהקשר ההזדמנויות בשוק ההון: אין הבדל מהותי בין להחזיק במיליון דולר בחשבון על שמך לבין להחזיק 25% מחשבון בגובה של 4 מיליון דולר.

לעומת זאת איחוד 4 חשבונות של מיליון דולר לחשבון אחד של 4 מיליון דולר כרורכה בעלויות וביורוקרטיה לא זניחות כך שיש כאן המון חסרונות.

שהם הוצאות מוכרות ויכולות להתקזז עם דברים אחרים
עם אילו דברים אחרים?
אין לחברה שכזו הכנסות בכלל (הרי אנחנו לא נגבה דמי ניהול מעצמנו).
איך עוזר לנו שיש קיזוז הוצאות של 100 אלף דולר אם ההכנסות הן 0?

יש חוזה/תקנון שמוסכם עוד לפני שהקמנו את השותפות.
אז לא נצליח להקים את השותפות ;)

אנחנו מבינים ומכירים את המינוחים ויודעים למה לצפות, הדברים לא חדשים לנו, פחות הפתעות לא צפויות
זה היה נכון עבור רוב קרנות הגידור בהיסטוריה ועדיין כמות הסכסוכים המשפטיים בין משקיעי קרנות הגידור לבין מנהלי קרנות הגידור היא עצומה.

אתה לא יכול סתם להתעלם מכל היתרונות הללו...
בינתיים אני לא מצליח לזהות אפילו יתרון אחד.
* אני לא רואה יתרון באיחוד הכספים עם אחרים בשביל לנהל אותם בדרך שתהיה מקובלת גם על אחרים במקום לנהל את הכספים שלי בעצמי בדרך שמקובלת עלי ללא התפשרות עם אחרים.
* אני לא רואה יתרון בתשלום מיסוי כפול כל כך גבוה על הדיבידנדים במקום לשלם רק את הדיבידנד במקור וזהו.
* אני לא רואה יתרון בכמות הוצאות מוכרות עצומה כשאין הכנסות לקזז אותן מהן

לענ"ד לרוב זה קורה שהציפיות/המטרות שונות
אני לא כל כך חושב כך:
* המטרה של המשקיעים בקרנות גידור היא להרוויח כסף
* המטרה של מנהל קרן הגידור היא לגרום לקרן להרוויח כסף (כי זה מגדיל את הרווחים שלו שנגזרים מדמי הצלחה)
לשניהם יש את אותן הציפיות והמטרות.

הבעיה היא שהדעות על איך מצליחים לייצר את הרווחים הן שונות.
כשהדעה של מנהל הקרן עובדת אז הכל עובד חלק.
כשהדעה של מנהל הקרן לא עובדת (וזה רק עניין של זמן עד שזה יקרה לפחות פעם אחת) אז מתחילים הסכסוכים.

לא רק המטרה מוסכמת, אלא גם הדרך לשם
הדרך בקרנות הגידור היא פשוטה:
* תקנה מה שירויח בעתיד ותמכור לפני שזה יפסיד
ליישם אותה זה לא כל כך פשוט...

תמיד היו ותמיד יהיו חילוקי דעות לגבי "מה ירוויח" בעתיד ו-"מה יפסיד" בעתיד ולכן תמיד היו ותמיד יהיו סכסוכים בין מנהלי קרנות לבין המשקיעים בקרנות.

אפילו כאן בפורום היו לנו דיונים רבים שבהן חלק מהמשתתפים הותיקים והמוערכים נקטו בגישת "חייבים למכור X" בעוד חלק אחר (כולל אני) נקטו בגישת "לא מוכרים ויהי מה".
מהצד השני של המטרס היו לנו גם לא מעט חילוקי דעות לגבי "האם קונים חברות שלא הגדילו את הדיבידנד בלי לפגוע בו" או "רצף הגדלות מלפני 2008 אבל אחרי 2000" וכדומה.

זוג נשוי, זה נושא מורכב, מסובך ועולם מלא. שונה מאוד ממה שמדברים כאן - נישה מאוד ספציפית, מטרה ברורה, הדרך הארוכה מאוד ידועה מראש לכל השותפים.
ועדיין יותר קל למצוא זוג נשוי שמסכים על יותר דברים מאשר משקיעים ומנהלי השקעות שמסכימים על מה עושים.

כן ברור שיש בלתמים - בת/בן הזוג של השותף תיכנן לקנות יאכטה. גם לזה אפשר למצוא פתרון מראש בתקנון (הלוואה? מכירת מניות?) וגם כאן לענ"ד כשותפות ייתכן שיחשב כיתרון.
אני לא מבין מה הפתרון של להכניס לתיק שלך בלת"מים של אחרים - לא מספיק הבלת"מים שלך? ;)

בעלי ההון וגם הדגים הקטנים, לא סתם מקימים חברה כדי להגדיל את רווחיהם,
1. הם גובים דמי ניהול
2. יש מנהל שמחליט והשאר רוכבים על הגב שלו בלי להתערב
3. זה מסתיים בבית משפט

אני מניח שחלק גדול מהם עושה זאת כיון שיש "תחבולות" מיסוי שהם יכולים לבצע רק כחברה
לא נתקלתי בתחבולות כאלו בהקשר של דיבידנדים וכפי שכבר הצגתי מדובר בחתיכת נזק משמעותי.

והיתרון שההון נשאר בירושה במשפחתם אולי מתקבל כבונוס נחמד.
זה היתרון היחיד (בידוד משפטי) שיש בתהליך שכזה והוא מגיע עם העלות של מיסוי כפול על הדיבידנדים.
את היתרון הזה מקבלים גם אם מקימים את החברה לבד, בלי לצרף אחרים (עם הבעיות והבלת"מים שלהם) אליה.

daat99

מייסד
מנהל
איך אנשים מצליחים לא לשלם את מס הירושה הזה?
בדיוק כמו שאנשים מצליחים לא לשלם דו"ח תנועה על מעבר כביש שלא במעבר חציה כשהם חוצים רחוב צדדי ללא מוצא באמצע הלילה בשביל לזרוק זבל - אין אכיפה אקטיבית של החוק ע"י המשטרה (או ה-IRS עצמם במקרה של מס הירושה).

למעלה תחתית