קראתי שלרוב לא אוכפים זאת אבל אתה בעצם אומר שמעולם לא היה אפילו מקרה אחד שאכפו ?
מעולם לא נתקלתי אפילו במקרה אחד שבו ה-IRS אכף זאת מיוזמתו.
היו הרבה מקרים של תשלום מס ירושה ע"י אזרחים/תושבים זרים אבל כולם ענו לאחת מההחרגות שציינתי:
חריגים:
* נפטר שהוגדר כ-"בעל מניות מהותי" (מחזיק יותר מ-10% מהמניות של חברה אמריקאית) מחויב להגיש דו"חות שנתיים ל-IRS ולכן גם יורשיו יחויבו לעשות זאת ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
* נפטר שהיה בעל נכס נדל"ן בארצות הברית מחויב להגיש דו"חות שנתיים ל-IRS ולכן גם יורשיו יחויבו לעשות זאת ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
* יורשי נפטר שהחזיק נכסים אמריקאים בחשבון בנק אמריקאי יחויבו להציג אישור מה-IRS בשביל לשחרר את הנכסים ע"י הבנק עצמו ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
* יורשי נפטר שהחזיק נכסים אמריקאים בחשבון בנק שאינו אמריקאי אבל נתפס מסייע לאזרחי ארצות הברית להעלים מס וחתם על הסכם פשרה עם ה-IRS יחויבו להציג אישור מה-IRS בשביל לשחרר את הנכסים ע"י הבנק עצמו ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
* יורשי נפטר שהגיש דו"חות תיאום מס ל-IRS (כגון על מיסוי חלוקת כספים משותפויות/רי"טים שממוסים על פי מס שולי במקום מס דיבידנדים) עלולים להידרש ע"י ה--IRS להגיש דו"חות שוב ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
אתה יכול לוודא שאתה לא עונה להחרגות הללו בעודך בחיים.
אחרי הקנסות הגבוהים שהבנקים הישראלים קיבלו על שעזרו לאזרחים אמריקאים להעלים מס אני חושב שהם לא יקחו סיכונים מיותרים ויעדכנו את הרשויות האמריקאיות בהתאם לחוק ה FATCA שהמשקיע נפטר.
זו אחת ההחרגות והמסר ממנה - אל תחזיק נכסים אמריקאים בחשבון בנק ישראלי...
לא רק שהבנקים לא מדווחים ל-IRS על פטירת אדם
שלא מחזיק בנכסים אמריקאים - אסור להם לעשות זאת על פי חוק הגנת הפרטיות הישראלי.
הבנקים בישראל לא יעברו על החוק בישראל בגלל גחמות של ה-IRS.
אתה מודע לכך שמס הירושה על אזרחים זרים קיים מלפני שכל קוראי הפורום הזה נולדו ועדיין ה-"עלולים לדרוש" לא התממש?
או שמא אתה טוען שה-IRS חושבים שאנשים שלא גרים בארצות הברית לעולם לא מתים?
לא מעניין אותי "עלול" - מעניין אותי מה הסבירות של מקרה לקרות.
דוגמא:
מטוס עלול ליפול על אדם שמטייל באמצע המדבר כך שטכנית האדם "ימות מהתנגשות עם מטוס באמצע השממה" ואני עדיין לא מפוצץ את האינטרנט בהודעות נגד טיולים בנגב...
כמות המטוסים שידוע עד כה שנפלו במדבר גדולה מ-0 בהרבה.
כמות האנשים שידוע עד כה שקיבלו דרישה מה-IRS לשלם מס ירושה (ולא ענו על אחד מהחריגים שהצגתי) היא 0.
אם מאוד מטריד אותך שמאורע שלא קרה היסטורית יקרה דווקא לך בפעם הראשונה אז צריך להטריד אותך הרבה יותר שמאורע שקרה יותר מפעם אחת בהיסטוריה יקרה גם לך - בהצלחה לחיות כך.
נ.ב.
גם אם תהיה דרישה לתשלום מס ירושה מהיורשים שלי זה לא מעניין אותי.
אם לא הצלחתי להעביר להם את הידע הנדרש בשביל לבנות לעצמם תיק השקעות שמן במהלך חיי אז הכישלון הוא בי וגם אם הם יקבלו את כל התיק אז הוא יישרף על דברים שאני לא מייחס להם חשיבות ובחיי היו גורמים לי צער.
אם לעומת זאת הצלחתי להעביר להם את הידע הנדרש בשביל לבנות לעצמם תיק השקעות שמן במהלך חיי אז הם בכל מקרה לא צריכים את הירושה כך שלא תהיה למיסוי השפעה כלשהי עליהם.
הדבר היחיד שיכול להיות מושפע הוא הפעילות הפילנתרופית לאחר מותי וזה לא עד כדי כך חשוב בשביל שאני אגרום לעצמי נזק כל החיים.
נ.ב.ב.
תשים לב שכל הדברים האלו נאמרו תוך הידיעה שלבעלי הממון יש דרכים לנטרל את תשלום מס הירושה כבר היום כך שזה בכל מקרה דיון סרק שמנסה לפתור בעיות של עתירי נכסים עם כלים של דלי אמצעים.