שאלה על אופן חישוב מס ירושה אמריקאי למשקיע ישראלי עם מינוף

Guess

Active Member
שלום,
משקיע ישראלי שמשקיע באינטראקטיב ברוקרס 100,000$ במניות אמריקאיות כאשר 55,000$ הון עצמי, והשאר במינוף.
נגיד והמשקיע נפטר כעת, האם יגבו מס ירושה כי שווי המניות האמריקאיות מעל 60,000$ או שיתחשבו בזה שהמניות נרכשו במינוף ושווי התיק (בניכוי הלוואת המינוף) מתחת ל 60,000$ ?

daat99

מייסד
מנהל
נגיד והמשקיע נפטר כעת, האם יגבו מס ירושה כי שווי המניות האמריקאיות מעל 60,000$ או שיתחשבו בזה שהמניות נרכשו במינוף ושווי התיק (בניכוי הלוואת המינוף) מתחת ל 60,000$ ?
בוא ונשאיר את השאלה הזו לאחרי שיהיה מקרה בינלאומי בודד שבו ה-IRS דרשו תשלום מס ירושה מאזרח ותושב של מדינה זרה.

בוקר טוב
אז איך זה עובד טכנית ? הילדים והאשה מקבלים את השם והסיסמא של IB, ופשוט משנים את חשבון הבנק אליו נכנסים הדיבידנדים ? לנצח עד ניני הנינים ?

daat99

מייסד
מנהל
אז איך זה עובד טכנית ? הילדים והאשה מקבלים את השם והסיסמא של IB, ופשוט משנים את חשבון הבנק אליו נכנסים הדיבידנדים ? לנצח עד ניני הנינים ?
בוא ונפריד את השאלה שלך לחלקים כי יש כאן דברים שאין להם שום קשר לירושות.
1. אתה יכול לתת את השם משתמש והסיסמא למי שאתה רוצה ול-IB אין שום דרך לדעת שעשית זאת
2. הדיבידנדים נכנסים לחשבון שבו נמצאים המניות כך שלא צריך לשנות כלום בשביל לקבל את הדיבידנדים ואין כאן שום קשר לחשבון הבנק שלך

הדבר היחיד שמשתנה במקרה של פטירה הוא שחשבון הבנק הישראלי של הנפטר צריך להפוך ללא פעיל (או לעבור לבעלות של מישהו אחר) וזה אומר שלא ניתן יהיה למשוך כספים מאינטראקטיב לאותו החשבון.
בשביל שאינטראקטיב יאפשרו משיכת כספים צריך לאפשר להם גישה לחשבון ששייך לנפטר וזה בלתי אפשרי (חוקית) אחרי הפטירה.
במצב הזה מי שממונה ע"י הרשות השופטת בישראל לטפל בענייני הירושה יכול לפנות לאינטראקטיב ברוקרס ולעדכן אותם על פטירתו של בעל החשבון.
בשלב הזה אינטראקטיב ברוקרס פותחים חשבון ייעודי לאותו ממונה על טיפול בירושה ומעבירים את נכסי הנפטר לאותו החשבון.
מאותו הרגע הממונה על הטיפול בירושה יכול לבצע פעולות בחשבון כאוות נפשו בדיוק כמו שהנפטר יכל לעשות לפני הפטירה (תחת מגבלות הידע בשוק ההון - אם אין לו ידע מספק אז אינטראקטיב לא יאפשרו לו לרכוש נכסים אבל זה ממש לא קשור לירושות).

לפי הודעה רשמית של נציגים של אינטראקטיב ברוקרס הם באף שלב בתהליך לא פונים ל-IRS ולא דורשים ממי שמטפל בירושה לעשות זאת.

אני ממליץ לך בחום ליצור קשר עם התמיכה של אינטראקטיב ולשאול אותם את השאלה הזו בדיוק בשביל שתקבל תשובה ישירות מהם.

נ.ב.
חריגים:
* נפטר שהוגדר כ-"בעל מניות מהותי" (מחזיק יותר מ-10% מהמניות של חברה אמריקאית) מחויב להגיש דו"חות שנתיים ל-IRS ולכן גם יורשיו יחויבו לעשות זאת ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
* נפטר שהיה בעל נכס נדל"ן בארצות הברית מחויב להגיש דו"חות שנתיים ל-IRS ולכן גם יורשיו יחויבו לעשות זאת ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
* יורשי נפטר שהחזיק נכסים אמריקאים בחשבון בנק אמריקאי יחויבו להציג אישור מה-IRS בשביל לשחרר את הנכסים ע"י הבנק עצמו ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
* יורשי נפטר שהחזיק נכסים אמריקאים בחשבון בנק שאינו אמריקאי אבל נתפס מסייע לאזרחי ארצות הברית להעלים מס וחתם על הסכם פשרה עם ה-IRS יחויבו להציג אישור מה-IRS בשביל לשחרר את הנכסים ע"י הבנק עצמו ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
* יורשי נפטר שהגיש דו"חות תיאום מס ל-IRS (כגון על מיסוי חלוקת כספים משותפויות/רי"טים שממוסים על פי מס שולי במקום מס דיבידנדים) עלולים להידרש ע"י ה--IRS להגיש דו"חות שוב ובכך יאלצו לשלם מס ירושה

לסיכום:
אל תעשה שטויות.

תודה על התשובה המפורטת.
אפנה בקרוב לקבל תגובה רשמית מ IB.

משותפויות/רי"טים שממוסים
איך אני נזהר בסינון ויודע אילו חברות הן שותפויות ?

וגם, אנחנו בעלי חשבון משותף (לא תושבי ישראל), מה שאומר שבעצם החשבון ימשיך להתנהל כרגיל מכיוון שהיא גם הבעלים שלו.

תודה

מומו

Well-Known Member
1. אתה יכול לתת את השם משתמש והסיסמא למי שאתה רוצה ול-IB אין שום דרך לדעת שעשית זאת
יש עוד כמה פרטים שתצטרך להעביר במידה וIB ידרשו לזהות טלפונית
לענ"ד יבוא יום שהם ידרשו שיחת וידאו עם ת.ז/דרכון, וגז ההצעה הזו (לתת אץ המשתמש והסיסמא למישהו אחר) יהיה קצת יותר בעייתי

במקרה של פטירה הוא שחשבון הבנק הישראלי של הנפטר צריך להפוך ללא פעיל
האם כבודו יודע מה קורה במצב של חשבון בנק משותף שאחד מבני הזוג נפטר?
עריכה: עונה לעצמי כדאי לחתום על טופס אריכות ימים, פרטים כאן

daat99

מייסד
מנהל
איך אני נזהר בסינון ויודע אילו חברות הן שותפויות ?
הדרך הבטוחה היחידה היא לבדוק עם מחלקת המשקיעים של החברה.

אנחנו בעלי חשבון משותף (לא תושבי ישראל), מה שאומר שבעצם החשבון ימשיך להתנהל כרגיל מכיוון שהיא גם הבעלים שלו.
אני לא מכיר את הכללים בהקשר של חשבון משותף בעת פטירת אחד מהרשומים.
יכול להיות ששם הנפטר מוסר משם החשבון וזה מנתק את היכולת למשוך כספים מאינטראקטיב ברוקרס בלי לעבור את הבירוקרטיה שבה בעלי החשבון מסבירים למה הם מעבירים כספים לחשבון שרשום על שם אחרים ומוכיחים שלא מדובר בהלבנת הון וכו'.

יש עוד כמה פרטים שתצטרך להעביר במידה וIB ידרשו לזהות טלפונית
מתי בפעם האחרונה IB דרשו זיהוי בכניסה למערכת לצורך ביצוע פעולות מעבר לשם משתמש/סיסמא/2FA שניתן להעביר בקלות לכל אדם אחר?
תנסה לתת לאשתך להכנס לחשבון כשאתה בחיים ותראה בדיוק מה דורשים ממנה :)

האם כבודו יודע מה קורה במצב של חשבון בנק משותף שאחד מבני הזוג נפטר?
אני לא ידוע מה קורה לחשבון שכזה בבנק אבל במידה והשם על החשבון משתנה בעקבות הפטירה אז אינטראקטיב צפויים להתייחס אליו כמו אל חשבון זר.

עונה לעצמי כדאי לחתום על טופס אריכות ימים, פרטים כאן
תשים לב שחתימה על הטופס לא עונה על השאלה החשובה - האם מזהה החשבון שאינטראקטיב ברוקרס רואים נשאר זהה או לא.

daat99

מייסד
מנהל
קראתי שלרוב לא אוכפים זאת אבל אתה בעצם אומר שמעולם לא היה אפילו מקרה אחד שאכפו ?
מעולם לא נתקלתי אפילו במקרה אחד שבו ה-IRS אכף זאת מיוזמתו.
היו הרבה מקרים של תשלום מס ירושה ע"י אזרחים/תושבים זרים אבל כולם ענו לאחת מההחרגות שציינתי:
חריגים:
* נפטר שהוגדר כ-"בעל מניות מהותי" (מחזיק יותר מ-10% מהמניות של חברה אמריקאית) מחויב להגיש דו"חות שנתיים ל-IRS ולכן גם יורשיו יחויבו לעשות זאת ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
* נפטר שהיה בעל נכס נדל"ן בארצות הברית מחויב להגיש דו"חות שנתיים ל-IRS ולכן גם יורשיו יחויבו לעשות זאת ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
* יורשי נפטר שהחזיק נכסים אמריקאים בחשבון בנק אמריקאי יחויבו להציג אישור מה-IRS בשביל לשחרר את הנכסים ע"י הבנק עצמו ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
* יורשי נפטר שהחזיק נכסים אמריקאים בחשבון בנק שאינו אמריקאי אבל נתפס מסייע לאזרחי ארצות הברית להעלים מס וחתם על הסכם פשרה עם ה-IRS יחויבו להציג אישור מה-IRS בשביל לשחרר את הנכסים ע"י הבנק עצמו ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
* יורשי נפטר שהגיש דו"חות תיאום מס ל-IRS (כגון על מיסוי חלוקת כספים משותפויות/רי"טים שממוסים על פי מס שולי במקום מס דיבידנדים) עלולים להידרש ע"י ה--IRS להגיש דו"חות שוב ובכך יאלצו לשלם מס ירושה
אתה יכול לוודא שאתה לא עונה להחרגות הללו בעודך בחיים.

אחרי הקנסות הגבוהים שהבנקים הישראלים קיבלו על שעזרו לאזרחים אמריקאים להעלים מס אני חושב שהם לא יקחו סיכונים מיותרים ויעדכנו את הרשויות האמריקאיות בהתאם לחוק ה FATCA שהמשקיע נפטר.
זו אחת ההחרגות והמסר ממנה - אל תחזיק נכסים אמריקאים בחשבון בנק ישראלי...
לא רק שהבנקים לא מדווחים ל-IRS על פטירת אדם שלא מחזיק בנכסים אמריקאים - אסור להם לעשות זאת על פי חוק הגנת הפרטיות הישראלי.
הבנקים בישראל לא יעברו על החוק בישראל בגלל גחמות של ה-IRS.

עלולים לדרוש
אתה מודע לכך שמס הירושה על אזרחים זרים קיים מלפני שכל קוראי הפורום הזה נולדו ועדיין ה-"עלולים לדרוש" לא התממש?
או שמא אתה טוען שה-IRS חושבים שאנשים שלא גרים בארצות הברית לעולם לא מתים?

לא מעניין אותי "עלול" - מעניין אותי מה הסבירות של מקרה לקרות.
דוגמא:
מטוס עלול ליפול על אדם שמטייל באמצע המדבר כך שטכנית האדם "ימות מהתנגשות עם מטוס באמצע השממה" ואני עדיין לא מפוצץ את האינטרנט בהודעות נגד טיולים בנגב...
כמות המטוסים שידוע עד כה שנפלו במדבר גדולה מ-0 בהרבה.
כמות האנשים שידוע עד כה שקיבלו דרישה מה-IRS לשלם מס ירושה (ולא ענו על אחד מהחריגים שהצגתי) היא 0.

אם מאוד מטריד אותך שמאורע שלא קרה היסטורית יקרה דווקא לך בפעם הראשונה אז צריך להטריד אותך הרבה יותר שמאורע שקרה יותר מפעם אחת בהיסטוריה יקרה גם לך - בהצלחה לחיות כך.

נ.ב.
גם אם תהיה דרישה לתשלום מס ירושה מהיורשים שלי זה לא מעניין אותי.
אם לא הצלחתי להעביר להם את הידע הנדרש בשביל לבנות לעצמם תיק השקעות שמן במהלך חיי אז הכישלון הוא בי וגם אם הם יקבלו את כל התיק אז הוא יישרף על דברים שאני לא מייחס להם חשיבות ובחיי היו גורמים לי צער.
אם לעומת זאת הצלחתי להעביר להם את הידע הנדרש בשביל לבנות לעצמם תיק השקעות שמן במהלך חיי אז הם בכל מקרה לא צריכים את הירושה כך שלא תהיה למיסוי השפעה כלשהי עליהם.
הדבר היחיד שיכול להיות מושפע הוא הפעילות הפילנתרופית לאחר מותי וזה לא עד כדי כך חשוב בשביל שאני אגרום לעצמי נזק כל החיים.

נ.ב.ב.
תשים לב שכל הדברים האלו נאמרו תוך הידיעה שלבעלי הממון יש דרכים לנטרל את תשלום מס הירושה כבר היום כך שזה בכל מקרה דיון סרק שמנסה לפתור בעיות של עתירי נכסים עם כלים של דלי אמצעים.

נערך לאחרונה ב:

Guess

Active Member
לא רק שהבנקים לא מדווחים ל-IRS על פטירת אדם שלא מחזיק בנכסים אמריקאים - אסור להם לעשות זאת על פי חוק הגנת הפרטיות הישראלי.
הבנקים בישראל לא יעברו על החוק בישראל בגלל גחמות של ה-IRS.
יש חשבונות בנק בישראל שנפתחו לפני שחוקקו את ה FATCA , בחשבונות אלו הבנק לא יודע אם הבעלים הוא רק ישראלי או שיש לו אזרחות נוספת.
נגיד ובעל חשבון כזה נפטר ואין בו נכסים אמריקאים.
@daat99 אתה יודע אם לפני העברת הכספים ליורשים הבנק מחויב יהיה לבדוק עם ה IRS אם לבעלים שנפטר יש אזרחות אמריקאית (על אף שאין לו שום אינדיקציה שכן או לא) ?
כי אם כן אז בזמן הבירור ייוודע ל IRS שהמשקיע הישראלי נפטר והוא עלול לדרוש מס ירושה על נכסים אמריקאים שהוא מחזיק בכלל ב IB.
לדעתי זה שלא שמענו על מקרים כאלה זה לא אומר בהכרח שזה לא קורה, אלא שזה לא נפוץ.
אני מניח שהרבה יורשים לא רוצים שידעו שהם קיבלו ירושה גדולה, ולא ירוצו לפרסם שה IRS גבה מהם מס ירושה.

SIN

Well-Known Member
מוסיף את השני סנט שלי לאירוע.

הנושא הזה נידון רבות וארוכות בפורום.
אני מציע לך לפנות ישירות למי שמנהל את חשבונך ולבקש את התייחסזתו הרשמית לנושא.
אני מנהל את החשבון בבנק ישראלי מטעמי נוחות (על אף הפער המשמעותי בעמלות) - הואיל והפעולות הן מאוד זניחות ועקביות ומדובר בגישת קנה והחזק לעד, אני לא נותן לזנב לקשקש בכלב.

להלן התשובה הרשמית שאני קיבלתי מאחד הבנקים הגדולים בישראל, נכון לתחילת שנת 2021 (לא קיבלתי עדכון על שינוי במדיניות מאז):

"בעת העברת ירושה מתושב ישראל (מוריש) לתושב ישראל (יורש) (בהגדרה תושב ישראל יוגדר כתושב לצרכי מס רק בישראל, משמע ללא חבות מס נוספת או לא תושב חוץ/ישראלי המתגורר דרך קבע בחו"ל), אנו לא מבקשים בשלב זה אישור מרשות המס בארה"ב או ממדינה אחרת, על תשלום מס ירושה על חלקו של היורש, גם אם מחזיק ני"ע זרים הנסחרים בחו"ל.
במידה וההורשה נעשית לתושב חוץ/ישראלי המתגורר דרך קבע בחו"ל או לישראלי בעל תושבות מס נוספת לישראל, יהיה עליו להציג אישור פקיד שומה כאמור לדיווח ותשלום או פטור ממס ירושה.

המענה כמובן הוא נכון להיום ועלול להשתנות ככל ויהיה שינוי ברגולציה הישראלית ו/או הזרה ו/או בהתנהלות הפנימית בבנק.

daat99

מייסד
מנהל
יש חשבונות בנק בישראל שנפתחו לפני שחוקקו את ה FATCA , בחשבונות אלו הבנק לא יודע אם הבעלים הוא רק ישראלי או שיש לו אזרחות נוספת.
נגיד ובעל חשבון כזה נפטר ואין בו נכסים אמריקאים.
מועד פתיחת החשבון לא משנה יותר מדי - הבנק צריך לוודא את זהות הבעלים מעת לעת ואם זו תהיה דרישה אז הוא גם יבדוק את נושא האזרחות הזרה.
באופן כללי הבנקים בישראל ממשיכים בגישת "הראש הקטן" כמו בכל העולם כך שלמרות שטכנית הם צריכים לדרוש דיווח ל-IRS אני עדיין לא ידוע אם הם בפועל דרשו זאת מבעל מניות שאינו בעל מניות מהותי.

@daat99 אתה יודע אם לפני העברת הכספים ליורשים הבנק מחויב יהיה לבדוק עם ה IRS אם לבעלים שנפטר יש אזרחות אמריקאית (על אף שאין לו שום אינדיקציה שכן או לא) ?
לא אבל אני גם לא רואה שום הצדקה להסתכן שלא לצורך (או באופן כללי להחזיק מניות שנסחרות בבורסה כלשהי בגוף שאינו חבר באותה הבורסה ומפוקח ע"י אותם הגופים שמפקחים על הבורסה עצמה).

לדעתי זה שלא שמענו על מקרים כאלה זה לא אומר בהכרח שזה לא קורה, אלא שזה לא נפוץ.
לדעתי ברגע שזה יקרה אתה תשמע על זה יותר מאשר על מחאת האוהלים.
תראה למשל כמה אתה שומע היום על הרעיון (שלא ימומש) להחיל מס ירושה בישראל - קל וחומר על כפיית מס ירושה של מדינה אחרת על תושב ישראל.
בנוסף אי-השמיעה על מקרים שכאלו לא מוגבלת רק לישראל - אתה מוזמן לחפש מקרים כאלו באיזו מדינה שאתה רוצה.

לא ירוצו לפרסם שה IRS גבה מהם מס ירושה.
בעידן הפייסבוק/טוויטר/ווטאבר ואולימפיאדת ההתקרבנות כולם מחפשים סיבה להתבכיין וזו חתיכת סיבה להתבכיין :)
בינתיים יש לא מעט מקרי "התבכיינות" על כך שה-IRS לא גובים את מס הירושה מזרים (תראה למשל בכל מסע בחירות בארצות הברית את הפוליטיקאים מתווכחים על המס הזה).
השילוב של התבכיינות בשל אי-גביה וחוסר בהתבכיינות בשל גביה די מוכיח שאין אכיפה בנושא.

אני לא נותן לזנב לקשקש בכלב.
מאוד חשוב!

במידה וההורשה נעשית לתושב חוץ/ישראלי המתגורר דרך קבע בחו"ל או לישראלי בעל תושבות מס נוספת לישראל, יהיה עליו להציג אישור פקיד שומה כאמור לדיווח ותשלום או פטור ממס ירושה.
תשים לב שהם דורשים אישור מ-"פקיד שומה" (פקיד של מס הכנסה בישראל) ולא מה-IRS.

SIN

Well-Known Member
תשים לב שהם דורשים אישור מ-"פקיד שומה" (פקיד של מס הכנסה בישראל) ולא מה-IRS.
בדיוק ברוח המסר של הדברים שכתבת.

מה בדיוק, אם וכאשר, כאמור לדיווח הפקיד שומה ידרוש כדיווח ותשלום או פטור ממס ירושה מהיורש, והאם זה אסמכתאות מול ה- irs או לא, רק אלוהים יודע - וגם זה אך ורק במקרה של תושב חוץ או ישראלי שמתגורר דרך קבע
בחו"ל/ישראלי בעל *תושבות* מס נוספת.
לי זה נשמע כ"סיכון" סביר(זניח).

daat99

מייסד
מנהל
לי זה נשמע כ"סיכון" סביר(זניח).
כל סיכון שאין תיעוד שהוא התממש בעבר נשמע לי כמו סיכון זניח :)

עם כמות הדיונים שיש של אנשים שמנסים להגן על הכסף מדברים שלא קרו מעניין למה אין דיונים של אנשים שמנסים להבין איך לא לשכוח את הילדים באוטו...

מומו

Well-Known Member
מתי בפעם האחרונה IB דרשו זיהוי בכניסה למערכת לצורך ביצוע פעולות מעבר לשם משתמש/סיסמא/2FA שניתן להעביר בקלות לכל אדם אחר?
במקרה שבעל החשבון נפטר צריך יהיה לבצע פעולות קיצוניות, למשל מכירה של כל/רוב הנכסים, משיכה של כל/רוב הכספים, העברת כל החשבון לחשבון אחר (ע"ש בן/בת הזוג) וכו'
פעולות קיצוניות מדליקות נורה אדומה, הברוקר כנראה (או אולי חייב רגולטורית) לוודא שהמשקיע שפוי בדעתו ומבין מה הוא עושה
שם משתמש/סיסמא/2FA - לא חושב שזה יספק לפעולות מהסוג הזה
אני זוכר לפני שנה-שנתיים יצרו איתי קשר טלפוני לזיהוי, משתמש/סיסמא בהחלט לא הספיקו והיה אימות בנוסף של השאלות האישיות. כנראה הם מחויבים פעם בכמה זמן לבדוק את הלקוח ולוודא שהפרטים נכונים

daat99

מייסד
מנהל
במקרה שבעל החשבון נפטר צריך יהיה לבצע פעולות קיצוניות, למשל מכירה של כל/רוב הנכסים, משיכה של כל/רוב הכספים, העברת כל החשבון לחשבון אחר (ע"ש בן/בת הזוג) וכו'
מי אמר ש-"צריך"?
בתיק בין-דורי לא צריך לבצע את הפעולות הנ"ל.
תזכור שהשאלה הייתה מה קורה לדיבדינדים/מניות במקרה ולא מודיעים לאינטראקטיב על הפטירה כך שמבחינתם זה סתם עוד יום רגיל.

פעולות קיצוניות מדליקות נורה אדומה, הברוקר כנראה (או אולי חייב רגולטורית) לוודא שהמשקיע שפוי בדעתו ומבין מה הוא עושה
שם משתמש/סיסמא/2FA - לא חושב שזה יספק לפעולות מהסוג הזה
אין שום חובה לבצע פעולות שכאלו - בעיקר בחשבונות בין-דוריים.
בכל מקרה אני בספק רב אם אינטראקטיב ברוקרס יטרחו להתקשר לבעל החשבון אם הוא מחליט למכור את כל נכסיו ביום בהיר - אתה יכול לנסות לעשות זאת אם מתישהו כל נכסיך יהיו בהפסד הון כך שלא תצטרך לשלם מס רווחי הון :)

אימות בנוסף של השאלות האישיות
גם את המידע הזה ניתן להעביר ליורשים כך שכל אדם יוכל לספק את התשובות הנכונות ולכן לא השתנה כלום.

כנראה הם מחויבים פעם בכמה זמן לבדוק את הלקוח ולוודא שהפרטים נכונים
מאז שאני איתם כבר כמעט עשור, הפעם היחידה שהייתי צריך לספק את המידע הנ"ל הייתה כשהגדירו אותי כ-Accredited Investor והעבירו את החשבון שלי ל-2FA בלי אפשרות לבטל זאת.

מומו

Well-Known Member
מי אמר ש-"צריך"?
לא בדקתי/חקרתי את הנושא אבל קשה לי להאמין שאחרי פטירה המשפחה תחזיק את החשבון על שם הנפטר ולא תבצע שינוי שם/העברה לחשבון על שמם.
עוד קשה לי להאמין שIB ישנים על המשמר בעוד שיש להם חשבון יחיד מעל 120שנה, לענ"ד מתי שהוא זה ידליק את הנורה האדומה ואז יתחילו הבעיות
אני חושב שכדאי יהיה להעביר את הנכסים על שם מישהו בחיים, בצורה מתונה בשלבים ולא בבת אחת כדי לא להעיר את הדוב

אין שום חובה לבצע פעולות שכאלו - בעיקר בחשבונות בין-דוריים.
העברה ביו דורית לא חייבת לשמור את החשבון על שם הנפטר, זה רק פתח לצרות ושאלות מיותרות. אלא אם כן פותחים חברה, קרן צדקה או כל פתרון יצירתי אחר (שאני לא מכיר כי אני לא איש מקצוע) כדי לשמר ולפעול בצורה חוקית

גם את המידע הזה ניתן להעביר ליורשים כך שכל אדם יוכל לספק את התשובות הנכונות ולכן לא השתנה כלום.
צודק, לענ"ד כדאי להעביר את כל המידע רק כדי להמשיך להתנהל "בימים הראשונים" אחרי הפטירה עד להסדרת העניין סופית (העברת הנכסים ע"ש מי שנשאר בחיים)

מאז שאני איתם כבר כמעט עשור, הפעם היחידה שהייתי צריך לספק את המידע הנ"ל הייתה כשהגדירו אותי כ-Accredited Investor והעבירו את החשבון שלי ל-2FA בלי אפשרות לבטל זאת.
ואם זה קרה בהזדמנות הזו, ייתכן שיש עוד מקרים שזה יקרה. למשל אחרי X שנים של פעילות, שהחשבון יגיע לנכסים של Y דולרים, וכו'
כמו כן, ייתכן שהרגולציה/חוקים ישתנו כך שזיהוי טלפוני לא יספיק ונדרש לזיהוי בשיחת וידאו בעתיד. שהמצב הזה יגיע כנראה שגם אז נוכל לצלם את הנפטר מראש או למצוא תעלול אחר.

מה שאני מנסה לאמר "לשקר אין רגליים". אני חושש שלא תהיה ברירה ובסופו של יום מתי שהוא זה יצוף ואז הסנקציות (סגירת חשבון, מניעת גישה לכספים וכו') יתחילו.
לענ"ד, ההתנהלות צריכה להיות - להציג "שהעסקים כרגיל", במקביל לאחר התייעצות עם איש מקצוע ההעברה בשלבים לחשבון אחר ליורשים / חברה / קרן צדקה וכו'

daat99

מייסד
מנהל
לא בדקתי/חקרתי את הנושא אבל קשה לי להאמין שאחרי פטירה המשפחה תחזיק את החשבון על שם הנפטר ולא תבצע שינוי שם/העברה לחשבון על שמם.
לא דובר על מה היורשים עושים מבחירה אלא על מה אינטראקטיב עושים בלי לשאול את היורשים.

עוד קשה לי להאמין שIB ישנים על המשמר בעוד שיש להם חשבון יחיד מעל 120שנה
מאוד נפוץ בעולם להשאיר חשבונות של נפטרים ללא נגיעה.
ראה למשל את המחקר של פידליטי מלפני כמה שנים שהראה שהמתים מרוויחים יותר בשוק ההון מהחיים.

העברה ביו דורית לא חייבת לשמור את החשבון על שם הנפטר
בוודאי שלא אבל ניתן ליישמה ללא מכירה.

אלא אם כן פותחים חברה, קרן צדקה או כל פתרון יצירתי אחר (שאני לא מכיר כי אני לא איש מקצוע) כדי לשמר ולפעול בצורה חוקית
אלו דרכים לגיטימיות להתמודד עם הנושא כולל נטרול מס ירושה ע"י אנשים שנופלים בקטגוריית החריגים שדנו בה בפורום השבוע.
כלי נפוץ מאוד הוא הקמת חברה במדינה זרה שבה מס רווחי הון ו/או מס חברות הם זניחים ו/או לא קיימים.
במקרה זה החברה היא בעלת הנכסים וכחברה היא לא "מתה" מעולם כך שמירב הבעיות שמטרידות את האנשים דלי האמצעים נעלמות.

נדרש לזיהוי בשיחת וידאו בעתיד. שהמצב הזה יגיע כנראה שגם אז נוכל לצלם את הנפטר מראש או למצוא תעלול אחר.
כבר היום קיימת טכנולוגיה שנקראית "deep fake" שבה אדם אחד מדבר מול המצלמה ובשיחת הוידאו רואים אדם אחר עם אותם הבעות הפנים.
השתמשו בטכנולוגיה הזו בתחילת המלחמה באוקראינה בשביל להתחזות לאחד מהבכירים באוקראינה במהלך שיחות וידאו עם בכירים במדינות אחרות והם לא גילו את זה עד שהמתחזה החל לומר דברים חסרי היגיון.
הסנקציות (סגירת חשבון, מניעת גישה לכספים וכו') יתחילו.
יש תהליך ברור להעברת הכספים למי שמטפל בירושה - ולא ידוע לי על "סנקציות".

לענ"ד, ההתנהלות צריכה להיות - להציג "שהעסקים כרגיל", במקביל לאחר התייעצות עם איש מקצוע ההעברה בשלבים לחשבון אחר ליורשים / חברה / קרן צדקה וכו'
לעניות דעתי התכנון וההתייעצות צריכים לקרות במהלך החיים ולא אחרי המוות :)

מומו

Well-Known Member
ראה למשל את המחקר של פידליטי מלפני כמה שנים שהראה שהמתים מרוויחים יותר בשוק ההון מהחיים.
אשמח אם תתקן אותי, המחקר שלהם לא בדק מה רמת הקושי בהעברת הנכסים מהנפטר ליורשים.

מה אינטראקטיב עושים בלי לשאול את היורשים.
מה שאינטראקטיב עושים ידוע לנו רק ממה שהם חושפים. אין לנו אפשרות לדעת על כל מה ש"מאחורי הקלעים".

כבר היום קיימת טכנולוגיה שנקראית "deep fake" שבה אדם אחד מדבר מול המצלמה ובשיחת הוידאו רואים אדם אחר עם אותם הבעות הפנים.
זה מה שקראתי לו "תעלול". כידוע זה לא חוקי וכנראה שאם מדברים על תיק השקעות אף אחד לא היה רוצה לקחת סיכון ולהשתמש בתעלולים האלה. הסיכון לענ"ד גדול מדיי

כלי נפוץ מאוד הוא הקמת חברה במדינה זרה שבה מס רווחי הון ו/או מס חברות הם זניחים ו/או לא קיימים.
לעניות דעתי התכנון וההתייעצות צריכים לקרות במהלך החיים ולא אחרי המוות :)
הניסיון מלמד שלא תמיד המוות שולח SMS עם תאריך מתי הוא מגיע. לצערנו פעמים שהוא בא לבקר בהפתעה. בפעמים אלו אין זמן לתכנון מוקדם.
מצד שני לפתוח חברה במדינה זרה, מיסים, רגולציה מעכשיו רק בשביל שאולי זה יהיה בעייתי ליורשים - לא יודע עד כמה אנשים בחייהם רוצים את הכאב ראש הזה

בקיצור, עוד משהו שכדאי להתפלל עליו שההפתעות הטובות ו"הטובות יותר" יהיו רק בחיינו... :)

daat99

מייסד
מנהל
אשמח אם תתקן אותי, המחקר שלהם לא בדק מה רמת הקושי בהעברת הנכסים מהנפטר ליורשים.
ממש לא - הוא רק הראה שחשבונות של מתים כקבוצה הרוויחו יותר מחשבונות של החיים.

מה שאינטראקטיב עושים ידוע לנו רק ממה שהם חושפים. אין לנו אפשרות לדעת על כל מה ש"מאחורי הקלעים".
תיקון קל: מה שאינטראקטיב עושים ידוע לנו ממה שהם טוענים שהם עושים בשילוב עם קהל הלקוחות הרחב שלהם שפוקד את האינטרנט ומשתף את כל הפרטים הקטנים של החיים שלהם - כולל מה הם אוכלים, שותים ולובשים.

כל עוד אין אי-התאמה בין מה שהם אומרים ללקוחות לבין מה שהם עושים אז זה לא באמת משנה.
כשיש אי-התאמה שכזו היא מוצפת ברשתות החברתיות מאוד מהר כך שניתן לזהות אותה גם בלי לחוות אותה באופן אישי.

זה מה שקראתי לו "תעלול". כידוע זה לא חוקי וכנראה שאם מדברים על תיק השקעות אף אחד לא היה רוצה לקחת סיכון ולהשתמש בתעלולים האלה. הסיכון לענ"ד גדול מדיי
אני חושב שאנחנו לא מנהלים את אותו הדיון.
אין כאן עצה להשתמש בכלים האלו והם לא מעודדים בפורום.
עלתה הטענה שברגע שאדם נפטר אי אפשר לעשות יותר כלום בחשבון שלו וזו טענה שאינה נכונה עובדתית ועל זה הדיון.

הניסיון מלמד שלא תמיד המוות שולח SMS עם תאריך מתי הוא מגיע.
וגם כשהוא מגיע לא נשלח SMS לאינטראקטיב ברוקרס בשביל שהם ינעלו את החשבון באופן מיידי :)

לצערנו פעמים שהוא בא לבקר בהפתעה
אנחנו מנהלים כאן דיונים לא מעט זמן - אני חושב שהיה לך מספיק זמן לתכנן עד כה :)

מצד שני לפתוח חברה במדינה זרה, מיסים, רגולציה מעכשיו רק בשביל שאולי זה יהיה בעייתי ליורשים - לא יודע עד כמה אנשים בחייהם רוצים את הכאב ראש הזה
לא בהכרח כאב ראש - יותר עלות.
בכל מקרה זה רק פתרון אחד מיני רבים והמשקיע יכול לבחור את הפתרון המתאים לו.
חשוב להבין שכשתיק ההשקעות קטן גם אם יהיה מימוש מס ירושה אז הנזק יהיה קטן בהתאם.
ככל שתיק ההשקעות גדל כך גם מתווספות אפשרויות ישימות להתמודד עם מימוש הנזק (שכפי שכבר ציינו הוא זניח ועד היום אין תיעוד למימושו).

נ.ב.
למי שאין צוואה: מומלץ להכין כבר עכשיו - תפסיקו לקרוא בפורום עד שתהיה לכם אחת ואז תחזרו לספר.

למעלה תחתית