@Bar zaltzman תודה רבה על התשובה המושקעת...
אין אצלך רכישות "רגילות" (רכישה ישירה ללא שימוש באופציות)?
אם תחשוב על האסטרטגיה שאתה נוקט (רכישת ע"י PUTים בלבד) - זה אומר שאתה נשאר כמעט תמיד רק עם החברות שנמצאות בחולשה וממתין לתיקון שיגיע. אולי כן ואולי לא...
לא בעייתי מבחינתך?
האם לא יהיה יותר כלכלי לסחור באופציות כמו שאתה עושה על חשבון מינוף (וכמובן לקחת את עלות הריבית כחלק מהעסקה)? בצורה כזו הכסף לא יושב סתם בחשבון וממתין שהאופציה תיתפס. בעוד 90-180 אם האופציה תיתפס - תיכנס למינוס ותחליט על הצעד הבא
שוב, לא כדי ח"ו לשלול את שיטתך, פשוט זה משהו שכדאי לשים אליו לב. לא פעם גיליתי ששיתוף מחשבות כאן בפורום מביא אותי למחוזות שבכלל לא חשבתי עליהם
האם תשאיר את האופציה כמו שהיא ותמתין לגרוע מכל?! לא תנסה לגלגל שיגיע הזמן במקום להפסיד הון?
אז בעצם ת"ע שלך היא חיפוש אחרי הזדמנויות כמו שיש ב-ADM כרגע? כלומר, לחכות ל-VIX גבוה כדי למקסם את הפרמיה ו"על הדרך" אולי גם לזכות במניות במחיר נמוך?ADM התחילה לעניין אותי בגלל שהייתה בשפל היסטורי יחסי מבחינת המחיר ביחס לדיבידנד - משמע תשואת הדיבידנד.
מצרף תמונה של גרף ממוצע התשואה ב20 שנים האחרונות .
אפשר לראות שמימי זוהר (לסוחרי האופציות בשיטה שלי למשל) של הקורונה , היא לא הגיעה לאחוז תשואה גבוה יחסית.
אין אצלך רכישות "רגילות" (רכישה ישירה ללא שימוש באופציות)?
אצלי לצערי התברר שזו נקודה שלילית - הרי אני לא יודע אם באמת החברה נמצאת ב"חולשה יחסית" או שהיא הולכת להתרסק ומה שאני רואה כעת זה רק את קצה הקרחון?אני סוחר רק במניות יציבות וחזקות שנמצאות בחולשה יחסית מבחינת המחיר
אם תחשוב על האסטרטגיה שאתה נוקט (רכישת ע"י PUTים בלבד) - זה אומר שאתה נשאר כמעט תמיד רק עם החברות שנמצאות בחולשה וממתין לתיקון שיגיע. אולי כן ואולי לא...
לא בעייתי מבחינתך?
אני חושב שזו רק סיבה אחת - "VIX נמוך" (בעקבות אי פרסום דוחות, אי פרסום הודעה שגורמת לתנודתיות, וכו'...)מה שגורם לפרמיה נמוכה ולכן לא מכרת אופציה על ADM, לא?הסיבות לכך :
-VIX נמוך יחסית לתקופה
-תאריך פרסום הדוחות נדחה כל כמה ימים ועד שלא תהיה לי ודאות לגבי תאריך פרסום הדו"ח לא אוכל לקבל החלטה מושכלת
*למי ששואל למה - לפני פרסום דוחות מחירי האופציות סביב נייר ערך גבוהים יותר עקב "חוסר הודאות" התקופתי לגבי טיב הרווחים והחברה. ולכן משתלם יותר לפעול בשיטה שלי
הכסף המזומן שיושב סתם כך 90-180 יום לא מפריע לך?כי הכסף המזומן שווה לי יותר לבטוחה של מימוש אופציות ,
ואם כבר הוא נוצל לקניית מניות דרך מימוש האופציה , אז המניה נקנתה בשער הטוב ביותר מבחינתי.
האם לא יהיה יותר כלכלי לסחור באופציות כמו שאתה עושה על חשבון מינוף (וכמובן לקחת את עלות הריבית כחלק מהעסקה)? בצורה כזו הכסף לא יושב סתם בחשבון וממתין שהאופציה תיתפס. בעוד 90-180 אם האופציה תיתפס - תיכנס למינוס ותחליט על הצעד הבא
ח"ו לא בשביל להקניט - אבל האם סכמת ההחלטות ברורה לך? לדוגמה, בתיק דיבידעת ת"ע מאוד ברורה וסגורה לפי כללים ומקומות שאפשר להתגמש. כקורא מהצד מרגיש מהתשובה שלך שהדברים לא סגורים עד הסוף והם משתנים בצורה מאוד דינמית, עד כדי כך שלכתוב אותם בלתי אפשריהלוואי והייתי יכול להעביר את סכמת ההחלטות שלי ברגע קנייה ומכירה , אבל לא תמיד הדבר אפשרי
שוב, לא כדי ח"ו לשלול את שיטתך, פשוט זה משהו שכדאי לשים אליו לב. לא פעם גיליתי ששיתוף מחשבות כאן בפורום מביא אותי למחוזות שבכלל לא חשבתי עליהם
מסכים !בסופו של דבר זה החלטה מושכלת שהאחד עושה ברגע המתאים לו ולשיטת ההשקעה שלו
שאלה היפותטית - נגיד ומכרת אופצית PUT של ADM לפני הריסוק קצת פחות מהמחיר שהיה (נגיד סביב 65-70).אני לעולם לא קונה אופציית PUT שמכרתי חזרה
האם תשאיר את האופציה כמו שהיא ותמתין לגרוע מכל?! לא תנסה לגלגל שיגיע הזמן במקום להפסיד הון?
במידה והאופציה בתוך הכסף, היה פעם תקדים היסטורי שמכירת אופצית PUT לא מומשה?2. מישהו אחר שיחליט למכור לך את המניות במחיר ההתחייבות לפני התאריך האחרון
יש עוד סיכון - שהמניה מתרסקת לקרשים (עד כדי שכולם לא רואים אפשרות אחרת חוץ מפשיטת רגל) ואתה התחייבת לרכוש במחיר Xהסיכון הכי גדול מבחינתי שהמנייה תעלה ולא אקבל אותה