ADM

מומו

Well-Known Member
@Bar zaltzman תודה רבה על התשובה המושקעת...

ADM התחילה לעניין אותי בגלל שהייתה בשפל היסטורי יחסי מבחינת המחיר ביחס לדיבידנד - משמע תשואת הדיבידנד.
מצרף תמונה של גרף ממוצע התשואה ב20 שנים האחרונות .
אפשר לראות שמימי זוהר (לסוחרי האופציות בשיטה שלי למשל) של הקורונה , היא לא הגיעה לאחוז תשואה גבוה יחסית.
אז בעצם ת"ע שלך היא חיפוש אחרי הזדמנויות כמו שיש ב-ADM כרגע? כלומר, לחכות ל-VIX גבוה כדי למקסם את הפרמיה ו"על הדרך" אולי גם לזכות במניות במחיר נמוך?
אין אצלך רכישות "רגילות" (רכישה ישירה ללא שימוש באופציות)?

אני סוחר רק במניות יציבות וחזקות שנמצאות בחולשה יחסית מבחינת המחיר
אצלי לצערי התברר שזו נקודה שלילית - הרי אני לא יודע אם באמת החברה נמצאת ב"חולשה יחסית" או שהיא הולכת להתרסק ומה שאני רואה כעת זה רק את קצה הקרחון?
אם תחשוב על האסטרטגיה שאתה נוקט (רכישת ע"י PUTים בלבד) - זה אומר שאתה נשאר כמעט תמיד רק עם החברות שנמצאות בחולשה וממתין לתיקון שיגיע. אולי כן ואולי לא...
לא בעייתי מבחינתך?

הסיבות לכך :
-VIX נמוך יחסית לתקופה
-תאריך פרסום הדוחות נדחה כל כמה ימים ועד שלא תהיה לי ודאות לגבי תאריך פרסום הדו"ח לא אוכל לקבל החלטה מושכלת
*למי ששואל למה - לפני פרסום דוחות מחירי האופציות סביב נייר ערך גבוהים יותר עקב "חוסר הודאות" התקופתי לגבי טיב הרווחים והחברה. ולכן משתלם יותר לפעול בשיטה שלי
אני חושב שזו רק סיבה אחת - "VIX נמוך" (בעקבות אי פרסום דוחות, אי פרסום הודעה שגורמת לתנודתיות, וכו'...)מה שגורם לפרמיה נמוכה ולכן לא מכרת אופציה על ADM, לא?

כי הכסף המזומן שווה לי יותר לבטוחה של מימוש אופציות ,
ואם כבר הוא נוצל לקניית מניות דרך מימוש האופציה , אז המניה נקנתה בשער הטוב ביותר מבחינתי.
הכסף המזומן שיושב סתם כך 90-180 יום לא מפריע לך?
האם לא יהיה יותר כלכלי לסחור באופציות כמו שאתה עושה על חשבון מינוף (וכמובן לקחת את עלות הריבית כחלק מהעסקה)? בצורה כזו הכסף לא יושב סתם בחשבון וממתין שהאופציה תיתפס. בעוד 90-180 אם האופציה תיתפס - תיכנס למינוס ותחליט על הצעד הבא

הלוואי והייתי יכול להעביר את סכמת ההחלטות שלי ברגע קנייה ומכירה , אבל לא תמיד הדבר אפשרי
ח"ו לא בשביל להקניט - אבל האם סכמת ההחלטות ברורה לך? לדוגמה, בתיק דיבידעת ת"ע מאוד ברורה וסגורה לפי כללים ומקומות שאפשר להתגמש. כקורא מהצד מרגיש מהתשובה שלך שהדברים לא סגורים עד הסוף והם משתנים בצורה מאוד דינמית, עד כדי כך שלכתוב אותם בלתי אפשרי
שוב, לא כדי ח"ו לשלול את שיטתך, פשוט זה משהו שכדאי לשים אליו לב. לא פעם גיליתי ששיתוף מחשבות כאן בפורום מביא אותי למחוזות שבכלל לא חשבתי עליהם

בסופו של דבר זה החלטה מושכלת שהאחד עושה ברגע המתאים לו ולשיטת ההשקעה שלו
מסכים !

אני לעולם לא קונה אופציית PUT שמכרתי חזרה
שאלה היפותטית - נגיד ומכרת אופצית PUT של ADM לפני הריסוק קצת פחות מהמחיר שהיה (נגיד סביב 65-70).
האם תשאיר את האופציה כמו שהיא ותמתין לגרוע מכל?! לא תנסה לגלגל שיגיע הזמן במקום להפסיד הון?

2. מישהו אחר שיחליט למכור לך את המניות במחיר ההתחייבות לפני התאריך האחרון
במידה והאופציה בתוך הכסף, היה פעם תקדים היסטורי שמכירת אופצית PUT לא מומשה?

הסיכון הכי גדול מבחינתי שהמנייה תעלה ולא אקבל אותה
יש עוד סיכון - שהמניה מתרסקת לקרשים (עד כדי שכולם לא רואים אפשרות אחרת חוץ מפשיטת רגל) ואתה התחייבת לרכוש במחיר X

mraines

Active Member

אז בעצם ת"ע שלך היא חיפוש אחרי הזדמנויות כמו שיש ב-ADM כרגע? כלומר, לחכות ל-VIX גבוה כדי למקסם את הפרמיה ו"על הדרך" אולי גם לזכות במניות במחיר נמוך?

אצלי לצערי התברר שזו נקודה שלילית - הרי אני לא יודע אם באמת החברה נמצאת ב"חולשה יחסית" או שהיא הולכת להתרסק ומה שאני רואה כעת זה רק את קצה הקרחון?
אם תחשוב על האסטרטגיה שאתה נוקט (רכישת ע"י PUTים בלבד) - זה אומר שאתה נשאר כמעט תמיד רק עם החברות שנמצאות בחולשה וממתין לתיקון שיגיע. אולי כן ואולי לא...
לא בעייתי מבחינתך?

אני חושב שזו רק סיבה אחת - "VIX נמוך" (בעקבות אי פרסום דוחות, אי פרסום הודעה שגורמת לתנודתיות, וכו'...)מה שגורם לפרמיה נמוכה ולכן לא מכרת אופציה על ADM, לא?

האם לא יהיה יותר כלכלי לסחור באופציות כמו שאתה עושה על חשבון מינוף (וכמובן לקחת את עלות הריבית כחלק מהעסקה)? בצורה כזו הכסף לא יושב סתם בחשבון וממתין שהאופציה תיתפס. בעוד 90-180 אם האופציה תיתפס - תיכנס למינוס ותחליט על הצעד הבא

ח"ו לא בשביל להקניט - אבל האם סכמת ההחלטות ברורה לך? לדוגמה, בתיק דיבידעת ת"ע מאוד ברורה וסגורה לפי כללים ומקומות שאפשר להתגמש. כקורא מהצד מרגיש מהתשובה שלך שהדברים לא סגורים עד הסוף והם משתנים בצורה מאוד דינמית, עד כדי כך שלכתוב אותם בלתי אפשרי
שוב, לא כדי ח"ו לשלול את שיטתך, פשוט זה משהו שכדאי לשים אליו לב. לא פעם גיליתי ששיתוף מחשבות כאן בפורום מביא אותי למחוזות שבכלל לא חשבתי עליהם

מסכים !

שאלה היפותטית - נגיד ומכרת אופצית PUT של ADM לפני הריסוק קצת פחות מהמחיר שהיה (נגיד סביב 65-70).
האם תשאיר את האופציה כמו שהיא ותמתין לגרוע מכל?! לא תנסה לגלגל שיגיע הזמן במקום להפסיד הון?

יש עוד סיכון - שהמניה מתרסקת לקרשים (עד כדי שכולם לא רואים אפשרות אחרת חוץ מפשיטת רגל) ואתה התחייבת לרכוש במחיר X
אני לא מוכר פוטים על חברות חלשות שבדרך לפשיטת רגל. בחודש האחרון מכרתי פוטים על BABA, Appl, Nike,Fele, KO,PG,,BX. כל המניות האלו אשמח לקבל אותם במחיר שרשמתי עליהם פוט. בינתיים נראה שרק אקבל את NKE , והיה לי מזל קיבלתי את BABA בכמה סנטים מתחת למחיר פקיעה. כמו שאמרתי מה שמדאיג אותי שלא אוכל לקנות את החברות האלו והמחיר יברח לי למעלה ואני רק אשאר עם הכסף שקיבלתי על הפוטים.

כמו שאמרתי מה שמדאיג אותי שלא אוכל לקנות את החברות האלו והמחיר יברח לי למעלה
מה הפער בין מה שרצית לשלם, למחיר שהיית משלם ביום שקנית את האופציה ?
אני מנסה להבין, אם אתה רוצה את המניות ל 20 שנה, מה הרווח בשיטה הזאת במקום פשוט לקנות במחיר מדף וזהו ?

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
זה גם מה שאני חושב ומהסיבה הזו אני השתמשתי באופציות לצורך רכישת מניות דיבידנד רק כשהמזומן עדיין לא הגיע לחשבון וברגע שהוא הגיע פשוט רכשתי את המניות עצמן במחיר השוק.

כן.
זה קרה לי פעם אחת ומאוד התאכזבתי כי הייתי בטוח שאני הולך לקבל את המניות שרציתי.
במקום זה האופציה פקעה בלי ששמתי לב ועד שהבנתי שלא קיבלתי את המניות המחיר כבר עלה...

תזמון שוק רק בהפוכה :mad:
אני מנסה להבין, אם אתה רוצה את המניות ל 20 שנה, מה הרווח בשיטה הזאת במקום פשוט לקנות במחיר מדף וזהו ?
עוד כמה (עשרות) דולרים :)

לופטי

Well-Known Member
אני לא יודע אם באמת החברה נמצאת ב"חולשה יחסית" או שהיא הולכת להתרסק ומה שאני רואה כעת זה רק את קצה הקרחון?
כתבת מעולה! בהקשר של דיונים אחרים של ״לחכות לירידה״

מומו

Well-Known Member
בחודש האחרון מכרתי פוטים על BABA, Appl, Nike,Fele, KO,PG,,BX. כל המניות האלו אשמח לקבל אותם במחיר שרשמתי עליהם פוט
לפי מה שרשמת אני מבין שמכרת את כולם באותו חודש.
במידה שח"ו השוק היה קורס באותו חודש (כמו ב2008), לענ"ד הדאגה האחרונה שלך תהיה:
מה שמדאיג אותי שלא אוכל לקנות את החברות האלו והמחיר יברח לי למעלה ואני רק אשאר עם הכסף שקיבלתי על הפוטים.
הדאגה הראשונה היתה מאיפה להביא את כל הכסף לחור שנוצר....
אתה לא חושב?

כולנו היינו רוצים לקנות בתחתית כדי לנצל את העלייה, אבל האלטרנטיבה לדעתי תהיה מאוד כואבת אם השוק יילך נגדך.
לכן לדעתי עדיף למכור פוטים על מדד/סחורות ב"רחל ביתך הקטנה" ולדמיין את השוק הפוך ממה שרצית, ואלו פעולות תוכל לבצע כדי למזער נזקים מבלי להגיע למצב של מימוש בכפיה

כן.
זה קרה לי פעם אחת ומאוד התאכזבתי כי הייתי בטוח שאני הולך לקבל את המניות שרציתי.
במקום זה האופציה פקעה בלי ששמתי לב ועד שהבנתי שלא קיבלתי את המניות המחיר כבר עלה...
מה ההסבר לכך? איך הקונה לא מימש, הרי לאותו רגע זה הפסד וודאי מבחינתו
נגיד ואני קונה אופציית פוט, האם הברוקר צריך לשאול אותי בכל פעם מחדש אם לממש שהגיעה הפקיעה?!

עוד כמה (עשרות) דולרים
אף יותר, תלוי כמה סיכון המשקיע מוכן לקחת.

לשאלתו של @לומד מהר כשמסבירים לאט באחוזים זה כמעט כלום לטווח הארוך. אבל זו אחלה פסיכולוגיה שמעניקה תחושה טובה של "הרווחתי עוד קצת" / "דפקתי את המערכת" / "אני אלוף, מצאתי שיטה לסחוט יותר" ועוד...
בלי ח"ו לפגוע באף חבר כאן בפורום שעושה שימוש באופציות, כתבתי רק מהתחושות בטן שלי, וכנראה אני העוף המוזר בכל החבורה... :confused:

daat99

מייסד
מנהל
מה ההסבר לכך? איך הקונה לא מימש, הרי לאותו רגע זה הפסד וודאי מבחינתו
אני לא יודע למה הקונה לא מימש.
אנשים נוטים לנקוט בפעולות ממניעים רגשיים יותר מאשר ממניעים רציונליים.

בפועל אותו אדם הרוויח את העליה במחירי המניות ואני זה שהפסדתי כך שלא היה כאן "הפסד וודאי מבחינתו" (מבחן התוצאה הראה על רווח).
נגיד ואני קונה אופציית פוט, האם הברוקר צריך לשאול אותי בכל פעם מחדש אם לממש שהגיעה הפקיעה?!
יש מימוש ברירת מחדל אם האופציה בכסף אבל ניתן להנחות את הברוקר לא ליישם את המימוש אם רוצים.
ככל הנראה הצד השני של העסקה שלי הנחה את הגוף הרלוונטי לא לממש את האופציה לפני הפקיעה.

זו אחלה פסיכולוגיה שמעניקה תחושה טובה של "הרווחתי עוד קצת" / "דפקתי את המערכת" / "אני אלוף, מצאתי שיטה לסחוט יותר" ועוד...
את זה גם אני חשבתי ואז גיליתי שבאמת "דפקתי את המערכת" הרבה זמן אבל בפעם הבודדת ש-"המערכת דפקה אותי" היא לקחה בחזרה את כל מה שהיא נתנה "עם ריבית והצמדה"...

Bar zaltzman

Active Member
כל חברה מתישהו בעתיד תחווה סקנדל ותעלם ולכן כל רכישת מניות, לא משנה מתי ולא משנה מה הסימנים בהגדרה היא מתבצעת "לפני סקנדל".
אז מה אתה שונה ממני פה ? גם אתה קונה מניות לפני סקנדל באופן היפוטתי

החשיפה שלי ל-ADM לא מוגבלת לתיק דיבידעת.
אדרבא ואדרבא , אתה צריך לדאוג הרבה יותר ממני במצב בו אני בשורט על אופציית PUT של ADM נוכח המצב .
בWORST CASE קניתי מנייה טובה 8 שנים אחריך באותו מחיר שאתה קנית בזמנו
BEST CASE הרווחתי פרמיה

שיתפתי פעמים רבות וגם בשרשור הזה.
במשך תקופה לא קצרה מכרתי אופציות שפקעו ברווח תוך כדי שהרגשתי מלך העולם שמצא מכונת הדפסת מזומן ועסקה אחת כושלת מחקה לי את כל הרווחים הקודמים בנוסף לגרימת להפסד גדול.
לקח לי יותר משנה וחצי לתקן את הנזק של אותה עסקה כושלת וגם התיקון הזה היה הרבה מאוד כוח עליון ומעט מאוד שכל.
שתף אותנו בעסקה הכושלת הזו בבקשה.
ב3 שנים שאני פועל לא הייתה לי ולו עסקה אחת כזו (אמנם לא זמן רב).

נ.ב.
גם אם היית טוען שבטווחים ארוכים הנדל"ן עולה אז הייתי צריך להפנות אותך למקורות מעבר לים שמוכיחים אחרת כי בארץ אין היסטוריה ארוכה מספיק.
לדוגמא:
רכישת דירה בארצות הברית ב-1889 הצריכה המתנה ל-1989 רק בשביל שהמחיר יחזור לעצמו - 100 שנה נשמע לך ארוך מספיק?
תחי הדמגוגיה !
אפשר לקבל תמונה של הגרף הזה 5-6 שנים קדימה?עד ל2016 נגיד

אם לא אז יש לנו את אמסטרדם ושם מי שרכש דירה ב-1736 היה צריך לחכור ל-2007 בשביל לא למכור בהפסד - 271 שנה נשמע ארוך מספיק?
לא הבנתי מה קרה לשכר דירה בתקופה הזו ?
ואין לנו מניות בנות 300 שנה ככה שזה לא בר השוואה.
בכל מקרה - אם שכר הדירה היה רק עולה פה אז כמובן ששווה היה לקנות שתקופת שפל כלשהי :D ,
פשוט זה לא ריאלי בהיעדר מערכת נתונים אינטרנטית משוכללת ומדוייקת כמו זו של הבורסות בעולם לעניין מחירי המניות ההיסטוריים
ותשואת הדיבידנד בכל רבעון.

תשים לב ששינית את הטיעון ע"י הוספת שתי מילים קטנות ומשמעותיות בסוף :)
האם אתה חושב שבשנת 2000 מחירי השכירות היו נמוכים יותר באמסטרדם מאשר בשנת 1736?
האם אתה חושב שבשנת 1988 מחירי השכירות בארצות הברית היו נמוכים יותר מאשר בשנת 1889?

השכירות מושפעת מיכולת ההשתכרות של השוכרים הפוטנציאליים.
מחירי הדירות מושפעים מהיכולת הפיננסית של המשקיעים לרכוש דירות ומאלטרנטיבות ההשקעה הזמינות להם באותה נקודת זמן.
היכולות הללו לא חייבות להיות מסונכרנות.
בכל מקרה , סטינו מהדיון , אני אומר שיש מניות אטרקטיביות שמעלות דיבידנד("שכר דירה") במשך 50 שנה ועדיין לא עולות בהתאמה בדומה לנדלן ברוב המקומות בעולם ב3 עשורים האחרונים , בעיקר ממניעים לא רציונליים שסיכמנו מקודם.

הוא גם עוזר להימנע מרכישת החברות היותר מוצלחות שלא יגיעו לשערים הללו בעשורים הקרובים.
זו בעיה די גדולה בגישה הזו.
המסחר באופציות אפשר לי לייצר יותר כסף באחוזים על ההון שלי מכל עליית ערך בחברת דיבידנד חזקה ב3 שנים האחרונות,
אמנם לא תקופה ארוכה באופן יחסי אבל אני מרוצה =]

דווקא בגדלל הגישה הזו רצוי שתתעניין יותר בקצב דעיכת הת'טא מאשר בגובה הת'טא.
אתה לא אמור לרצות ת'טא כמה שיותר גבוה שכמעט ולא דועך (אופציה לעוד שנתיים) אלא ת'טר שצפוי לדעוך בקצב מהיר (וכאן נכנס טווח הקסם של ה-60 יום).

דוגמא תיאורטית לחלוטין.
נניח וכל הנתונים זהים, התנודתיות לא משתנה, מחיר המניה נשאר באותה הרמה (עם התנודתיות המתאימה!) וכו'.
אתה יכול למכור:
* אופציה אחת לחצי שנה שיש בה ת'טא של 20 דולר
* כל חודשיים אופצייה נפרדת שיש בה ת'טא של 10 דולר כך שבמצטבר תקבל 30 דולר מדעיכת הת'טא
* כל חודש אופצייה נפרדת שיש בה ת'טא של 7.5 דולר כך שבמצטבר תקבל 45 דולר בדעיכת הת'טא

אם המחיר יעלה כלפי מעלה אתה תוכל לעבור למניה אחרת או פשוט לקנות.
אם המחיר ירד אז אתה תקבל את המניות שרצית קודם.
מהבחינות הללו אין הבדל.

ההבדל המרכזי הוא כמה אתה מקבל מדעיכת הת'טא וכמות הפעמים שבהן יש מימוש מוקדם.
מכיוון שהשוק יורד לעתים נדירות והמימושים הללו לא כל כך נפוצים כמו שאנשים חושבים אז היתרון בקבלת ת'טא מוגדלת גדול בהרבה מהחיסרון הפוטנציאלי של מימוש האופציה הראשונה שנמכרה.

אני העדפתי להיות בין החודש לחודשיים כשעשיתי את הדברים הללו.

אני עדיין ממליץ שלא לעשות זאת אבל אם כבר החלטת אז לפחות תנצל את זה לקבלת התועלת המקסימלית :)
תודה על העצה , המספרים איתך ואתה צודק, אבל כמו שאמרתי יש פה גם אינטואציה אישית שלי בכל פעולה.
ONCE עשיתי פעולה אני שלם עם כל מה שיקרה באמצע , ואם אני אראה לנכון לא מן הנמנע שאפעל ,גם בתוך 3 חודשים מרגע
מכירת האופציה, באופציה נוספת על אותו נייר ערך.

נ.ב.
לרוב אנשים מוכרים את האופציות היותר ארוכות כי הם רוצים למזער את הת'טא עם מטרה לגלגל את האופציה לפני שהיא תגיע לנקודת ה-90 יום.
זו בדיוק הסיבה ההפוכה ממה שאתה הצהרת שברצונך להשיג.
אני ממעט לגלגל אופציות כי זה דורש ממני יותר התעסקות ,
אני מגדיר את שיטת ההשקעה שלי כ"סכמתית ועצלנית" כמעט כמו שלך.

נשמע כמו הימור עם סיפורים בדיוק כמו מה שהזקנות במכונות המזל מספרות לעצמן כשהן בוחרות מכונה להזרים אליה רבעי דולרים...
עושה רושם שלא הבנת את השיטה לעומק .
דעת בן אדם מאוד משכנע והציג את הסיפור של מסחר באופציות מנקודת מבטו האישית .
מי מאיתנו צודק? נבדוק בעוד 50 שנה.

התחייבת לקנות את אנרון - אין אנרון - תשלם...
ככה כל משקיע יכול להפסיד ברגע שהוא קונה מניה

או שמי שרכש את האופציה מחזיק באופציה אחרת ורוצה להגן על עצמו מפני התרסקות יותר גדולה כך שהנזק שלו יהיה מוגבל גם אם החברה תפשוט את הרגל.
לצורך ההמחשה האופציות על מחיר 40 לאותה הפקיעה נסחרו בתמורה ל-53 סנט למניה שזה 53 דולר לאופציה.
יכול להיות שמישהו מכר את האופציה על ה-40 תוך כדי שהוא קיבל 53 דולר ובמקביל רכש את האופציה על 35 כך שהוא שילם 21 דולר - במצטבר הוא קיבל 22 דולר לאופציה שזה 22 סנט למניה.
הנזק המקסימלי שלו הוא שהמניה תרד מתחת ל-30 דולר (כולל במקרה של פשיטת רגל!) ובכל הוא ירכוש מניות ב-40 דולר וימכור אותן ב-30 דולר כך שהוא הפסיד במקסימום (התיאורטי - יש מקרי קיצון שזה יכול להיות יותר גרוע!) 10 דולר למניה אבל הוא עדיין שומר את ה-22 סנט למניה מהפער בפרמיות.
במקרה הזה הבחור "סיכן" 9.78 דולר למניה במקסימום עם מחיר המניה ירד מתחת ל-30 דולר בשביל להרוויח 22 סנט למניה אם מחיר המניה יישאר מעל 40.

אם ניקח את אותו המקרה בלי האופציה על ה-30 אז:
מוכרים אופציה על 40 ומקבלים 53 סנט למניה (53 דולר לאופציה).
אם החברה תפשוט רגל (מחיר המניה ירד ל-0) אז המהמר ישלם 40 דולר על מניות שלא שוות כלום וישמור את ה-53 סנט מהפרמיה.
כתוצאה מכך ההפסד המקסימלי שלו עלה ל-39.47 דולר והרווח המקסימלי במידה ומחיר המניה יהיה מעל 40 דולר הוא רק 53 סנט.

מה עדיף:
1) לסכן 9.78 דולר עם פוטנציאל להרוויח 22 סנט (2.49% רווח מקסימלי לעומת הפסד מקסימלי)
2) לסכן 39.47 דולר עם פוטנציאל להרוויח 53 סנט (1.34% רווח מקסימלי לעומת הפסד מקסימלי)

אני לא רוצה את שתיהן כמובן :)
מה?!
אם ככה אפשר לומר שאתה מסכן 1000 דולר בכל קנייה חודשית שלך בתיק דיבידעת , לא הצלחתי להבין את הטיעון הזה

I am your servant

אמת

לא בעייתי מבחינתך?
הרוב הגדול של האופציות שסחרתי בהן עד כה נמצא בתיק דיבידעת או בדרך להיות שם ב5 שנים הקרובות ,
זה מספיק בטוח בשבילך ?
מזמין אותך להסתכל על גרף כל הזמנים של המניות בתיק דיבידעת ולנסות לזהות גם בדיעבד נקודות כניסה מתאימות למסחר באופציות ,
אם תמצא נקודה כזו בלי להתייחס לנתונים העתיידים מאותו תאריך של נקודה כזו ,
מצאת לך נקודת כניסה מתאימה .
ואז ככה תוכל למצוא גם נקודת כניסה מתאימה בעתיד=]

אחכה לVIX גבוה יותר והחלטה על תאריך פרסום הדוחות הרבעוניים.
ממתין גם לאלה וגם ליום אדום בשווקים .
התממשות של כל הנתונים הנ"ל תביא אותי כנראה לעסקה

למה יושב סתם ? הוא מהווה ביטוח לצד השני ומייצר לי כסף,
מסחר באופציות במינוף הוא מורכב יחסית ולא נכנסתי לזה .
עלות הכסף מול הברוקר זה נתון קריטי שכרגע לא כדאי לי להיכנס למינוס מולו.
אבל הכסף שלי מנוצל היטב מבחינת אחוזים, הבאתי פה דוגמא בעבר לגבי זה .
החישוב הוא סכום הפרמיה חלקי סכום המניה*100 - כל זה לחשב למונחים שנתיים
כלומר להכפיל ב365 ולחלק במספר הימים לפקיעה.

תריץ חישובים לבד על אופציות בזמנים שבהם הVIX גבוה יחסית(מעל 17) ותיווכח בעצמך לפוטנציאל אחוזי הרווח על ההון.

נסיך אתה =]
אתה לא מקניט הכל בסדר .
התוכנית וסכמת ההחלטות ברורה לי כשמש ,
אך לא יהיה לי קל מטבע הדברים להסביר אותה בשלמותה במילים פה בפורום .(יאמר לזכותי שהצעתי מפגש פרונטלי בין חברי הפורום)
וגם מפאת קוצר הזמן והרצון להתייחס לכל האמירות מכלל היוזרים פה בפורום.
אשכרה שעה/שעתיים לנסח תגובה הולמת =]=]=] אבל מספק בהחלט.

לא הייתי בכלל מסתכל על ADM בסביבת מחירים של 65-70 מבחינת מסחר באופציות(התשואת הדיבידנד הייתה נמוכה יחסית ביחס להיסטוריה של המניה)

שאלה יפה !
לא קרה לי .
כמו שאמרתי אני פועל אך ורק במניות שאני מוכן לקנות במחיר המימוש של האופציה.
*מציין כי אני תמיד מוכר אופציות מחוץ לכסף

ומה ההבדל בינו לבינך שאתה מחזיק מניות גם כן , האם אתם לא באותו סיכון?

מה הפער בין מה שרצית לשלם, למחיר שהיית משלם ביום שקנית את האופציה ?
הפוטנציאל לרווח על ההון הוא יותר גבוה .
תראה את ההסבר לתגובה החמישית של מומו שציטטתי בהודעה הזו.

לפי מה שרשמת אני מבין שמכרת את כולם באותו חודש.
במידה שח"ו השוק היה קורס באותו חודש (כמו ב2008), לענ"ד הדאגה האחרונה שלך תהיה:

הדאגה הראשונה היתה מאיפה להביא את כל הכסף לחור שנוצר....
אתה לא חושב?

כולנו היינו רוצים לקנות בתחתית כדי לנצל את העלייה, אבל האלטרנטיבה לדעתי תהיה מאוד כואבת אם השוק יילך נגדך.
לכן לדעתי עדיף למכור פוטים על מדד/סחורות ב"רחל ביתך הקטנה" ולדמיין את השוק הפוך ממה שרצית, ואלו פעולות תוכל לבצע כדי למזער נזקים מבלי להגיע למצב של מימוש בכפיה
מומלץ להחזיק כמות מזומן מספקת לרכישת כל האופציות PUT הנמכרות בדיוק למצבים כאלה.
יש כל מיני שיטות מתוחכמות כדי להחזיק פחות מזומן מהנ"ל עם קניית מכירת אופציות מהכיוון השני של אותה עסקה אבל זה דורש ידע והתעסקות.

לשאלתו של @לומד מהר כשמסבירים לאט באחוזים זה כמעט כלום לטווח הארוך. אבל זו אחלה פסיכולוגיה שמעניקה תחושה טובה של "הרווחתי עוד קצת" / "דפקתי את המערכת" / "אני אלוף, מצאתי שיטה לסחוט יותר" ועוד...
בלי ח"ו לפגוע באף חבר כאן בפורום שעושה שימוש באופציות, כתבתי רק מהתחושות בטן שלי, וכנראה אני העוף המוזר בכל החבורה... :confused:
אני מבין את הספק שאתם מטילים ולכן שוב אתן דוגמא מספרית פשוטה
375
אתמו מכרתי אופציות PUT על מניית O (אני בטוח שרובכם מכירים אותה ומעריכים אותה)
קיבלתי 89 דולר בתמורה לביטוח של 100 מניות בשער 47.5 כלומר 4750 ש"ח
וכל הביטוח הזה הוא למשך 98 יום
89/4750 כפול 365/98 יוצא 7.35 אחוז ?
וזה בהנחה שלא נגעתי ב4750 עד היום האחרון .
בפועל אם מחיר המנייה יהיה גבוה בצורה משמעותית ארגיש בנוח להשתמש בכסף לביטוח של מניה אחרת
גם שבוע/שבועיים לפני תאריך הפקיעה , שזה עוד 10 תוספת ל7.35 אחוז(כלומר באיזור ה8 אחוז)
הכסף מזומן כבר אצלי בחשבון כך שבפועל הוא יכול לשמש לביטוח של ניירות ערך אחרים.

מדובר בתקופה בה הVIX נמוך יחסית ומחירי האופציות אינם גבוהים.

נערך לאחרונה ב:
המסחר באופציות אפשר לי לייצר יותר כסף באחוזים על ההון שלי מכל עליית ערך בחברת דיבידנד חזקה ב3 שנים האחרונות,
מי מאיתנו צודק? נבדוק בעוד 50 שנה

אני מסתכל על כל המשקיעים המיליארדרים שהתחילו לפני 50 שנה ועד היום...
זה חוסך לי לחכות 50 שנה...
באפט ומאנגר עשו כמה דולרים בדיבידנדים וריביות לעומת המשקיע המפורסם והמיליארדר מתחום האופציות ששמו ?

daat99

מייסד
מנהל
אז מה אתה שונה ממני פה ? גם אתה קונה מניות לפני סקנדל
בהקשר אני שונה ממך בכך שאני מכיר בכך שאני רוכש חברות לפני סקנדלים ופשיטת רגל ומעולם לא טענתי שאני לא רוכש חברות לפני סקנדל :)

חוץ מזה אני משער שיש בינינו עוד הרבה הבדלים לא קשורים.
בסבירות גבוהה אנחנו שונים בגובה, במשקל, בגוון העור/שיער ועוד.

באופן היפוטתי
באופן מעשי - לא היפוטתי.

אתה צריך לדאוג הרבה יותר ממני
לא באמת.
אני משקיע בגישת קנה והחזק בידיעה שיהיו סקנדלים ופשיטות רגל כך שלא מדאיג אותי שמה שחשבתי שיקרה באמת יקרה.

בWORST CASE קניתי מנייה טובה 8 שנים אחריך באותו מחיר שאתה קנית בזמנו
1. בלי לקבל 8 שנים של דיבידנדים.
2. זה מקרה "לא טוב" אבל אני ממש לא מחשיב את זה כמקרה "הכי גרוע".
לעניות דעתי המקרה הכי גרוע הוא שמשקיע מסגל לעצמו גישת השקעות שגורמת לו נזק פיננסי ארוך טווח בראיה הוליסטית תוך כדי שהוא גורם לעצמו לחשוב שהוא מרוויח.

שתף אותנו בעסקה הכושלת הזו בבקשה.
חוץ מהצלקות לא נשאר לי ממנה הרבה ובכל מקרה אין יותר מדי מה לשתף.
מכרתי פוטים וזה התפוצץ לי בפרצוף.
אין כאן פניני חוכמה שניתן להפיק.

הלקח שאני לקחתי מהמאורע המצער הוא להמעיט את השימוש באופציות עד כמה שניתן (למעט ריצוי יצר ההימורים עם סכום כספי מוגבל וזניח שלא הרגשתי דחף לבצע מתקופת הקורונה בערך) ולרכוש את המניות הנחשקות בהקדם האפשרי.

ב3 שנים שאני פועל לא הייתה לי ולו עסקה אחת כזו (אמנם לא זמן רב).
גם לי הייתה תקופה ארוכה של (מאות!) עסקאות מוצלחות ברצף.
בדיעבד אני כבר יודע שזה לא עזר לי...

אפשר לקבל תמונה של הגרף הזה 5-6 שנים קדימה?עד ל2016 נגיד
קישרתי את הגרף בשביל שיתבוננו בתקופה של 100 שנה שמתחילה ב-1889 ומסתיימת ב-1989.
גרף יותר עדכני לא ישנה את מה שקרה לפני 1990 ולכן לצורך ההדגמה של מה שאני רציתי להראות הוא מיותר.

לצורך ההמחשה אתה יכול למחוק את כל מה שמופיע אחרי 1990 ולהתבונן בגרף החדש.

לא הבנתי מה קרה לשכר דירה בתקופה הזו ?
זה לא גרף של שכר דירה אלא של מחיר דירה.
לא צריך להיות גאון בשביל להבין ששכר הדירה לא ירד בלי להתאושש במשך 270 שנה ברצף.

אין לנו מניות בנות 300 שנה
BNS חגג 192 שנה לפני חודשיים :)
בכל מקרה לא ביצעתי השוואה למניות אלא הראיתי שהיו תקדימים היסטוריים למחירי דירות שהיו נמוכים במשך יותר מ-100 שנה ובמדינות שונות כך שלהסתמך על "בטווח הארוך נדל"ן יעלה" כשבפועל היה תקדים לכך שהנין שעוד לא נולד יכל למות מזקנה בגיל 120 לפני שהמחיר חזר לעצמו.

אם שכר הדירה היה רק עולה פה אז כמובן ששווה היה לקנות שתקופת שפל כלשהי :D ,
בין השיא של 1736 לשפל של 1825 חלפו 89 שנה.
גם אם אדם ניחן בבוהן שמכאיבה לו כששוק הנדל"ן בשפל הוא היה צריך להיולד ב-1736 והבוהן הייתה מכאיבה לו בפעם הראשונה רק בגיל 89 כך שהוא לא היה מבין שזה בכלל קשור למחירי הנדל"ן ולא היה יודע שזה הזמן הנכון לקנות דירה בפעם הראשונה בחייו :)

, אני אומר שיש מניות אטרקטיביות שמעלות דיבידנד("שכר דירה") במשך 50 שנה ועדיין לא עולות בהתאמה
עולות בהתאמה למה?
בטווחים הארוכים (נקבת ב-50 שנה, זה טווח ארוך יחסית) מחירי המניות עולים בהתאם לקצב העלאת הדיבידנדים.
אם הדיבידנד הועלה ב-1% בשנה אז אני לא מצפה ממחיר המניות לזנק ב-50% בשנה...

אני מרוצה =]
מאוד חשוב :)

אני ממעט לגלגל אופציות כי זה דורש ממני יותר התעסקות ,
אני מגדיר את שיטת ההשקעה שלי כ"סכמתית ועצלנית" כמעט כמו שלך.
וזה מחזק עוד יותר את ההשערה שמטרתך תושג בצורה יותר טובה עם אופציות יותר קצרות.

אם ככה אפשר לומר שאתה מסכן 1000 דולר בכל קנייה חודשית שלך בתיק דיבידעת
זו באמת המציאות ואמרת זאת בעצמך:
ככה כל משקיע יכול להפסיד ברגע שהוא קונה מניה
לא הצלחתי להבין את הטיעון הזה
זה לא היה טיעון אלא הסבר עבור @לומד מהר כשמסבירים לאט על משוואת הסיכון/סיכוי ועל כך שלא תמיד מוכר האופציה רוצה ו/או חושב שהמניה תתרסק כי לפעמים הוא מוכר את האופציה כחלק מאסטרטגיה יותר רחבה שיכולה להיות מונעת מחשיבה הפוכה לחלוטין.

החישוב הוא סכום הפרמיה חלקי סכום המניה*100 - כל זה לחשב למונחים שנתיים
כלומר להכפיל ב365 ולחלק במספר הימים לפקיעה.
זה חישוב מטעה כי אתה לא "מושקע" כל ה-365 יום ברצף.
גם אם נניח שמייד אחרי הפקיעה אתה מוכר אופציה חדשה בהזדמנות הראשונה אז עדיין יש לך לפחות יומיים שאתה מחוץ לשוק על כל סבב שכזה.
בנוסף לכך אם יש מימוש וקיבלת את המניה אז אתה מפסיק עם האופציות דבר ששוב מעלים את התשואה של האופציות מיתרת ימות השנה.

אין לי דרך חישוב חלופית שהיא יותר נכונה להציע אבל חשוב להבין את הכשלים בדרך החישוב הזו (שהיא מאוד נפוצה).

תריץ חישובים לבד על אופציות בזמנים שבהם הVIX גבוה יחסית(מעל 17) ותיווכח בעצמך לפוטנציאל אחוזי הרווח על ההון.
דרישה זו מרחיקה עוד יותר את התשואה השנתית מהחישוב כי ה-VIX לא נמצא בגבהים שכאלו באופן תדיר כך שלא מעט זמן המשקיע "ישב על הגדר" בלי לקבל את הרווחים התיאורטיים בכלל.

אשכרה שעה/שעתיים לנסח תגובה הולמת =]=]=] אבל מספק בהחלט.
tell me about it...
שעתיים לתגובה מעמיקה זה זריז אצלי :)

יש כל מיני שיטות מתוחכמות כדי להחזיק פחות מזומן מהנ"ל עם קניית מכירת אופציות מהכיוון השני של אותה עסקה אבל זה דורש ידע והתעסקות.
ידע, כן.
התעסקות - לא.
יש אפילו כלי מובנה בתוך TWS שעוזר לך לייצר עסקאות שכאלו בלחיצת עכבר בודדת.

אני מבין את הספק שאתם מטילים ולכן שוב אתן דוגמא מספרית פשוטה
אני לא מטיל ספק.
ראיתי את זה מתפקד אצלי בהצלחה תקופה לא קצרה.
הקטע הוא שראיתי את זה גם מתרסק אצלי בצורה שמחקה את כל ההצלחה הקודמת עם אקסטרא :(

בשער 47.5 כלומר 4750 ש"ח
דולר, לא שח.

וזה בהנחה שלא נגעתי ב4750 עד היום האחרון .
לא מדוייק.
זה בהנחה ואתה יכול לחזור על העסקה הזו כל ה-365 יום בשנה וזו הנחה שאינה נכונה ולו בשל פקיעת האופציות מחוץ למסחר ביום שישי ואי היכולת למכור חדשות עד ליום שני.
לזה מוסיפים את התנודות של ה-VIX שבסבירות גבוהה לא יאפשרו לך לחזור על העסקה שוב בעוד 98 יום בכל מקרה.
תוצאה: תשכח מהתשואה הזו - לא תקבל אותה במציאות.

בפועל אם מחיר המנייה יהיה גבוה בצורה משמעותית ארגיש בנוח להשתמש בכסף לביטוח של מניה אחרת
אם אתה משתמש באותו כסף לכיסוי כמה אופציות אז אתה למעשה מוכר אופציות ערומות וזה עולם סיכון אחר לגמרי.
תחשוב על אדם שיישם זאת באמצע פברואר 2020 ומצא את עצמו עם פי-2 אופציות שפוקעות בלי בטוחות ועל הדרך הוצא לחל"ת בגלל הקורונה...

באפט ומאנגר עשו כמה דולרים בדיבידנדים וריביות לעומת המשקיע המפורסם והמיליארדר מתחום האופציות ששמו ?
אתה בטח לא שמעת עליהם אבל לאחד קוראים וורן באפט ולשני קוראים צ'רלי מאנגר.

שניהם משתמשים באופציות בשביל לרכוש כמות גדולה של מניות של חברות "מתחת לרדאר" (לא כמו ש @Bar zaltzman הציג אבל מאוד דומה לכך).

תזכור: אם וורן באפט יבוא לקנות מניות בשוק החופשי מחיר המניה יזנק.
אם הוא ימכור אופציות בשוק החופשי מחיר המניות בקושי יזוז אבל כל אופציה תאפשר לו לקבל 100 מניות בפקיעה אם המחיר רק יהיה נמוך מספיק ובכך הוא יכול לנסות לרכוש מיליוני מניות לפני שהוא ממלא את טופס הדיווח ל-SEC שמקפיץ את כל עוקביו על המניה המדוברת.

מה ההבדל ? אם הנדלן רק עולה, שווה לקחת מיליארד שקל ולקנות את שדה דב...
אם זה רק רווח, אז מינוף הוא רק כסף זול
לא מספק.
הוא צריך לעלות מעבר לעלות המינוף :)

תזכור: אם וורן באפט יבוא לקנות מניות בשוק החופשי מחיר המניה יזנק.
אם הוא ימכור אופציות בשוק החופשי מחיר המניות בקושי יזוז אבל כל אופציה תאפשר לו לקבל 100 מניות בפקיעה אם המחיר רק יהיה נמוך מספיק ובכך הוא יכול לנסות לרכוש מיליוני מניות לפני שהוא ממלא את טופס הדיווח ל-SEC שמקפיץ את כל עוקביו על המניה המדוברת
אז בעצם, כדאי לי לעקוב אחרי האופציות שבאפט מוכר...יש שוק אופציות שרואים בו מי מוכר כמה ומי קונה כמה ?
אשמח ללמוד על זה יותר, אם יש לך כח להרחיב או להפנות להרחבה.

daat99

מייסד
מנהל
כדאי לי לעקוב אחרי האופציות שבאפט מוכר...
בוודאי.

יש שוק אופציות שרואים בו מי מוכר כמה ומי קונה כמה ?
לא :)

אשמח ללמוד על זה יותר, אם יש לך כח להרחיב או להפנות להרחבה.
אין כאן יותר מדי דברים שכדאי ללמוד :)
מכירת אופציית פוט היא התחייבות לרכוש 100 מניות במחיר שנקוב על האופציה עד לתאריך עתידי ידוע מראש.
אם מחרי השוק נמוך יותר מהמחיר הנקוב אז לרוב ישנו מימוש שקורה כאשר מי שרכש את האופציה דורש את קיומה ומקבל את המחיר הנקוב במקום את מחיר השוק בתמורה למכירת 100 המניות שברשותו.
מי שרכש את האופציה יכול לבחור שלא לממש אותה למרות שהמחיר נמוך יותר מסיבותיו שלו (קרה לי פעם אחת כשמאוד רציתי את המניות ועד ששמתי לב שהאופציה לא מומשה המחיר של המניות כבר עלה בחזרה).

מכיוון ששוק האופציות הוא שוק נפרד (בורסה אחרת לגמרי: CBOE במקום NYSE או NASDAQ) אז המוסדיים יכולים לנצל אותו במקביל למנגנוני "הבריכות האפלות" (שמופעלות בבורסות הרגילות) בשביל לנסות ולרכוש כמות גדולה של מניות בלי לעלות על הרדאר של מי שמנסה להבין מה הם עושים.

daat99

מייסד
מנהל
"בריכות אפלות" זה מנגנון שבגדול מאפשר למוסדיים לשגר הוראה לרכוש כמה מאות אלפי מניות אבל הבורסה חושבת ששוגרה הוראה לרכוש רק 100 מניות.
בצורה הזו האלגוריתמים והסוחרים שמתבוננים בספר הפקודות לא רואים את ההוראות האמתיות של המוסדיים ולא יכולים להפריע להם באמצע.

אז בעצם הם מריצים ותופרים קומבינות בזמן שאנחנו בודקים מכפילי מדד... עולם כמנהגו נוהג
בטווחים הקצרים הם נעלמים.
בטווחים הבינוניים הם צצים מעל פני השטח וכאן נכנסת לתמונה תשואת הדיבידנד החריגה.
המוסדיים לא יכולים לבצע את הטריקים הללו כשהם מנסים להיפטר מכמות גדולה של מניות בטווח קצר/מיידי.
מסיבה זו כאשר מחיר מניה ספציפית מתרסק באופן משמעותי בפרק זמן קצר יחסית זה אומר שהמוסדיים זיהו משהו בעייתי והחליטו לברוח כל עוד נפשם בם.
אנחנו רואים זאת ע"י תשואת דיבידנד גבוהה באופן חריג (מחיר המניה ירד בחדות והדיבידנד לא השתנה) ואז אני באופן אישי לא מתקרב "עד יעבור זעם" (ו/או עד שנקבל מידע יותר עדכני על הרווחים+דיבידנדים כך שהדברים יתאזנו מחדש).

מסיבה זו כאשר מחיר מניה ספציפית מתרסק באופן משמעותי בפרק זמן קצר יחסית זה אומר שהמוסדיים זיהו משהו בעייתי והחליטו לברוח כל עוד נפשם בם
מה מונע מהם לבצע את זה כל כמה זמן כדי לרסק את המחיר, לתת להמונים לברוח גם ואז לקנות בזול, לגרום למחיר לעלות וכו וכו
כמו pump and dump אבל הפוך

daat99

מייסד
מנהל
מה ההבדל בין מכירת אופציות פוט לבין רכישת אופציות קול?
כשאתה מוכר אתה מקבל פרמיה (מרוויח כסף!) ובתמורה מתחייב לקנות את המניות אבל לא מובטח שהצד השני ידרוש ממך לעמוד בהתחייבות.
כשאתה קונה אתה משלם פרמיה (מפסיד כסף!) ובתמורה מקבל התחייבות שימכרו לך את המניות אבל אתה לא חייב לדרוש אותה מהצד השני.

בשתיהן אני מתחייב לקנות את המניות לא?
המוכר מתחייב ומקבל פרמיה.
הקונה מקבל התחייבות ומשלם פרמיה.
מה מונע מהם לבצע את זה כל כמה זמן כדי לרסק את המחיר, לתת להמונים לברוח גם ואז לקנות בזול, לגרום למחיר לעלות וכו וכו
הם מפסידים הון תועפות כשהם מוכרים בצורה הזו והמחיר מתרסק.
הם גם לא מצליחים לקנות כמות גדולה בצורה מספקת כשהמחיר נמוך לפני שהוא עולה בחזרה בגלל שהם התחילו לקנות.
בינתיים הם כמובן משלמים עמלות גבוהות במיוחד...

כמו pump and dump אבל הפוך
זו מניפולציה לא חוקית :)

כשאתה קונה אתה משלם פרמיה (מפסיד כסף!) ובתמורה מקבל התחייבות שימכרו לך את המניות
מה ?
אני אשלם לך פרמיה נמוכה ואתה תתחייב למכור לי מניות של JNJ ב 20% פחות ממחירה היום, עוד חודשיים ?
מה ?
ואני יכול גם עוד חודשיים להגיד, שחרר, לא רוצה לקנות גם ב 20% פחות, הלכה רק הפרמיה ?
אבל אם ארצה לקנות, אתה חייב למכור לי ???
מה ?

SIN

Well-Known Member
נראה לי שמה שחסר לך, זה שהתנאי שזה יתקיים, זה שאכן המחיר יגיע ל-20% פחות ממחירה היום ואז יש חובת מכירה (או כל תנאי אחר מוסכם בין הקונה והמוכר לצורך העניין)

למעלה תחתית