לא קראתי כי אני מחפש את המקור
חבל.
למאמרים יש נטייה לפרשן את המקור לפי הטיות שנוחות להם...
נכון אבל הם עדיין מספקים מידע מועיל כמו גרפים שנלקחו מהמקור.
אפילו הטיעונים המוטים שלהם יכולים להועיל כשמודעיות להטיות של כותב המאמר.
אני אשמח גם לדגום שרירותית, 3 חברות שחילקו והגדילו 50 שנה, עם הפסקה אחת באמצע, אבל לא ממש יודע איפה לבצע את החיפוש/חיתוך הזה
אתה יכול להוריד את רשימת האלופות המקורית של דויד פיש מ-2007 ולראות איזה חברות היו שם עם רצף של 50 שנה ומעלה.
במקביל אתה יכול להוריד את רשימת האלופות העדכנית של ג'סטין לאו ולראות איזה חברות יש שם היום עם רצף הגדלות של פחות מ-15 שנה.
אתה מחפש חברות שנמצאות בשתי הקבוצות הללו (היו עם 50 ומעל, היום עם 15 ומטה = פגעו בדיבידנד אחרי 2007 ואז התחילו להגדיל שוב).
אם תמצא שמות כאלו אז אתה עדיין צריך לוודא שמדובר בפועל באותה החברה ולא רק באותו השם/סימול.
אני מפנה אותך
למאמר הזה שממחיש דוגמא לכך - CB של 2017 זו חברה אחרת מאשר CB של 2015 למרות שיש לה את אותו השם והסימול.
אחרי שתוודא שמדובר באותה החברה באמת אתה צריך לבדוק אם היו התפצלויות/התמזגויות.
במלים אחרות אתה צריך לוודא שכבעל מניות אתה מתחקה אחרי כל המניות שהיו ברשותך ולא רק על חצי.
אני מפנה אותך
למאמר הזה שממחיש דוגמא לכך - אנחנו מתבוננים על VFC היום ומגדירים אותה ככושלת כי היא פגעה בדיבידנד מספר פעמים אבל בפועל אנחנו הבעלים גם של KTB (כמכלול עדיין אנחנו נפגענו אבל זו רק דוגמא שממחישה שזו טעות לשפוט את VFC של 2018 מול VFC של 2024 ולהתעלם מהעובדה שאנחנו הבעלים גם של KTB ב-2024).