מאיפה הגיעו המניות של KTB? – או – למה יש לי עוד מניה שלא מחלקת דיבידנד!

**תוספת**

מי שעוקב אחרי תיק דיבידעת שם לב שב-22/05/2019 "צצו" 2 ו-5/7 מניות של חברת KTB בתיק בלי שפורסם מאמר רכישה שמתעד זאת.

מי שחקר טיפה יותר ראה שחברת KTB אינה מחלקת דיבידנדים כלל אז איך זה יכול להיות שרכשתי את המניות שלה?

ב-30 לאפריל 2019 חברת VFC הכריזה שהיא מבצעת התפצלות והחל מתאריך 22/05/2018 כל בעלי המניות של VFC יקבלו יחידות בחברת KTB החדשה ביחס של 1:7.

מכיוון שתיק דיבידעת החזיק ב-19 יחידות של VFC אז תיק דיבידעת קיבל 2 ו-5/7 יחידות של חברת KTB "במתנה".

אפקטיבית זה אומר שחברת VFC חולקה ל-8 חלקים כאשר שמינית עבר לחברת KTB ו-7/8 נשארו אצל חברת VFC.

פיצול זה צפוי להקטין את הרווחים של VFC בטווח הקרוב (לא בהכרח בשמינית) וכתוצאה מכך ייתכן שבעתיד זה יתבטא גם בהקטנת הדיבידנד שחברת VFC תחלק בשביל שהחברה תוכל להמשיך ולממן את הצמיחה שלה.

אני בהחלט מצפה שבטווח הארוך חברת KTB תתחיל לחלק דיבידנדים (אם כי לא פורסמה הודעה פומבית בנושא) כך שסך הדיבידנדים שיתקבלו מחברת VFC ו-KTB בסופו של דבר יהיה גבוה יותר מסך הדיבידנדים שחברת VFC מחלקת היום.

עקב כך אין בכוונתי למכור לא את היחידות של KTB ולא את היחידות של VFC גם אם VFC תפגע בדיבידנד שלה כתוצאה מאותה ההתפצלות.

מכיוון שלא בוצעה בפועל חלוקה של חלקי מניות אז בתיק דיבידעת התקבלו 2 יחידות של חברת KTB ובמקום ה-5/7 הנותרות התקבלו 25.57 דולר.

מה אתם חושבים על החברה החדשה?

לפני כשנה חברת DOV התפצלה וחילקה לנו מניות של חברת APY.
מאז חברת DOV הגדילה את הדיבידנדים שלה וחברת APY עדיין לא התחילה לחלק דיבידנדים.
מעניין מה יקרה עם VFC ו-KTB.

4 תגובות

2 פינגים

דלגו לטופס מילוי התגובה

  1. הי דעת
    שאלה מענינת מה כדאי לעשות עם שברירי המניות כמו APY ו KTB , לי יש תחושה שזה כמו "מניות חלום" …שרוב הסיכויים שלא יצא מהם כלום , לכן לטעמי נשאלת השאלה אם עדיף למכור אותם ולהשתמש בהם כתקבול דיודנד להשקעה נוספת במניות שמחלקות דיודנדים.
    האם אתה מכיר היסטוריה דומה בנושא לגבי פיצולים או חלקת מניות של מניות דיבדנד ?! , האם ההיסטוריה מוכיחה שהחברות החדשות הללו מחלקות דידבדנדים ? האם בכלל יש להם קשר לחברת האם ? או שיש להם הנהלה חדשה לגמרי?!

    1. שאלה מעולה והתשובה אליה תלויה בגישה של המשקיע אל תיק ההשקעות שלו.
      מכיוון שאני לא מעוניין בביצוע מעקב אחרי המניות שאני מחזיק בתיק אני נוקט בגישה של חוסר מעש.
      חשוב לזכור שפיצולים שכאלו מייצגים את חלוקת המחלקות שהיו קיימות בחברה הראשית לשתי חברות שונות.
      רוב הפעמים בחלוקות שכאלו כל אחת מהחברות החדשות עדיין מעסיקה את אותם העובדים ופועלת לפי אותה תרבות ארגונית שהייתה נהוגה בחברה המקורית (במקרה שלנו מדובר בתרבות שמציבה את המשקיע במקום הראשון ונותנת עדיפות לחלוקת דיבידנדים יציבים וגדלים).

  2. תודה רבה על ההסברים!
    חג שמח

    1. בשמחה וחג שמח גם לך ולשאר הקוראים 🙂

  1. […] VFC שמוחזקת בתיק דיבידעת ביצעה התפצלות ל-2 חברות ביחס של 7:1 כאשר הסימול VFC ממשיך להחזיק ב-7/8 מהנכסים […]

  2. […] במהלך מאי השנה חברת VFC התפצלה ל-2 חברות: VFC ו-KTB ביחס של 1:7 (שמינית מהחברה עברה ל-KTB ו-7 שמיניות […]

השאר תגובה