MCHP - QCOM - AFG - RHI

talco

Well-Known Member
Wow!
ל-AFG יש המון דיבידנדים מיוחדים ממש מתוקים.
מישהו יודע למה החברה בוחרת לפעול כך ולא לעלות את הדיבידנד הרגיל?
מישהו יודע למה המוסדיים מתמחרים אותה "בזול" ביחס לשוק?

daat99

מייסד
מנהל
מישהו יודע למה החברה בוחרת לפעול כך ולא לעלות את הדיבידנד הרגיל?
לרוב הבחירה הזו נעשית כשלחברה יש המון עתודות מזומן אבל היא לא רוצה להתחייב על חלוקת דיבידנד גדול עבור השנים הבאות.
אם הם יחלקו את הכספים הללו כ-"דיבידנד רגיל" ובעתיד יגיעו למסקנה שהם לא יכולים להמשיך ולכן יפגעו בדיבידנד אז השוק יתמחר את המניות בהתאם.
כל עוד מדובר ב-"בונוס" אז השוק לא מצפה לקבל אותם שוב בכל שנה ולא פוגע בחברה אם הם לא מחולקים.

מישהו יודע למה המוסדיים מתמחרים אותה "בזול" ביחס לשוק?
אולי בגלל שהדיבידנד "המיוחד" לא צפוי :)

talco

Well-Known Member
זה כל כך תדיר, שלפחות עשור אחורה זה קורה לפחות פעם בשנה.
מדהים.
למרות ששרדה רק משבר אחד (18 שנות חלוקה רצופות), שאר המספרים נראים מעולה. שוקל בחיוב לקנות.

daat99

מייסד
מנהל
היא 52 week high...
זה לא מייצג יקר/זול.
החברה של היום היא לא החברה של לפני 52 שבועות ואפילו לא לפני 26.
לצורך ההמחשה אם חברה X בשנה כלשהי הגדילה את הרווחיות פי-2 ומחיר מניותיה עלה פי-1.5 אז היא יותר זולה (ביחס לרווחים) בסוף השנה מאשר בתחילתה למרות שמחיר מניותיה גבוה בהרבה מהמחיר "של ה-52 שבועות".

למה אתה חושב שהיא זולה?
זולה ביחס לשוק מיוון שתשואת הדיבידנד גבוהה ביחס לשוק.

תחושת הבטן היא לחכות שהיא תרד ב 10% ואז לקנות בידיעה (לא מבוססת על כלום) שהיא תעלה שוב וכך "ניצחתי".
המח אומר, עזוב את הבטן, אתה פשוט רעב, קנה היום, גם אם היא בשיא, שב בשקט וקבל דיבידנדים ובונוסים עד קץ הימים.

נראה מי ינצח כשיפתח השוק מחר

Pink panther

Well-Known Member
שהגדילה רק תוך משבר אחד
זה כי אתה לא סופר את הקורונה כמשבר.
מציע שתבחן את כמות המניות שנגרעו מרשימת האלופות בתקופת הקורונה ותשווה לשנים אחרות כולל משך הזמן שהחברות הללו קיימות בקובץ (קיימת לשונית כזו בקובץ).

אני מגדיר את זה כמשבר, דעת חושב אחרת.

daat99

מייסד
מנהל
אני מגדיר את זה כמשבר, דעת חושב אחרת.
אולי זה משבר, אולי לא.
מבחינת שוק ההון הירידות היו בחודש בודד כך שהן לא אתגרו יותר מדי חברות.
אני עדיין דורש מהחברות שאני רוצה לרכוש יכולת עמידה ממשבר 2000 ועד היום.
אם יותר קל לך עם זה אני לא אתנגד לכנות את הקורונה כמשבר ולעדכן את תכנית העבודה שתכלול 3 משברים :)

זה מאפשר להגדיל אחזקה כל פעם בתחתית הסייקל ( אגב זה עכשיו)
מסתבר שזה לא היה אז, התחתית היא עכשיו והדרך למטה עדיין נטויה :)

MCHP היא מקרה בוחן מעניין עבורי,
היא ירדה 40% מאז שרכשתי, עדיין מחלקת דיבידנד, וכרגע לווה כספים על מנת להמשיך לחלק דיבידנד מכיוון שצופה שזה משבר זמני שיעבור ברבעונים הקרובים.
מי יודע.

בכל מקרה, לא מוכר, או שנרד ל 0 ונלמד שיעור מעניין, או שנעוף לשמיים והסבלנות תשתלם לאורך זמן. ימים יגידו.

moshe

Well-Known Member
@לומד מהר כשמסבירים לאט תודה רבה לך על השיתוף במסע שלך ובתובנות שאתה מסיק ממנו.
אני מאוד מעריך זאת.
לא ידעתי שזה מענייך אותך, עכשיו כשאני קורא אני מבין שכן
אז גם אני באותו מצב קניתי את החברה הזו ולצערי ראיתי פה שהיא מאוד נפלה כרגע אפילו לא רואה מה המחיר אבל ממתין

daat99

מייסד
מנהל
לא ידעתי שזה מענייך אותך
הקמתי את הבלוג והפורום בשביל לחשוף אנשים לידע שלא זמין להם באופן נגיש.
חלק משמעותי מהידע המועיל הזה מכיל גם את התובנות וההתנסויות של האנשים שנחשפו לידע בעבר ויישמו אותו בחייהם.
מסיבה זו אני מאוד מעריך את האנשים שטורחים להקדיש מזמנם לבוא ולשתף בתובנות וההתנסויות שלהם.

אז גם אני באותו מצב קניתי את החברה הזו ולצערי ראיתי פה שהיא מאוד נפלה כרגע אפילו לא רואה מה המחיר אבל ממתין
תודה רבה גם לך על שבחרת לשתף :)

מומו

Well-Known Member
בכל מקרה, לא מוכר, או שנרד ל 0 ונלמד שיעור מעניין, או שנעוף לשמיים והסבלנות תשתלם לאורך זמן. ימים יגידו.
נראה שהיא מתאוששת במהירות...
בהצלחה רבה מכל הלב !

ועכשיו איך התובנה מסייעת לעתיד? האם ללכת ולחפש סיכונים נוספים ולנסות לתפוס תחתיות?

ועכשיו איך התובנה מסייעת לעתיד? האם ללכת ולחפש סיכונים נוספים ולנסות לתפוס תחתיות?
סינון כרגיל והחזק לנצח.
לא היו פה סיכונים או תחתיות, רכשתי, צנחה, חזרה כמעט, תחזור בעתיד, או שצנח שוב :)
בינתיים משלמת בזמן וזה מה שחשוב.

מומו

Well-Known Member
לא היו פה סיכונים או תחתיות, רכשתי, צנחה, חזרה כמעט, תחזור בעתיד, או שצנח שוב :)
מבין מה אתה אומר, אבל השאלה שלי היתה יותר לכיוון העתיד - שתגיע לחברה הבאה שתהיה בעיניך מבצע חסר תקדים בסיכון דומה, האם תחליט לרכוש בזכות הניסיון המוצלח שהיה לך את MCHP?
כמו שאנחנו יודעים, המבצעים האלה אף פעם לא נגמרים, האם אתה לא חושש עם הזמן שהתיק שלך יחזיק יותר חברות מסוכנות מאשר מבוססות?

למעלה תחתית