SPYI ודומיהם ושאלות למתחילים

daat99

מייסד
מנהל
גם לפקידים מותר לטעות
נכון אבל למי להאמין?

ב. אם הנישום 'עלה בהגרלה' של מ"ה כנראה הזימון לא יהיה מאחד הפקידים המוזכרים, אלא מישהו בתפקיד בכיר שכן יודע את החוק על בוריו
אני לא משוכנע בכך ;)

אני מבין שאתה חולק עליהם?
אני נגד הלוואות לצורך השקעה באופן כללי.
אני מעדיף לשמור את ההלוואות למימון מקרי חירום.

הגישה הזו כמובן אומרת שאני ארוויח פחות בגלל תת-מינוף.
במקביל היא גם אומרת שאני יותר עמיד בפני בלת"מים משמעותיים.

האם אתה חולק עליהם בגלל התקופה?
בגלל הפסיכולוגיה האישית שלי שמושפעת ממאורעות חיי וחשיפתי למאורעות חייהם של אחרים לאורך ההיסטוריה.

האם תשנה את תוכנית העבודה במידה ויוכח אחרת ממה שחשבת?
כתלות בממצאים.
אני בהחלט אשנה את התנהלותי אם אני אשתכנע שיש מובהקות מוחלטת בסגנון (מוקצן): 98% מהחברות שפגעו בדיבידנד לא התאוששו, 1% נשארו כשהיו ו-1% זינקו לשמיים והזינוק של ה-1% לא היה כל כך גדול כך שהוא פיצה על הנזקים של שאר ה-99%.

תשים לב שלא מספיק רק "לספור" את החברות אלא שצריך "לספור את הדולרים".
לצורך ההמחשה:
* 50% הפסידו למשקיע 5% כל אחת, 20% השאירו את המשקיע באותה נקודה, 30% הרוויחו למשקיע 100,000% זו תוצאה שתשאיר אותי עם המניות למרות שרק המיעוט גם לרווחים
* 5% הפסידו למשקיע 100% כל אחת, 80% השאירו את המשקיע באותה נקודה, 15% הרוויחו למשקיע 5% זו תוצאה שתגרום לי למכור למרות שרק המיעוט גרם להפסדים

SIN

Well-Known Member
אבל, אם כבר נרצה לשמור על רמת סיבוכיות מינימלית לקרובים היקרים שלנו - לענ"ד מסמך / אקסל / גוגלשיט שמרכז את כל הנכסים ואיך להגיע לכל נכס יעשה מספיק את העבודה.
כל עוד אתה בעל משפחה, יש חברים, ידידים, קהילה וקרובי משפחה - ה'חודש גישור' לענ"ד מיותר.
במקרים כאלה לצערי הקהילה מסביב תומכת ורוצה מאוד לעזור ואישית אני לא רואה בזה ניצול לרעה. אדרבה, זה מה שמאחד אותנו כעם ומרבה אהבת חינם.
אחרי הסיוע מהקהילה התומכת, המשפחה תתעשת, תקום על הרגליים ותמצא את הדרך להגיע לאותם נכסים (ע"י דפי ההוראות שהמשקיע השאיר) ובעזרתם יוכלו גם להחזיר את ה'הלוואה' שקיבלו בחודש-חודשיים של הגישור
אולי כן יעשה מספיק את העבודה ואולי לא, אף אחד מאיתנו לא יודע, אבל אני פחות מעוניין באופן אישי להעמיד את זה למבחן, בטח שבשעת צרה וחירום.
עם כל הכבוד לקהילה ולעזרה, אני קודם כל מאמין באחריות אישית ורוצה להיות תלוי בעצמי ככול שניתן - כל השאר זה בונוס.
שים לב כמה הנחות הנחת במה שכתבת עם, במחילה, הרבה אם ואם ואם (יגיעו למסמך/אקסל שמרכז הכל, יבינו אותו, זה יעשה את העבודה, הכל ילך חלק, תהיה זמינות לקהילה, המשפחה תתעשת תוך זמן קצר וכו' וכו' וכו'). בתיאוריה אתה צודק, בפרקטיקה, אנחנו חלוקים.
כל מה שכתבתי לא סותר את מה שכתבת, (ונקווה שאכן כך יהיה)- הוא מוסיף רק בסיס יותר יציב לטעמי.

ממש נהנה לקרוא את התובנות ששיתפת - תודה רבה איש יקר !
בשמחה רבה. אם יכול להואיל במשהו התענוג כולו שלי.

daat99

מייסד
מנהל
אולי כן יעשה מספיק את העבודה ואולי לא, אף אחד מאיתנו לא יודע, אבל אני פחות מעוניין באופן אישי להעמיד את זה למבחן, בטח שבשעת צרה וחירום.
עם כל הכבוד לקהילה ולעזרה, אני קודם כל מאמין באחריות אישית ורוצה להיות תלוי בעצמי ככול שניתן - כל השאר זה בונוס.
מה דעתך על להסביר לקרובים בעודינו בחיים כך שנדע שהם יוכלו להסתדר עם זה במקום "להניח"?

מומו

Well-Known Member
מה דעתך על להסביר לקרובים בעודינו בחיים כך שנדע שהם יוכלו להסתדר עם זה במקום "להניח"?
זו היתה הכוונה בלרכז את הכל במסמך ולשתף את הבן/בת הזוג (ועם יש גם ילדים גדולים אולי גם אותם)
לענ"ד בעזרת אותו מסמך אפשר להכניס את הצד שפחות מחובר לצד הפיננסי...

מומו

Well-Known Member
תשים לב שלא מספיק רק "לספור" את החברות אלא שצריך "לספור את הדולרים".
לצורך ההמחשה:
* 50% הפסידו למשקיע 5% כל אחת, 20% השאירו את המשקיע באותה נקודה, 30% הרוויחו למשקיע 100,000% זו תוצאה שתשאיר אותי עם המניות למרות שרק המיעוט גם לרווחים
* 5% הפסידו למשקיע 100% כל אחת, 80% השאירו את המשקיע באותה נקודה, 15% הרוויחו למשקיע 5% זו תוצאה שתגרום לי למכור למרות שרק המיעוט גרם להפסדים
לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך, אשמח לפירוט/הסבר בצורה שונה.
אני חשבתי בצורה מאוד פשוטה לקחת את גיליון Changes ובשלב הראשון לסנן את כל החברות שמספר השנים שחילקו (עמודה C) בחישוב של שנת הדיווח היה מלפני שנת 2000
כשלב הבא, לבדוק מה עלה בגורל כל אחת עד היום:
אם קיימת - האם חזרה לחלק כן/לא?
אם לא קיימת ונרכשה /התמזגה - האם החברה שרכשה מחלקת / התחילה לחלק לאחר המיזוג כן/לא?
אם לא קיימת, קרסה ונמחקה מהבורסה = הפסד מלא למשקיע

מומו

Well-Known Member
אחריות אישית
לא חשבתי על זה עד הסוף אבל אני לא ממש בטוח שאפשר לחנך ע"י אחריות אישית שמישהו כבר לא נמצא בעולם הזה...
אפשר להיזכר במעשיו שהיה עוד בעולם, אבל לאחר שעזב... איך הוא יכול להמשיך לחנך אותנו? וגם אם כן, כמה זה משמעותי בעיני הקרובים? כמה זה כבר יכול להחזיק? לענ"ד לא הרבה אם בכלל...
נחמד להיזכר בעבר, אבל לצערינו המשפטים הבאים אח''כ זה אבא/אמא/סבא/סבתא היו גדולים/ענקיים שעשו כך וכך... איפה הם ואיפה אנחנו... בחיים לא נגיע לרמה שלהם...

daat99

מייסד
מנהל
כשלב הבא, לבדוק מה עלה בגורל כל אחת עד היום
אני חושב שרצוי להחליף את הבדיקה הזו בבדיקה:
מה עלה בגורל השקעה של X דולרים בכל אחת מהן עד הון.

במלים אחרות: לבדוק מה קרה להשקעה ולא מה קרה לחברה.

אם קיימת - האם חזרה לחלק כן/לא?
אם לא קיימת ונרכשה /התמזגה - האם החברה שרכשה מחלקת / התחילה לחלק לאחר המיזוג כן/לא?
אם לא קיימת, קרסה ונמחקה מהבורסה = הפסד מלא למשקיע
את כל אלו אני מחליף בבדיקה של מה שקרה להשקעה עצמה :)
ההשקעה הפכה ליותר מ-X או לפחות מ-X?

למתקדמים: בתקופה המקבילה המדד הפך את X ל-Y:
ההשקעה הפכה ליותר מ-Y או לפחות מ-Y?

מומו

Well-Known Member
אני חושב שרצוי להחליף את הבדיקה הזו בבדיקה:
מה עלה בגורל השקעה של X דולרים בכל אחת מהן עד הון

במלים אחרות: לבדוק מה קרה להשקעה ולא מה קרה לחברה.
סליחה, כנראה שחסר לי משהו בהבנה לבדיקה שאתה מתכוון.
הרי כל משקיע החליט להשקיע סכום שונה באותה חברה, ולכן כל משקיע אמור לקבל תוצאה שונה ל"מה קרה להשקעה (האישית שלו)"
בנוסף, לא כל חברה שמופיע ב-Changes היתה מיועדת לתיק דיבידעת (לא עברה את הקריטריונים) למרות שחילקה דיבידנדים מלפני שנת 2000

אם תפרט את הכיוון שחשבת עליו בבדיקה אולי יהיה לי יותר קל להבין, מרגיש לי שאני בכלל לא בכיוון... או שאתה מנסה לרמוז לי (שהבדיקה כמעט בלתי ישימה?) ולא הבנתי את הרמז... :eek:

daat99

מייסד
מנהל
הרי כל משקיע החליט להשקיע סכום שונה באותה חברה, ולכן כל משקיע אמור לקבל תוצאה שונה ל"מה קרה להשקעה (האישית שלו)"
המטרה היא לבדוק מה קרה להשקעה בחברה שפגעה והתאוששה לעומת השקעה זהה בחברה שפגעה ולא התאוששה.

בשביל לבדוק זאת: שני משקיעים מקצים סכום זהה לשתי החברות לפני הפגיעה ובודקים מה קרה בסך הכל למשקיע שמכר את שתיהן לעומת משקיע שלא מכר את שתיהן.

בהקשר של הנתונים זה כמובן הרבה יותר מ-2 חברות...

למיטב הבנתי רצונך הוא להגיע למסקנה האם עדיף למכור אחרי פגיעה או לא וזו הדרך לחקור את ההיסטוריה הרלוונטית לכך.

SIN

Well-Known Member
דעתי בגדול חיובית על זה, ויחד עם זאת, דעתי עוד חיובית יותר לגבי להשאיר מינימום פעולות/מטלות לביצוע בפן "הטכני", כדי שיוכלו להתפנות ולהתרכז במהות. זה לא עניין של יכולת, זה עניין של מהות ותעדוף משאבי זמן ואנרגיה.

לענ"ד בעזרת אותו מסמך אפשר להכניס את הצד שפחות מחובר לצד הפיננסי...
אני חושש שאתה מפספס את הנקודה שניסיתי להסביר גם במשפט מעלה. אני מעוניין להקל למינימום האפשרי את הטירדה והטכניקה ולאפשר מקסימום מרחב להתעסק רק עם מה שחייבים.

לא חשבתי על זה עד הסוף אבל אני לא ממש בטוח שאפשר לחנך ע"י אחריות אישית שמישהו כבר לא נמצא בעולם הזה...
כוונתי הייתה לאחריות האישית שלי. אני לא מחנך לשומדבר. כחלק מאותה תפיסת אחריות אישית שלי, אני רוצה לגרום למקסימום נוחות לקרובי, בדגש על מצבי קיצון וחירום.

למעלה תחתית