אתה מתבלבל בין פיצול (כמות מניות משתנה) לבין התפצלות (המשקיע קיבל במתנה מניות של חברה אחרת) ושתיהן התפצלו בעשור האחרון (IBM התפצלה ב-2021 ו-KMB ב-2014).
בכל מקרה גם בפיצולים יש להם בעיות כי יש המון טעויות במידע הגולמי שהם משתמשים בו (CSI DATA) סביב פיצולים וכמות דיבידנדים ולכן השקעה מחדש של דיבידנדים בתאריכים שקרובים לפיצול מובילים לתוצאות שגויות שנגררות עם אפקט ריבית-דריבית שלילי.
פורטפוליו ויזואלייזר מציג לך את התשואה של המניה הבודדת ומוחק את התשואה של המניה שקיבלת בתמורה.ב portfoliovisualizer כי לא משנה כמה מניות יש - תשואה לא משתנה עם כמות המניות
קח לדוגמא מתיק דיבידעת:
* VFC שהתפצלה ל-KTB
* DOV שהתפצלה ל-APY ולאחר מכן ההתמזגות של APY עם CHX.
* UTX שנמחקה והמשקיע קיבל בתמורה מניות של RTX, CARR ו-OTIS.
* MDP שנרכשה ע"י חברה אחרת בתמורה לרווח כספי
אם תבדוק את התשואה של החברות הללו באתר אתה תגלה תוצאות גרועות בהרבה מהתוצאות שקיבל תיק דיבידעת ומתועדות באופן מפורט במאמרים השונים שבבלוג.
בדיקה היסטורית של UTX מתאריך הרכישה המקורי שלה בתיק דיבידעת תוביל את הבודק שלא חוקר דברים בעצמו למסקנה המוטעית שהמשקיע הפסיד 100% מכספו כי המניה בכלל לא רשומה שם.
בדיקה היסטורית של MDP מתאריך הרכישה המקורי שלה בתיק דיבידעת מובילה לרווח של יותר מ-27% בעוד שפורטפוליו ויזואלייזר מציג זאת כהפסד של 100% כי המניה בכלל לא רשומה שם.
פורטפוליו ויזואלייזר הוא כלי מאוד גרוע לבדיקות היסטוריות של מניות בודדות.
אני מאתגר אותך לבדוק מה התוצאות האמיתיות של משקיע שרכש מניות של MO לפני 2007 ולהשוות אותן לתוצאות שמוצגות בפורטפוליו ויזואלייזר.
בהצלחה להתחכות אחרי כולן:
MO
PM
MDLZ
KRFT
KHC
MO
PM
MDLZ
KRFT
KHC
מי אמר?אין חולק שהשקעה במדד לאורך זמן תניב לי תשואה גבוה יותר מתיק מניות דיבידנד,
אני חולק על הקביעה הזו ומבקש ממך להציג מחקר בודד שמציג שמשקיע שעונה לקריטריונים הבאים הפסיד למדד:
1. השקיע בקבוצת החברות שהניבו תשואת יתר מול המדד
2. השקיע בהשקעה של קנה-והחזק שהניבה תשואת יתר מול התאמת ההשקעה לשינויים במדד
3. לא משלם דמי ניהול בעוד שהמדד גובה דמי ניהול (נמוכים ככל שיהיו)
אל תבלבל בין טחינת המוח שאנשים מפמפמים באינטרנט עם עובדות היסטוריות.
גם אני לא אבל בין זה לבין לטעון שאפיק השקעה אחר יותר רווחי כשכל המחקרים שתומכיו מצטטים למעשה מוכיחים את ההיפך זה טיפה אבסורדי.אני לא מתחרה בשוק אפיק השקעה אחר,
אני לא כל כך מסכים עם הטענה הזו.חברות הללו רק ימתנו את הגדילה בעתיד כי הם קבר לא צומחות.
לפי הנתונים של קנת' פרנץ' החמישון החמישי עדיין הניב תשואות יותר טובות מהחברות שלא מחלקות ומהחמישונים הראשון והשני כך שזה לא החמישון הכי גרוע להשקיע בו.
הבעיה היא שבחמישון הזה (ובעיקר בחלקו העליון) נמצצאות החברות שפגעו בדיבידנד ו/או הפסיקו לחלקו לגמרי והקבוצה הזו היא הקבוצה עם התוצאות הכי גרועות מבין כל הקבוצות (לפי הנתונים של נד דייווויס).
לגבי החברות שמגדילות את הדיבידנד ונמצאות בחמישון הרביעי הטענה הזו הופרכה בצורה מאוד ברורה:
לפי הנתונים של נד דייויס החברות עם מדיניות הגדלת הדיבידנד עקפו את המדד מבחינת תשואה כוללת לאורך זמן.
לפי הנתונים של קנת' פרנץ' השקעה בחברות שנמצאות בחמישון הרביעי ניצחה את המדד לכל תקופת השקעה של 30 שנה החל מ-1927.
100% הצלחה (לפי הנתונים של קנת' פרנץ') זה הרבה יותר טוב מאחוזי ההצלחה של מחקר טריניטי שעליו מסתמכות הפנסיות של כולנו (כלל ה-4% למי שמכיר אותו בשמו העממי).
נערך לאחרונה ב: