מה דעתכם על התיק דיבידנד הזה?

daat99

מייסד
מנהל
אתה מתבלבל בין פיצול (כמות מניות משתנה) לבין התפצלות (המשקיע קיבל במתנה מניות של חברה אחרת) ושתיהן התפצלו בעשור האחרון (IBM התפצלה ב-2021 ו-KMB ב-2014).

בכל מקרה גם בפיצולים יש להם בעיות כי יש המון טעויות במידע הגולמי שהם משתמשים בו (CSI DATA) סביב פיצולים וכמות דיבידנדים ולכן השקעה מחדש של דיבידנדים בתאריכים שקרובים לפיצול מובילים לתוצאות שגויות שנגררות עם אפקט ריבית-דריבית שלילי.

ב portfoliovisualizer כי לא משנה כמה מניות יש - תשואה לא משתנה עם כמות המניות
פורטפוליו ויזואלייזר מציג לך את התשואה של המניה הבודדת ומוחק את התשואה של המניה שקיבלת בתמורה.
קח לדוגמא מתיק דיבידעת:
* VFC שהתפצלה ל-KTB
* DOV שהתפצלה ל-APY ולאחר מכן ההתמזגות של APY עם CHX.
* UTX שנמחקה והמשקיע קיבל בתמורה מניות של RTX, CARR ו-OTIS.
* MDP שנרכשה ע"י חברה אחרת בתמורה לרווח כספי

אם תבדוק את התשואה של החברות הללו באתר אתה תגלה תוצאות גרועות בהרבה מהתוצאות שקיבל תיק דיבידעת ומתועדות באופן מפורט במאמרים השונים שבבלוג.

בדיקה היסטורית של UTX מתאריך הרכישה המקורי שלה בתיק דיבידעת תוביל את הבודק שלא חוקר דברים בעצמו למסקנה המוטעית שהמשקיע הפסיד 100% מכספו כי המניה בכלל לא רשומה שם.

בדיקה היסטורית של MDP מתאריך הרכישה המקורי שלה בתיק דיבידעת מובילה לרווח של יותר מ-27% בעוד שפורטפוליו ויזואלייזר מציג זאת כהפסד של 100% כי המניה בכלל לא רשומה שם.

פורטפוליו ויזואלייזר הוא כלי מאוד גרוע לבדיקות היסטוריות של מניות בודדות.

אני מאתגר אותך לבדוק מה התוצאות האמיתיות של משקיע שרכש מניות של MO לפני 2007 ולהשוות אותן לתוצאות שמוצגות בפורטפוליו ויזואלייזר.
בהצלחה להתחכות אחרי כולן:
MO
PM
MDLZ
KRFT
KHC

אין חולק שהשקעה במדד לאורך זמן תניב לי תשואה גבוה יותר מתיק מניות דיבידנד,
מי אמר?
אני חולק על הקביעה הזו ומבקש ממך להציג מחקר בודד שמציג שמשקיע שעונה לקריטריונים הבאים הפסיד למדד:
1. השקיע בקבוצת החברות שהניבו תשואת יתר מול המדד
2. השקיע בהשקעה של קנה-והחזק שהניבה תשואת יתר מול התאמת ההשקעה לשינויים במדד
3. לא משלם דמי ניהול בעוד שהמדד גובה דמי ניהול (נמוכים ככל שיהיו)

אל תבלבל בין טחינת המוח שאנשים מפמפמים באינטרנט עם עובדות היסטוריות.
אני לא מתחרה בשוק אפיק השקעה אחר,
גם אני לא אבל בין זה לבין לטעון שאפיק השקעה אחר יותר רווחי כשכל המחקרים שתומכיו מצטטים למעשה מוכיחים את ההיפך זה טיפה אבסורדי.

חברות הללו רק ימתנו את הגדילה בעתיד כי הם קבר לא צומחות.
אני לא כל כך מסכים עם הטענה הזו.
לפי הנתונים של קנת' פרנץ' החמישון החמישי עדיין הניב תשואות יותר טובות מהחברות שלא מחלקות ומהחמישונים הראשון והשני כך שזה לא החמישון הכי גרוע להשקיע בו.
הבעיה היא שבחמישון הזה (ובעיקר בחלקו העליון) נמצצאות החברות שפגעו בדיבידנד ו/או הפסיקו לחלקו לגמרי והקבוצה הזו היא הקבוצה עם התוצאות הכי גרועות מבין כל הקבוצות (לפי הנתונים של נד דייווויס).

לגבי החברות שמגדילות את הדיבידנד ונמצאות בחמישון הרביעי הטענה הזו הופרכה בצורה מאוד ברורה:
לפי הנתונים של נד דייויס החברות עם מדיניות הגדלת הדיבידנד עקפו את המדד מבחינת תשואה כוללת לאורך זמן.
לפי הנתונים של קנת' פרנץ' השקעה בחברות שנמצאות בחמישון הרביעי ניצחה את המדד לכל תקופת השקעה של 30 שנה החל מ-1927.
100% הצלחה (לפי הנתונים של קנת' פרנץ') זה הרבה יותר טוב מאחוזי ההצלחה של מחקר טריניטי שעליו מסתמכות הפנסיות של כולנו (כלל ה-4% למי שמכיר אותו בשמו העממי).

נערך לאחרונה ב:

sparkl

Active Member
אתה מתבלבל בין פיצול (כמות מניות משתנה) לבין התפצלות (המשקיע קיבל במתנה מניות של חברה אחרת)
הבנתי, סליחה על בלבול המוח.

אין לי מוסג איך הם מתייחסים ל-spinoffs ,נראה לי שזה לא ממש משנה כי אנחנו לא עוסקים במדעה מדויק כאן אלא מסתכלים על התנהגות של התיק. אני בעצמי מחזיק כמה מהמפגרות הללו ויודע שהן מפסידות למדד חבל על הזמן אם או בלי spinoffs. אני לאט לאט מחליף אותן ולא משקיע כסף חדש יותר, יש דברים טובים יותר בשוק הגדול הזה.

בדוגמה הקודמת שלי סתם זרקתי כמה חברות להמחשה אם היסטוריה של גידול דיבידנד מרשימה וגם צמיחה מעולה. למה להשקיע במפגר אם יש לך לא מפגר שגם עונה לצרכים שלך.. (אלא אם אתה מאמין ש IBM תעשה פרסה או KMB תפסיק להיות תלויה במחירי גלם וכו' אז זה סיפור אחר )

daat99

מייסד
מנהל
אין לי מוסג איך הם מתייחסים ל-spinoffs
הם מתעלמים מהם ומציגים רק את התוצאות של החברה המקורית עם הסימול המקורי.
UTX למשל מוצגת שם כחברה שנעלמה מהעולם בעוד המשקיעים שרכשו אותה מחזיקים ב-RTX, CARR ו-OTIS.

נראה לי שזה לא ממש משנה כי אנחנו לא עוסקים במדעה מדויק כאן אלא מסתכלים על התנהגות של התיק.
אתה לא חושב שלקביעה אם תיק מפסיד למדד זה משנה אם הוא מכיל עוד 20 אלף דולר ובכך עוקף את המדד או פחות 20 אלף דולר ובכך מפסיד למדד?

לדעתי זה מאוד משנה ואתה יכול לראות כמה הפער יכול להיות עצום אם תתחקה אחרי האתגר שנתתי לך.

יש דברים טובים יותר בשוק הגדול הזה.
זה תמיד נכון אבל אי אפשר לדעת את זה מראש אלא רק בדיעבד.
מראש אנחנו יודעים רק "הסתברות היסטורית" שהיא לא באמת מחייבת את העתיד (גם אם היא התקיימה ב-100% מהמקרים ההיסטוריים).

Revenue

Active Member
למה שתרצה להיות בפיגור אדיר מול מדד מלהתחילה ואפילו לא לקבל כיסוי על אינפלציה.., הרי 5% גדילה של דיבידנד זה ממש לא מספיק וחברות הללו רק ימתנו את הגדילה בעתיד כי הם קבר לא צומחות.

הנה כמה דוגמאות של חברות שמגדילות דיבידנד במספרים דו סיפרתיים לאורך שנים וגם מנצחות את המדד לאורך שנים.
כי הן עדין בצמיחה ולא במוות קליני כמו IBM KMB MMM.. וכו'
אני לא חושב שזה נכון שאהיה בפיגור, הכל תלוי מה הביצועים שהתיק דיבידנד שלי יעשה אל מול המדד (אני לא חוזה שום דבר ובטח שאני לא הולך להכות במדד)
אבל ההיסטוריה באותם מניות דיבידנד בתיק הוכיחו אחרת על פני עשרות שנים והם לא בדיוק הולכות לקבר.
הדוגמאות שצירפת הם מצויינות ואכן מופיעות בתיק שלי - ראה את תחילת השרשור.

לסיכום - המניות המופיעות בתיק שלי מניבות יחסית תשואת דיבידנד גבוהה,
תוסיף לזה קצב צמיחה ממוצע של 5% בשנה
ואני מרוצה!

נערך לאחרונה ב:

daat99

מייסד
מנהל
הכל תלוי מה הביצועים שהתיק דיבידנד שלי יעשה אל מול המדד
כמובן אבל סטטיסטית להשקיע בחברות מתוך קבוצה שפיגרה אחרי המדד לא בדיוק מסייע לקבלת תוצאה יותר טובה מהמדד.

ההיסטוריה באותם מניות דיבידנד בתיק הוכיחו אחרת על פני עשרות שנים והם לא בדיוק הולכות לקבר.
כאן אני חושב שאתה מבלבל בין חברות עם דיבידנד יציב וגדל שצפויות להמשיך ולהגדיל את הדיבידנדים בעתיד לבין החברות שהצגת שנמצאות בחמישון העליון שהניב תשואת חסר וכקבוצה אלו החברות שצפויות לפגוע בדיבידנד (מה שיוביל לקבוצה שפגעה בדיבידנדים שזו הקבוצה עם התוצאות הכי גרועות היסטורית).

לסיכום - המניות המופיעות בתיק שלי מניבות יחסית תשואת דיבידנד גבוהה,
תוסיף לזה קצב צמיחה ממוצע של 5% בשנה
ואני מרוצה!
עד שהסיכון מתממש והמשקיע מגלה שהוא קיבל דיבידנד של 10% משווי ההשקעה והחברה כבר לא קיימת :(

זו מהות החיים - לוקחי הסיכונים נהנים כל עוד הסיכונים לא מתממשים.
הסטטיסטיקה מרמזת על התממשות הסיכון בעתיד ואני מאחל לך שאתה תהיה הפרט שמפריך את הכלל.

Revenue

Active Member
עד שהסיכון מתממש והמשקיע מגלה שהוא קיבל דיבידנד של 10% משווי ההשקעה והחברה כבר לא קיימת
מהתיק שפרסמתי בתחילת השרשור,
ניתן לראות שרוב המניות המופיעות שמה, מחלקות דיבידנד כבר מעל 40 שנה וממשיכות להגדיל.
לדוגמא:
AFL מחלקת 53 שנה דיבידנד ומעל 25 שנה האחרונות עושה זאת ברציפות
ADM מחלקת 56 שנה דיבידנד ומעל 25 שנה האחרונות עושה זאת ברציפות
האם גם משקיעים אלו נמצאים בגדר הסיכון והם חלק מהסטטיסטיקה?

למעלה תחתית