כשאתה בודק את המטריצה אתה צריך לבדוק את
הנוסחאות ולא את
התוצאות שלהן.
היצמדות לתוצאות לא תעזור לך להבין איך משתנות הנוסחאות וכל המטרה היא שאתה תבין
איך משתנות הנוסחאות.
לדוגמה-444,555,666. אבל כאן זה מאונך, איך זה קשור לדוגמה שלי?
M$20$ - הופך את כל הריבועים מסביבו לשווים לו. אם אני מקביל את זה לדוגמה שלי Q$1$ זה פשוט יותר להבנה, אז כל הריבועים שאני אעתיק שבתוכם הנוסחה Q$1$ יהיו שווים לו וזה שומר עליו כגורם קבוע.
לא מעניין אותי ריבועים ולא צריך לעניין אותך ריבועים.
לצורך ההמחשה שלך תמחק את מה שרשום בתא M20 (ובכל שמונת התאים שסביבו)
ואז תבדוק את המטריצה.
כל התאים עכשיו צריכים להיות ריקים אבל הנוסחאות משתנות באותה הצורה.
אתה צריך להבין את הנוסחאות - לא את המטריצה המספרית.
המטרה של המספרים הייתה אך ורק בשביל
שאני אוכל לזהות מצילום מסך מה הנוסחאות מכיוון שאני יודע להמיר אותן מאחת לשניה לפי העין.
אתה לא מבין עדיין את הנוסחאות וזה בדיוק מה שאתה צריך להבין - לא את המספרים הסופיים.
אני חושב שלמרות שסיכמת את ההשפעה של ה-$ אתה עדיין לא מבין זאת אז בוא ונחזור אחורה:
1. תמחק את כל הריבוע שמסביב ל-M20 ותשאיר ערך רק בתא M20
אם ביצעת זאת נכון אז כל המטריצה של הבדיקה צריכה להראות לך תאים ריקים
2. בתפריט "תצוגה" תחת תת-תפריט "הצג" האפשרות השלישית צריכה להיות "תצוגת נוסחאות" - תסמן אותה.
אם ביצעת זאת נכון אז המטריצה של הבדיקה צריכה להראות לך את הנוסחאות עצמן במקום תאים ריקים.
3. תוודא שהעמודות L, M ו-N רחבות מספיק בשביל שתארה את כל הנוסחאות בכל התאים של המטריצה
4. תחזור על התרגיל המקורי עם ארבעת הפרמוטציות ותצרף צילום מסך שמאחד את כל הארבעה עם ציון בצד של באיזו פרמוטציה מדובר
כמו שעשית כאן.
5. אחרי שתקבל את הצילום מסך של כל ארבעת הפרמוטציות תנסה שוב לנסח את הסיכום
כמו שעשית כאן.
אני חושב שזה לא בוצע...
אני עדיין לא מבין למה הערכים מתעדכנים כלפי A2,A3 וכך הלאה
אני חושב שזה בגלל שאתה עדיין לא מבין איך ה-$ עובד וזה ככל הנראה נובע מההתמקדות שלך בתוצאות של המטריצה במקום בשינויים של הנוסחה עצמה.
כי כאשר אני מושך את החץ למטה (במידה וכל אחת בפני עצמה נכתבת בעמודה D) אני מקבל תוצאה זהה, זה לא מספיק?..
לא.
ההסבר צריך לכלול הסבר
לכל אחד מסימני ה-$ ותפקידו של כל אחד מהם (כולל הסיבה שהחסרת כאלו אם ראית לנכון לעשות זאת).
הייתי משתמש בחלק שמבטא את הגיל או בM20 או בM$20.
רק תשובה אחת נכונה ואתה צריך להבין מדוע השנייה שגויה.
אתה מתכוון לתאר את התמונה בלינק בציטוט האחרון? אבל אני רואה איך כל אחת מתנהגת, מה הכוונה.
אני מתכוון לכך שאתה צריך להבין את הנוסחאות - לא את התוצאה שלהן שאותה רואים בתמונה.
בינתיים אתה לא הגדרת את השימוש בסימני ה-$ בצורה נכונה בעמודה D ולפי ההתכתבויות בינינו גם אם היא הייתה מוגדרת נכון זה היה יותר בגדר של "יצא 6 בקוביה" בעוד המטרה שלי היא שאתה תבין מדוע היא צריכה להיות מוגדרת אחרת.
אני לא מזהה נתון לא נכון שעבדתי איתו עד כה.
זו בדיוק הבעיה שאני רוצה שנפתור

מאוד חשוב שתבין איך סימני ה-$ עובדים ובינתיים נראה שעדיין לא הבנת זאת.
לרוחב, לאלכסון - איך שמתחשק לך כל עוד העתקת
לעמודה אחרת.
אם התוצאה אינה מה שאתה מחפש בלי קשר לאיזו עמודה ו/או שורה אתה מעתיק את הנוסחה
אז הנוסחה שגויה (קרי: עדיין לא הפנמת את השימוש הנכון בסימני ה-$).
הנוסחה צריכה להחזיר את התוצאה הנכונה
בכל תא, בכל עמודה ובכל שורה.
$$$$
It doesn't have to be you forever