מחשבות על הסיכון שבמניה עם דיבידנד נמוך

אין כפית

Active Member
בציטוט שציטטת אני התייחסתי אליו ביחס לתשואת הדיבידנד של המדד באותה נקודת זמן תוך התחשבות "בטווח הבטוח" של פי-1.5 ממנו.

אני משער שקוראי הפורום כבר יודעים בע"פ איך הגעתי לנתון הנ"ל ושאין צורך לחזור על ההסבר שוב.
אשמח להסבר מאיפה המספר הזה, אני לא מכיר בע"פ
(או אם מישהו יכול לקשר לדיון בנושא)

אבל לא בדקתי מה תשואת הדיבידנד של החמישונים כרגע.
איך אפשר לבדוק?

התשואה הכוללת הגבוהה יותר לא רק שמסייעת להתמודד עם הנ"ל אלא גם צפויה לייצר תזרים גבוה יותר.
הכיצד?

בטווח הארוך, או ששניהם ירדו או ששניהם יעלו ולא יכול להישמר מצב שבו רק אחד יעלה.
הממ נכון, אבל גם אם שניהם עולים, אבל עיקר העליה זה עליית ערך, זה פחות משנה לי בתור משקיע תזרים.

לצורך הדוגמה - אני מעדיף שהדיבידנד יהיה 5% והמחיר יעלה ב5%, ולא מניה שהמחיר שלה עולה ב14% (אבל הדיבידנד הוא 1%).

daat99

מייסד
מנהל
אשמח להסבר מאיפה המספר הזה, אני לא מכיר בע"פ
(או אם מישהו יכול לקשר לדיון בנושא)
למשל כאן, היו עוד הרבה מאוד אזכורים של זה בפורום ובבלוג.

איך אפשר לבדוק?
1. לקחת את 500 החברות
2. להתעלם מהחברות שלא מחלקות דיבידנד
3. לרשום את תשואת הדיבידנד של החברות שכן מחלקות דיבידנד
4. למיין אותן בסדר עולה
5. לחלק אותן ל-5 קבוצות עם כמות שווה של חברות כל אחת לפי הסדר
הקבוצה עם תשואת הדיבידנד הכי נמוכה היא החמישון הראשון.
הקבוצה עם תשואת הדיבידנד הכי גבוהה היא החמישון החמישי.
הקבוצות שבאמצע הן הקבוצות שבאמצע ;)

ככל שתשואת הדיבידנד גבוהה יותר בטווח המיידי, כך לאורך זמן יקרה אחד מ-2:
1. השוק יתחיל להאמין שהוא יכול לקבל את הדיבידנד לטווח הארוך וישווה את תשואת הדיבידנד לשוק הרחב ע"י רכישות שמעלות את המחיר ובפועל קיבלנו תשואה כוללת גבוהה יותר
2. החברה לא תצליח להמשיך ולחלק את הדיבידנד והוא יפגע כך שלא יתקבל התזרים הצפוי

הבעיה היא שבזמן אמת אין לנו יכולת לדעת אם יקרו #1 או #2 וכשהפער בין תשואת הדיבידנד של החברה לתשואת הדיבידנד של השוק גדול מאוד (מכפלות!) הסבירות ל-#2 גבוהה יותר מהסבירות ל-#1 באופן משמעותי.
את זה רואים בכך שלאורך זמן התשואה הכוללת של החמישון החמישי נמוכה באופן משמעותי מהחמישון הרביעי ושכמות הפגיעות בדיבידנד בחמישון החמישי היתה גבוהה בהרבה מאשר בשאר החמישונים.

פחות פגיעות בדיבידנד בתיק ההוליסטי שצריכות להיות מפוצות ע"י חברות אחרות.

הממ נכון, אבל גם אם שניהם עולים, אבל עיקר העליה זה עליית ערך, זה פחות משנה לי בתור משקיע תזרים.
כשרשמתי "שניהם עולים/יורדים" הכוונה היתה ביחס לשוק הרחב/המדד.
במלים אחרות: או ששניהם עולים ונוצרת תשואה כוללת גבוהה או ששניהם יורדים ונוצרת תשואה כוללת נמוכה.

לצורך הדוגמה - אני מעדיף שהדיבידנד יהיה 5% והמחיר יעלה ב5%, ולא מניה שהמחיר שלה עולה ב14% (אבל הדיבידנד הוא 1%).
בשביל שנקבל את זה אז לאורך זמן גם השוק הרחב צריך לייצג את היחס של 5% דיבידנד ו-5% עליית ערך בטווח הארוך (רמז: בראיה היסטורית החל מ-1927 השוק האמריקאי הציג כ~4% דיבידנד וכ~6% עליית ערך בממוצע שנתי, בעשורים האחרונים זה לא קרה).
כל יחס אחר יוציא אותך מאיזון ותחזור למצב של תשואת דיבידנד לא פרופורציונלית (למעלה/למטה) כך ששוב או שהדיבידנד ייפגע או שהשוק יתחיל לקנות עוד כך שהיחס יתוקן.

אין כפית

Active Member
למשל כאן, היו עוד הרבה מאוד אזכורים של זה בפורום ובבלוג.
קראתי (אולי פספסתי?) אבל לא הבנתי מאיפה מגיע הנתון של 1.5 מהתשואה הממוצעת במדד?

. לקחת את 500 החברות
2. להתעלם מהחברות שלא מחלקות דיבידנד
3. לרשום את תשואת הדיבידנד של החברות שכן מחלקות דיבידנד
4. למיין אותן בסדר עולה
5. לחלק אותן ל-5 קבוצות עם כמות שווה של חברות כל אחת לפי הסדר
הקבוצה עם תשואת הדיבידנד הכי נמוכה היא החמישון הראשון.
הקבוצה עם תשואת הדיבידנד הכי גבוהה היא החמישון החמישי.
הקבוצות שבאמצע הן הקבוצות שבאמצע ;)
עשיתי ניתוח של זה באקסל המצורף. יש טאב של הדאטה הגולמי, ולצידו האקסל עם הניתוח.
הדאטה לקוח מכאן: https://datahub.io/core/s-and-p-500-companies-financials

מה שיצא לי זה:

החמישון הראשון - תשואת דיבידנד בין 0.02 ל0.92
חמישון שני - בין 0.93 ל1.63
חמישון שלישי - בין 1.64 ל2.35
חמישון רביעי - בין 2.41 ל3.44
חמישי - בין 3.47 ל10.56

נכון להיום, תשואת הדיבידנד של הסנופי היא 1.29 (לקוח מכאן: https://www.multpl.com/s-p-500-dividend-yield).
אין מידע איך מעדכנים את הדאטה - אבל ראיתי שמופיעות שם חברות שהצטרפו לאחרונה למדד (נגיד בחודש וחצי אחרונים), אז אני מניח שזה יחסית מעודכן.

אז לכאורה אם רוצים את החמישונים שלישי ורביעי, אז אפשר לכוון לתשואת דיבידנד של בין 1.64 ל3.44.
(הרכישות האחרונות בתיק דיבידעת היו מהחמישון השני)

קבצים מצורפים

daat99

מייסד
מנהל
אבל לא הבנתי מאיפה מגיע הנתון של 1.5 מהתשואה הממוצעת במדד?
מכאן:
אם נסכם אז מבין 115 החברות שלפני המשבר היו עם תשואת דיבידנד של מתחת ל-5% רק 2 פגעו בדיבידנד = סיכון מצרפי של 1.7%.
לעומת זאת מבין 23 החברות שלפני המשבר היו עם תשואת דיבידנד של מעל ל-5% אנחנו ספגנו פגיעה בדיבידנד מ-10 ואי-הגדלה של 2 נוספות= סיכון מצרפי של 52.17%.
לפי נתונים היסטוריים אלו הסיכון המצרפי לבעיות עם החברות שהיו עם תשואה מעל 5% היה פי-30 מהסיכון המצרפי של החברות עם תשואה מתחת ל-5%.
מה שיצא לי זה:

החמישון הראשון - תשואת דיבידנד בין 0.02 ל0.92
חמישון שני - בין 0.93 ל1.63
חמישון שלישי - בין 1.64 ל2.35
חמישון רביעי - בין 2.41 ל3.44
חמישי - בין 3.47 ל10.56
נשמע הגיוני.

אז לכאורה אם רוצים את החמישונים שלישי ורביעי, אז אפשר לכוון לתשואת דיבידנד של בין 1.64 ל3.44.
בהנחה ואתה נצמד לחמישונים אז אתה צודק.

(הרכישות האחרונות בתיק דיבידעת היו מהחמישון השני)
בין השני לרביעי :)

אני לא רוצה את הראשון ולא את החמישי.

אין כפית

Active Member
אם נסכם אז מבין 115 החברות שלפני המשבר היו עם תשואת דיבידנד של מתחת ל-5% רק 2 פגעו בדיבידנד = סיכון מצרפי של 1.7%.
לעומת זאת מבין 23 החברות שלפני המשבר היו עם תשואת דיבידנד של מעל ל-5% אנחנו ספגנו פגיעה בדיבידנד מ-10 ואי-הגדלה של 2 נוספות= סיכון מצרפי של 52.17%.
לפי נתונים היסטוריים אלו הסיכון המצרפי לבעיות עם החברות שהיו עם תשואה מעל 5% היה פי-30 מהסיכון המצרפי של החברות עם תשואה מתחת ל-5%.
כמה היתה תשואת הדיבידנד של המדד באותו הזמן? (זה בעצם הנתון שחסר לי חח)

בין השני לרביעי
אז אני מחזיר עכשיו את השאלה מתחילת השרשור - אם אני משווה נניח מניה מהחמישון השני לחמישון הרביעי - אז הסיכון במניה מהחמישון השני זה שיקח המון שנים עד שהיא "תחזיר את ההשקעה" ותשתווה למניה מהחמישון הרביעי (אפילו אם החמישון הרביעי מעלה את הדיבידנד בצורה יותר זהירה).

(זאת היתה כוונתי בתחילת השרשור).
אפילו באותו חמישון - יש טווחים די גדולים, ומניה עם דיבידנד נמוך מהווה סיכון גם.

daat99

מייסד
מנהל
כמה היתה תשואת הדיבידנד של המדד באותו הזמן? (זה בעצם הנתון שחסר לי חח)
בסביבות 2.5 אם אני זוכר נכון.

אז אני מחזיר עכשיו את השאלה מתחילת השרשור - אם אני משווה נניח מניה מהחמישון השני לחמישון הרביעי - אז הסיכון במניה מהחמישון השני זה שיקח המון שנים עד שהיא "תחזיר את ההשקעה" ותשתווה למניה מהחמישון הרביעי (אפילו אם החמישון הרביעי מעלה את הדיבידנד בצורה יותר זהירה).
אני בטוח שאתה מבין שהתשובה לשאלה הזו היא סובייקטיבית ואין דבר כזה "התשובה הנכונה".
אתה צריך להחליט מה נכון עבורך ולפעול בהתאם.
מכיוון שאני לא מבצע בכלל סינון לפי "גובה דיבידנד" אז הדיון על השאלה הזו לבינתיים לא עומת מול המציאות ותיק דיבידעת לדוגמא כבר קיים כמעט עשור.
אחת הפעמים הבודדות שבהן רכשתי מניות של חברה עם תשואת דיבידנד כל כך גבוהה היתה של MDP וזו גם החברה הבודדת שנמכרה בכפיה מהקמת התיק ועד היום.

כרגע אני מתעדף בפער עצום את שאר הקריטריונים ואני לא רואה סיבה להפסיק לעשות זאת.
אני אקבל החלטה מציאותית אם וכאשר בתאריך עתידי כלשהו יעלו בסינון יותר מחברה אחת שמועמדת לרכישה ללא הגדלת הסיכון לפגיעה לא פרופורציונלית בתזרים.
אני לא בדיוק "מחכה בקוצר רוח" ליום שכזה בהתחשב בכך שלא נתקלתי במקרה שכזה מאז שהתחלתי להשקיע במניות דיבידנד.

אפילו באותו חמישון - יש טווחים די גדולים, ומניה עם דיבידנד נמוך מהווה סיכון גם.
למעט החמישון החמישי, אני לא מגדיר את הטווחים הללו כגדולים במיוחד.

נערך לאחרונה ב:
למעלה תחתית