בחינם!זה כסף![]()
בחינם!זה כסף![]()
זה באמת בחינם? אין שום תרחיש (אפילו אפוקליפטי) שבו זה שהלוויתי את המניות יכול להוות רועץ?בחינם!
חינם != נטול סיכון.זה באמת בחינם? אין שום תרחיש (אפילו אפוקליפטי) שבו זה שהלוויתי את המניות יכול להוות רועץ?
רוב העלויות דרך אינטראקטיב ישראל יותר גבוהות מהעלויות של חשבון ישיר באינטראקטיב ברוקרס כי זו הדרך שלהם לממן את מערך השירות שהם מספקים לנו.האם יכול להיות שדרך אינטרקטיב ישראל מקבלים פחות ריבית מאשר אם פותחים חשבון ישיר?
How is the income received by a customer on any given Stock Yield Enhancement Program loan transaction determined?
The income which a customer receives in exchange for shares lent depend upon loan rates established in the over-the-counter securities lending market. These rates can vary significantly not only by the particular security loaned but also by the loan date. In general, IBKR pays interest to participants on their cash collateral at a rate that approximates 50% of the amounts earned by IBKR for lending the shares. . For example, assume IBKR earns 15% annualized income from lending shares with a value of $10,000 and it posts $10,000 cash collateral to a participant’s account. The normal daily interest rate IB would pay to a participant on the cash collateral would be $2.08
מדובר על מס של ריבית שהתקבלה במטבע חוץ שהוא למיטב ידיעתי 25% אבל כדאי מאוד לשאול איש מקצוע.מישהו יודע מה גובה אחוז המיסוי שצריך לשלם על רווחים במתוכנית השאלת מניות?
מה אני מפספס כאן? אם רכשתי מניה X שנותנת לי דיבידנד, ואני משאיל אותה למישהו דרך התוכנית הזו של IB, אני אפסיק לקבל דיבידינד?אינטראקטיב ברוקרס באו ואמרו דבר פשוט:
- יש לנו לקוחות שרוצים לבצע מכירה בחסר
- יש לנו לקוחות אחרים שרוכשים מניות ולא עושים איתם כלום
כן - אבל מי שהשאיל אותך ישלם לך מזומן בשווי ששקול לדיבידנד שהיית אמור לקבל כחלק מעלות ההשאלה.אני אפסיק לקבל דיבידינד?
אם אתה המשאיל אז אתה מוכר מניה בשוק כשהיא עדיין לא שלך.ברגע שהשאלתי אותה אני מקבל את הכסף לחשבון ואז נגיד והיא ירדה במחיר אז אני צריך לקנות אותה בחזרה ואשלם 90 במקום ה100 המקורי?
טעיתי במינוח, אני המשאיל, ומי שלווה ממני הוא השואל.כן - אבל מי שהשאיל אותך ישלם לך מזומן בשווי ששקול לדיבידנד שהיית אמור לקבל כחלק מעלות ההשאלה.
וואו עכשיו אני מבין מה הסיפור איתו, העלת בפני את המקרה הזה בשרשור אחר. מטורף! תכלס מגיע ל IBI נשמעים כמו חאפרים רציניים שלא עצרו אותו.בהשאלת מניות הרווח המקסימלי הוא פחות מ-100% אבל ההפסד המקסימלי הוא אינסופי (תיאורטי) ויכול להוביל לפשיטת רגל - ראה אייל גולדשטיין מהחמישי לפברואר 2018 (תחפש בגוגל אם אתה לא מכיר).
רק אם מחיר המניה לא עולה לנצח.השואל יכול תאורטית להחזיק בה לנצח כל עוד הוא משלם את עלות ההשאלה?
התאריך הקובע הוא תאריך האקס ולא תאריך החלוקה.נאמר ותאריך החלוקה
לא הייתה להם יכולת טכנית לעצור אותו.מגיע ל IBI נשמעים כמו חאפרים רציניים שלא עצרו אותו.
קופות הגמל של IBI נוהלו בחברה אחרת מחשבונות ההשקעות של IBI (יש הרבה חברות תחת המטריה "IBI" כמו שתחת מטריית "מקסם" יש כמה חברות בעולם וביניהן אינטראקטיב ישראל).הייתה לי באותו הזמן בערך קופת גמל אצלם ולא הבנתי למה היא עברה להלמן אלדובי
אוקי, אז בגדול המנגנון המדובר לא מסוכן למשתמש שרק אישר אותו ולא שואל איתו מניות.רק אם מחיר המניה לא עולה לנצח.
ככל שמחיר המניה יעלה כך הברוקר שדרכו בוצעה ההשאלה ידרוש ממנו יותר ערבונות וכשלא יהיו לו יותר ערבונות ההשאלה תסתיים בצורה חד-צדדית והוא יהיה בבעיה כלכלית רצינית.
אין קשר בין הפעלת התכנית של השתתפות ברווחים על השאלת המניות שרכשת לבין פתיחת פוזיציות שורט שבהם אתה מהמר נגד השוק.בגדול המנגנון המדובר לא מסוכן למשתמש שרק אישר אותו ולא שואל איתו מניות.
מה שמניע אותי זו ההבנה שאם אני לא יודע את הטיעונים הסותרים יותר טוב ממי שטוען אותם אז אני לא יודע אם קיבלתי החלטה נכונה.שמע אתה אנציקלופדיה מהלכת
לא ניסחתי טוב את המשפט.אין קשר בין הפעלת התכנית של השתתפות ברווחים על השאלת המניות שרכשת לבין פתיחת פוזיציות שורט שבהם אתה מהמר נגד השוק.
לטעון שמשהו לא מסוכן זו טענה שאני לא חושב שהיא נכונה למשהו בחיים שלנו.
תודה על ההסבר המפורט, כל אחד יכול להסיק מכך לפי הסבילות הפסיכולוגית שלו עכשיו אם להפעיל או לבטל.הסיכון המרכזי בהפעלת התכנית הוא שבמהלך תקופת השאלה המניות אז באופן רישמי אין לך מניות אלא שווי מזומן בלבד.
לסטטוס הרשמי הזה יש השלכות על הזכאות לביטוח במקרה של פשיטת רגל של אינטראקטיב ברוקרס באותו היום כי זה נחשב כמזומן ולא כמניות.
נתקלתי בה כן, אני מאוד טרי בתחום הכלכלי אבל יש שפע דוגמאות Cherry picking כאלה בכל תחום אני מאמין.אני בטוח שאתה מכיר את הטענה "מחקרים מוכיחים שאי אפשר להכות את המדד" - אני מאתגר אותך למצוא מחקר אחד שמוכיח את הטענה עצמה כשקוראים את הנתונים שהוא מציג (ולא רק את המסקנה הלעוסה של אינטרסנט כלשהו).
אסיים בתובנת מסטיק בזוקה שהמצאתי הרגע, תמיד עדיף רכב שמאיר זוג פנסים מאחדבקצרה - אם תשים לך יעד ללמוד יותר על הטיעונים הנגדיים למעשיך אתה תגלה שאתה מסוגל להיצמד לפעולות שלך ולהשיג את התוצאות המצופות.
אתה עדיין צריך לחקור טיפה על ההבדל הביטוחי בין מניות למזומן.כל אחד יכול להסיק מכך לפי הסבילות הפסיכולוגית שלו עכשיו אם להפעיל או לבטל.
אתה היחידי שיש לו את כל הכלים בשביל להגיע ל-"אמת" מכיוון שהאמת היחידה היא ההתאמה הפסיכולוגית שלך כאינדיבידואל לגישת ההשקעה שאתה בוחר בה.אין לי מספיק כלים כדי להגיע ל"אמת" בהשקעות דיבידנדים או מחקות מדד
פסיכולוגיה, פסיכולוגיה, פסיכולוגיה!לעשות את הבחירה הכי מושכלת שאוכל עם הכלים שיש לי.
רק תוודא שאתה לא בכביש החוף כשסמי מבריח וידאו בדרך לגדר הטובה:תמיד עדיף רכב שמאיר זוג פנסים מאחד
Will do.ממליץ בחום לקרוא על הביטוח שה-SIPC נותן לכל בעלי המניות ומחזיקי החשבונות וההגבלות של הביטוח הזה כי הוא תקף לבעלי חשבונות באינטראקטיב ברוקרס (ולא קיים דבר מקביל בארץ בכלל).
אני יכול להגיד מה שבא לי אבל אין דרך לדעת בוודאות.האם היית מצליח לא רק לשרוד את הירידות הכל כך חריפות אלא להמשיך ולהפקיד כספים להשקעה במהלך אותן הירידות והשפל עצמו?
אם אתה באופן אישי לא היית מצליח להשאיר את הכסף ולהפקיד כספים חדשים אז אתה לא היית מקבל את התוצאות ההיסטוריות.
אני נוטה להאמין שאצליח, אבל אין 100% אף פעם.פסיכולוגיה, פסיכולוגיה, פסיכולוגיה!
אם אתה לא מסוגל לנתק את עצמך לחלוטין משווי המניות אז אני לא הייתי מתקרב להשקעה במניות דיבידנד.
אני מכיר יותר מדי אנשים שניסו להתחכם וחטפו מהשוק בראש רק לגלות בדיעבד שהם דפקו את עצמם.
לא חבל על אובדן התשואה הגדול מאוד של שמירת קרן ביטחון בצד?דואג להשאיר קרן בטחון
התשואה של ה-20% התקבלה רק אם המשכת להפקיד גם במהלך המשברים - בלי ההפקדות הללו התשואה שלך תהיה נמוכה באופן משמעותי (זה נכון גם בהשקעה מחקה מדד).להמשיך להפקיד במהלכו לא
זו לא שאלה של עתיד אלא של הווה.אני נוטה להאמין שאצליח
לא יהיה לי 50 אלף ש"ח כקרן במידה ואני מושקע. אולי סביבות ה10 להוצאות פתאומיות.לא חבל על אובדן התשואה הגדול מאוד של שמירת קרן ביטחון בצד?
תחשב כמה כסף אתה מאבד אם אתה שומר קרן ביטחון של 50 אלף שח במשך 40 שנה במקום להשקיע את הכסף עם תשואה ל 20% בשנה.
התשואה של ה-20% התקבלה רק אם המשכת להפקיד גם במהלך המשברים - בלי ההפקדות הללו התשואה שלך תהיה נמוכה באופן משמעותי (זה נכון גם בהשקעה מחקה מדד).
אני גם חושב כך לרוב אבל לא תמיד.בדוגמה הזו ברור לכולנו שאנחנו מנתקים לחלוטין את ערך הנכס שרכשנו ומייחסים חשיבות אך ורק לתועלם שהוא מספק לנו באופן שוטף.
אני מתבונן בתיק מניות דיבידנד בצורה דומה - תן לי את הקפה ולא מעניין אותי מחיר המכונה!
בתיק מניות דיבידנד יש לנו יתרון על מכונת הקפה שבדוגמה:
מכונת הקפה צפויה להתקלקל בשלב מסויים ולהפסיק לספק לנו קפה עד שנרכוש חדשה אבל תיק מניות דיבידנד צפוי לא רק להמשיך לתת לנו קפה בכל יום אלא לתת לנו קפה יותר טעים בכל שנה! (יותר דיבידנדים) - גם אם כמה חלקים בתוך התיק "נשברים"...
אנחנו כנראה נישאר חלוקים בנושא האילוץ.בתרחיש שהצגת המשק קורס, יש מחסור בעבודות, אינפלציה גבוהה, אאלץ להשתמש בחלק נכבד מהקרן,
רוב האנשים לא מצליחים לגרום לעצמם לחשוב כך על מניות למרות שהם חושבים כך על נדל"ן וכאן בדיוק נעוצה הבעיה בגישת ההשקעה התזרימית במניות דיבידנד.כמו בעלי דירות שמבסוטים כל עוד הכסף מהדיירים מגיע, תיק הדיבידנדים זו גרסא משודרגת(כתבת בעבר שהגעת מרקע של נדלן).
אשמח להבין למה הכוונה, וכיצד היית נוהג אם אין לך קרן כזו במהלך משבר איך תפעל במצבים האלו?אנחנו כנראה נישאר חלוקים בנושא האילוץ.