שאלה לגבי השאלת מניות באמצעות אינטרקטיב

daat99

מייסד
מנהל
האם מ מ יורד עם ירידת התיק?
החישוב לבטחונות הוא ביחס לשווי התיק הנוכחי.
החישוב של המינוף בפועל הוא ביחס ליתרה השלילית בחשבון (אם יש נכסים הפוכים כגון שורט על מניות/אופציות/חוזים אז הוא כולל את השווי שלהם כמינוס לעומת השווי של נכסי הלונג הרגילים אבל זה לא רלוונטי למקרה שלנו כי אנחנו לא מתעסקים על שורטים שכאלו).
אם לא, זה דומה למצב שתקנוס עם התיק ירד מתחת ל10% מהשווי ההתחלתי.
זה לא איך שמינוף עובד.
המינוף מוגדר לפי "כמה מהשווי הגיע מהמשקיע לעומת כמה מהשווי הגיע מהברוקר" וכל עוד אתה הפקדת 100,000 דולר אז "השווי שהגיע ממך" הוא 100,000 דולר שהומרו למניות ונעים ביחס למצב השוק איתן ביחד.
העובדה שיש לך יכולת לבצע מינוף ושהיא מחושבת מהסנט הראשון לא משנה את העובדה שאתה הבאת כסף שלך בשווי של 100,000 דולר ורכשת איתו את המניות.
ביום שבו תחליט לרכוש מניות עם כסף שאינו שלך (הבאת 100,000 ורכשת ב-100,001) אז אתה נכנס למינוף בפועל ובשביל מימוש בכפיה צריך שהמינוף היחסי (בדוגמא הוא מינוף של דולר על כל 100,000 שלך) יחרוג מהרגולציה ובשביל זה שווי הנכסים שרכשת ב-100,001 דולר צריך להיות פחות מ-4 דולר.

כפי שציינתי - ניסחתי את שאלה בצורה מדוייקת בשביל שתקבל תשובה מדוייקת - אתה יכול לשאול אותם איזו שאלה שמתחשק לך ואתה יכול לנסח אותה כראות עיניך.

Cashflow

Member
הסבר שלך כבר טומן בחובו תשובה...
השאלה שלי אם זה נכון.
בקיצור השאלה היא האם שייך שימכרו לי בכפיה באיזשהי צורה אם הקש שלי חיובי.
הפעם נכון?

daat99

מייסד
מנהל
בקיצור השאלה היא האם שייך שימכרו לי בכפיה באיזשהי צורה אם הקש שלי חיובי.
קרוב.

הפעם נכון?
כמעט.

יכולה להיות מכירה בכפיה עם יתרת מזומנים חיובית במצב שבו יש נכסים בשורט ו/או אופציות/חוזים.

יש המון ניואנסים בשוק ההון והסיבה שתיארתי מקרה מדוייק ומפורט היא בשביל שאתה תוכל לקבל תשובה מדוייקת.
אתה יכול לשאול את השאלה כ"העתק הדבק" ואתה יכול לשנות אותה כראות עיניך אבל בלי להיות מודע לניואנסים ולהבדלי שפה בינך לבין איש התמיכה שעבורו דברים לעתים נשמעים אחרת הסבירות לקבל תשובה נכונה יורדת.

מומו

Well-Known Member
יכולה להיות מכירה בכפיה עם יתרת מזומנים חיובית במצב שבו יש נכסים בשורט ו/או אופציות/חוזים.
או פיצולים\מיזוגים (כמו שהיה לאחרונה בתיק דיבידעת) - תמורת המניות מקבלים מזומן

daat99

מייסד
מנהל
או פיצולים\מיזוגים (כמו שהיה לאחרונה בתיק דיבידעת) - תמורת המניות מקבלים מזומן
תשים לב שאנחנו מדברים על מכירה בכפיה בשל חוסר ביכולת לממן את המינוף "מארג'ין קול" ולא סתם מכירת מניות :)

בעוד שטכנית אתה בהחלט תיארתי מצבים של מכירה בכפיה הם לא נגרמים בשל המינוף וקיימים גם בחשבון מזומן.

מומו

Well-Known Member
תשים לב שאנחנו מדברים על מכירה בכפיה בשל חוסר ביכולת לממן את המינוף "מארג'ין קול" ולא סתם מכירת מניות :)
כן, שמתי לב... רק שאם מכסים כבר את כל המצבים (אופציות\שורט\חוזים...)אז חשבתי להוסיף...

Cashflow

Member
זה נוסח מקובל עליך?

My question is about the margin account.
To clearly communicate my question let's consider an imaginary situation.
An investor opens a new margin account and deposits $100K.
Next week purchases 1K shares of XYZ for $99.9 each.
Commision paid is $10 for this trade.
So at the end of the trade he has $99,900 worth of equity and $90 of cash. Next day the price of the
XYZ dropes significantly from $99 to $1 per share..
The question is, will IBKR perfom forced liquidation?

daat99

מייסד
מנהל
זה אני יודע, אני שואל אותך האם התוכן כאן תואם לתוכן השאלה שאתה ניסחת?
לא אבל זה לא באמת משנה.
מה שחשוב זה שאתה תהיה מרוצה מהשאלה ותבין את התשובה.

Cashflow

Member
אם אתה כבר ניסחת את השאלה אולי תסביר מה ההבדל בינה לבין מה שכתבתי כי אני לא רואה שום הבדל משמעותי שזה אומר שאחד מאיתנו מפספס משהו. יותר טוב שזה אהיה אני אבל אז אני גם לא אבין את התשובה שלהם. ואם אתה טועה אז הפסדנו שנינו.

daat99

מייסד
מנהל
מה ההבדל בינה לבין מה שכתבתי
הגדרת סוג החשבון (יש יותר מסוג אחד והם מתנהגים אחרת).
לא ציינת מאיזו סיבה יבוצע מימוש כפוי - יכולה להיות יותר מסיבה אחת ולא כולן קשורות למינוף.
לא שאלת על הריבית של המינוף בפועל.

Cashflow

Member
הגדרת סוג החשבון (יש יותר מסוג אחד והם מתנהגים אחרת).
לא ציינת מאיזו סיבה יבוצע מימוש כפוי - יכולה להיות יותר מסיבה אחת ולא כולן קשורות למינוף.
לא שאלת על הריבית של המינוף בפועל.
בפתיחת חשבון יש רק סיווג לקש ומרגין.
יש הבדלים בהרשאות.

לא ציינתי בכוונה, לכלול את כל האפשרויות.
אם יענו שלא — הכל ברור. אם יענו כן אפשר להמשיך.

על הריבית ברור לי שאין, בזה אני מסכים

daat99

מייסד
מנהל
איפה יש אופציה לבחור?
אני לא זוכר בע"פ אבל זה לא משנה אם אין לך חשבון מארג'ין מלכתחילה (והאופציה קיימת רק בחשבונות גדולים, לא זוכר אם זה 25 או 100 אלף דולר).

יש בנושאים האלו יותר לא ידוע מאשר ידוע ולכן ניסחתי את השאלה בסגנון "רחל בתך הקטנה".
אם אתה רוצה לנסח שאלה בסגנון "בתך" זו כמובן זכותך אבל אתה כבר יודע איך זה נגמר בתנ"ך :)

Cashflow

Member
אני לא זוכר בע"פ אבל זה לא משנה אם אין לך חשבון מארג'ין מלכתחילה (והאופציה קיימת רק בחשבונות גדולים, לא זוכר אם זה 25 או 100 אלף דולר).

יש בנושאים האלו יותר לא ידוע מאשר ידוע ולכן ניסחתי את השאלה בסגנון "רחל בתך הקטנה".
אם אתה רוצה לנסח שאלה בסגנון "בתך" זו כמובן זכותך אבל אתה כבר יודע איך זה נגמר בתנ"ך :)
יש לי חשבון מרגין ואני גם אקרדיט אבל לא היה לי שום אופציה לבחור סוג.
דרך אגב זה נגמר ככה למרות בתך הקטנה

Cashflow

Member
תודה, לא ידעתי. By default יש לי T reg. אבל פורטפוליו מרגין לא יעזור אם המחיר ירד מ 99 ל 1. אז אין הבדל לגבי השאלה

daat99

מייסד
מנהל
אבל פורטפוליו מרגין לא יעזור אם המחיר ירד מ 99 ל 1.
לא בהכרח - תלוי איך הם יחשבו אותו בזמן אמת :)
פורטפוליו מרג'ין מחושב בצורה דינמית לעומת הרגיל שמוגדר רגולטורית (עם אפשרות להקשיח כשרוצים - ואינטראקטיב עשו זאת בעבר).

למעלה תחתית