אם מקבלים בתיק דיב גם עליית ערך יותר גבוהה ממדדים וגם תשואת דיב
מי אמר דבר כזה?
למה כולם לא הולכים על זה?
1. למה לא כולם מפקידים את המקסימום לפנסיה?
2. למה לא כולם משקיעים במדדים?
3. למה לא כולם טבעונים?
4. למה לא כולם חרדים?
5. למה לא כולם חילונים?
6. למה לא כולם מוסלמים?
7. למה לא כולם מחבלים?
8. למה לא כולם מהגרים למדינות אחרות?
9. למה לא כולם עולים ארצה?
10. למה לא כולם מסכימים
שכדור הארץ עגול/שטוח?
אחרי שתענה על כל אלו,
אם עדיין לא תבין את התשובה לשאלה שלך, אני אענה לך על השאלה שלך בעצמי.
אני באמת רואה שרוב המניות מתיק הדיב לדוגמא מכים את הספיי מ 2009 ברצף
נתון חסר משמעות שלא מראה כלום.
תמיד ידעתי שמניה שמחלק דיב זה סוג של פיצוי על זה שאין לה צמיחה מטורפת ועליית ערך
מרק טוויין אמר פעם שמה שמסבך אנשים זה לא מה שהם יודעים אלא מה שהם בטוחים שהוא נכון וזו פשוט טעות.
הכללות באופן כללי הן טעות ולרוב, אנשים שמבצעים הכללות שכאלו טועים.
מאוד נדיר שתשמע ממני הכללה של משהו.
ברוב המוחלט של המקרים יש ניואנסים חשובים ויוצאי דופן, גם אם אנחנו לא תמיד מזהים אותם.
למה שחברה שמזנקת באלף אחוז בעשור האחרון תצטרך גם לתת תמשקיע דיב?!
אין קשר בין השניים.
מחיר המניה נקבע על ידי השוק בעוד הדיבידנד נקבע על ידי הדירקטוריון.
מחיר המניה לרוב לא משפיע על החלטת הדירקטוריון בהקשר לדיבידנד.
בשוק לעומת זאת, יש לא מעט שחקנים (עם כיסים עמוקים מאוד) שכן מתייחסים לדיבידנד לפני שהם מחליטים אם לרכוש או לא לרכוש מניות של חברה X.
כמובן שבשוק יש גם שחקנים שלא מעניין אותם הדיבידנד וההחלטה שלהם אם לרכוש או לא נובעת משיקולים אחרים (כגון "חלומות" או סתם התנהגות עדר).
מכיוון שאין לנו שום יכולת לדעת מי מבצע את הרכישות בזמן אמת (ולרוב, גם לא בדיעבד) אז אין לנו שום יכולת להסיק מסקנות מחייבות לגבי הקשר שכזה.
ישנה הנחה נפוצה (שאני שותף לה באופן אישי) שלפיה אם תשואת הדיבידנד של מניה (שהקפידה להגדיל את הדיבידנדים בעקביות במשך עשורים) מתרחקת מתשואת הדיבידנד של המדד באופן חריג אז זה סימן שמשהו לא ברור קורה שם (ולכן אני נמנע מהשקעה בחברות שכאלו).
ההנחה הזו אינה מחייבת את המציאות לכלום.
נ.ב.
אפשר להאמין לאחרים ואפשר לאמת את מה שאומרים לך.
הרוב המוחלט של האנשים בוחר להאמין למי שמספרים לו סיפורי מעשיות בלי לטרוח לאמת כלום.
אתה תחליט אם אתה רוצה להיות מי שמאמת את מה שאומרים לו או מי שמאמין לכולם בצורה עיוורת.