תגובות אחרונות

  • From עידן ברדוגו on דיבידעת בן עשר

    צר לי להגיד לך אבל השיטה שלך נכשלה. אם היית משקיע במנות ב sp500 היה לך 50 אחוז יותר היום הון וניצול מס יעיל יותר. הכי חגם להשקיע במדד במשך שנים וכשרוצים לחיות מדיבידנדים לקנות תעודות סל רחבות על דיבידנד כמו schd vig וכו'
    Go to comment
    2025/08/03 at 1:49 pm
    • From daat99 on דיבידעת בן עשר

      1. לא ברור מאיפה הגעת למסקנה שהגעת אליה, מה שבטוח זה שהיא לא מבוססת על עובדות היסטוריות
      2. אם הייתי נוקט בגישה שהצגת אז היה לי גם תזרים תנודתי שהיה כופה עלי להשקיע חלק נכבד מההון שלי בגוש אבנים ו/או בחובות וכתוצאה סופית גורם לי להפסיד המון.

      איפה שאתה רואה כישלון, אני רואה הצלחה מסחררת.
      אולי זה קשור למטרות שונות שיש לנו בחיים?

      Go to comment
      2025/08/03 at 2:04 pm
  • From גם CHX וגם LANC נעלמו מהתיק – עכשיו יש הוכחה שהשקעה במניות דיבידנד לא עובדת! האמנם? – דיבידעת – לקבל משכורת מדיבידנדים on מאיפה הגיעו המניות של APY? - או - למה יש לי מניה שלא מחלקת דיבידנד!

    […] * נזכור שהמניות של CHX התקבלו ב-02/06/2020 בעקבות התמזגות של APY עם CHX בעוד חברת APY התקבלה ב-09/05/2018 אחרי התפצלות מ-DOV. […]

    Go to comment
    2025/08/03 at 1:38 pm
  • From ביולוג ירושלמי on גם CHX וגם LANC נעלמו מהתיק - עכשיו יש הוכחה שהשקעה במניות דיבידנד לא עובדת! האמנם?

    דעת יקר, מבלי להקטין ראש, לא ממש הבנתי את הכותרת הסמי-מתריסה של הפוסט שלך:
    "…נעלמו מהתיק – עכשיו יש הוכחה שהשקעה במניות דיבידנד לא עובדת! האמנם?…"
    באיזה הקשר השקעת DGI לא עובדת?
    כי מניות "נעלמות" מהתיק ולכן משקיעי ה- DGI צריכים להיזהר לעומת משקיעי מדדים שאצלם לא נעלמים מדדים?
    זה מה שאתה סבור שמשקיעי מדדים חושבים על השקעות DGI?
    שלפעמים מניות DGI נעלמות מהתיק ולכן שיזהרו מלשים יהבם על דיבידנדים?

    Go to comment
    2025/07/28 at 7:26 am
    • From daat99 on גם CHX וגם LANC נעלמו מהתיק - עכשיו יש הוכחה שהשקעה במניות דיבידנד לא עובדת! האמנם?

      אחד הטיעונים הכי נפוצים שאני שומע נגד השקעה במניות דיבידנדים היא שהחברות "נעלמות" ובגלל זה המשקיע מפסיד.
      הטיעון הזה חוזר על עצמו שוב ושוב בעיקר ע"י אנשים שמריצים סימולציות היפותטיות באתרי סימולציה שונים ו/או תיקי השקעות תיאורטים שמוצגים בבלוגים שונים.
      האתרים הללו מציגים השקעה בחברות כגון ACE, UTX, LANC ו-CHX כהשקעה שהפסידה 100% מההון שהושקע בה ("כי המניה כבר לא קיימת").
      במציאות, כפי שניתן לראות מתיק אמתי שמנוהל עם כסף אמתי, ההשקעות הללו לא נעלמו בכלל והמשקיע לא הפסיד כלום.

      הכותרת ביסודה היא צינית ומטרתה להמחיש את חוסר ההבנה של אנשים שבודקים דברים בצורה שטחית (כגון סימולציות ו/או תיקים וירטואלים) בניגוד לאנשים שנוקטים בפעולות אמתיות ומקבלים תוצאות שונות באופן מהותי במציאות.

      ועל זה נאמר:
      בתיאוריה המציאות עובדת, במציאות התיאוריה לא.

      Go to comment
      2025/07/28 at 7:44 am
      • From ביולוג ירושלמי on גם CHX וגם LANC נעלמו מהתיק - עכשיו יש הוכחה שהשקעה במניות דיבידנד לא עובדת! האמנם?

        דעת, יש משהו במה שמשקיעי המדדים טוענים…
        כשאתה מושקע במדדים – אין חברות ש"נעלמות", אתה רוכש נייר ערך שנמצד לאיזה חישוב סטטיסטי מסויים, עגלת סופר של הכל, חברה שנסגרת מיד מוחלפת בחברה אחרת.
        בהשקעת DGI – יכול לקרות מצב שחברה (שאתה לא מתעניין בשווי שלה, אלא רק בתזרים הגדל ממנה) תיסגר ותיכחד, וככה כן "נעלמה" לך מניה והתזרים שלך יורד בהתאם לשיעור החשיפה שלך לחברה הנ"ל.
        הלא כן?
        נראה לי שזה מה שהם טוענים.

        Go to comment
        2025/07/30 at 7:55 am
        • From daat99 on גם CHX וגם LANC נעלמו מהתיק - עכשיו יש הוכחה שהשקעה במניות דיבידנד לא עובדת! האמנם?

          ביולוג יקר 🙂
          אם לא רואים משהו זה לא אומר שהוא לא קורה.
          החברות "נעלמות" בתוך הקרן בדיוק כמו שהקרן משלמת מס דיבידנדים בלי שרואים זאת.
          כמו כן, העדכונים של המדד אינם "מידיים" והם מבוצעים באיחור רב (כלומר: חברות יוצאות הרבה אחרי שמחירן ירד כך שההפסד מקובע וחברות אחרות נכנסות הרבה אחרי שמחירן עלה כך שהמדד לא מקבל את התועלת הגדולה של הזינוק שהגדיל אותן. ראה מחקר של ג'רמי סיגל שבו הוא השווה את התוצאות של השקעה בחברות שיצאו מהמדד לעומת השקעה בחברות שהחליפו אותן).

          בהשקעות DGI לא רק שיכול להיות שחברות יעלמו אלא הן נעלמות בפועל (ראה MDP כדוגמא ואולי WBA בקרוב גם כן).
          למרות אותה "היעלמות":
          1. צפי התזרים שהתקבל מתיק דיבדעת גדל באופן עקבי
          2. הדיבידנד שהתקבל בפועל מתיק דיבידעת תמיד היה יותר גדול מהצפי (ראה גרף בקישור "מצב התיק" מהסרגל העליון של הבלוג)

          הטענה הנפוצה של משקיעי המדדים שאני מדבר עליה היא התבססות על סימולציות שלפיהן כל "היעלמות" של חברה שקולה *להפסד הון מלא* של ההשקעה.
          כפי שניתן לראות, במציאות, היעלמות של חברה יכולה לקרות גם ללא הפסד (כגון CHX ו-LANC במאמר הזה וחברות אחרות בעבר כגון ACE, EV, UTX).

          בניגוד לטענת מצדדי המדדים, היעלמות בפני עצמה אינה מהווה נזק.
          בלי קשר לטענותיהם, גם ההיעלמויות שכן מהוות נזק בהכרח פוגעות בתזרים של התיק בשל גדילת התזרים משאר החברות (כפי שניתן לראות שקרה בפועל בתיק דיבידעת).

          Go to comment
          2025/07/30 at 8:26 am
  • From zestful9e2d95f62f on גם CHX וגם LANC נעלמו מהתיק - עכשיו יש הוכחה שהשקעה במניות דיבידנד לא עובדת! האמנם?

    אצלי LANC נשארה בתיק ולא נעלמה. מה אני מפספס?

    Go to comment
    2025/07/27 at 10:49 pm
  • From starlightfuturistic68caba7279 on גם CHX וגם LANC נעלמו מהתיק - עכשיו יש הוכחה שהשקעה במניות דיבידנד לא עובדת! האמנם?

    מעניין, אינטראקטיב לא מאפשרת לסחור בשברי מניות?

    Go to comment
    2025/07/27 at 6:21 pm
  • From aharonitamarsecond on רכישת מניות: GGG

    היי דעת, תודה רבה על המידע
    שאלה לגבי הקריטריונים:
    בסינון שרשמת יצאה גם OZK שתשואת הדיבידנד שלה היא יותר מפי שניים מתשואת ה – SP500. האם יכלה להירכש אם הייתה עונה על קריטריון החשיפה התזרימית או שהייתה נפסלת על תשואת הדיבידנד הגבוהה (אני חושב שבעבר הגבלת את תשואת הדיבידנד)?
    תודה

    Go to comment
    2025/07/25 at 2:07 pm
    • From daat99 on רכישת מניות: GGG

      זה מסוג השאלות שהתשובה אליהן מתקבלת "ברגע האמת".
      אני מעדיף לחשוב שהיא הייתה נפסלת על זה אבל "ברגע האמת" אולי הייתי מקבל החלטה אחרת.

      Go to comment
      2025/07/25 at 2:18 pm
  • From שמואל on רכישת מניות: GGG

    דעת יקר,
    לידיעתך LANC שינה את שמו ל- MZTI.
    שמואל

    Go to comment
    2025/07/19 at 10:15 pm
  • From Moshe Avraham on רכישת מניות: GGG

    תודה על העדכון. רק לאחרונה נחשפתי אליו. מקפיד לעקוב אחר האתר, יש פה הרבה תובנות. בהצלחה.

    Go to comment
    2025/07/13 at 1:01 pm
    • From daat99 on רכישת מניות: GGG

      תודה על המלים החמות.
      יש גם את הפורום (קישור בסרגל העליון של הבלוג) עם עוד מידע ודיונים שבהם אנשים שונים מביעים דעות שונות בצורה מכבדת.
      אתה מוזמן לעיין גם בו.

      Go to comment
      2025/07/13 at 9:05 pm
  • From מוטי יניב on רכישת מניות: GGG

    הי,
    שאלה שלא קשורה לרכישה הספציפית הזו אלא באופן כללי –
    אני מבין שאתה מריץ את הבדיקה, ובהנחה שלא עולות מניות חדשות, אתה בוחר אחת מתוך המניות המוחזקות (מניח שלרוב לפי מידת החשיפה לאותה מניה).
    כמו כן, אני יודע שלרוב אתה לא בודק את השווי של המניות אלא מה אחוז חלוקת הדיבדנד במועד הרכישה.

    השאלה שלי, לגבי מניות שמחירן עלה – האם בבדיקה יכולות לצאת מניות שעדיף למכור / האם במצב הנוכחי היית ממשיך לרכוש?
    לצורך הדוגמה – קנית 10 מנייות במחיר 100$ שמחלקת 2.5$ שנתי למניה לאחר שעלתה בסריקה.
    עברו 3 שנים, החלוקה עלתה ל 4% אבל המחיר למניה זינק ל 500$.
    האם במקרה כזה:
    1. בהנחה שאין מניה אטרקטיבית יותר – תמשיך לקנות (תאורטי.. קשה להאמין שהיא תעלה שוב בסריקה..)
    2. בגלל שאחוז הדיבדנד ירד תעדיף למכור את המניה וב 5,000$ לקנות 5 חברות אחרות
    3. תמכור חלק מההחזקה.

    תודה

    Go to comment
    2025/07/13 at 9:39 am
    • From daat99 on רכישת מניות: GGG

      מבחינתי אין מכירות ולכן בהגדרה לא יכולות לצאת מניות שעדיף למכור.

      Go to comment
      2025/07/13 at 9:06 pm
  • From Matan Hemi on רכישת מניות: GGG

    תודה על המידע,
    תוכל להגיד איפה אפשר למצוא את רשימת האלופות המעודכנת? משום מה לא הצלחתי למצוא בבלוג, תודה!

    Go to comment
    2025/07/13 at 7:02 am
    • From daat99 on רכישת מניות: GGG

      מאז שדויד פיש נפטר, ג'סטין לאו מפרסם את הרשימה העדכנית.
      יש קישור לאתר של ג'סטין בסרגל הימני של הבלוג אבל צריך להשיג שם משתמש וסיסמה (חינמי אבל מאתגר).
      אני יודע שאנשים הצליחו ליצור קשר עם ג'סטין בסיקינג אלפא (גם חינם) ולהשיג שם משתמש וסיסמא משם.

      Go to comment
      2025/07/13 at 8:21 am
  • From לופטי on רכישת מניות: GGG

    תתחדש! נראית משעממת להפליא 🙂

    Go to comment
    2025/07/13 at 6:38 am
  • From talco on רכישת מניות: GGG

    איזה כיף, בהצלחה!
    הצלחתך – הצלחתי, אני גם מחזיק 🙂

    Go to comment
    2025/07/12 at 2:36 pm
  • From Pink Panther on רכישת מניות: GGG

    בקובץ של החודש (תאריך 30.06.2025) היחס P/E הוא 30.38. כלומר מעל היחס של המדד ולא כפי שכתבת.

    Go to comment
    2025/07/12 at 12:26 pm
    • From daat99 on רכישת מניות: GGG

      אתה צודק לגמרי, סיננתי בטעות את הקובץ של החודש הקודם 🙁
      לשמחתי הרבה, אין הבדל משמעותי בנתונים ולמעט ה-PE (שהוא קרוב מספיק), היא עדיין עולה בסינון.

      Go to comment
      2025/07/12 at 8:48 pm
  • From ליאור מילר on רכישת מניות: GGG

    תודה על כל המידע
    כיף לקרוא ולהחכים. האם תוכל לעדכן את ההסברים על קובץ המניות האלופות, אני חושב שהעמודות שם לא מעודכנות להסבר הקודם שעשית – או שאני טועה?

    Go to comment
    2025/07/12 at 12:08 pm
    • From daat99 on רכישת מניות: GGG

      המאמר שמסביר איך לקרוא את רשימת האלופות מותאם לרשימה שפורסמה בעדכון האחרון שלו (כתוב בתוכן המאמר על איזו שנה מדובר).
      מכיוון שההבדל המרכזי בין הרשימות הוא הסדר של העמודות ולא התוכן שלהן אז אני לא רואה צורך לעדכן אותו.
      אתה יכול להוריד רשימה ישנה מהארכיון של הרשימות שפרסם דויד פיש (יש קישור בסרגל הימני של הבלוג) וללמוד איך לקרוא את הקובץ עליה.

      Go to comment
      2025/07/12 at 8:54 pm
  • From מומו on רכישת מניות: LANC

    הלכת לישון עם LANC, קמת עם MZTI

    איך הצורה הכי טובה לבקש מהאקסל לעקוב אחרי השינוי כדי שהתיעוד יהיה נכון ומדויק?

    Go to comment
    2025/07/07 at 5:13 pm
    • From daat99 on רכישת מניות: LANC

      מה שאני עושה במקרים שכאלו (לא עשיתי עדיין במקרה הזה) הוא פשוט להחליף את כל המופעים של הסימול המקורי בסימול החדש ומוסיף הערה שמתעדת את השינוי בתא של החברה.

      Go to comment
      2025/07/08 at 7:06 am
      • From מומו on רכישת מניות: LANC

        אני מניח שאתה גם מתעד את כל הרכישות, האם גם בתיעוד הרכישות אתה תשנה את הסימול למרות שהרכישות היו בזמנו של LANC ולא של MZTI?

        אישית מצאתי שיותר מתאים להוסיף עמודה נוספת בסוף הגיליון עבור "הערות". שם אני מוסיף בטקסט חופשי הערות מיוחדת לצורך תיעוד.
        הערה ברמת התא כמו שהצעת מוצגת רק כאשר עומדים על אותו תא, בעמודת הערות אתה ישר תוכל לראות ש-MS התקבלה מהמיזוג של EV במרץ 21 ולא לעמוד על MS במיוחד כדי להבין מאיפה הגיעה 🙂

        Go to comment
        2025/07/08 at 10:13 am
  • From yoavstahl on דיבידעת - עדכון חודשי - יוני 2025

    דעת היקר
    רשמת פעם אבל אני לא זוכר את התשובה
    לדעתי המספרים פה הם לפני מס, נכון? למה אתה לא מחשיב את המס? הלא תמיד במקרה שלנו המס נלקח במקור אז למה לא לקחת אותו בחשבון?
    תודה

    Go to comment
    2025/07/06 at 9:53 am
    • From daat99 on דיבידעת - עדכון חודשי - יוני 2025

      המס הוא אינדיבידואלי ותלוי במצבו האישי של המשקיע ומשפחתו ולכן לא נכון להכליל אותו בחישוב.
      תיק דיבידעת הוא תיק שאני מנהל במציאות ולכן משקף את מצב המיסוי האינדיבידואלי שלי והדיבידנדים שמתקבלים בו בפועל הם לאחר מס כמובן.

      Go to comment
      2025/07/06 at 8:02 pm
      • From SIN on דיבידעת - עדכון חודשי - יוני 2025

        דעת יקר,
        מסכים איתך שעשויה להיות שונות במס (אני חושב שלרוב זה דווקא די אחיד), אבל פחות מסכים עם הקביעה המוחלטת שלא נכון להכליל אותו בחישוב.
        רוב הדוחות הפיננסייים המקובלים, מראים בד"כ את המצב עם ובלי מס (לחישובים שונים) ולכן לטעמי, יש מקום גם לזה וגם לזה (בסוף מה שבעיקר מעניין זה מה שנשאר בכיס כי איתו אתה קונה בסופר).
        בכל מקרה, יישר כח ותצליח.

        Go to comment
        2025/07/06 at 10:08 pm
  • From משה אברהם on דיבידעת - עדכון חודשי - יוני 2025

    תודה על העדכון. אולי כדאי לעשות את חישובי התשואה לאחר מס. הרי אתה לא מקבל 292.75 דולר. יורד לך במקור (בארה"ב) מס של 25%, מס שאי אפשר לקזז כנגד הפסדים. סה"כ מקבלים 219.56 דולר. לא שזה רע, תשואה יפה, אבל כדאי להצמד לסכומים ריאלים ולא וירטואלים.

    Go to comment
    2025/07/06 at 9:18 am
  • From לופטי on דיבידעת - עדכון חודשי - יוני 2025

    תודה על העדכון
    שיהיה קיץ מהנה 🙂

    Go to comment
    2025/07/06 at 8:05 am
  • From refaelsh on דיבידעת - עדכון חודשי - יוני 2025

    התוכל בבקשה להסביר את השפט הזה:
    "צפי הדיבידנדים מייצג תשואת דיבידנד על ההשקעה של 3.44% (תוך התעלמות מעליית ערך) ושקול לחיסכון של 4.67 חודשים שאנחנו לא צריכים לעבוד עבורו כלל (חסוך שלושה חודשים וקבל חודש מתנה!)."

    Go to comment
    2025/07/05 at 10:33 pm
  • From talco on דיבידעת - עדכון חודשי - יוני 2025

    עלה והצלח! שרק יגדל.

    Go to comment
    2025/07/05 at 9:55 am